Gönderen Konu: LAMBRO AV FİŞEKLERİ SATIŞTA  (Okunma sayısı 40126 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fehmi TUNCER

• *
Ynt: LAMBRO AV FİŞEKLERİ SATIŞTA
« Yanıtla #25 : 19 Aralık 2012, 00:00:32 »
bende son bir yıldır mehmet halit beyden fişek alırım lambro ve değişik markalar lambro olarak 32  tordo 33 s4 c7 barut 34 sipe  c7 36 tecna barut gurubman olarak hepsini denedim volkan beyin dediği gibi sipe dağılım ve gurubman olarak farkla önde detayına giremediğim için üzgünüm detayına girersem işin içinde çıkamam üç tüfekle denedim  1 3 4 şoklarla sağlıcakla kalın
Fehmi TUNCER
1959 antalya/hakkari

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #26 : 19 Aralık 2012, 08:25:56 »
fehmi bey merhaba..tecna barutlu fişekleri biz soğuk havalar için öneriyoruz.grupman farkı olmaması gerekir yada büyük bir fark olmaması gerekir.tapa yapıları aynıdır.tecna barutlu ağır dolu fişeklerin 71 cm namlu 3 şok ile muazzam sonuç verdiğini söyleyebilirim...blue 34 sipe barutlu ben şu anda herkese her av için bu mevsimde bu fişeği öneriyorum.çullukçular direct  serisi kullanabilir.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Fehmi TUNCER

• *
« Yanıtla #27 : 19 Aralık 2012, 23:33:03 »
polat bey kardeşim s4 ve c7 demek istediğim yanlız 1 nolu şokta sipe s4 ve c7 göre çok daha iyi gurubmam yaptı tecna barut 36 5 nosunu denemek için kullandım demek istediğim 1 ve 2 şok hariç 3 ve 4 nolu şoklarla pek bir fark göremedim av içn daha kullanmadım tortdo  üç tüfekle denedim tüfek sevmedi galiba
« Son Düzenleme: 19 Aralık 2012, 23:39:46 Gönderen: Fehmi TUNCER »
Fehmi TUNCER
1959 antalya/hakkari

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #28 : 20 Aralık 2012, 08:26:02 »
tordo yapı itibari ile kış fişeği gibi görünmesede 4 mevsim kullanılabilen bir fişek.ben üveyikte çok severek kullandım..geçen sene ördekte kullanıpta memnun kalanda oldu..bu tüfekten tüfeğe değişiyor.eski bir mke çifte ile farklı sonuç verir bir browning maxus ile farklı netice verir.biz fişek tavsiye ederken herkese tüfeğini namlu ve şok biçimini ve yapacağı avı soruyoruz  bu yolla fişek tavsiyesi daha kolay oluyor.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Veysel ALTINDAĞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 20 Aralık 2012, 08:58:12 »
polat bey huglu nun 66 namlu mobıl sok 104a modelını kullanıyorum. Her yıl culluga ımperıal 28 30 gr kece tapa atardım. Bu sene bu fısegı buralarda bulamayınca lambro 32 gr dıspanser aldım. Su ustunde bıldırcın resmı olan. 20 kadar fısek attım ama daha tuy kesemedım. Eskıden kalma ımperıalller le vurdum bırkac kus. Acaba benmı yanlıs fısek tercıh ettım yoksa bu fısek bıraz daha yavas da benmı onlemeyı az yapıyorum
Veysel ALTINDAĞ
BURSA 1985
www.avcininyeri.net

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #30 : 20 Aralık 2012, 09:39:54 »
lambro dispersante çulluk için değilde biraz sanki bıldırcın çil için üretilmiş bir fişek bana göre..ben ıstarla lambro direct serisini öneriyorum.sıklıkta kalkan çok fazla nişan almayı gerektirmeyen barut yapısı ile tam mevsimlik bir fişek olan s4 barutlu direct 32 a1 vectan barutlu direct 34 (ördek tavşan bile vurduk bu fişekler ile)  kullanmanız gerek..

http://www.lambro.gr/direct/index_en.html
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Fehmi TUNCER

• *
« Yanıtla #31 : 20 Aralık 2012, 18:22:23 »
veysel kardeşimiz tek değil bir çok forum da bu fişekte memnun değil demeki kullanan  arkadaşlar tüfekleri bu fişeğe oyum sağlanamamış  namlu iç çapı vs  kimi arkadaşlar bıldırcın  ve çil içindır başka forumlarda polat bey kardeşimizın aynı dediğini söylemişler bende tam tersi armerde üç sezun önce bu fişeği aldım hala keklik açılışta kullandığım tek fişektır parlama avında süper bir fişek demeki her fişek her tüfekle aynı performans görmek mümkün olmuyor beğenmiyen fişek bende veya başka birileri tarafından beğeniliyor bu kadar basit
Fehmi TUNCER
1959 antalya/hakkari

