Gönderen Konu: AV HERGÜN SERBESTMİŞ!  (Okunma sayısı 10726 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fatin ÇATIKKAŞ

• *
AV HERGÜN SERBESTMİŞ!
« : 14 Aralık 2011, 11:39:48 »
Arkadaşalar bu ayki av doğa dergisini okumadım fakat bir abimiz okumuş benim yanıma geldiğinde böyle bir söylemde bulundu.dergide en çok sorulan soruların başında geldiği ,devlet ve genel avlaklarda avın hergün açık olduğu yazıyormuş.mak kararlarını dikkatlice okunduğunda bu sonuç çıkyormuş gibilerinden bir şeyler söyledi.aramızda mutlaka bilgi sahibi olan arkadaşlar vardır diye düşündüm.(bizim kanunlarımız biliyorsunuz nasıl yorumlamak istiyorsanız bazen öyle yorumlanabiliyor.belki bu kanunda bir eksiklik vardır ve av hergün açıktır diye düşündüm sorayım dedim.)
Fatin ÇATIKKAŞ
1977 MANİSA

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
Ynt: AV HERGÜN SERBESTMİŞ!
« Yanıtla #1 : 14 Aralık 2011, 11:46:36 »
Öyle bir şey yok Fatih Bey.
Birisinin canı öyle olsun istediği için ürettiği bir dedikodudur tahmin ediyorum.
Dergi,yi okuduğunuzda öyle bir şey oplmadığını göreceksiniz.
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı M.Kemal ATEŞSAL

• *
« Yanıtla #2 : 14 Aralık 2011, 15:02:07 »
2011-2012 MAK Kararları 4. maddenin ilgili fıkraları aşağıda belirtilmiştir.                                                                                                                                                                                              4. MADDENİN 4. FIKRASI:  Tescil edilmiş ve av döneminde tescil edilecek genel ve devlet avlaklarında il müdürlüğü tarafından belirlenen kotalar, 2. maddede
belirtilen avlanma süreleri içinde HAFTANIN HER GÜNÜ, 4. maddenin 1 inci fıkrasında belirtilen günlük avlanma limitleri dahilinde il geneli veya ülke geneli avlanma izin
kartı alan avcının, avlağın bulunduğu il müdürlüğünden aldığı “……. Avlağında Avlanma İzin Belgesi” doğrultusunda
avlanılır.
Genel ve devlet avlağında türe ait kota bitince o türün o avlakta avlanması yasaktır. Türlere ait kotalar bittiğinde ise 2. madde de belirtilen avlanma sürelerine
uyulmasına gerek kalmadan o avlak ava kapatılacaktır. Ava kapatılması durumu il müdürlüğü tarafından 4915 sayılı KAK’ın 20 maddesinde koruma ve kontrolle
görevli olan birimlere, avcı derneklerine duyurulacak, www.milliparklar.gov.tr adresinde de yayınlanacaktır.
Bu avlaklarda; avlanma izin kartı haricinde il müdürlüğünden “……. Avlağında Avlanma İzin Belgesi” almadan avlanmak yasaktır                                                                                                                          www.milliparklar.gov.tr adresine girdiğinizde Av ve Yaban Hayatı  bölümünde (MERKEZ AV KOMİSYONUNCA (MAK) İLAN EDİLEN GENEL VE DEVLET AVLAKLARI VE KOTALAR ile İL ÇEVRE ORMAN MÜDÜRLÜKLERİ İRTİBAT ADRESİ)  ne tıkladığınızda yukarıdaki metni ve belirlenen kotaları bulursunuz.                                                                                                                                                                                                                                         Sayın Tuncay Kandemir doğru biliyorsunuz ancak; foruma katılanlar olarak bu uygulama doğrumudur, yanlışmıdır ya da ne yapılmak isteniyor neye benzetilmek isteniyor bunların üzerinde durmak yorum yapmak ve fikirlerimizi belirtmek daha iyi olacak düşüncesindeyim...                   
  • Beretta urika 2 71 namlu
  • Franci Oto 67 namlu
M.K. ATEŞSAL   1951 ANKARA
0 RH (+)

Çevrimdışı Fatin ÇATIKKAŞ

• *
« Yanıtla #3 : 15 Aralık 2011, 10:15:04 »
Kemal abicim eline sağlık bu yazıyı aradım bulamadım.bigi sahibi olanların bizide bilgilendirmelerini rica ediyorum.
Fatin ÇATIKKAŞ
1977 MANİSA

