Gerçi gene her an yollara düşebilir :Dhazır evdeyken son halini paylaşayım dedim.
Zaman zaman değişik başlıklar altında bahsettiğim alalı beri benle fazla kalamamış tüfeğim.Kısaca özetleyeyim biraz komik maceramızı.Herşey aslında benim biraz takıntılı beğenilerim yüzünden oldu.İlk aldığımda dipçik alıştırmasındaki boşlukları kah kendim uğraşıp kah tanınmış ustalara göndermekten bir kundağı bozdum yani baş kısmı kısaldığından tabanca kabze kısa geldi ve hiç değilse ingilize çevireyim diye başka bir ustaya gönderdim bu seferde bilek kısmını fazla ince buldum(usta belçika ve ingiliz tüfekleriyle daha çok iştigal eden biri olduğundan benim berettayı da onlara benzetmeye çalıştı sanırım ama beretta da fazla incelik iyi durmuyor bence)neyse dipçiğin orasına burasına ahşaptan yamalar yapma silsilesi böylece başladı.Bu yamaların büyük çoğunluğunu Sadık usta sağolsun yaptı,en başarılı yapan da o zaten, bir kısmını ben kendim yaptım.
Tüm bu operasyonlar esnasında maalesef orasından burasından açılan kasa kaplamasını da Akuste yapılabilir diye gönderdik fakat maalesef olmadı kasa tamamen beyaz bir halde geri geldi.Tabi mecbur İtalya ya gönderdik.1,5 sene gelmesini bekledim.Ve nihayet geldi gerçekten kaplama çok güzel yapılmış ama tetiği altın kaplamayı unutmuşlar(o da evvelce tarafımdan zımparalanmıştı başka bir sebep yüzünden)ve bu bekleme sırasında can sıkıntısında ingiliz kundağı bari cilalayayım demem yüzünden zaten kritik durumdaki kundak alıştırmasını bozmuşum ağaç metalin altına inmiş metalle temas yerlerinde.Tabiki yamama yöntemi ve tetik kaplaması için Sadık usta ya gitti,tetik gayet güzel kaplanmış ve yamalar başarılı bir şekilde yapılmış olarak geri geldi fakat bu seferde zaten sıfır duran alt bağlantıların da metal altına indiğini gördüm,Üşenmedim dün ve bugün epey uğraşarak birer yama da ben yaptım,fakat ağacın tonu tutmadı.Herneyse fazla uzattım resimlere geçeyim.
İtalya ya gitmeden önce:(Üzerindeki kundak sonradan aldığım orijinal beretta tabanca kabzalı kundak)
image hosting jpegEn son resimler
En son yaptığım görece başarısız yamaları görebilirsiniz
image uploadpng image hostingimage uploadhosting imagesÜstte öndeki Sadık ustanın üzerine benim tekrar yaptığım arkadaki benim eserim
adult image hostinghosting images