İki gündür yardım çıkmamış. Şaşırdım desem yalan olmaz. Çok köpek deneyimli avcımız var oysa.
Ben köpek yetiştirme işinden anlarım dersem yalan ama bildiğim bir şey varsa bu canlılar aynı insanlar gibi eğitiliyor. Yani teşvik, takdir. Vurulmuş bir keklikle getirme eğitiminin zararı olmaz herhalde. Elbette eğitmek için geç bir vakit değilse. Koku konusunda bir problem olacağını da sanmıyorum. Çulluk kokusu daha hafif bir hayvan. Esas zor olan yani.
Ben olsam şöyle bir şeyler denerdim. Önce vurulmuş kekliği bir yere bırakıp aramasını isterdim. Getirirse sever, ödüllendirirdim. Sonra canlı keklik için yanına gitmesini beklerdim. Yparsa yine ödül. Tabi kekliği boğmaması için de dikkat etmek lazım. Eğer bunları bir anda yapamazsa, yapacağı kadarına ödül. Mesela ölü kekliğin yanına gidince de sevgi gösterirdim. Bilmiyorum işe yarar mı. Eğer yapmakta zorlanıyorsa bu eğitimi uzatmak doğru olmaz. Tek küçük bir başarıdan sonra bile eğitimi ertesi güne bırakmak daha iyi olabilir. Ta ki yapmaktan hayvan zevk alana kadar.
Burada deneyimli arkadaşların ne önereceğini ben de merak ediyorum. İnşallah bir çözümü vardır. Kolay gelsin.