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #32 : 20 Aralık 2012, 18:41:45 »
 keklikte kullanabilirsiniz ama dediğiniz gibi açılışta..bu sert havalarda iş yapmayabilir tüfek seçer
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Güven SARI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #33 : 20 Aralık 2012, 23:24:25 »
Son bir kaç sezondur Rc disparsante 9 numara av fişeğini çulluk avında kullandım çok ama çok memnundum.Geçen sezon başında bu fişeği tedarik edemeyince bazı avcı arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine lambro disparsante av fişeğini denedim.Sonuç olarak Lambro disparsante 9 numara lı fişeği geçen sezon ve bu sezon çulluk avında kullandım.Gerçekten çok memnundum sadece hem benim hem de ekibimdeki diğer arkadaşlarımın ortak tespiti çok soğuk havalarda etkisi zayıflıyordu.Karadeniz bölgesinde de aşırı soğuklar nadiren olduğu için pek fazla problem yaşamadık.Bu yıl Polat beyin tavsiyesi üzerine lambro direct 32 gr 9,5 numara av fişeğini bu hafta itibarı ile deneyeceğim inşallah bahsedildiği gibi iyi sonuçlar alırım.Sonuçları sizinle de buradan paylaşırım.Polat beye ilgisinden ve yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim.Gerçekten çok hızlılar, siparişi verdim ikinci gün fişekler elimdeydi.Rastgele...
Güven SARI
1967 Ordu Fatsa 0 532 455 28 03

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #34 : 25 Aralık 2012, 15:56:42 »
Polat Çanakkale Çan'a kakaç avına gittim.
Orda Çan Erenler Avcılık Atıcılık Derneği üyelerinin büyük çoğunluğu 32 gr. Direct kullanıyor.
Fişek teminini Mehmet Abiden yapıyorlar.
34 gr. Direct fişeğin çok açtığını söylüyorlar.
Ordaki avımızda arkadaşlar 10 kadar 32 gr. Direct verdiler kullandım memnun kaldım.
Şimdi de 1 koli 32 gr. Direct Mehmet Abiden aldım önümde masamda duruyor  :)
32 ile 34 arasında ne gibi durumlar var?
Evet Usta görüşün nedir?    :)

• Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #35 : 25 Aralık 2012, 16:41:55 »
32 ile 34 arasında yapı tekniği aynı bir fark yok..32 direct sadece çulluk için (yada bıldırcında olabilir ama köpek için sıkıntılı olabilir) 34 direct ise barut ve saçma gramajı farklı barutu farklı 32 den.bunun nedeni daha soğuk hava ve yakın geçen ördek aniden kalkan tavşan avı içinde çok uygun olması.ben bir tavşan ve tahtalı vurdum direct 34 ile.hatta bir kaç fişek bozup 5-6 saçma no ile tekrar doldurmayı düşünüyorum.geçen hafta tahtalı avında 10 metre üstümdeki alaydan kuş düşürmekte zorlandım.bu fişek o an olsaydı harika bir sonuç alacağımdan eminim.ben hediye olarak verdiğim direct 34 fişeğin neticesini sordum 10 fişekte ikisi çift olmak üzere 7 ördek vurmuş.

• Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #36 : 25 Aralık 2012, 16:43:03 »
açma sebebi demişsin aslında çok büyük bir fark olmaması lazım.dar şokla atılmış olabilir.en uygun şok 3-4-5...
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #37 : 25 Aralık 2012, 20:53:03 »
Kakaç için 32 direct kullanmak mantıklı , bir de akşam bekinde ördek uçarına ve sık calida keklik parlamasinda atcem bakam nasıl olcek.
İlk ağzına 32 direct ikinci 32 keçe üçüncü olarak 32 power tapa düşünüyorum.
Tüfek franchi black magic 61-66-71 namlu olabiliyor.
Şokları 61 silindir,66 yarım,71 full şok.
Ben genelde franchiyi 61namlu olarak kullaniyorum.
Gergin atılacak ava zaten S56 ile gidiyorum.
Ama 32 directi S56 ile de deneyeceğim. 71 namlu 1/3 şok.
Tecrübe edip önümüzdeki sezon tüm fişeklerde Lambro'ya dönebilirim.
Lambro'nun sitesini inceledim az buçuk ıngilizcemle çok şeyini çözdüm sanki.
Bakalım önümüzdeki günlerde nasıl randimanlar alcez.
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimdışı İlhan BULUT

• *
« Yanıtla #38 : 07 Ocak 2013, 10:19:11 »
Polat bey, Lambro Blue yu dün deneme fırsatım oldu. Armsan 612, 71 namlu, 3 nolu şok, sıcaklık 4 derece, atış mesafesi 30-35 metre,
Sakar meke en fazla bu kadar ölebilirdi :) 

