ben yıllardır kopoyla tavşan avı yapıyorum. Bir çok köpekle avlandım ama havadan koku alıp kovanını hiç görmedim yanlış anlamayın olmaz demiyorum ama tavşan kovanını görmedim. İnanın tavşan avcılarının bir çok olayını anlamıyorum. Yok benim köpeğim akşama kadar kovar yok kar kara tanımaz . Ya bunlar nasıl yazılıyor. Bakın sadece gördüklerimi ve yaşadıklarımı yazıyorum. Normal kovan köpekler tavşanı 4 ila 5 saat arasında çatlatır. Bu kadar usta köpek kurak havada lodos esiyorsa, karın üstü kırağı yapmışsa, san yağarsa gelsinde tavşanı doğru dürüst kaldırsın, hadi kaldırdı kovsun. Yok kardeşim böyle birşey olmaz ben görmedim de ustalarımızdan da duymadım. Kuşcudan fazla anlamam ama kopoy avında hergün aynı olmaz akşamdan yağan bir yağmurun ardından sabahta hava bultlu olursa 5, 10 santim donmamış kar olursa o gün av günündür köpek o zaman daha neşeli kovar. Ha birde arazi, çok taşlı , kumlu , uzun otlu arazide köpek zorlanır öbürtürlü rahat kovar. Hem köpeğin en zor kovduğu av taşandır ondan başka ikileyen hayvan varmı. Düz bir iz değilki tavşan kaçarken ikiler aynı izden birkaçkez geçer uzun mesafe atlayıp oraya pusar.Ya anlatılıcak çok şey var ama benim kısaca bu konuda anlatmak istediğim bunlar herkese rastgele.