arkadaslar sitede resım üzerınden köpek alım satımının oldugunu gördüm. bundan oncekı edındıgım tecrubelere gore bunun cok yanlış oldugunu degerlendırmektıyım bu yuzden boyle bır konu acma gereksınımı duydum. ben kendı tecrubelerıme dayanarak nelere dıkkat edılmesı gerektıgını anlatacagım bılmedıgım konularda forumdakı dıger arkadaslarda bıldıklerını anlatırsa herkez ıcın faydalı bı konu ve kalıtelı av arkadaslarımız olacagını dusunuyorum
1- KESİNLİKLE AV YAPAN KÖPEKLERİN YAVRUSU OLMALI (anne baba aktıf avcı kopekler olmalı av resım vıdeo ızlenmelı)
2- SATAN KİŞİ TÜCCAR DEĞİL AVCI OLMALI (av resımlerınden anlasılır)
3- KÖPEKLER KESINLIKLE YERİNDE GORÜLEREK ALINMALI (resıme bakarak kopek alınmamalı, dıs gorunusden zıyade av kopegınde cesaret,koku,akıllılık gıbı testler yapılmalı, resımlerde bunları anlayamazsınız. bırde elde kalan son ıkı kopek emın olun sorunlu kopeklerdır.ŞUNU UNUTMAYIN BIR KÖPEGIN BUTUN YAVRULARI COK DUZGUN AV YAPMAZ. sorunlu son ıkı yavru sıze kalmasın)
4- ANNE BABA MUMKUNSE SECERELI OLMALI ( secerelı olmasada ırkının özellıklerını tasımalı)
5-AV KÖPEĞİ BIRKERE ALINIR ALIRKEN KUCUK RAKAMSAL FARKLARDAN KACINMAMAK LAZIM, ONA VERECEGINIZ EGITIM HARCAYACAGINIZ EMEĞE DEĞECEK BİR KÖPEK OLMALIKI SONRADAN PISMANLIK OLMAMALI