Çok başarılı bir fişek. Saçma dağılımını görmek için iki göz açık attım. Yatayda 50 cm gibi bir açılım oluşturdu. Tavsiyeleriniz için tekrar teşekkür ederim.
Süper Lambro ve Biturbo yuda listeme aldım. Onlarıda denemek istiyorum.
  • Akus SuperPoze
  • Huğlu Renova
İlhan BULUT
1972 KOCAELİ

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #39 : 07 Ocak 2013, 12:40:13 »
ilhan bey memnun kalmanız bizi dahada memnun etti.umarım her zaman başarılı avlar yaparsınız.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Kutay ŞAHİN

• *
« Yanıtla #40 : 14 Ocak 2013, 23:00:39 »
Selamlar forum üyeleri bende bugün av bayisinden LAMBRO 39 GR  ÖZEL SILVER SLUG/tek kurşun aldım) MAGNUM BRENNEKE  aldım kutusunun arkasında ki değerlere baktığımda federal'in en güçlü slugı olan f131 RS ye çok yakın balistik değerleri olduğunu gördüm her iki fişeği karşılaştırırsak

FEDERAL F131 RS: 0m de hızı 488m/sn--50m de hızı 410m/sn--100m de hızı 356 m/sn
                             0m de gücü 4216j--50m de 2985 joule--100m de gücü 2248 joule

Lambro silver slug:0m de hızı 480m/sn--50m de hızı 369m/sn--100m de hızı 309m/sn
                             0m de gücü 4492j--50m de gücü 2655 j--100m de gücü 1861j

Ne düşünüyorsunuz? Malum federal fişekleri çok uzun zamandır piyasada yoklar.Sizce federale alternatif olabilir mi ? Herkesin yorumalrını özellikle de kullananların yorumlarını sabırsızlıkla bekliyorum.

Saygılar
Kutay ŞAHİN
Kutay ŞAHİN
1989 İZMİR

Çevrimdışı İrfan GÜNAL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #41 : 27 Kasım 2013, 21:58:51 »
Kakaç için 32 direct kullanmak mantıklı , bir de akşam bekinde ördek uçarına ve sık calida keklik parlamasinda atcem bakam nasıl olcek.
İlk ağzına 32 direct ikinci 32 keçe üçüncü olarak 32 power tapa düşünüyorum.
Tüfek franchi black magic 61-66-71 namlu olabiliyor.
Şokları 61 silindir,66 yarım,71 full şok.
Ben genelde franchiyi 61namlu olarak kullaniyorum.
Gergin atılacak ava zaten S56 ile gidiyorum.
Ama 32 directi S56 ile de deneyeceğim. 71 namlu 1/3 şok.
Tecrübe edip önümüzdeki sezon tüm fişeklerde Lambro'ya dönebilirim.
Lambro'nun sitesini inceledim az buçuk ıngilizcemle çok şeyini çözdüm sanki.
Bakalım önümüzdeki günlerde nasıl randimanlar alcez.
Ziya abi merhaba,
forumda lambro fişekleri araştırırken bu konuya rastladım ,bu fişeklerden 32 gr direct ve 32 feltro keçe tapa aldım bugün geldi ama inan atmaya korkuyorum,fişeği araştırırken öyleolumsuz yazılanlar varki nerdeyse pişman olacağım sen sanırım kullanmışsın görüşlerin nelerdir payşalırsan sevinirim,32 direct ve 32 feltro keçe tapa kullanan varsa görüşlerinizi yazarsanız sevinirim,saygılar
İrfan GÜNAL
1977-Çanakkale

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
« Yanıtla #42 : 27 Kasım 2013, 22:04:24 »
DİRECT LAMBRO tek kelimeyle berbat
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

Çevrimdışı Dağhan ÇAKMAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #43 : 27 Kasım 2013, 22:26:16 »
Bu sezon keklik avinda kullandigim tek fisel lambro 32 gram 7 numara tordo serisi.inanilmaz memnunum.
Dağhan ÇAKMAK
1982-Erzincan

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #44 : 27 Kasım 2013, 22:30:18 »
DİRECT LAMBRO tek kelimeyle berbat

Emin ol Kemal abi, hicte oyle degil ! Kullananlarin hepsine sordum en iyi aticilar/avcilar dispersante icin hep bunu kullanirlar.. Senin tufeginde randiman vermemis olabilir. Bu fisegin azami mesafesi 20metre ordan ote sonuc beklemeyin.. Bizzat Atinada en iyi av bayiilerine gidip bunlarin hepsini arastirdim. Emin olun en azindan Yunanistan'da uretilen en buyuk ve homojen dagilim yapan fisektir lambro direct.. Senelerden beri avcilarin %80i lambro kullanir buralarda asla kimseden bi sikayet duymadim, tum duyumlar olumlu gonul rahatligiyla kullanabilirsiniz...

