Gönderen Konu: BAİKAL VE SİMSON DENEME ATIŞLARININ SONUÇLARI YORUM SİZLERİN  (Okunma sayısı 34530 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
  • AFFETMEK ; İYİ İNSANLARIN İNTİKAMIDIR...
çarşanba günü gittiğimiz ve av gününün sonunda yaptığımız denemelerin sonucu.....

avımız saat 13 gibi bitmişti.bitmişti derken av limitlerimiz dolduğundan bitmedi bişey bulamayınca avı biz bitirdik.sporumuzu yaptık temiz havamızı aldık daha fazla zorlamamızın illa av vurmamızın da bir gereğinin olmadığı düşünerekten avı bıraktık.uygun bir yere ateş yaktık.güzelce köz oluncada sucukları taktık şişe.bir güzel doyurduk karınları.sonra sohpet muhabbet derken laf geldi çattı tüfeklere.benim tüfeğim geçen yıl aldığım ussr 1981 model baikal çifte dayımın tüfeği vursan 92 a , eniştenin tüfeğide (annemin teyzesinin eşi) 71 namlu çift tetik simson.eniştenin adı HAYRİ.dedim hayri amca deneyelim şu tüfekleri olurmu.öyle sorunca ilk tepkisi simsonla öylemi dedi.öyle hayri amca dedim.hemen buldum 2 tane 5 litrelik teneke diktim 30 metreye.konakladığımız yer kış geldiği için terk edilmiş yörük damları olduğu için bol miktarda teneke vardı.adelet olsun diyede aynı fişek aynı gramaj ve iki tüfeklede dayımın atmasını istedim.sonuçta dayım iki tüfeğinde sahibi deyil.ayrıca oldukcada usta bir atıcı.4 defa ateş ettikten sonra da aşağıdaki sonuçlar çıktı ortaya.baikalın simsondan farklı şekilde ki grupmanı ve deliciliği sonucuna vardık.simson sahibi hayri amca ben ve dayım gördüklerimize inanamadık.ben simson baikala bayağı fark atar demiştim ama tam tersi oldu.iki tüfeğin şokuda 1-3.baikalın namlu 72,5 simson 71.daha sonra 18 litrelik bir teneke ve bu sefer 70 metre civarı atış yaptık.onun sonucuda simson 11 , baikal da ise 17 saçma değdi.5 numara 32 gram fiochi.yine aynı yerde aynı 18 litrelik tenekeye 2 şer adet şavrotin attık.simson da 2 atıştada hiç şavrotin değmedi, baikal da ise her iki atıştada 18 litrelik tenekeye 1 er adet şavrotin değdi.

bu yapılan denemeler 1850 metre yükseklikte ve hava sıcaklığıda 2 ile 4 derece arasındaydı.

ayrıca simson ile yaptığımız atışlarda aşağıdaki tenekeleri sadece 10-15 cm arası sürüklerken baikal resmen taklalar attırdı.

simson baikaldan daha zarif daha estetik ama gel gelelim baikal simsona göre hem daha delici hemde gurupmanı daha üstün.

baikal ile yapılan atışlarda resimleri dikkatli incelerseniz bazı saçmaların tenekeyi sadece bi taraftan delmekle kalmayıp diyer yandan da çıktığını

farkedersiniz.yorum sizlerin.saygılarımla...

lütfen yanlış anlaşılmasın simson kötü demiyorum.maddi imkanım olduğu zaman 6. tüfeğim olarak almak istediğim tüfeklerden biri simsondur...
« Son Düzenleme: 08 Aralık 2011, 11:10:12 Gönderen: Osman ŞAHİN »
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN
Çıraklığını yapmadığın işin , Ustalığını yapmayacakmışsın...

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: BAİKAL VE SİMSON DENEME ATIŞLARININ SONUÇLARI YORUM SİZLERİN
« Yanıtla #2 : 08 Aralık 2011, 16:18:01 »
Evvelce uzunca bir şeyler yazmıştım göndremedim. Kısaltayım şimdi. Fişeğin tapasını Simson içinden geçirmeyi denemiş miydiniz? Namlu çapını okudunuz mu? Bunları bileyim sonra düşüncemi yazayım. Sonuçları gösterdiğiniz için teşekkürler. Bunlar önemli veriler.

