Gönderen Konu: tavşan avı için yardım  (Okunma sayısı 23741 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hasan GÜZEL 46

• *
  • Arkandan konuşanların her daim bir adım önündesind
tavşan avı için yardım
« : 09 Aralık 2011, 17:18:06 »
değerli dostlar keklik avını üç aşağı beş yukarı yapıyoruz ama tavşan avı tamamen tesadüflerle köpeğim kurzhaar kekliği çok iyi buluyor ama tavşanda zayıf sebebi ben pek tavşanla tanıştıramadım sizlerin teçrübelerinden faydalanalım dedim tavşan rüzgarda yağmurda ayazda bir de şimdi kar yağıyor acaba nerede yatar herkese teşekkür ederim....rasgele ???
Arkandan konuşanlardan daima bir adım öndesindir...

Çevrimdışı H.İbrahim ŞİMŞEK

• *
Ynt: tavşan avı için yardım
« Yanıtla #1 : 09 Aralık 2011, 21:20:32 »
tavsan havanın sert gectıgı şu gunlerde tepelerın veya yamacların guney cepesine gunes gören ve ruzgarın degmeyen kısımlarında yatar ayrıca ot olmayan cıplak arazılerde olur cunku hava yagıslı olduğunda otlar ıslanır tavsan kuru ve sıcak yerlerde yatmaya calısır
H.İbrahim ŞİMŞEK
1983 NEVŞEHİR

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 10 Aralık 2011, 12:31:01 »
hasan adaş derin bir konuya değinmişsin, tavşan bu onun için merada olmak lazım

rastgele
1981 / Samsun / Malatya

The following users thanked this post: Metehan ÇAMDERE

Çevrimdışı Ercan ELER

• *
  • şimdi değilse bir daha asla an beni..
« Yanıtla #3 : 10 Aralık 2011, 14:54:00 »
 Hasan kardeş öncelikle merhabalar,

Kurzhaar köpeğinin tavşana zayıflığı tamamen senden kaynaklı çözümü de çok basit, keklik yaptığın ve avlandığın bir çok arazide köpeğin tavşanla karşılaşıyor,  tavşanın kokusunu alıyordur ama es geçiyordur, çünkü kuş köpeklerinin tavşan avı yapmaz diye birşey olmaz tavşanla ilgili eğitim almamışolmasından kaynaklanır, cünkü avın yapısı farklı biri kanatlı av diğeri memeli sıkıntı burada, avcı dostlarından rica et, tavşan vuran arkadaşların senin için arka ayaklarını yüzmeden kessinler sen o ayaklar ile köpeğine aport yaptır, cebinde kuşbaşı doğranmış sucuk, salam veya sosisler bulunsun aport getirdiği zaman ödüllendir tekrar tekrar yap, tavşan ayaklarını  su ile ıslatarak  bu işi tekrarla göreceksin köpeğin ucunda ödül olan her avı on numara yapmaya çalışacaktır. Köpeğinle nice avlar yapmanı temenni eder saygılarımı sunarım. 
Ercan ELER
1975
SAMSUN

Çevrimdışı Halil ARIK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 10 Aralık 2011, 18:58:20 »
hava sert olup dona çekerse yerler don olduğun eşeleyip kendine yatak yapamaz onun için genelde sürülmüş tarlaya  yatar.
halil arık
1984 afyonkarahisar
5464458072
Türk`ü,Türklüğü,Vatanı sevmek faşistlikse, Hitler yanımızda komünist kalır..

Çevrimdışı Ümit BERBEROĞLU

• *
  • hemşinli
« Yanıtla #5 : 19 Aralık 2011, 22:17:53 »
tavşan avının köpeği kopoydur.kopoyu sal meraya yatacak yer aramazsın.tepeleri kes.patika yolları kes. tavşan bakmışın karşında.kaçar avı kopoyla yapılır.
Ümit yaşar BERBEROĞLU
1974 karasu

Çevrimdışı Uğur İPEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 11 Ağustos 2012, 02:28:00 »
tavşan avının köpeği kopoydur.kopoyu sal meraya yatacak yer aramazsın.tepeleri kes.patika yolları kes. tavşan bakmışın karşında.kaçar avı kopoyla yapılır.

