Bu sorduğunuz konu daha önce forumda tartışılmıştı. Bilginiz olsun.
Şu ikincisi benim sezon baş için aradığım bot tipine benziyor. Fazla kayalık değilse iyidir bence ama sıcakta pişirir belki. Gerçi çöl için tasarlanmış. Uzun yürüyüş için iyi bence. Diğerini tam anlayamadım.
Kullanmadıkça doğru bilgi vermek zor ama daha önce de yazdığım düşüncem, uzun yürümek için ayağın rahat hareket etmesi gerekir. Yani tabanı mümkün olduğunca yumuşak olmalı. Eğer yürüyüşte bastığımız yerlerde taş vs ayağımıza batıyorsa, karşılayacak kadar sert olmalı. Burada da çelişki ortaya çıkıyor. Taban sertleştikçe ayağın hareketi zorlaşır. Yani ayaklar daha çabuk yorulur. Uzun yürümek zorlaşır. Yetecek kadar, taşları karşılayacak kadar sert olmalı.
Su geçirmemesi yağış için, sıcaklık koruması soğuklar için gerekli. Kaymaması, özellikle kayalık yerlerde gerekli. Çok çamurlu yerlerde altının fazla dişli olması bence dezavantaj, çamur tutunur.
Daha da şey sayılabilr tabi. Bunları neden yazdım, her duruma ideal bot bence yok. Duruma göre seçmek lazım. Yine de şimdiye kadar giydiklerimin en hoşuma gideni, askerde ikinci istihkak aldığım botlardı. Şırnak'ın dağlarında da kullandım, Osmaniye'nin düzünde ve dağlarında da, hatta sonra avlarımda da. Bir kere ayağıma tam uyuyordu. Tabanı orta sertlikteydi ve kayması azdı. Suyu kolayca almazdı. Çok sıcakta uzun yürüyüşte biraz terletiyordu yalnız. Taşınırken kayboldu ve markasını kesin hatırlamıyorum
Düşünmediyseniz bunları düşünün. Çünkü dediğiniz gibi hem yumuşak toprakta, hem kayalıkta çok uygun bot zor. Birini alıp denersiniz. Bazı tanıdıklarım yaz hariç her avda lastik çizme seviyor. Daha rahat ediyorlarmış. Siz nasıl, neyle rahat edersiniz bilemem.