Av bereketsizmiş ama iyi bir iş yapmışsınız. Fişek seçme dedikleri şeye şahit olduk sanki. Selamlar
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #3 : 08 Aralık 2011, 16:20:47 »
namlu çaplarını bilmiyorum ama her iki tüfeğin şokuda 1-3 tü.birde şöyle bir şey şöyliyeyim.20 numara bir fişek her iki tüfeğinde sol gözünden uç kısmına girmiyor ama sağ yandan yani 3 numaralı taraftan sürtünerek giriyor.şok olarak her ikisininde 1 ve 3 numarası birbirini kaçırmaz diye tahmin ediyorum.
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 08 Aralık 2011, 17:07:31 »
ussr yapımı bir ij 27 pozeye sahip olduğum için bir kere daha gurur duydum :)
pozemin iç çap ölçüsü 18.2
büyük ihtimalle sizin çiftenizinde 18.2 dir
ama simsonun iç çap ölçüsünü bilmiyorum
ben ij pozemin grupmanını denediğimde birşey çok dikkatimi çekmişti ve sizin çiftenin yaptığı grupmandada aynı şeyleri görüyorum,
oda şu; Saçma grupmanındaki 3 köşe teşkiller
grupmanda bir çok saçma özellikle üçerli dağılımlar birbirine çok yakın,
saçmalar saçma sapan bir şekilde savrulmuyor dağılmıyor
tüfeğini kaybetme onlar bir başka
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 08 Aralık 2011, 17:12:25 »
namlu iç çapları muhtemelen 18,3 gibidir.  biraz farklı bile olsa mesela 18.2 ye 18.4 gibi farklı namlularda bile bu kadar bariz bir fark olmaması lazım.baikal resmen ezmiş geçmiş.merak ediyorum bu rus tüfeklerine şehir efsanesinden öte gitmez  para veripte kahrı çekilmez diyenler ne yazacak.estetik  yok (tabi en ucuzları ülkemize geldiği için) ve ağırlar doğru bu şikayetlerin haricinde hiç saçmasından şikayet eden duymadım.kendimde 3 tane rus tüfeği kullanmış  biri olarak ki hala kullanmaktayım bu tüfekler fiyatıyla kıyaslandığında alınabilecek en iyi tüfektir.selamlar.ayrıca test etme zahmetinde bulunan osman kardeşimizede teşekkürler.emeğe saygı.selamlar.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #6 : 08 Aralık 2011, 17:13:13 »
ussr yapımı bir ij 27 pozeye sahip olduğum için bir kere daha gurur duydum :)
pozemin iç çap ölçüsü 18.2
büyük ihtimalle sizin çiftenizinde 18.2 dir
ama simsonun iç çap ölçüsünü bilmiyorum
ben ij pozemin grupmanını denediğimde birşey çok dikkatimi çekmişti ve sizin çiftenin yaptığı grupmandada aynı şeyleri görüyorum,
oda şu; Saçma grupmanındaki 3 köşe teşkiller
grupmanda bir çok saçma özellikle üçerli dağılımlar birbirine çok yakın,
saçmalar saçma sapan bir şekilde savrulmuyor dağılmıyor
tüfeğini kaybetme onlar bir başka

tüfeğimi kaybetmeyi düşünmüyorum :) teşekkürler....işin açığı simson daha estetik daha zarif ama ne yalan söyliyeyim baikal hem daha tesirli hem de grupmanı farklı ve etkileyici....
haa ikisini yanyana koyunca hangisi derseniz tabiki tesir ve grupman
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı İkbal PEKER

• *
« Yanıtla #7 : 08 Aralık 2011, 17:39:46 »
En güzel ve en doğru tüfek testi...Paylaşım için teşekkürler
İkbal PEKER
1978 Osmaniye

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 08 Aralık 2011, 20:33:18 »
aslında bu test penetrasyon için çok güzel bir örnek olmuş.fakat hala merak ediyorum simson tüfeklerin namlu iç çapı kaçtır.paylaşan arkadaşlar olursa sevinirim.