Nokta.
1985-Yalova
Kalp atacak, Kopay kovacak aGa...Kovulmadan vurulan tavşana av eti demem!
Bülbülden bile güzeldir Kopay sesi...Oynak  sesi....Yatak sesi...Kalkma Sesi...Kovma Sesi...
İYİ KÖPEĞİN SECERESİ KAĞITTA DEĞİL, DAĞDA BELLİ OLUR! KÖTÜ KÖPEĞİN DE BAHANESİ BOL OLUR!

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #7 : 11 Ağustos 2012, 12:03:30 »
İyi bir Kurzhaarla ava doyum olmaz. Tavşan, Keklik, Çulluk, Bıldırcın ... merada hangi av varsa, doya doya av yaparsın...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Uğur İPEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 11 Ağustos 2012, 17:49:05 »
İyi bir Kurzhaarla ava doyum olmaz. Tavşan, Keklik, Çulluk, Bıldırcın ... merada hangi av varsa, doya doya av yaparsın...

Köpeğin ne avı yapıp yapmayacağından ziyade meraya bizim ne amaçla cıktıgımız daha önemlı diye düşünenlerdenim.Merada ne varsa bulan, her uçan kaçanın kokusuna giden kopek adamı yorar  abi...Ne avlanacaksa o işi en iyi yapan kopek temin etmesi lazım bence arkadaşımızın...Av konusunda sızlerın yanında bılgılerım sıfıra yakın olsada; tamam kurzhaarlar gerçekten sağlam kopekler ama genel kanı: geçmişten günümüze  kopayların bu işi daha iyi yaptığı ve avcıya daha zevk verici avlar yaptırdığı kanısındayım.Tabi tercih zevk renk meselesi bunlar...Tartısma olsun dıye yazmadım bunları aman yanlıs anlasılmasın  ::)

Ama arakadaşın niyeti merada ne varsa toplayım geleyimse onu bılemem..Saygılar... ;)
« Son Düzenleme: 11 Ağustos 2012, 17:54:15 Gönderen: Uğur İPEK »
1985-Yalova
Bülbülden bile güzeldir Kopay sesi...Oynak  sesi....Yatak sesi...Kalkma Sesi...Kovma Sesi...
İYİ KÖPEĞİN SECERESİ KAĞITTA DEĞİL, DAĞDA BELLİ OLUR! KÖTÜ KÖPEĞİN DE BAHANESİ BOL OLUR!

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 11 Ağustos 2012, 19:23:23 »
Nokta.
yapanları eleştirmek için söylemiyorum ancak kopay ile tavşan avını etik bulmuyorum.
kopay tavşanı kaldıracak saatlerce kovup yoracak ,,sonrada o tavşan kös kös avcının üstüne çıkıp varacak ,,bana ters geliyor..
yaptığım her tür avda hayvanın kaçma şansı olması lazım ,,arayıp bulacaksın ,, kaldırıp vurabilirsen vuracaksın... benim tarzım bu
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı İbrahim ÇELİK

• *
  • Gonyalı
« Yanıtla #10 : 12 Ağustos 2012, 01:15:34 »
Tavşan avı kopay la yapılır kopayla tavşan avının zevki bir başkadır.. adı üstünde kaçar avı
Kopayla tavşan avında hayvan zaten kaçıyor  şansı fermalı avlardan  daha çok bence   

İbrahim ÇELİK
1983-Konya
''Kamil odur ki koya her yerde bir eser ,. Eseri olmayanın yerinde yeller eser.''

