Gönderen Konu: POİNTER KOKUDA KUYRUK SALLARMI?  (Okunma sayısı 19583 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ynt: POİNTER KOKUDA KUYRUK SALLARMI?
« Yanıtla #25 : 04 Kasım 2011, 16:20:12 »
POİNTER  tartışmasına   o  drahtar   resmi  hiç  yakışmamış    herkez   anladığı  konularda  yorum  yapsın 
Mehmet ÇETİNKAYA
1975 ISPARTA
Su Ürünleri Y.Müh
RASTGELE AV  GALERİ

Çevrimdışı İbrahim ÖZEL

• *
« Yanıtla #26 : 04 Kasım 2011, 16:43:05 »
Mehmet çetinkaya arkadaşım rıdvan aynı zamanda seter ve pointerle avladığını yazmış zaten bizimde tanıdığımız arkadaş yani konu hakkında çok kişiden fazla bilgisi olduğuna eminim.
İbrahim ÖZEL 05304684000
[email protected] 1976 Bursa-Adana  

Çevrimdışı Mustafa UYARLAR

• *
« Yanıtla #27 : 04 Kasım 2011, 17:56:12 »
Ibrahim abi benim acizane fikrimi yazayim.Bunuda bilerek yaziyorum bir pointer veya seter kuyruk sallamaz kusurdur.

Sallamasinin sebebini yazayim bu yazima oturmus belli bir yasa gelmis kopek icin yaziyorum ama genelde yavruda yaparsa saten aliskanliktir.Pointer veya seter kuyrugunu sallarsa kokuya yaklastigi an veya aldigi an kendinden emin olmadigini gosterir buda burnunun zayif koku kabiliyetine guvenmediginden kaynaklanir.Bu husustan  dolayidirki bunu kusur olarak sayarlar.
Saygilar ibrahim abi
« Son Düzenleme: 04 Kasım 2011, 17:57:23 Gönderen: Mustafa UYARLAR »
Mustafa UYARLAR
1984 ADANA HOLLANDA

Çevrimdışı Murat AKGÜN

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #28 : 04 Kasım 2011, 20:59:23 »
kuyruk sallama da kastettigimiz 360 derece hiç durmadan döndürmeyse altta yazılanlar gecerli degil. köpegin kuyrugu dengesini belirler ani dönüşlerde ve dagda gezerken illaki  kuyrunu sallaması gerekir. çünkü o işe yarayacagı şüphesizdir köpek normal avlarken kuyruk sallaması herkesin gözünde farklı bence , avlayan köpeklerin çogunda bence kuyruk hareketi var ( hareket ayrı deli gibi sallama ayrı ) koşarken kuyrugun bacagının arasından hiç oynamamalı  kuyuk sallaması olmamalı fermadayken kuruk sabit olması gerekir . bazen köpek fermadayken kurugunu sallaması köpekle sahibi arasındaki ilişkidende olur diye düşünüyorum tabikide fermadayken sallamaması en güzel olanı..
Murat AKGÜN
1981-ısparta/Yalvaç cep: 0 533 212 42 22     

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #29 : 04 Kasım 2011, 22:52:49 »
POİNTER  tartışmasına   o  drahtar   resmi  hiç  yakışmamış    herkez   anladığı  konularda  yorum  yapsın 

Mehmet bey dediklerinize katılıyorum. Herkes anladığı konuda yorum yapmalı. Öylede oluyor zaten. Duyduklarımızı yada fikirlerimizi değil gördüklerimizi tattıklarımızı söylüyoruz. Gençliğim ve çocukluğumdaki ava çıktığım pointerler hariç bu sezon başından bu yana en az 30 değişik pointer ve setterle ava çıktım. Ayrıca kuyruk sallama yada sallamama sadece pointere mahsus bir olay değildir. Bilmediğiniz konular varsa sorun ;D ;D Yumurtlamasakta yumurtadan anlarız. ;D  Ayrıca anlamadığımız bilmediğimiz konularda yanımızda ustalar var sorarız söyleriz.