BİGA/1979

« Yanıtla #9 : 08 Aralık 2011, 20:53:01 »
Namlu boyundaki 1,5 cm fark etki etmiş olabilir.
A.Yılmaz ÇAVUŞOĞLU
1967 KOCAELİ

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 08 Aralık 2011, 20:55:12 »
osman fırsatınız olursa 28-30 gr 7-8 numara saçmalarla test et baıkal ve simsonu......
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #11 : 08 Aralık 2011, 21:00:34 »
Zevkle okudum. Paylaşım için teşekkürler.

Aslına bakarsanız.

İnsandan az çok anlarım
Köpekten anlarım
Fişeklerden de anlarım
Ama gel gelelim şu tüfek ve detayları konusunda hiç bilgim yoktur.
Pozede Huğlu, otomatikte de Sarsılmazdan başkası ile 20 senedir avlanmadım. Ama gönlümde her zaman SKB pozenin yeri var. Nerden duyduysam

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 08 Aralık 2011, 21:11:20 »
birol abi merhaba.ben 18.4 iç çapa sahip baikal çifte tüfeğin 32gr 7 numarayla ilgili testleri yayınlamıştım.yalnız üveyik avında trap fişekleri kullandım 70 75 adımdan müthiş performans aldım.sonucun çok değişeceğii sanmıyorum.namlu boyundaki fark bence  grupmanı bariz şekilde etkileyecektir.ancak penetrasyon için bu sonucu vermemesi gerekirdi.birde namlu iç çapı eğer baikal gibi 18.2 se sonuç tamamen hüsran olur.ben  hala simsonun böyle bir sonuç vermesinin şaşkınlığı içindeyim.

BİGA/1979

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #13 : 08 Aralık 2011, 21:59:28 »
birol abi simsonun sahibi hayri amcam (66 yaşında) benim sürekli av dostum.en kısa zamanda aynı testi söylediğin numara ve gramajda da mutlaka yapar ve sonucu bildiririm.aslında inanın bu sonuca bende şaşırdım.gerçekten çok şaşırdım.ben bu delicilik farkının havanın soğuk oluşu ile alakalı olduğunu düşünüyorum.edindiğim bilgilerden baikalın çeliğinin çok kaliteli olduğunu ve özellikle soğuk havalarda performansının çok iyi olduğunu epeyce duydum.ama grupman farkına bi anlam veremedim.hatta ve hatta ilk atışlardan sonra rc yi bp ile deyiştirdim.hani acaba dedim rc baikala tam uyumlu simsona ise çok uyumsuz geldide ondan mı böyle bir fark oldu dedim.sonra bp ile denedim ama sonuç yine aynı.

yukarda yazmadığım bi örnek daha.2 tane cam şişe diktik.bu defa ilk olarak baikalla sağdakine ateş etti dayım.ama şişe aynı hiç kıpramadı bile.ne yalan söyliyim kırmayınca şişeyi çok şaşırdım.sonrada simsonla soldakine ateş etti.şişe tuz buz oldu.hayrin amcam heycanla hele yaa simson böyle olacaktı dedi ve ben hala şaşkındım.şişelerin yanına gittiğimde de şaşkınlığım bir kat daha arttı.simson şişeyi param parça etti ama baikal delmiş geçmiş delmiş geçmiş.şişe resmen kalbur gibi ama kırılmamış.dayım şişenin ucundan bir tuttu elinde sadece ucu kaldı şişe param parça oldu.
hala sonuçların etkisindeyim.en kısa zamanda bu denemelerimi huğlu özel çiftemle huğlu pozemle üzümlü mke çeliği pozemle huğlu yarı otomatiğimle de yapacam.sonuçları tekrar sizlerle paylaşmaya devam.tabi bu arada farklı gramlarda ve numaralarda da simsonla      kıyaslamarıma devam edecem.saygılar.

not:yapılan atışların tamamı destekli (köserek) yapılmıştır....
« Son Düzenleme: 08 Aralık 2011, 22:10:35 Gönderen: Osman ŞAHİN »
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 08 Aralık 2011, 22:34:07 »
penetrasyonun çok fazla olması çok iyi anlamına gelmez aksine ava atışlarda aynen şişede oldugu gibi delip geçmesi demektirki bu tür avlar kolaykolay düşmez canının çıktıgı yere kadar uçar kaçar....saçmanın avın dengesini bozması lazımki çelkin aramayalım...buda ancak saçmaların av üzerinde kalmasıyla gerçekleşir....saçmaların düşük hızda olmasıda az tahribat ve ölümcül organlara ulaşamaması demektirki buda istenmeyen bir durumdur.... yani ikisinin ortası idealdir......

grupman olayı çok daha önemlidir..her namludan iyi bir grupman beklenir......