Çevrimdışı Muharrem ÇEVİK

• *
« Yanıtla #11 : 14 Ağustos 2012, 01:48:05 »
yapanları eleştirmek için söylemiyorum ancak kopay ile tavşan avını etik bulmuyorum.
kopay tavşanı kaldıracak saatlerce kovup yoracak ,,sonrada o tavşan kös kös avcının üstüne çıkıp varacak ,,bana ters geliyor..
yaptığım her tür avda hayvanın kaçma şansı olması lazım ,,arayıp bulacaksın ,, kaldırıp vurabilirsen vuracaksın... benim tarzım bu
Hakan Bey sizinle tam tersini düşünüyorum, bana göre fermadaki köpeğin önündeki tavşanın kaçma şansı kopoyun önündeki tavşandan kat be kat daha az, neredeyse imkansız. Kopoyun kovaladığı tavşanların çok azı torbaya girer, bir çoğu çok kısa bir zaman içinde kopoyu şaşırtıp kayıplara karışır gider. Hal böyle olunca bir çok tavşan avcısının ortak görüşü fermadaki köpeğin önündeki tavşana atmak yanlıştır.
Bir ikinci husus Arayıp bulacaksın demişsiniz çok tuhafıma gitti çok merak ettim; acaba size göre kopoyla tavşan avlayanlar arayıp bulmuyorlar da tavşanı pazardan alıp gelip de ondan sonra mı vuruyorlar?
 Doğrular sırf siz yapıyorsunuz diye doğru değildirler, bazan başkalarının yaptıkları sizinkinden daha doğru olabilir sonuçta hepimiz beşeriz şaşarız önemli olan vicdan terazisinin doğru tartması. Bence Sizin de burda niyetiniz halis onda şüphem yok ancak bakış tek taraftan olunca insanoğlu yanılabiliyor,
Hakiki kopoy avcısı  önünden fırlayan tavşana tüfek atmaz, bir müddet bekledikten sonra kopoy ize salınır bulabilirse tavşanı kaldırıp kovalar koca dağda geçmesi muhtemel yerlerden bir tanesi tutulur, tavşan birkaç tane alternatif içinden velevki sizin tuttuğunuz alanı seçerse ihtimalki vurursunuz bu durumda bile yaptığınız atış çoğu zaman tavşanın ilk kalktığı pozisyona göre daha zor olabilir(özellikle yan geçişler çoğu zaman karavana ile sonuçlanır)
  • Sarsılmaz Concorde S
Muharrem ÇEVİK
1978-Nallıhan/ANKARA
İkamet BOLU

Çevrimdışı Uğur İPEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 14 Ağustos 2012, 02:25:14 »

Hakan bey sıze her ne kadar etık gelmesede, benim dedelerim son yılların modası devşirme  E.Setterle, drahtarla, kurzhaarla, poınterle avlanmıyorlardı...

Orta asyadan peşlerine takıp getirdikleri, kendi yaşam tarzlarına, iklimlerine, zevklerine en uygun köpek olan Deliormanla (diğer adı OSMANLI KOPAYI dır zaten), zağarla, tazıyla avlanıyorlardı...

Fermacı köpeklerle uçanın kaçanın agzına kadar girip ateş etmıyorlardı...

Eğer konu avda avın kaçabilme kovalanabilme şansının fazla olması ise fermadaki kopeğin önündeki bir uçarın kaçma şansı, 5 tane kopayın peşinde olduğu bir tavşana göre katbe kat azdır ki avda en fazla yorulan, en çok koşan, sadece beynine kazıdığı bir koku için koca bir dağı eleyen, gittiği kokunun peşinde kaybolup giden tek köpekte kopaydır...Bunu herkes bilir.Napsın köpek adım başı ferma veremiyo...Genetiğine ters...

Siz kopayı tazıyla karıştırmış olmalısınız ki boyle bır yorum yapmışsınız.

Sizin (yani Hakan Beyin kimse üzerine alınmasın) gözünüzde kopay avı neyse benım gozumdede sızınkısi odur...Bundan emin olun.

Evet Turk Avcılarıda iyi kan kopekle avlanmalı, avından zevk almalı.Benim kimsenin avına, avcılığına, köpeğinin cinsine, NE AVLADIĞINA NEYLE AVLANDIĞINA bir sözüm yok olamazda.Ama kopayları ve kopay avlarını daha çok sevdiğim için ve bu millete bu ırkı ecdadın bir hatırası, bir emaneti olarak gördüğümden yukarıdakılerı yazma gereksınımınde bulundum.

