10 Kasım Nedir Kısaca Yazı
On kasım tarihindeki şüphesiz en önemli olay Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatıdır ve ulus olarak o gün Türkiye çok üzülmüş yas tutmuştur. Sizlere her yıl anılan 10 kasım törenleri ve 10 kasım nedir anlamı hakkında bilgileri vereceğiz arkadaşlar.
10-kasim-nedir10 Kasım 1938 Nedir
10 Kasım 1938 günü saat 9’u 5 geçe yaşamını yitiren Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına düzenlenen; onun yurtseverliği, inkılap ve ilkelerinin anlatıldığı, radyo ve televizyonda Atatürk’ün konuşmalarının kendi sesinden dinletildiği, Atatürk’le ilgili filmlerin gösterildiği haftadır. 10-16 Kasım tarihleri arasına karşılık gelir.
10 Kasım günü Anıtkabir ziyaret edilmekte, başkent Ankara’da resmi tören yapılmaktadır. Türkiye’nin genelinde de yas tutulmaktadır. Her yıl 10 Kasım günü trafikteki arabalar durur ve 4 dakika korna çalarak anma etkinliklerine destek verirler. Ayrıca, tüm bayraklar 10 Kasım günü yarıya indirilir.
Kaynak
http://www.nazlim.net/sozluk/10-kasim-nedir.html#ixzz4y0e0Ol00 netten bilgi amaçlı alıntıdır,
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ben murat ali akdağcık olarak yaşadıklarmı paylaşmak istedim gönüldaşlarımla,
BUGÜN YOLDA GÖRDÜM HERKES DURURKEN 5 DAKİKAYI BİLE ÇOK GÖRENİ HALA KOŞUŞTURUP SAYGI GÖSTERMEYENİ HATTA UMURSAMAZ EDALARIYLA DALGE GEÇENİ !...
ata gazi mustafa kemal atatürk'ü ;
yeni nesile iyi öğretiniz onu ve silah arkadaşlarını milletçe saygı sevgi ve minnetle anıyoruz.
ruhunuz şad olsun mekanınız cennet olsun her nekadar yazsak çizsek azdır rabbim hepsinin ruhunu şad eylesin.
mevlam milli benliğimizi ve bütünlüğümüzü vatanımızı bayrağımızı kardeşliğimizi korusun.
bu
uğruna şehitlerimizin bu vatan uğruna can verenlerin ruhuna fatiha okuyanında akıbeti hayrolsun.
saygılarımla.