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #15 : 09 Aralık 2011, 11:03:24 »
penetrasyonun çok fazla olması çok iyi anlamına gelmez aksine ava atışlarda aynen şişede oldugu gibi delip geçmesi demektirki bu tür avlar kolaykolay düşmez canının çıktıgı yere kadar uçar kaçar....saçmanın avın dengesini bozması lazımki çelkin aramayalım...buda ancak saçmaların av üzerinde kalmasıyla gerçekleşir....saçmaların düşük hızda olmasıda az tahribat ve ölümcül organlara ulaşamaması demektirki buda istenmeyen bir durumdur.... yani ikisinin ortası idealdir......

grupman olayı çok daha önemlidir..her namludan iyi bir grupman beklenir......

birol abi grupman konusunda aynı fikirdeyiz ama şu delicilik konusunda ilk defa senle ayrı düşünüyoruz.şahsen ben saçmanın avda kalmasından deyil, her zaman delip geçmesinden yanayım.zaten iyi ısınan saçma deler geçer.iyi ısınmayan saçma avda kalır ve av kanlı olur.delip geçen ise sanki av dünden ölmüş gibi kansız olur.şimdi üzerimize doğru gelen bir tavşanın gögüs kısmına ateş ettiğimizde saçmanın tavşana 5 cm girmesimi etkili olur yoksa tavşanın arka kısmına doğru 10 cm girmesimi etkili olur.benim düşüncem tabiki 10 cm girmesi etkili olur.yani bu yüzdendir ki saçması tesirli tüfek tercih edilme konusnda öndedir diye düşünüyorum.
tabi senin düşüncenede saygılıyım abi.
bide şöyle bi durum var birol abi.mesala uzun mesafede bir ava ateş ettik.saçması tesirsiz olan yada az tesirli olan bir tüfek o hayvanı nasıl vuracakki.hayvanı düşürmez bile.mesafe uzadıkca saçma tesirinin önemide artıyor diye düşünüyorum.bizim köyde bir çınar ağacı var.o çınar ağacına karatavuk gelir.ama öyle bi yeri vardırki en yakın ve en uygun ateş edecek yer en az 50 metredir.ben oraya yine deneme amaçlı huğlu 601 g yarı otomatiğimide götürüyorum baikal çiftemi de götürüyorum.huğlu ile ateş ettiğimde kuş ya düşmüyor düşersede her dafasında kanlı ve yaralı olarak kalıyor ama baikalla ateş ettiğimde kuş çınar ağacından düştükten sonra 30-40 cm daha düşmenin etkisi ile havaya kalkıyor.yanına gittiğimde ise çoktan ölmüş oluyor vede kuşta hiç kan olmuyor.bunlar benim düşüncem abi ama tabi senin fikirlerine de saygılıyım....
« Son Düzenleme: 09 Aralık 2011, 11:04:51 Gönderen: Osman ŞAHİN »
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #16 : 09 Aralık 2011, 11:19:57 »
Siz bu mesafeleri ne ile ölçüyorsunuz.
Metre ile mi göz kararı mı ?
 70 m den  çömelerek atıyorsunuz ve bu kadar saçma isabet ediyor
Bu kadar uzak mesafeye çömelerek yapılan atışta tenekenin neresine tutyorsunuz tüfeği,

Üst kenarına mı ? Yan kenarına mı ? Alt kenarına mı ?

Yerçekimi kanunu yıkmış olabilirsiniz çökerek atışta.

Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Murat SUNGURTEKİN

• *
« Yanıtla #17 : 09 Aralık 2011, 11:21:12 »
Tahminime gore namlu ic caplariyla alakali bir durum.
24-28 gr fisek atarsaniz simsonun daha baskin olacagini dusunuyorum.
« Son Düzenleme: 27 Temmuz 2015, 19:26:54 Gönderen: Murat SUNGURTEKİN »
  • Beretta 426 - 12 Cal
  • Breda Xanthos - 12 Cal
  • Beretta 686 Special - 20 Cal
  • English setter x 1
Murat SUNGURTEKİN
1985 İZMİR
MASTER OF THE TANKER VESSELS

resim upload servisleri

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #18 : 09 Aralık 2011, 12:20:09 »
Siz bu mesafeleri ne ile ölçüyorsunuz.
Metre ile mi göz kararı mı ?
 70 m den  çömelerek atıyorsunuz ve bu kadar saçma isabet ediyor
Bu kadar uzak mesafeye çömelerek yapılan atışta tenekenin neresine tutyorsunuz tüfeği,

Üst kenarına mı ? Yan kenarına mı ? Alt kenarına mı ?

Yerçekimi kanunu yıkmış olabilirsiniz çökerek atışta.

mesafeleri adımlama yöntemi ile ölçüyoruz osman abi.85 büyük adım.68-72 metre arası olacağını düşünüyorum.70 metre ciavarı olan atışları, yerden yüksekliği 60-70 cm civarı olan bir masanın kenarına dayanarak yaptık.tenekenin tam ortasına nişan alıyoruz tabi ama ne kadarda olsa az çok kayma her atışta olduğu gibi bunlarda da olmuştur. (belkide olmamıştır) dikkat edersen osman abi 70 metre civarı yazdım tamı tamına 70 metre demedim.ama kısmet olursa bu denemelere meraklı birisi olduğum için ışıkla mesafe ölçen bir cihaz varmış ondan almak istiyorum.en azından kesin sonuçları vermiş olmak için
« Son Düzenleme: 09 Aralık 2011, 12:26:00 Gönderen: Osman ŞAHİN »
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #19 : 09 Aralık 2011, 12:21:31 »
Tahminime gore namlu ic caplariyla alakali bir durum.
24-28 gr fisek atarsaniz simsonun daha baskin olacagini dusunuyorum.
Ya da bu testi ayni fiseklerle 3 nolu sokla deneyin(sag goz). Sonuc tam tersi olacaktir.

baikalın ve simsonun hemen hemen her iki gözüde birbrinin aynısı.ben bu farkı havanın soğuk oluşuna bağlıyorum.baikal soğuk hava tüfeği olduğu için saçmayı dağıtmıyor olabilir.birde baikalda dikkatimi çeken tüfeğe verilen şok fişek haznesinden namlu ucuna kadar  o kadar ince bir düşüş varki göz ile bile çok zor farkediliyor.aynı şeyi yerli tüfeklerimde de inceliyorum.yerlilerde fişek haznesinden deyilde 71 cm bir namlu varsa 50 cm den sonra ani bir düşüş oluyor.sağ göze gelince.ben sağ gözde de bişeyin deyişeceğini inan pek zannetmiyorum.belki simson 5 artar baikal 5 eksilir ama fark yine mutlaka olur.
24-28 grama gelince.baikallar soğuk hava tüfekleri olarak bilinir.namlu çeliği en soğuk havalarda bile düşük gramajın (28-30) randuman vermsini sağlar.bir huğlunun 32 gramda randuman vermediği yerde ben baikalla 28 gramda en güzel randumanları aldım.yani diceğim şuki gramaj düştükce simsonun randımanı düşecek baikalın ki dahada artacaktır kanaatindeyim....saygılar.
« Son Düzenleme: 09 Aralık 2011, 12:23:50 Gönderen: Osman ŞAHİN »
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #20 : 09 Aralık 2011, 12:28:20 »
Öncelikle paylaşım için teşekkürler.Baikal için süper referans olmuş,fakat ussr 1980 yapımı tüfek.Tabi doğal olarak insanın aklına yeni(ussr olmayan)baikallar nasıl acaba diye gelmiyor değil.
Bu arada namlu içi durumları nasıl diye takıldı benim aklıma karınca vs var mı,her iki tüfek içinde geçerli bu soru tabi,mesela simson içinde derin ve yoğun karıncalanma varsa gaz kaçağı ve sürtünmede artış sebebiyle hız düşüklükleri olabilir tahminen,fark bu kadar da olmamalı zira.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #21 : 09 Aralık 2011, 12:30:57 »
tekararlıyorum.lütfen yanlış anlaşılmasın.benim amacım burda baikalı met edip simsonu yermek deyil.bugün 5 tüfeğim var birisi baikal.ama ikinci ruhsatımda ALLAH nasip ederse diyer 5 tüfeğimden en az 2 si simson olacak.kimse simsonla baikalın elde tutumunu yüze oturuşunu zarifliğini kibarlığını kıyas edemez.buna hiç bir itirazım yok.araştırmayı seven birisi olduğum için yapmış olduğum bir denemeyi formunda amacı paylaşım olduğu için sizlerle paylaşmak istedim.fark eder etmez bilmiyorum ama simson doğu alman dı.yani şu batı alman olanlardan deyil.
bu konudan bir rahatsızlığı olan olursa şayet konuyu kilitlerim.saygılarıma....
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 09 Aralık 2011, 12:44:13 »
osman googlede patern ve penetrasyonla ilgi araştırma yaparsan avı delip geçen fişeklerin makbul olmadıgı konusunda işi bilenlerin hemfikir olduklarını görürsün....
 yüksek basınçlı sert atışlar şişeyi delip geçtigi gibi avıda delip geçer,hızı yüksek oldugu için az tahribat yapar,av son nefesine kadar kaçar,ölüm büyük ihtimal iç kanamayla gerçekleşir......

bizim aradıgımız tüfekler ve fişeklerin avı cansız düşürmesidir,buda ancak saçmaların enerjisini av üzerine boşaltmasıyla olur... delip geçerse enerji boşalımı gerçekleşmez......

benim okuyarak edindigim teorik bilgiler  bunlardır........

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #23 : 09 Aralık 2011, 12:49:19 »
Öncelikle paylaşım için teşekkürler.Baikal için süper referans olmuş,fakat ussr 1980 yapımı tüfek.Tabi doğal olarak insanın aklına yeni(ussr olmayan)baikallar nasıl acaba diye gelmiyor değil.
Bu arada namlu içi durumları nasıl diye takıldı benim aklıma karınca vs var mı,her iki tüfek içinde geçerli bu soru tabi,mesela simson içinde derin ve yoğun karıncalanma varsa gaz kaçağı ve sürtünmede artış sebebiyle hız düşüklükleri olabilir tahminen,fark bu kadar da olmamalı zira.

kamil abi tüfeklerin ikiside az kullanılmış  tüfekler.tahminen maksimun 500 fişek.ussr olmayan bir kaç baikal inceledim.gerek almak gerekse fikir edinmek için.ama nedense bana eskiler (ussr) ler kadar tutumlu gelmedi.yeniler daha kabalar.birde bi forumda okumuştum.çelik kalitesi eskiler ile yenilerin farklı olduğu yazıyordu.yine bir defasında da yabancı bir forumda eskilerin çeliğinin başarısını konuşuyorlardı.
« Son Düzenleme: 09 Aralık 2011, 14:55:54 Gönderen: Osman ŞAHİN »
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #24 : 09 Aralık 2011, 12:52:29 »
osman googlede patern ve penetrasyonla ilgi araştırma yaparsan avı delip geçen fişeklerin makbul olmadıgı konusunda işi bilenlerin hemfikir olduklarını görürsün....
 yüksek basınçlı sert atışlar şişeyi delip geçtigi gibi avıda delip geçer,hızı yüksek oldugu için az tahribat yapar,av son nefesine kadar kaçar,ölüm büyük ihtimal iç kanamayla gerçekleşir......

bizim aradıgımız tüfekler ve fişeklerin avı cansız düşürmesidir,buda ancak saçmaların enerjisini av üzerine boşaltmasıyla olur... delip geçerse enerji boşalımı gerçekleşmez......

benim okuyarak edindigim teorik bilgiler  bunlardır........

yani bu durumda birol abi simson boşa simson olmamış.bende seviniyordum.baikal simsondan daha tesirli ve grupman konusunda da daha iyi diye ama gördüm ki öyle deyil.bu durumda benim huğlu yarı otomatiğimde avlanmak için baikaldan daha iyi ama tabi yine tenekede denemek istersek baikal ı alırım elime :)
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN