Öyledir. Yalnız dediğim gibi modelini bilmeden hatta elde görmeden fazla şey demek zor. Tahmin olur anca. Bunların fiyatları oldukça oynak. Modeller arasında fark fazla olabiliyor. Kullanılmışlığına göre çok değişiyor, bakımına göre de. Gravür var ama bundan çok daha güzel gravürlüleri var. Ço daha temiz, bakımlılarını gördüm. Sizinkine de bakım yapılabilir. Mesela Huğlu deneyimlidir ama alın bakım yapın demekle de iyi olmayabilir. Neyi ne kadar yapacaklarını bilmek lazım. Mesela ben olsam boyasına elletmem. Pası, pisliği alınsın, belki ahşaba bir şaftol falan yeter.
Şunu da yapabilirsiniz. Yurtdışında bu tüfekleri çok iyi tanıyanlar var. Oralardan birine üye olup fotoları, damga ve yazıların net olduğu fotoğraflarla ekler, modelini sorarsınız. Belki bilen çıkar. Modelini öğrenince yurtdışında diğer Merkellere göre kıyasla ederini öğrenirsiniz. Sonra ülkemizde emsal Merkel değerleriye kendiniz kıyaslarsınız. Misal; sizin Merkel değil de ülkemizde satılmış, değeri bilinen bir modelin değerini yurtdışındakiyle mukayese edersiniz. Yıpranmışlığını da hesaba katarak ederini hesaplarsınız. Bu benim çok zamanımı alır. Yine siz bir çabalayın, danışacağınız olursa yardım etmeye çalışırım.