20 gun kaldi gitmeme, ozaman daha detayli denedigimde izlenimlerimi paylasirim
« Son Düzenleme: 27 Kasım 2013, 22:31:28 Gönderen: Enes AHMET »
1993 Gümülcine
"Hiçbir taklidin şaheser olma şansı yoktur."

resim yüke

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #45 : 27 Kasım 2013, 22:37:06 »
http://lambro.gr/el/product/SCATTER-LOADS/DIRECT%C2%AE-32 incelemek isteyen alttaki resimlere bakabilir..

Soldaki resmin altinda : Dispersante fisek ile 20 metreden sabit atis. Dagilim 70cm civarinda

Ortadaki resmin altinda : Direct ile 20 metreden sabit atis. Sacma dagilimi 100cm'e ulasiyor, Basit bir dispersante fisekten %40 daha fazla dagilim.

Sagdaki resmin altinda : Direct ile 15 metreden 2 yildizli choke ile atis. Dis dairenin capi 70cm....

.. Yaziyor...
1993 Gümülcine

resim yüke

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #46 : 27 Kasım 2013, 22:58:18 »
Arkadaşlar genelde erken dağılım konusu işlenmiş o kadar da fazla dağılıma ne gerek var.
5 n0 şok 28 30 gram 8 9 10 n0 keçe tapa yada bior fazlasıyla iş görür fazla açılım hayvanın az saçma almasına yaralı kalmasına çelgin gitmesine neden olur
saçmaların yoğunluğunu ve gücünü düşürmeme taraftarıyım.

• Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı İrfan GÜNAL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #47 : 27 Kasım 2013, 23:00:24 »
Enes verdiğin bilgi için teşekkürler,ilk avda deneyeceğim inşallah dediğin gibidir.saygılar
İrfan GÜNAL
1977-Çanakkale

Çevrimiçi Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #48 : 27 Kasım 2013, 23:06:31 »
http://www.ethnos.gr/entheta.asp?catid=23387&subid=2&pubid=41280954

burdada lambro vendettayı incelemişler ama yunanca olduğundan resimlere bakıyoz anca :D
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #49 : 27 Kasım 2013, 23:18:30 »
Arkadaşlar genelde erken dağılım konusu işlenmiş o kadar da fazla dağılıma ne gerek var.
5 n0 şok 28 30 gram 8 9 10 n0 keçe tapa yada bior fazlasıyla iş görür fazla açılım hayvanın az saçma almasına yaralı kalmasına çelgin gitmesine neden olur
saçmaların yoğunluğunu ve gücünü düşürmeme taraftarıyım.

Abi yakin kalkan avlarda bazen insan heyecana gelir ve erken tetik dusurur ki buda hedef sasmasina neden olur, o yuzden sadece direct modeli boyle bi sisteme gitmis ki bu tarz insanlarin sorununu cozsunler..

Enes verdiğin bilgi için teşekkürler,ilk avda deneyeceğim inşallah dediğin gibidir.saygılar

Irfan abi meyve veren agac taslanirmis, babam eski avcidir daima kullandigi fisekler lambroydu hani hem almissin ve kalitesini konusmak gerekmez ve polemige girmek istemiyorum ama capacul tarzi gibi koy gitsin tarzinda fisek uretmiyorlar buna ben kefilim bir Turk olarak !

http://www.ethnos.gr/entheta.asp?catid=23387&subid=2&pubid=41280954

burdada lambro vendettayı incelemişler ama yunanca olduğundan resimlere bakıyoz anca :D

Abi ceviri yaparim hic sorun degilde, altta telif haklari ile ilgili yazi var paylasimi kismi ve tercume edip yayinlamakla bile ilgili korumaya almislar.. Basimi yakarlar :D Yanliz su kadarini soyleyim bu Vendetta modeli benim daha gecenlerde paylastigim SZ Grade (Zagoraios) ile esdeger bir fisek. Ben gecen hafta burda cok eskiden beri satis yapan taninmis bi av bayii'ne gidip o fisegi sordum kalmamis,bulamadim..
Ben bunu avda kullandim ve beni ozellikle penetrasyonu cok memnun etti.. Normal bir test yapmadim sadece bazi hedeflerde denedim ve super sonuclar vermisti ozellikle uzak mesafedeki etkisi beni cok sasirtti.. Sonra iyice arastirdim ki fabrikasi 3 sene once kapanmis.. Sacma sertligi orta,kullandigi kovan cheditte, cx2000 kapsul, ve barut C7.. Neden mi bunu anlattin dersen, iste Vendetta.. Buna es deger bir fisek ;) Envanterime katacagim fisekler arasinda bulunuyor.. Rasgele
1993 Gümülcine

resim yüke