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı Cengiz AKKIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #30 : 04 Kasım 2011, 23:59:33 »
HOROZA SORMUŞLAR YUMURTAMI TAVUKTAN ÇIKAR TAVUKMU YUMURTADAN HOROZDA BEN TEFERRUATI BİLMEM İŞİME BAKARIM DEMİŞ.EN GÜZELİ VİDEOLU ANLATIM OLSA GEREK.ARKADAŞLAR HANGİ IRK OLURSA OLSUN BU KÖPEKLER BİR CANLI VE BİR DAYANMA GÜCLERİ VAR BİR ENERJİLERİ VAR.ELBETTEKİ BU ENERJİLERİNİ HARCADIKLARINDA YORULDUKLARINDA KUYRUĞUNUDA SALLAYACAK KIÇINIDA.AMA FERMADAKİ KUYRUK SALLAMAYI SORUYORSANIZ KÖPEK KOKUYU TAM SENTEZLEYEMEDİĞİ TAKTİRDE İSTER İSTEMEZ ONA DA SALLAYACAKTIR.ORADAN DAHA ÖNCE YÜRÜMÜŞ BİR HAYVANIN KOKUSUNA FERMA VERDİĞİNDE BU DAHA BELİRGİN GÖRÜLÜR.AMA NET VE KESİN KOKUDA SALLAMAYABİLİR.BU ŞU IRK YAPAR BU IRK YAPMAZ DİYE TARTIŞMA YAPMANIN BİR ANLAMI YOK BİZLER AVCIYIZ AVIMIZA BAKALIM NE DERSİNİZ

Cengiz AKKIN
1981-Antalya
 0533 638 7116

Çevrimdışı A.Ali CURA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #31 : 05 Kasım 2011, 01:35:44 »
Ibrahim abi benim acizane fikrimi yazayim.Bunuda bilerek yaziyorum bir pointer veya seter kuyruk sallamaz kusurdur.

Sallamasinin sebebini yazayim bu yazima oturmus belli bir yasa gelmis kopek icin yaziyorum ama genelde yavruda yaparsa saten aliskanliktir.Pointer veya seter kuyrugunu sallarsa kokuya yaklastigi an veya aldigi an kendinden emin olmadigini gosterir buda burnunun zayif koku kabiliyetine guvenmediginden kaynaklanir.Bu husustan  dolayidirki bunu kusur olarak sayarlar.
Saygilar ibrahim abi

avrupada izlediğimiz bilhassa üst düzey köpeklerde kokuyu duyduğundaki tepkileri direk stop madem bunları gıpta ile izliyoruz..o zaman ya onlar garip yada bu memleketimizdeki kuyruk vuranlar çok mükemmel sorunun cevabı burda saklı sanırım.
Abdullah Ali CURA
1978 Edincik BANDIRMA(ANKARA)
0 505 542 23 75

Çevrimdışı Alpaslan ASLAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #32 : 05 Kasım 2011, 08:49:30 »
avrupada izlediğimiz bilhassa üst düzey köpeklerde kokuyu duyduğundaki tepkileri direk stop madem bunları gıpta ile izliyoruz..o zaman ya onlar garip yada bu memleketimizdeki kuyruk vuranlar çok mükemmel sorunun cevabı burda saklı sanırım.
[/qu

AZINA SALIK ABİCİM.
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2011, 08:59:05 Gönderen: Alpaslan ASLAN »
Alpaslan ASLAN
1974 izmir-Buca 0535 275 23 14

Çevrimdışı Fehmi TALAN

• *
« Yanıtla #33 : 05 Kasım 2011, 09:37:38 »
Pointerin gezerken kuyruk sallaması bir kusurdur. Fakat İbrahim abinin dediği bu değil sanırım. Köpek gezerken değil kokuya girdikten sonraki halini soruyor. Bildiğim kadarıyla aranan kriter köpeğin kokuyu hissetmesiyle ferma vermesi ve sahibi yanına geldikten sonra kuşa doğru ilerlemesi gerekiyor. Bunu yapan köpek zaten kuyruk sallamıyor. Fakat çoğu köpek kokuyu alır almaz ferma vermiyor ve bizim tabirimizle kokuya giriyor. Bu konuma gelen her köpekte zaten kuyruğunu sallıyor. Kısacası pointerin kuyruk sallaması gezerken kusur, kokuya girdiğinde hafif kusur diyebiliriz...
                                                                                                                                                                                      hüseyin kardeşim ne buya,ağır kusur hafif kusur pointerleri vizeyemi sokukuyoruz.  ŞAKA,ŞAKA...
Fehmi TALAN
1971MANİSA                                                    RİBOT

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı İsmail MANAV

• *
« Yanıtla #34 : 05 Kasım 2011, 11:38:19 »
cok basıt bır soru ızleyın avrupa yarısmalarını hatalı dıyılmı gorun
burda bır kac arkadas dogru yazmıs onlar kendılerını bılır ısım yazmayım ıngılız ırkları kokuda kuyruk vurmaz yerden yanı ayak ızıne calısan kopekler ve burunları kısa olan kopekler yada acemı ıken kokuda kuyruk vurur hatadır
avrupada yarısmada guzel bır ferma dursa kus kaysa sonra kopek pıtleyeret kuyruk vurarak kusa yaklassa elenır cunkı sıtıl bozuklugu dur bu
hıc kuyruk vurmadan calısan kopegı ya sabah cıyde ava sokun yada sıcakta ava sokun zorlayın kuyruk vurur zamanla hele egede daha cok vurucakdır toz burnunu tıkar yerden calısır mecburen kafasını yere koyar
bız ıstanbulda munkun oldugu kadar eylul aynı ve yagmuru beklerız setterı ava cıkarmak ıcın
ben sıze bır ornek verıyım benım kpegım asla kuyruk vurmazdı gecen sene 1 arkadsıma bıraktım setterımı 15 gun sıcakta sabah aksam ava cıkmıs kopek kuyruk kullandı hatta yabandada cıktı hemen cektım bldırcın avından fakat culluk avında hıc kullanmıyor asla hava cok buyuk etken bu ıste
yanı sonuc hatadır avrupada ıngılız ırklarında ılk aranan sıtıldır
İsmail MANAV
15.04.1965
İSTANBUL

Çevrimdışı İsmail MANAV

• *
« Yanıtla #35 : 05 Kasım 2011, 11:44:14 »
ben her zaman soylerım sabah cıyde yada sıcakta kopegı fazla gezdırın bırdırcın sezonunda bakın nasıl bozuyor sıtılını gorun 
he sitil yanız bu dıyıl tabıkı sıtıl dedınmı cok sey vardır en onemlısı kosma sıtılıdır kopek mesela 60 santımdır fakat kosarken kendını alcaltır 50 santıme duserse cok daha ıyı sıtıllıdır oldugu gıbı kosması yada kuyruk vurmaması sıtıl dıyıldır
kafasını vucudundan yuksek tuması yada vucuduyla aynı tutması cok onemlıdır
İsmail MANAV
15.04.1965
İSTANBUL

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #36 : 05 Kasım 2011, 12:38:52 »
DEĞERLİ ARKADAŞLAR bırakın bu avrupadaki yarışmadaki köpekler ŞÖYLE,,BÖYLE muhabbetini gelsin o namı değer köpekler yurdum avlaklarında bizleri tatmin etsinlerde görelim ,, örneğin MEHMET ARI beydeki ve MURAT AKGÜN beydeki faal avlanan köpekler bence avrupada bile sayıları bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar azdır ... her köpeğin bir stili vardır kuyruk bu hayvanlarda denge unsuru kokuya girdiğinde veya yaklaştığında olağandan hızlı sallaması bence daha iyi kokuyu sabitlediğinde hayvan zaten kuyruk vurmayı kesip fermaya geçiyor ,,gerektiğinde kedileyerek ava sokulup nokta fermasını veriyorsa sorun yok ,,bırakalım avrupalılar kusur kabul etsin biz avımıza bakalım.....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Ali EDİZ