Saygılar...
« Son Düzenleme: 14 Ağustos 2012, 02:45:54 Gönderen: Uğur İPEK »
1985-Yalova

Çevrimdışı Harun KARAOSMANOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 16 Ağustos 2012, 08:57:07 »

Keklik Avı yaparken  Biraz ağırdan al.Yavaş arattır.Birazda gözün  arazide olsun.Keklik  kalkacak diye havaya bakma.Köpeğin kokuya girer,ama tavşan
görünmeden kaçabilir.Gözlerin  yerlerdeki tavşan pisliğinde olsun taze  si varsa şansın fazlalaşır   ve arama esnasında  baktığında dizin yere çarpmış gibi kazılmış (Tavşan yatağı)yatak  bulursan çok dikkatli ol tavşan yatağını değiştirmiş yakındaki bi yatakta olabilir.İnan bize böyle tarif eden olmadı.Gözün köpeğin aradığı yerde ve yanlarında taramada olsun.kesin denk gelirsinBU KADAR  MAYA YETER HADİ RASTGELE
« Son Düzenleme: 16 Ağustos 2012, 13:42:29 Gönderen: Harun KARAOSMANOĞLU »
Harun KARAOSMANOĞLU
1964 KASTAMONU         [email protected]
0 542 603 30 29 Kurt, Ayı dahil TAHNİT VE TROFE YAPILIR
Puanter ve Drahthaar  itinalı tavşan avı yapılır.

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 16 Ağustos 2012, 10:36:51 »
Harun abi gereken açıklamayı yapmış..Kendisini tanımam ama kurzhaarı ile forumdan gördüğüm kadarıyla epey tavşan vurmuştur..
doğum yılı ve yaşadığınız ili profilinize yazınız
http://avlakforum.com/forum/profile/?area=forumprofile;u=23147

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #15 : 16 Ağustos 2012, 11:55:06 »
Kuş köpeği illa ki sadece kuş bulacak diye bir kaide yoktur. Önemli olan diğer avlarıda köpeğinizin görmüş olması gerekir. Mesela benim setter im 8 aylıkken, ilk alıştırma avına  çıktığımızda tavşanı ensesinden yakalayıp bana getirmişti.  Şu an 5 yaşında. Şimdiye kadar  onun sayesinde bir çok tavşan vurdum. Tamamen alıştırma ve iç güdüsel bir olaydır.
image host
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #16 : 16 Ağustos 2012, 12:18:41 »
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 16 Ağustos 2012, 14:31:25 »
DEĞERLİ ARKADAŞLAR
herhalde yanlış anlaşıldım ,, ben baştada söylediğim gibi yapanları eleştirmek adına söylemiyorum ancak bu tip bir av benim tarzım değil dedim
birkaç kopayı ormana veya koruluğun içine salıp ,,tavşanı kaldırtıp daha sonra koku ve izinden saatlerce kovdurtup ,, sonrasında geçmesi muhtemel bölgelerde bekleyen bir sürü avcıdan herhangi birisinin üstüne bodoslama gelen tavşana tüfek atmak benim hoşuma gitmiyor dedim.. konu bundan ibaret ,, yapanlarıda kınyor falan değilim ,,bu tür av bizim kültürümüzde olan birşey ,, sadece benim hoşuma gitmiyor o kadar...
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #18 : 16 Ağustos 2012, 15:05:55 »
Çorlu da kopoy ile tavşan avına davet ettiler, geçen seneler.

aman allahım bir mera, nereden baksan 30-40 araba,

100 taneye yakın kopay, meralar köpek havlamasından inliyor.

30-40 araba ama, herkes farklı avcı.

tevbe ettim bir daha gitmem.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 16 Ağustos 2012, 15:12:36 »
Çorlu da kopoy ile tavşan avına davet ettiler, geçen seneler.

aman allahım bir mera, nereden baksan 30-40 araba,

100 taneye yakın kopay, meralar köpek havlamasından inliyor.

30-40 araba ama, herkes farklı avcı.

tevbe ettim bir daha gitmem.
Al bendende o kadar OSMAN ABİ
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Mustafa AVCI

• *
« Yanıtla #20 : 11 Aralık 2013, 21:26:32 »
havanın çok soğuk oldugu zaman güney yamaclarda  acığa yatar günese karsı
Mustafa AVCI
1987 antalya

