yavuz kardeş ilk 1.ayına kadar götürüyordum ben ama aslında hiç gerek yok bence çünkü o artık içinde canlı büyütüyor.ne hayvanı yormaya,ne riske atmaya degmez.57 ila 64 gün arasında dogum gercekleşir.dogumu yaklaştıgında mümkünse eger köpegini bağlıyorsan baglama rahat gezsin,dogum yapacagı yer temiz olsun. altına yavruya zarar verecek şeyler koyma,ben genelde hep gazeteleri boydan nornal incelikte yırtıp altına atarım hem sıcak tutar hemde yavrulama gercekleşirken yavrunun bulundugu kesedeki suyun ortamı kirletmesine engel olur.dogumdan sonra gazete parcalarını toplar yenisini yırtıp altlarına koyarsın.köpegine parazit hapı vermen gerekiyordu,yani eşlemeden önce egerki yakın zamanda parazit tedavisi yaptınsa gerekyok.çünkü yavrular genelde parazitten ölüyorlar.anneye bu dönemden sonra iyi bakmanı tavsiye ederim,proteini yüksek ,yag oranı dengeli yiyecek vermelisin bunu sen ayarlayamazsın o yüzden sana tavsiyem proteini yüksek yag oranı düşük yavru maması vermen gerekir,bu hem köpegin için hemde dogumdan sonra yavrular içinde iyi olur annedeki süt verimini arttırır.bu arada iyi bak derken köpeginin önüne dolu dolu vermektense ögün sayısını artırıp az miktarda ama sık vermen daha iyi olur,zaman ilerledikce anne karnında yavru büyüyeceginden annenin midesine baskı uygulayacaktır bu anneye rahatsızlık yani zarar verecektir.son olarakta annenin önünden taze suyu asla eksik etme.inşallah tüm av camiasına hayırlı olacak yavrular dogar.sevgiler