ayak ızıne calısan kopekler ve burunları kısa olan kopekler yada acemı ıken kokuda kuyruk vurur hatadır
avrupada yarısmada guzel bır ferma dursa kus kaysa sonra kopek pıtleyeret kuyruk vurarak kusa yaklassa elenır cunkı sıtıl bozuklugu dur bu
Beklediğim cevaplardan bir tanesi abimden geldi. Harika bilgiler çıkıyor ortaya. Bence bu konu hoş oldu. Birbirimize bilgi akrabilmek kadar güzel ne olaki...
İbrahim abi ben İsmail abinin bu görüşüne katılıyorum yalnız zannedersem bahsedilen konu fermadan sonra önünde kayan kuşun kokusuna kuyruk sallayan pointerler değil. Ferma verdikten sonra kuş kayarsa köpekde fermada kayması gerek. Eğerki kaymazsa kuş izini kaybettirir. Pointerler ile avlanan abiler ve arkadaşlar kayan kuşun arkasından estetik ve gerilmiş vaziyette kedileyerek köpeklerinin ferma zevkini verdiklerini tatmışlardır.
Ama sorulan soru araziye girilmiş. Kekliklerde sizi uzakalardan görmüş ve 200-300 metre uzaktan hızlı bir şekilde kaymaya başlamışlar. İşte bu kokuya hangi köpek olursa olsun heyecanlanır ve hareketleri ve kuyruğu hızlanarak belli eder. Köpeğini tanıyan köpeğinin gözüne baktığı anda aklında kaç tilkinin gezdiğini anlayacak kadar köpeğinle vakit geçirenler bunları çok iyi bilirler.
Ama pointerlerde şöyle bir dezavantaj olma durumu var. Pointer çoğu zaman kokuyu aldığı anda fermayı veren bir ırktırki bu harekettte çoğu zaman ferma boş çıkar. Ama avda ustalaşmı ve tavan yapmış bir pointer yukarıda anlattıklarımı yapar.
Bizler keklik avlarında dağ üst taraflarından giderken, yamaçta giden ve pointer ile avlanan arkadaşları çoğu kez uyarırız. "Köpeğinin hareketleri değişti. Kokuya girdi, hazır ol" diyip emniyeti açtırıp ve bir çoğundada avı vurmasına sebep olmuşuzdur.
Faydalı bilgi verici ama bence sonunda bir getirisi olmayan bir konu bu. Bu dediğime belki kızacaksanız ama bir düşünün.
Elinizde İtalya yada Yunanistandan gelme bir pointer var.
Kanı en meşhurlara dayanıyor.
Burnu mükemmel.
Fermasındaki estetikten kalp atışları kontrol edilmiyor.
Fermaları boş çıkmıyor
Üstelik çelginlerde de süper.
Ava ve meraya göre açılmasını kontrol edebiliyor.
İtaatı ve aportu mükemmel.
Irk standartlarında hangi yarışmaya girerse girsin excellent alıp best in showa kalıp kupaları topluyor.
Hangi mera yarışmasına girse rakiplerini korkulu rüyası oluyor.
Amaaaaaaaa
Kokuyu çok uzaktan alıp kokuyu sabitleyinceye kadar giderken kuyruk sallıyor.
Ne olacak şimdi.??
Kusurlu köpek.
Kusurlu olduğuna göre ben o köpeği yetişkin olduğu için yurtdışından 4000-5000 euro civarlarında almıştım ama kuzurlu olunca satmak gerek. Türkiye şartlarında o fiyat hem yüksek üstelik kusurlu bir köpek içinde etik değil.
NAPICAZ?
Bu bir sorudur?
Bir drahthaarcının ne işi var pointer sayfasında diyebilen şahıslarda cevaplayabilir tenezzül buyururlarsa.