Gönderen Konu: DİŞİ KÖPEK BESLEYENLERDEN YARDIM İSTİYORUM ...  (Okunma sayısı 2501 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yavuz KARACA

• *
DİŞİ KÖPEK BESLEYENLERDEN YARDIM İSTİYORUM ...
« : 13 Aralık 2011, 19:59:02 »
BENDE  2 YAŞINDA  DİŞİ POİNTER VAR İLK DEFA ÇİFLEŞTİRDİM 09.12.11.TARİHDE AVA GÖTÜRÜLÜRMÜ BİLMİYORUM BU KONUDA DENEYİMLİ OLANLARIN YARDIMINI  İSTİYORUM VE GEBE KÖPEKTE YAPMAM GEREKENLER NELERDİR  ŞİMDİDEN YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKÜRLER ...
Yavuz KARACA
1982 fethiye

Çevrimdışı Kerem SELÇUK

• *
  • İyiye Değil En İyiye Sahip Olmak İçin İngiliz Poin
Ynt: DİŞİ KÖPEK BESLEYENLERDEN YARDIM İSTİYORUM ...
« Yanıtla #1 : 13 Aralık 2011, 23:54:30 »
yavuz kardeş ilk 1.ayına kadar götürüyordum ben ama aslında hiç gerek yok bence çünkü o artık içinde canlı büyütüyor.ne hayvanı yormaya,ne riske atmaya degmez.57 ila 64 gün arasında dogum gercekleşir.dogumu yaklaştıgında mümkünse eger köpegini bağlıyorsan baglama rahat gezsin,dogum yapacagı yer temiz olsun. altına yavruya zarar verecek şeyler koyma,ben genelde hep gazeteleri boydan nornal incelikte yırtıp altına atarım hem sıcak tutar hemde yavrulama gercekleşirken yavrunun bulundugu kesedeki suyun ortamı kirletmesine engel olur.dogumdan sonra gazete parcalarını toplar yenisini yırtıp altlarına koyarsın.köpegine  parazit hapı vermen gerekiyordu,yani eşlemeden önce egerki yakın zamanda parazit tedavisi yaptınsa gerekyok.çünkü yavrular genelde parazitten ölüyorlar.anneye bu dönemden sonra iyi bakmanı tavsiye ederim,proteini yüksek ,yag oranı dengeli yiyecek vermelisin bunu sen ayarlayamazsın o yüzden sana tavsiyem proteini yüksek yag oranı düşük yavru maması vermen gerekir,bu hem köpegin için hemde dogumdan sonra yavrular içinde iyi olur annedeki süt verimini arttırır.bu arada iyi bak derken köpeginin önüne dolu dolu vermektense ögün sayısını artırıp az miktarda ama sık vermen daha iyi olur,zaman ilerledikce anne karnında yavru büyüyeceginden annenin midesine baskı uygulayacaktır bu anneye rahatsızlık yani zarar verecektir.son olarakta annenin önünden taze suyu asla eksik etme.inşallah tüm av camiasına hayırlı olacak yavrular dogar.sevgiler
« Son Düzenleme: 14 Aralık 2011, 20:25:37 Gönderen: Kerem SELÇUK »
Kerem SELÇUK
1978 UŞAK

Çevrimdışı Mahir İNCİ

• *
« Yanıtla #2 : 13 Aralık 2011, 23:56:56 »
kardeşim doğumuna 15 gün kalıncaya kadar ava götürebilirsin,fakat bunu yaparken iyide beslemelisnki yavrularda gelişebilsin,megadeyn pronatal haptan günde bir tane attırırsan yavrulara v anneye vitamin katkısı yapmış olursn.
Mahir İNCİ
1965 TAVŞANLI
KIF POİNTER IRK DERNEĞİ KÜTAHYA ŞUBE BAŞKANI
05308844198-05456215112

Çevrimdışı Ali EDİZ

• *
« Yanıtla #3 : 14 Aralık 2011, 00:03:59 »
köpeği ava götürmende hiç bir sakınca yok parazit hapınıda verme arkadaşın dediği gibi çiftleşme gerçekleştimi artık gelişim başlamıştır bu iş çiftleşmeden önce yapılır .köpeğinede doğum yapacağı yeride şimdiden hazırla alışsın son ana bırakma .
Ali EDİZ
1977
 ANKARA

Çevrimdışı İbrahim ÖZEL

• *
« Yanıtla #4 : 14 Aralık 2011, 18:08:37 »
Ben tüm dişilerimi çiftleştirme yaptıkdan sonrada 1 ay boyunca her fırsatta ava götürürüm. Köpeğin dengeli beslemeye çalışma. En güzel en vitamin dolu yiyeceklerle besle. Zaten içinde yavrular var onlara iyi gelir. Mama kaliteni yükselt ve ev yemeği takviyeside yapmalısın mümkünse eğer. Ayrıca gebe dişilerime 30 günlük olduğunda gebelikleri parazit hapıda veririm hiçde sakıncasını görmedim. Elimde 7 dişi 2 erkek köpeğim var. PET CAL sanırım ismi bakmam lazım. Bu haptan hergün yarım vermelisin köpeğine. Ben yavru büyük ayrımı yapmadan elimden geldiği kadar bu haptan köpeklerime veriyorum. Hem doğumu kolaylaştırıyor hem kemik yapsını geliştiriyor hem hastalıklardanda koruyor. Ava gitmesi köpeğin gebeliğin ilk ayında ayaklarının açılmasına yardımcı olur doğumda ben hep yararını gördüm.
İbrahim ÖZEL 05304684000
[email protected] 1976 Bursa-Adana  

Çevrimdışı Yavuz KARACA

• *
« Yanıtla #5 : 15 Aralık 2011, 14:56:55 »
sevgili arkadaşlarım yorumlarınız benim iin çok faydalı olacak ve teşekür ediyorum iallah saglıklı bir dogum olur .iyi avlar hepinize ..
Yavuz KARACA
1982 fethiye