Gönderen Konu: Çulluk avına başlayana kadar önümden ayrılmıyordu!  (Okunma sayısı 2204 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Baki ALTUNIŞIK

• *
selam değerli avcı dostları,köpeğim (setter) şuan 16 aylık oldu maşallah bu sene av yapmaya başladı bıldırcında güzel av yaptım güzel fermalar güzel atışlarım oldu.çok enteresandır 2 haftadır çulluğu gidiyorum köpeğimde yüzde yüz performans artışı oldu beni hayrete düşürdü inanılmaz fermalar inanılmaz bir hırs bütün kuşları o bulacak ve fermalayacak koku takibi yapıyor.yanlız bununla birlikte beni dinlememeye ve acılmaya başladı çağırmasan koybolacak dereceye geliyor oda ancak çok sert bağırırsan beni duyuyor bu hafta iki defa çok uzaklaştı tüfek sesiyle geri getirdim.normalde beni dinliyor itaatkar beni seviyor ama bu durumu anlayamadım böyle devam edermi diye huylanıyorum belkide ava yeni başlamanın hırsından yapıyor.çulluk avına çok meraklı olduğunu gördüm bıldırcında böyle atak değildi.yorumlarınızı bekliyorum.
« Son Düzenleme: 22 Kasım 2011, 16:48:10 Gönderen: Baki ALTUNIŞIK »
Baki ALTUNIŞIK
1976 ordu

Çevrimdışı Ferit KİREÇTEPE

• *
Ynt: Çulluk avına başlayana kadar önümden ayrılmıyordu!
« Yanıtla #1 : 22 Kasım 2011, 17:21:07 »
valla baki bu çullukta var bi keramet benimde bi stterim var 1.5 yaşında ondada ferma falan görememiştim culluk avında gecen hafta düğüm gibi çözüldü ama benimde bu na benzer sorunlarım oldu benımkısıde aportu yapmadı .bundan sonra hep culluk tayım  hem zevkli hemde köpeğimi böyle heycanlı ve faydalı görmek çok güzel . yorumları bende senin gibi takip edeceğim.saygılar

« Son Düzenleme: 22 Kasım 2011, 17:22:37 Gönderen: Ferit KİREÇTEPE »
Ferit KİREÇTEPE
1978 BURSA

ERENERDİ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 22 Kasım 2011, 18:01:59 »
Arkadaşlar köpeklerinizin önünde fermalı iki kuş vurur ve aport ettırıseniz düzelme yoluna giresiniz ancak ,açılan köpek ya siz görmeden veya duymadan kuş kaldırıp peşine gidiyor ,yada fermada beklemiyordur  acılmasına müsade etmeyin  çağırıp başka bir yeri aratmasını sağlayın ,malesef drahtaarımız  bu sebebten bizi cok yoruyor düzelmezse yapacak bir şey kalmıyor , eskiler  köpeklerini yetiştiriken  bıldırcın avına götürmezlerdi çünkü düz mereda acılıp kosan köpek biraz hırslandımı aynısını sık meradada yapıyor ,yada tam tersi  hiç girmiyor sıka bu sebeler çok büyük etkenlerdir fermaları mankelemeyin sonra köpeklerin kafası iyice karışıyor  .rastgele

Çevrimdışı Baki ALTUNIŞIK

• *
« Yanıtla #3 : 22 Kasım 2011, 18:47:29 »
mümkün mertebe manke yapmamaya çalışıyorum ama yaprak çok hala, fermasında çulluk vurdum bir kaçtane ama manke daha fazla tabi,köpeğimin çulluğu aportu bile farklı bıldırcını keklıği oynayarak aport ediyordu elime vermiyor yolda bırakıyordu çulluğu aport ettiği gibi elime getirip teslim ediyor inanılmaz bişey.bide köpekten çok bende bu çulluk avında adranalinim hiç düşmüyor çoçukluktan beri çullukçuyum bide bu benim ilk kendi yetiştirdiğim av köpeğim köpek ava alıştıda ben köpekle ava daha alışamadım çok heyecanlıyım müthiş bir zevk ve keyif alıyorum şuan, insanım kandi yetiştirdiği köpeğinim av yaptığını görmesi ayrı bir mutluluk ayrı bir heyecan.

ayrıca ferit bu setterlerin çullukta neden tercih edildiğini şimdi daha iyi anlıyorum çullukta setter ferrari diyorlar doğru söylüyorlar.bıldırcında ve keklikte bu performansı görmedim.
« Son Düzenleme: 22 Kasım 2011, 18:51:58 Gönderen: Baki ALTUNIŞIK »
Baki ALTUNIŞIK
1976 ordu