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #21 : 11 Aralık 2013, 23:16:37 »
   Kuş köpeği ile tavşan avcılığı beleşe avcılıktır bence. Çünkü niyet farklıdır. "Bu gün tavşan vurucam" diyerek kimse kuş köpeğini alıp tavşan avına çıkmaz. Kuş için çıkarsınız tavşan çıkar hop çantada. Çulluk için çıkarsın ya da keklik "hehe ulan şansa bak tavşanı da aldık" diyerek eve gelirsin. (Kuş köpeği olupta fermada tavşan vurana beleşçi demiyorum, beleşe av demek istiyorum hesapta olmayan kısmet yani, yanlış anlaşılmasın)
   Her avın bir avlanma üslubu vardır. Kuş ferma ile vurulur, tavşanda kovarak. Zaten tavşan avcıları tavşandan çok köpeğinin marifeti için ava gider (sesi, kovuşu, kaldırışı) Havanında iyi olması gerek. Yerde çiğ olacak sis olmayacak daha bir sürü şey. Hele ki köpek kovmaya başlasın eyvah eyvah :D  3-5 yer vardır tavşanın geçeceği, sen bir yer tutarsın tavşan mutlaka öbür yerden geçer. Her zaman olanı budur. Tavşancılarda bilir,Muhakkak koşarak yer değiştirip önünü kesmek gerekir. Bir de şu eziyeti vardır. Sabahın 4'ünde 5'in kalk ava gidip 2 saat boyunca tir tir titreyerek ha çevirdi ha çevirecek diyerek beklemek. Köpek kaldırır kovar kaybeder. Biner arabana geri gelirken bakarsın kuşçular geliyor avlağa, kahvede çay içersin öyleden sonra gelir adam (kuşçu) "bugün gene tavsan vurdum" der. :D
   Birde şu var kuş avı yapanlar her zaman tavşan avı yapanlardan fazla tavşan vurur. Ayrıca bir tavşancı önünden çulluk veya başka bir kuş kalksın dönüp atmaz. Belki bana kızan çok olacak ama tavşana atmayacak kuşçu sayılıdır. Bana da bu hiç etik ve hoş gelmiyor. Kendi görüşürüm olduğu gibi herkesin görüşünü de saygı duyarım.

• Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Aydın KARAKİŞİ

• *
« Yanıtla #22 : 12 Aralık 2013, 12:28:13 »

Aydın KARAKİŞİ
1973 istanbul

Çevrimdışı Aydın KARAKİŞİ

• *
« Yanıtla #23 : 13 Aralık 2013, 12:29:15 »

Ayrıca bir tavşancı önünden çulluk veya başka bir kuş kalksın dönüp atmaz. Belki bana kızan çok olacak ama tavşana atmayacak kuşçu sayılıdır. Bana da bu hiç etik ve hoş gelmiyor. Kendi görüşürüm olduğu gibi herkesin görüşünü de saygı duyarım.

Tam  benim görüşümü  anlatmışsınız. 
Aydın KARAKİŞİ
1973 istanbul

Çevrimdışı Nurettin AYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 27 Aralık 2013, 21:58:47 »
en gúzel tavsan avi davul zurna cúmbúsle olur,  cala cala gitdinmi   nerde tavsan varsa kacar, gózúne iyi ac etrafi iyi bak   artik   aticiligina gúven artik,

harun ustanin dedigi gibi yerde taze tavsan boklari varsa vede cok tavsan boku varsa orda tavsan var demektir, yeni tavsan boku  sarimsi olur,,   az kurumus tavsan boku beyaz górúnúmlú olur, senelik tavsan boku siyahimsi olur,

sarimsi tavsan boku varsa eline alip tavsanin bokuna SIKTINMI   biraz su cikarsa veya islaksa tavsanin boku tavsan aksam  ordaymis demektir  ve orda otlanmis demektir,,  ondan sonra yandin demektir tavsanla temas anin  yakindir demektir,

bazi  tasin alti,  veya  dal  altlari, dalli ufak cam mese ardik andiz orman cali  toprak yigini tezzek ici   kuru ot ici  gibi, yerlerde kazilmis  iki  el bóyúklúgúnde  yuvarlak biraz uzunlamasi seklinde  cukurluk varsa   orada tavsan var demektir,  bu yerler eski tavsan yatagidir, yaz ayinda  kis ayinda  tavsan yapmistir buralarda,
« Son Düzenleme: 27 Aralık 2013, 22:01:16 Gönderen: Nurettin AYDIN »
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda