Gönderen Konu: BÖYLE AVMI OLUR ?  (Okunma sayısı 13596 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burak ertan

• Ziyaretçi
BÖYLE AVMI OLUR ?
« : 12 Kasım 2011, 19:35:56 »
BÖYLE AVMI OLUR ?

burak ertan

• Ziyaretçi
Ynt: BÖYLE AVMI OLUR ?
« Yanıtla #1 : 12 Kasım 2011, 19:37:18 »

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #2 : 12 Kasım 2011, 19:41:28 »
Burak kardeşim belgeselde izlemiştim yeni zelanda yada avustralya olabilir tam hatırlamıyorum kıta dışından getirilen tavşanlar o kadar çoğalmışlarki araziyi delik deşik etmişlerdi çiftçiler ürün toplayamıyordu avlamakla v.s azaltılamıyordu...
sanırım bu da bir mücadele görüntüsü olabilir...
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

burak ertan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 12 Kasım 2011, 19:47:03 »
Burak kardeşim belgeselde izlemiştim yeni zelanda yada avustralya olabilir tam hatırlamıyorum kıta dışından getirilen tavşanlar o kadar çoğalmışlarki araziyi delik deşik etmişlerdi çiftçiler ürün toplayamıyordu avlamakla v.s azaltılamıyordu...
sanırım bu da bir mücadele görüntüsü olabilir...

OLABİR GERÇEKTENDE.....BİZİM DOMUZLA MÜCADELEMİZ GİBİ YANİ....

bilal paşa

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 12 Kasım 2011, 21:36:08 »
Bende görmüştüm bu haberi yenizellenda da tavşan fazlalığından dolayı tam   23.000  tavşan vurulmuş ... tarımı koruma mücadelesi herhalde .... Paylaşımın için teşekkürler kardeşim ....

Çevrimdışı Ercan KOCA

• *
« Yanıtla #5 : 12 Kasım 2011, 22:00:53 »
Orda olmak vardı............
Ercan KOCA
1972 İSTANBUL

Çevrimdışı Mesut BAYRAK

• *
« Yanıtla #6 : 12 Kasım 2011, 23:14:56 »
biz bitaneyi görürsek şükrediyoruz  adamlar beşli deste yapmışlar ne güzel limir yok  sınırsız

Mesut BAYRAK
1983-İstanbul/Şile

pointer bir tutkudur

burak ertan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 13 Kasım 2011, 00:15:38 »

burak ertan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 13 Kasım 2011, 00:18:41 »
biz bitaneyi görürsek şükrediyoruz  adamlar beşli deste yapmışlar ne güzel limir yok  sınırsız

aynen abi   :)

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 13 Kasım 2011, 00:42:25 »
Top yekün seferberlik gibi fotolar..eli silah tutan herkes katılmış sanki..6 yıl önce ilçemiz sınırlarındaki bir bölgeyi keklik salma hadisesi ile beraber ava kapatmıştı milli parklar ve Gönen avcısı bölgeye sahip çıktı ve 6 yıl koruyup kolladı...şimdi keklik kaldı dersek yalan ama tavşan herkese yetiyor..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Hakan GÜR

• *
« Yanıtla #10 : 23 Kasım 2011, 23:30:18 »
bizim burada olacak onlar bak nasıl tükeniyor nesli görün
Hakan GÜR
1976 çanakkale İKAMET;izmir

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
  • 05347677315 TOROS KARTALI
« Yanıtla #11 : 27 Aralık 2011, 19:19:36 »
Burak bu Gördüğün Tavşanlar,memleketimizdeki tavşanlar gibi atak yapılı değiller,biraz daha hantal kalıyorlar.Doğurganlık fazla olup,sürekli avlayanda olmayınca koyun  sürüsü gibi her yer aval aval gezen tavşanlarla dolup kalıyor.Hem bunların vurmasıda bi marifet değil haa,bunları vuranlar avcıyız diye geçinmesin.Beni götürsünler o meraya,Tüfek de istemiyorum,El taşıyla sabahdan akşama 10 tanesini yıkmazsam neyim.Şaka maka solağım kuvvetlidir,çok feci taş atarım ;)
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #12 : 27 Aralık 2011, 20:33:44 »
:D Çikin vururum desene :)
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Fatih BİLGİN

• *
« Yanıtla #13 : 08 Ocak 2012, 20:30:14 »
resmen katliam hea demek ki tavşan kaynıyo orda.......
Fatih BİLGİN
1981 izmir                                                      
Чa qeç ''кarşıma'' σRtaLıqı iηLєt ...yaDa CekiL '' KeNara '' ιzмιя çσçυğυNU '' SeyRet ;)

Çevrimdışı Fazlı BOZ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 30 Ocak 2012, 13:56:44 »
Sevgili Arkadaşlar tavşan istilasına uğramış bir memlekette Tarımsal amaçlı yaılan bir mücadele sonucu ortaya çıkmış olan görüntüler.Avcılıkla alakası yok,olağan üstü durumlarda topyekün yapılmış bir mücadele örneği.
Zatan görünen tavşanlar kadar ülkemizde tavşan kalmadıki.
Selamlar sevgiler sunuyorum.
Fazlı BOZ
1949 Eynesil GİRESUN

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #15 : 30 Ocak 2012, 14:05:25 »
Her ne kadar sakladılarsada beni kandıramazlar farda avlamışlar :D :D :D :D :D :D :D

Besliyor büyütüyor vuruyor,zararlı die vuruyor,zevk için vuruyor bu adamlar av adı altında çok hayvan avlıyorlar :D :D :D

Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Bülent KOCA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 30 Ocak 2012, 14:33:59 »
O arkadaşlar far avını bilememişler de :P, ondan o kadar tavşan vurabilmişler >:D
Bülent KOCA-1970  Çal   505 8281132 Alaşehir

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #17 : 30 Ocak 2012, 14:45:18 »
Fotoğrafın altında tarih  yazıyor gayet açık ve net. 1911 yılının 22 sinde bu av yapılmış ve tam 1204 adet tavşan (rabbıts tavşanlar demektir) vurulmuş.  Avusturalyada tavşanların aşırı üremesinden çiftçinin mahsullerine zarar verince bu av yapılmış.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Seçkin BİLTEKİN

• *
« Yanıtla #18 : 30 Ocak 2012, 16:31:37 »
"Böyle av mı olur?"konu başlığı bu.Bazı arkadaşlar katliam demiş.Bazıları limitten bahsetmiş.Avın bir hasat olduğunu daha doğrusu olması gerektiğini unutuyoruz sanırım.Hasatın mantığı nedir.Gelecek yıl olan ihtiyacınızı karşılayacak kadar bir bölümü tohumluk olarak ayırmak geri kalanı ise tüketmektir.Limit ise işte bu tüketim esnasında paylaşımla ilgili bir şeydir.Ne kadar avlanılacak av hayvanı varsa bunun avlananlar arasında paylaştırmak için konulmuş bir oransal rakamdır.Esas sorun ihtiyaç var diye ya da açgözlülükten tohumluk olarak ayrılmış olanların da tüketilmesidir.Bunun sonucu kaçınılmaz olarak bellidir.Gelecek yıl yeterince ürününüz olmayacak demektir.
Her gün milyonlarca balık,tavuk kasaplık hayvan öldürülmekte ve tüketilmektedir.Üretilen hayvanların tüketime sunulması ve tüketilmesi katliam değildir.Avcılıkta böyle bir döngü içinde olabilirse eğer biz avcılarda limit baskısı olmadan avlanabiliriz.Neyin katliam olduğu rakamsal bir konu değildir.Katliam eldeki kaynakları kötü kullanmak gelecek düşüncesi olmadan tüketmektir. Selamlar,saygılar...
Seçkin M. BİLTEKİN
1966 Aliağa/İZMİR

Çevrimdışı Murat KÖSEOĞLU

• *
« Yanıtla #19 : 31 Ocak 2012, 14:18:44 »
sayın başkanımız herzamanki gibi mantıklı ve doğru yorum yapmış.kendisine teşekkür ederim.keşke tüm camiamızı bu bilince ulaştırma imkanımız olsa.
Murat KÖSEOĞLU
1968 ALİAĞA/İZMİR

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #20 : 31 Ocak 2012, 15:01:18 »
Bizim memlekette böyle av varda,baskalarında olmazmı...

« Son Düzenleme: 31 Ocak 2012, 15:02:40 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Adem KARAGÖZ

• *
  • !!!!!!!COK vuran değil PAYLAŞMAYI BİLEN.!! AVCIDIR
« Yanıtla #21 : 07 Şubat 2012, 14:56:57 »
EE Adamların memleketinde TİLKİ, SANSAR,GELİNCİK,KARGA, BAYKUŞ, KURT, CAKAL, ATMACA, ŞAHİN TavşanI VE yavrularını yemese Buna keklik ve yumurtalarıda dahil işte bukadar cogalır  >:( >:( >:( . Herarde purojektörcüde yok ;D       yukarda saydıklarım avı yasak arkadaşlar ben vurmuyorum ama ben ateş etimde sacmalara kafa atmak isteyenleride cok. özelikle tilki sansar karga bölgenizde Tavşan azsa av merasında yukarıda saydıklarımdan  hangisini cok görüyosanız en büyük etken odur. mak kararı alanların bu konuda masa basında oturmayıp hangi zararlının popilasyonu az yada cok kayıt altına alıp onagöre kota belirlemelerini isterdim!!!!!!!! ??? ???      Bu iş orman muhafaza yada mili parklara kalırsa ölme şeşegim olme kasada kacfişegin var evrakların tamı pulun varmı diye sorup avcı kovalayıcana otur say kardeşim biz catır catır ödüyoruz her yıl pulu nereye giti bu paralar ORMANI avcıdan korıcana >:( >:(  ormanda ne dengesiz hangı hayvan conlukta ona bak ve geregini yap. saygılar rastgele

PETİT GASGONLA VALANMAK AYRICALIKTIR

Çevrimdışı Hüseyin YILDIRIM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 16 Mart 2013, 21:01:47 »
avusturalyayı gösteren bir belgesel izlemiştim tavşanlar o kadar çok üremişki avusturalyanın ortasından ülkeyi boydanboya geçen bir çit vardı  ve tavşanların binlercesi çiti geçmeye çalışıyordu.kontrolsüz olarak üreyen  ve orada fazla doğal düşmanı olmayan tavşanlar çiftçilere çok büyük bir zarar veriyormuş.biz öyle bir bolluk göremedik.
Hüseyin YILDIRIM
1971 MANİSA

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #23 : 16 Mart 2013, 21:43:13 »
avusturalyayı gösteren bir belgesel izlemiştim tavşanlar o kadar çok üremişki avusturalyanın ortasından ülkeyi boydanboya geçen bir çit vardı  ve tavşanların binlercesi çiti geçmeye çalışıyordu.kontrolsüz olarak üreyen  ve orada fazla doğal düşmanı olmayan tavşanlar çiftçilere çok büyük bir zarar veriyormuş.biz öyle bir bolluk göremedik.
Onlar ada tavşanı. Adi tavşandan daha hızlı ürediğini sanıyorum.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 16 Mart 2013, 22:06:21 »
Onlar ada tavşanı. Adi tavşandan daha hızlı ürediğini sanıyorum.
Volkan Bey, dediğiniz gibi bu tavşanlar ada tavşanı yılda 4-5 batın yaparlar ve her batında ortalama 8 yavrusu olur. yani 1 çift 1 yılda 20 çift olabilir. Doğal düşmanı da çok olmayınca demeyelim de,üreme alanlarının yerleşim yerlerine yakın olması nedeniyle  aşırı üremeleri ve haliyle bu kadar avlanmaları normal :) ilk resim avusturalya veya yeni zellanda değil, nemaha nebraskada avlanmışlar.
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze