Avrupa da Amerika da olsa tüfekler hata yapar. Yabancı forumlarda aynı yerli tüfekler için için sızlandığımız gibi sızlandıklarını görüyorum. Buna karşın yerlilerle kıyaslayınca bazısı az bazısı çok daha iyi. Benelli, Beretta, Browning her zaman sıra tüfekleri içinde en iyiler. Bizdekilerle kıyas bile edilmez. Buna karşın,
1. Ükemizde çok pahalılar
2. Yedek parça ve serviste belki dünyada en şanssız ülkelerdeniz
Bende de iki ithal tüfek var. Öyle aman aman dert değil ama küçük şeyler için bakım tamir parça falan gerekmişti. Birinin ithalatçısı bile şu anda ortada yok. Üreticisine derdimi yazdım, cevap bile yazmadılar. Diğeri şükür ki kolay işti. Bunlar biraz daha geniş kapsamlı işler olsa tüfekler ya hurdaya çıkacaktı ya da allayıp pullayıp satacaktım. Kimin başına patlarsa. Bunları olunca düşündüm tabi. Bakıyoruz dünyanın bilmemne markası. İnternet bunların övenlerle dolu. İyi de bunların içinde en şanssız ülkelerden biriyiz. Hem 2-3 misli ödüyoruz, hem parçasını bulmak hem tamir ettirmek en zor ülkeler içindeyiz. Ne için fazla ödüyoruz? Daha kaliteli oldukları kabul. Onun dışında yakması, yıldızdan alması gibi masallara karnım tok olduğundan, tercih etmiyorum. Neyse. Yerliler de ayrı alem. Burnumuzun dibindeki üretici bazen yıldızlar kadar bize uzak, kaba, fırsatçı. Biz tüketimde hala davulla tokmak arasındayız.