Gönderen Konu: çullukta süper keklikte sınıfta kaldı!  (Okunma sayısı 2631 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Baki ALTUNIŞIK

• *
çullukta süper keklikte sınıfta kaldı!
« : 27 Kasım 2011, 19:32:17 »
selam,daha önce paylaşmıştım köpeğimin durumunu şuan 16 aylık bu sene çulluk avına güzel başladı harikalar yarattı diyebilirim çok hırslı ve çok hareketliydi çullukta son 2 haftadır ama bu hafta kekliğe g..ürdüm durum vasat o arayan tarayan köpek kayboldu vurduğum kekliği bile getirmek istemiyor yarı yolda bırakıyor herhangi bir rahatsızlığı yok sağlığı iyi toz attırıyo  :) arazide çulluğa da rasladık bastı fermayı dedim bu ne çelişki.evet avcı usta abiler bu konuda yorumlarınızı bekliyorum.köpek konusunda çok tecrüben olmadığı için bu tür durumları paylaşıyorum belki bana faydası olduğu kadar diğer avcı arkadaşlarada faydası olur, şimdiden teşekkürler.
Baki ALTUNIŞIK
1976 ordu

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: çullukta süper keklikte sınıfta kaldı!
« Yanıtla #1 : 29 Kasım 2011, 12:58:23 »
İki gündür yardım çıkmamış. Şaşırdım desem yalan olmaz. Çok köpek deneyimli avcımız var oysa.

Ben köpek yetiştirme işinden anlarım dersem yalan ama bildiğim bir şey varsa bu canlılar aynı insanlar gibi eğitiliyor. Yani teşvik, takdir. Vurulmuş bir keklikle getirme eğitiminin zararı olmaz herhalde. Elbette eğitmek için geç bir vakit değilse. Koku konusunda bir problem olacağını da sanmıyorum. Çulluk kokusu daha hafif bir hayvan. Esas zor olan yani.

Ben olsam şöyle bir şeyler denerdim. Önce vurulmuş kekliği bir yere bırakıp aramasını isterdim. Getirirse sever, ödüllendirirdim. Sonra canlı keklik için yanına gitmesini beklerdim. Yparsa yine ödül. Tabi kekliği boğmaması için de dikkat etmek lazım. Eğer bunları bir anda yapamazsa, yapacağı kadarına ödül. Mesela ölü kekliğin yanına gidince de sevgi gösterirdim. Bilmiyorum işe yarar mı. Eğer yapmakta zorlanıyorsa bu eğitimi uzatmak doğru olmaz. Tek küçük bir başarıdan sonra bile eğitimi ertesi güne bırakmak daha iyi olabilir. Ta ki yapmaktan hayvan zevk alana kadar.

Burada deneyimli arkadaşların ne önereceğini ben de merak ediyorum. İnşallah bir çözümü vardır. Kolay gelsin.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Baki ALTUNIŞIK

• *
« Yanıtla #2 : 30 Kasım 2011, 10:18:53 »
bu konuda tecrübesi olan usta abilerimiz yok galiba!!!
Baki ALTUNIŞIK
1976 ordu

Çevrimdışı Mehmet YILMAZ

• *
« Yanıtla #3 : 30 Kasım 2011, 11:41:09 »
keklik avına daha sık götürmeniz yeterlidir bence çünkü köpek daha önceleri çulluk görmüş ve ona şartlanmış 16 aylık köpek ve kekliğe bir kaç kere daha gitmesi yeterlidir bence
Mehmet YILMAZ1979 Denizli ikamet Afyon

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 30 Kasım 2011, 16:59:12 »
bu durum genç köpeklerde genellikle ortaya çıkar...hangi av olursa olsun ilk başladıgındaki ava fazla g..ürülürse diger avlarda isteksiz görülebilir.... o yüzden acemi köpege fazla bıldırcında gösterilmez... uygun olanı fırsat buldukça karışık av yaptırmaktır.....

sizin köpegin durumuda geçicidir...yapmanız gereken keklik avındada heyecanınızı sevincinizi köpege yansıtmak olmalıdır.... hatda keklik vurdugunuzda köpegin yanında sevinçle oynayın havalara zıplayın :)) onu sevin okşayın... kekliginde degerli bir av oldugunu kısa sürede anlayacaktır......

istanbul seterlerininde keklikte başarısız olmalarının en büyük sebebi çok çulluk az  keklik görmeleridir :))
« Son Düzenleme: 30 Kasım 2011, 17:01:37 Gönderen: M.Birol DEMİRTAŞ »
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR