yapanları eleştirmek için söylemiyorum ancak kopay ile tavşan avını etik bulmuyorum.
kopay tavşanı kaldıracak saatlerce kovup yoracak ,,sonrada o tavşan kös kös avcının üstüne çıkıp varacak ,,bana ters geliyor..
yaptığım her tür avda hayvanın kaçma şansı olması lazım ,,arayıp bulacaksın ,, kaldırıp vurabilirsen vuracaksın... benim tarzım bu
Hakan bey sıze her ne kadar etık gelmesede, benim dedelerim son yılların modası devşirme E.Setterle, drahtarla, kurzhaarla, poınterle avlanmıyorlardı...
Orta asyadan peşlerine takıp getirdikleri, kendi yaşam tarzlarına, iklimlerine, zevklerine en uygun köpek olan Deliormanla (diğer adı OSMANLI KOPAYI dır zaten), zağarla, tazıyla avlanıyorlardı...
Fermacı köpeklerle uçanın kaçanın agzına kadar girip ateş etmıyorlardı...
Eğer konu avda avın kaçabilme kovalanabilme şansının fazla olması ise fermadaki kopeğin önündeki bir uçarın kaçma şansı, 5 tane kopayın peşinde olduğu bir tavşana göre katbe kat azdır ki avda en fazla yorulan, en çok koşan, sadece beynine kazıdığı bir koku için koca bir dağı eleyen, gittiği kokunun peşinde kaybolup giden tek köpekte kopaydır...Bunu herkes bilir.Napsın köpek adım başı ferma veremiyo...Genetiğine ters...
Siz kopayı tazıyla karıştırmış olmalısınız ki boyle bır yorum yapmışsınız.
Sizin (yani Hakan Beyin kimse üzerine alınmasın) gözünüzde kopay avı neyse benım gozumdede sızınkısi odur...Bundan emin olun.
Evet Turk Avcılarıda iyi kan kopekle avlanmalı, avından zevk almalı.Benim kimsenin avına, avcılığına, köpeğinin cinsine, NE AVLADIĞINA NEYLE AVLANDIĞINA bir sözüm yok olamazda.Ama kopayları ve kopay avlarını daha çok sevdiğim için ve bu millete bu ırkı ecdadın bir hatırası, bir emaneti olarak gördüğümden yukarıdakılerı yazma gereksınımınde bulundum.
Saygılar...