Gönderen Konu: slug namlu  (Okunma sayısı 5814 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Erhan KARAKAŞ

• Ziyaretçi
slug namlu
« : 16 Kasım 2011, 12:51:59 »
arkadaşlar bir konuda bilginizden faydalanmak istiyorum huğlu marka 61 cm mobil şoklu 601 gb model tüfeğime domuz avı amaçlı yedek 51cm slug namlu edindim,bu bir hatamıdır zaten 61 cm şeritli namlu 5 no şok ile fevkalade bu işi görürmüydüm.Diğer bir sorum 51 slug huğluda gezsiz olması sebeyiyle çulluk ve bıldırcın avlarında kullanmam da teknik olarak problem olurmu isabetli atış sıkıntısı çekermiyim (60-61cm namlu 51 den dahamı idealdir bıldırcın ve çulluk için).ilginize şimdiden teşekkür ederim.kazasız belasız keyifli avlar dilerim.
(önerileriniz doğrultusunda zararın neresinden dönersem kar dır diyeceğim)

Erhan KARAKAŞ

• Ziyaretçi
Ynt: slug namlu
« Yanıtla #1 : 16 Kasım 2011, 14:17:22 »
güncel

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 16 Kasım 2011, 17:13:45 »
Slug namlunuzda gez yok diye anladım. Neden yok, özel sipariş mi? Slug namluda gez olması lazım.

Önce şunu diyeyim; kısa namlu, uzun namlu bunlar fişeğin öldürücülüğünü ahım şahım değiştirmez. Fişeği değiştirerek falan her tür avda iş görür. Namlu uzunluğu arttıkça tüfek öne doğru ağırlaşır. Bu durumda avı namluyla takip ederken daha stabil hareket eder. Şahsen uzun namlulu tüfekle geçit kuşlarında çok daha memnunum ama bıldırcın avında uzun namluyu aramam.

Konuyu çok derinleştirmek istemiyorum. Pratik sonuçlara bakacak olursak, namlu uzunluğunun öldürücülük açısından dikkate değer farkı olmaz. Hele yakın mesafede, çevik uçan kuşlara kısa namlu iyidir. 51-61 sizin keyfinize, uyumunuza bağlı. Kısa namlu tüfeklerde patlama sesinin daha rahatsız edeceğini de söyleyebilirim.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Erhan KARAKAŞ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 16 Kasım 2011, 18:27:30 »
Volkan bey teşekkür ederim .Huğlu da bu modellerin sluglarında arpacık diğerleri gibi fakat gez yok fabrikaylada bizzat görüştüm.

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 16 Kasım 2011, 20:54:45 »
Eğer slug dedikleri namlunun tek özelliği 51 cm olmasıysa ve elinizde de 61 namlu zaten varsa bence tekrar namlu almak gereksiz. Bence böyle. Bazı kurşunlar ve sanıyorum magnum kurşunlarda kullanılan barutların biraz daha iyi yanması için biraz namlu uzunluğu aranıyormuş. Eh ne kadar fark olur derseniz bilemem ama fark olur işte. Kaldı ki 61 cm de uzun falan değil. 10 cm daha kısa olsa ne, olmasa ne. Gez olsaydı hiç değilse bir özelliği olurdu. Brenneke veya foster tip kurşunlar 80-90 m içinde tavsiye edildiğine göre ve yivsiz namluda dürbün falan da olmayacaksa gez ne kadar gerekli bilemiyorum. Dürbün olsa tamam, aksi halde koşan domuza gez mez aramam ben. Gez ayarı bir şekilde bozuluverse ve farkında olmasanız ve bozuk geze güvenip atış yapsanız sonucu ıska. Halbuki gez olmadığında bir şeyin ayarı bozulmaz ve her zamanki alışkanlığınızla vurabilirseniz vurursunuz.

Neyse uzatmıyayım. Bu gez konusunda benim gibi düşünen çok az. Belki ben yanlışımdır. Şimdi her halükarda, slug namluda gez olmalı. Eğer yoksa bir gerek olduğunu sanmıyorum. Umarım domuzcular da yardımcı olurlar size.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Mustafa Kabadayı

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 15 Aralık 2011, 10:16:11 »
Erhan abi o dediğin avlarda bence 51 yetebilir.ama 61cm namlu : 5 no şokla kurşun da pekala atılır.ayrıca 55 ve 61cm kurşun için önerilen uzunluklar.hata yapmadın ama gez olmaması büyük eksiklik.bende armsanın 12çap 61cm slug tüfeği var.domuz avlarında ve tek kurşun atarken inan bana ayarlı gezin önemi ortaya çıkıyor.ayarlayarak net atışlar yapabiliyorum.bence bir şekilde gez yaptır ona.saygılarımla rastgele.... :)
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2011, 10:17:59 Gönderen: Mustafa KABADAYI »

Erhan KARAKAŞ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 18 Şubat 2012, 23:12:55 »
mustafacım çok saol geç gördüm ilgine çok teşekkür ederim sanada rast gele.