Saygıdğer üstadlar, sevgili av arkaşadlarım,
Bilindiği üzere biz İç Anadolu avcıları olarak Çulluk avını pek yapmayız, ancak av sahalarının ve günlerinin daraldığı son yıllarda ve bunda forumunda çok etkisi var çulluk avını yapmaya ufak ufak acemice de olsa yapmaya başladık.
Sizlerden bölge forumunda da paylaştığımda sorduğum üzere en lezzetli çulluk yemeği nasıl yapılır tarif edermisiniz?
Not: Ben kekliği haşladıktan sonra keklik suyuna çorba şeklinde (Yerel ismi ARABAŞI ÇORBASI) seviyor ve tavsiye ediyorum.
Tavşan'ı ise 250 gr tereyağı, karabiber, domates, yeşil biber ve bol sarımsaklı düdüklü tencerede 1 saat pişirerek yenilmesini tavsiye ediyorum. Bıldırcın'ı ise yine tereyağında saç tavada domates ve teze yeşil biber, sarımsak ile kavurarak yenilmesini tavsiye ediyorum.....
Kayseri' den saygılar...