Çevrimdışı Murat SİVASLI

• Free Üye
  • *
    • DOĞA AV
« Yanıtla #4 : 15 Aralık 2011, 10:46:01 »
Devlet avlaklarında izin almak şartı ile avlanmak 7 gün serbest ancak duyumlarıma göre avlağa girişte kişi kontrolü yapılıyormuş avlaktan çıkışta kontrol yapılmıyormuş yani 10 kişi girildiyse avlağa isterseniz hiç kuş vurulmasın kişi başı 4 keklikten 40 keklik kotadan düşüyorlarmış.
Murat SİVASLI
1986 ANKARA

Çevrimdışı Savaş ÇETİN

• *
« Yanıtla #5 : 15 Aralık 2011, 10:50:50 »
KARA AVCILIĞI KANUNUNUN 2. Maddesinin 9. fıkrası Genel Avlak Tanımlaması yapılmıştır.

9-)Genel Avlak: Özel ve Devlet avlakları dışında kalan bütün av sahaları ile göl, lagün, bataklık ve sazlık gibi sahaları.

MERKEZ AV KOMİSYON KARARLARININ 4. Maddesinin 4. Fıkrasında

(4) Tescil edilmiş ve av döneminde tescil edilecek genel ve devlet avlaklarında il müdürlüğü tarafından belirlenen kotalar, 2. maddede belirtilen avlanma süreleri içinde haftanın her  günü, 4. maddenin 1 inci fıkrasında  belirtilen günlük avlanma limitleri dahilinde il geneli veya ülke geneli avlanma izin kartı alan avcının, avlağın bulunduğu  il müdürlüğünden aldığı “……. Avlağında Avlanma İzin Belgesi” doğrultusunda avlanılır.

İbaresi yer alıyor.  Haftanın her günü demek haftanın 7 günü anlamına gelir. Bu kanuna göre genel avlaklarda ve devlet avlaklarında her av için izin almak kaydı ile haftanın her günü ( 7 gün) av yapılabilir.

Ama buna ilişkin envarter çalışması yapılmadan nasıl uygulanacak oda ayrı soru.

Savaş ÇETİN
1976 Eşme UŞAK

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #6 : 15 Aralık 2011, 11:02:04 »
Arkadaşlar Örnek avlaklarda ve özel avlaklarda gün sınırlaması yok.
Ancak GENEL AVLAKLAR da cumartesi pazar çarşamba kuralı geçerli .

DEVLET AVLAKLARI na gelince :
Ben Uşak taki devlet avlağında avlandım,
Burdaki uygulama şöyle,
- Milli Parklara gidiyorsun, Senin istediğin beş gün için avlanmak istediğin tarihleri yazdırıyorsun,
Ben birbirini takip eden beş cumartesi ve pazar için randevu aldım.
Burda hiç kimseye, av günü olmayan günler için avlağa giriş izni verilmedi.
Talep eden oldu mu bilmiyorum. Ama yaklaşık 50 kişi izin aldı. Hepsi resmi av günleri içindi.
Müracatınızdan sonra Milli Park Müdürlüğü bir izin belgesi düzenliyor.
Bu belge de hangi günler avlanacağınız ve limitlerinizin hepsi yazıyor.
Tavşan limiti, keklik, çulluk,domuz,  tilki vs gibi

Beş günlük izinden sonra tekrar izin vermiyorlar.
Çünkü Devlet avlağında avlanacak hayvan sayısı KOTA belirlenmiş.
Kota sayısı kadar  izin veriliyor. Başka izin verilmiyor.
Bu işlemler İki yıldır uygulanıyor burada.
Şu ana kadar ücretsiz.... İlerde ücretli olacağını söylüyorlar.

Sonuç olarak yetkililer de bu konuda çok bilgili değiller gibi....

Savaş'ın fikirleri ile aynı düşüncedeyim.
7 gün serbest ama izinli olanlar için :)

Uşakta av günü dışında birilerine izin verildiğini de duymadım...
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2011, 11:05:36 Gönderen: Ramazan KİLLİ »
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı M.Kemal ATEŞSAL

• *
« Yanıtla #7 : 16 Aralık 2011, 11:16:48 »
Değerli Avcı Kardeşlerim öncelikle şunu belirtmek isterim ben şahsen hangi koşullarda olursa olsun avın 7 gün olmasına karşı biriyim. Bu konu daha önce açılmış mı bilmiyorum. Keşke bunu tartışsak, buradan çıkacak sonuç  belki MAK kararları alınırken biraz katkı sağlar. Savaş Kardeşim benim yazdıklarıma GENEL AVLAK tanımlamasını yazarak konuyu netleştirmiş. Karar ve maddeler açık, izin almak kaydıyla hem GENEL hem DEVLET avlaklarında av 7 gün serbest, yani sadece DEVLET avlakları ile sınırlı değil. Sayın Hocam Ramazan Killi;  "yetkililer de bu konuda çok bilgili değiller" yazarak güzel bir tesbit yapmış. Gerçekten de böyle, bir karar çıkıyor, bir yönetmelik yayınlanıyor  ilgili kişiler kendi anladıkları doğrultuda uyguluyorlar, böyle de olunca farklı uygulamalarla  karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu nedenle yaptığımız işle ilgili araştırmayı iyi yaparak, dikkatli okuyarak, hatta kendi aramızda iyi tartışarak, benim dediğim daha doğrudur kompleksinden kurtularak, doğru bilgilere sahip olursak,  haklarımızı aramamız daha kolay olacaktır. Saygı ve sevgilerimle.
  • Beretta urika 2 71 namlu
  • Franci Oto 67 namlu
M.K. ATEŞSAL   1951 ANKARA
0 RH (+)

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #8 : 16 Aralık 2011, 11:45:10 »
Savaş Bey'in alıntısında gerçekten genel avlaklarda da her gün olduğu yazıyor, izinle. Bence böylesi daha iyi. Herkes çrş-ct-pz müsait olmazki.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Resul YASAK

• *
« Yanıtla #9 : 22 Aralık 2014, 09:38:52 »
4-4-) İlan edilmiş genel ve devlet avlaklarında belirlenen kotalar; Bakanlığın belirleyeceği kurallar doğrultusunda,  2. maddede belirtilen avlanma süreleri içinde her gün, 4. maddenin 1. fıkrasında belirtilen günlük avlanma limitleri dahilinde “……. Avlağında Avlanma İzin Belgesi” alınarak avlanılabilir.

“……. Avlağında Avlanma İzin Belgesi”  nerden ve nasıl alınır? internet üzerinden aldığımız kota bu mudur?
Resul YASAK
1977 HATAY

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
« Yanıtla #10 : 22 Aralık 2014, 10:01:41 »
4-4-) İlan edilmiş genel ve devlet avlaklarında belirlenen kotalar; Bakanlığın belirleyeceği kurallar doğrultusunda,  2. maddede belirtilen avlanma süreleri içinde her gün, 4. maddenin 1. fıkrasında belirtilen günlük avlanma limitleri dahilinde “……. Avlağında Avlanma İzin Belgesi” alınarak avlanılabilir.

“……. Avlağında Avlanma İzin Belgesi”  nerden ve nasıl alınır? internet üzerinden aldığımız kota bu mudur?
Evet, internet üzerinden aldığınız kotanın çıktısını alın ya da telefon ile fotoğrafını çekin yeterli.
Ersin BAHAR
1983 mersin

Çevrimdışı Resul YASAK

• *
« Yanıtla #11 : 22 Aralık 2014, 11:40:37 »
teşekkür ederim Ersin Bey...
Resul YASAK
1977 HATAY

Çevrimdışı Yetkin YILMAZ

• *
  • Çarşambalı 55
« Yanıtla #12 : 22 Aralık 2014, 12:09:59 »
            Avbis sisteminden tc kimlik nosu ve avlanma pulunuzun seri numarası ile genel ve devlet avlaklarına haftanın 7 günü için giriş belgesi alabilirsiniz.. Meraya gitmesesenizde gitmiş sayılır izin belgenizde işaretlemiş oldugunuz avları vuramamış olsanızda vurmuş sayılır ve ilgili avlagın kotasından izin kagıdınızdaki haywanlar düşer ve gün gelir sezonun ortasında kota doldugu için avlak kapanır..! Ve birde iki av türüne izin verilir ördek ve sakarmeke seçeneklerini işaretlediyseniz yanınızdan tavşan çulluk kazda geçse yasal olarak wuramazsınız :D

1978 / SamSun

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #13 : 22 Aralık 2014, 12:50:38 »
Randevunu aldığınız avı yaptığınız sürece kotalarınıza uyduğunuz sürece avlayın kotası dolana kadar istediğiniz gün randevu alıp avlayabilirsiniz. Avlayın hayran kotası dolunca zaten size randevu vermeyecektir
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #14 : 22 Aralık 2014, 13:47:15 »
konu 2011 ylılın da açılmış o zaman AVBİS sistemi aktif değildi ve milli parklar daki memurlar da pek bilmiyorlardı;
alttaki adresten girip genel ve devlet avlaklarında MAK kararlarında yazdığı şekli ile haftanın 7 günü avlanma şansınız var kota bitmemişse ve avcı limiti dolmamışsa tabi:
2016 dan sonra Türkiye nin tamamı genel ve devlat avlağı olacak ve bunun dışındaki hiç bir yerde avlanılamayacak ( özel v.s avlak hariç )
yani artık bütün izinler; PARALI oluncaya kadar AVBİS ten alınacak, bu avlakardan işletmeye verilenler oldukça izinleri işletmecesinden alacaksınız.
http://avbis.ormansu.gov.tr/AvciGiris.aspx Avcı girişi

En güzel yanı ise alttaki gibi :)
            ördek ve sakarmeke seçeneklerini işaretlediyseniz yanınızdan tavşan çulluk kazda geçse yasal olarak wuramazsınız :D [/i]
« Son Düzenleme: 22 Aralık 2014, 13:50:54 Gönderen: Tuncay KANDEMiR »
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Resul YASAK

• *
« Yanıtla #15 : 22 Aralık 2014, 17:10:15 »
bilgilendirmeler için teşekkürler arkadaşlar. ağız tadı ile son bir kaç yıl daha av yapalım. yakın bir zamanda bu günleri de bulamayacağız gibi...
Resul YASAK
1977 HATAY

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #16 : 22 Aralık 2014, 20:59:56 »
Donumuzu isteseler onu bile alırlar. Onu bari alma diyen de çıkmaz. Arkadaşlar demokrasi, demokratik özgürlük sadece sandıktan sandığa oy vermek değildir. Bu ülkede köle değil, eşit haklara sahip vatandaşız. Vazifelerimiz gibi haklarımız da vardır. Bu başımıza gelenlerin hesabı sandık ve oyla sorulamaz. Eline yetkiyi alan her konuda canının istediği gibi, vatandaşı bağırta bağırta istediğini yapamaz. Seçtiğimiz insanları seçim günü zamanı olmasa bile uyarabiliriz. Vatandaşına saygı duyan yöneticiler ise buna memnun olmalı. Seçim günü olmadan yanlıştan dönmeleri için ikaz kabul ederler. Seçtiğimiz idareci milletten üstün, ayrıcalıklı olamaz ve ona bu güç de imtiyaz da koklatılamaz. Nasıl birilerinin iadrede bulunduğuna göre değişir ama bazıları ben neymişim, kralmışım, ... mışım, muşum; yanlışa düşerler. Günü gelirse de siz beni böyle yaptınız derlerse de herkes kendi düşünsün. Neyse...   
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Mehmet TUTCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 22 Aralık 2014, 22:30:27 »
Durumumuzu özetleyen bir fıkra:
Padişah bir gün vezirini çağırır ve der ki:
- "Yeni bir kural çıkaralım, adı vergi olsun.
 Herkesten alınacak, bakalım halk ayaklanacak mı?" Halk toplanır vezir vergiyi sunar, halk dağılır.
Bir hafta sonra padişah vezire sorar:
- "Halk ayaklandı mı?" diye. Vezir "kimseden ses çıkmıyor" der.
Padişah'ın aklına başka bir fikir gelir ve der ki; "vezir, köprüden her geçeni becerin". Bir hafta sonra
 padişah sorar, "nasıl halk ayaklandı mı?" Vezir de "kimseden ses çıkmıyor padişahım" der.
 Padişah "o zaman gideni de geleni de becerin" der ve iki hafta sonra sorar vezire:
- "Halk ayaklandı mı?" -
"Hayır..." Padişah sinirlenir bütün halkı meydana toplar ve der ki "ben vergi çıkardım kimse neden ayaklanmıyor?"
O sırada halktan biri bağırır:
- "Efendim sabahları köprünün başında adamlarınız bizi becerirken sıra oluyor,
işimize geç kalıyoruz; acaba bir kaç adam daha koyabilir misiniz?
Alıntıdır.
  • HUĞLU ÇİFTE TEK TETİK
  • ATA CY GENİŞ YUKSEK BANT
  • BENELLİ CRİO COMFORT
  • POİNTER
Mehmet TUTCU 
1977  BALIKESİR   
image hosting sites