• *
« Yanıtla #37 : 05 Kasım 2011, 14:05:49 »
Hakan bey murat arkadaşımız olsun diğer yetiştiriciler olsun sizin o bahsettiğiniz köpekleri çok büyük paralar ve emek harcayarak yurt dışından getiriyorlar poınter ırkının gelişimi ve en iyiyi yakalamak için yapıyolar vede güzel yapıyolar türkiyeye yeni kanların girmesini sağlıyolar .bundan çok kısa bi süre önce doktor Alinin sarı bil torunu yeğeni dayısı amcası köpek hiç durmamış çiftleşmiş nerdeyse sokak köpeği kalmış çiftleştirilmedik saolsun bu işe gönül vermiş arkadaşlar varki ülkemizde köpek kalitesiyükselmeye başladı.
Ali EDİZ
1977
 ANKARA

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #38 : 05 Kasım 2011, 17:11:52 »
Hakan bey murat arkadaşımız olsun diğer yetiştiriciler olsun sizin o bahsettiğiniz köpekleri çok büyük paralar ve emek harcayarak yurt dışından getiriyorlar poınter ırkının gelişimi ve en iyiyi yakalamak için yapıyolar vede güzel yapıyolar türkiyeye yeni kanların girmesini sağlıyolar .bundan çok kısa bi süre önce doktor Alinin sarı bil torunu yeğeni dayısı amcası köpek hiç durmamış çiftleşmiş nerdeyse sokak köpeği kalmış çiftleştirilmedik saolsun bu işe gönül vermiş arkadaşlar varki ülkemizde köpek kalitesiyükselmeye başladı.
ALİ BEY söz konusu bu yetiştirici arkadaşlarımızın elindeki benimde videolarını seyredip taktir ettiğim köpeklerinin soyu,, kanı tam olarak nereden geliyor bilmiyorum ancak ülkemizdeki binlerce pointer arasından beğendiğim birkaç köpek onlardır ,, birkaç tanede bilmediklerimiz olsa sayıları ancak onlarla ifade edilecek rakamları geçmez kanısındayım ve bu kalitede köpeklerin avrupada bile çok nadir bulunacağını düşünüyorum... yani yurt dışından her giren köpek süper diye bir durum yok zaten köpeklerdede damızlık olarak kanını ve soyunu diğer kuşaklara aktarma yani geçirgenlik çok düşük yüzdede bir olay hal böyle olunca mevcut elde edilmiş bu mutena köpeklere gerektiği değeri vermekte bizim en doğal hakkımız diye düşünüyorum.....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Ali EDİZ

• *
« Yanıtla #39 : 05 Kasım 2011, 18:12:32 »
Hakan bey o bahsettiğiniz köpekler yurt dışından gelme veya anne babaları yurt dışından gelme.şu sylediğinizede katılmıyorum kanını soyunu diğer kuşaklara aktarma ksımına kanını soyunu genetik özelliklerini av kabileyetlerini diğer kuşaklara aktarmayan köpek zaten saf bir ırkın temsilcisi olamaz ortada saflık kalmaz ve bu işe gönül vermiş arkadaşlarımız gidip annesi babası şampiyon köpekleri takip edip almak için emek harcamazdı bu arkadaşlarımız inanıyorum çoğu bu işi çok sevdiği ve bu ırka gönül verdiği için yapıyor ama bunun karşılığındada büyük emek ve ekonomik anlamda büyük paralar harcıyolardır bunun karşılığını çıkara bilmek içinde köpeklerin yavrularını satıyorlar bu işi iyi bilen arkadaşlarımız köpeklerinin doğru eşlemeyle en iyi yavruları almaya çalışıyorlardır eğer dediğiniz gibi kan aktarımı başarısız olmuş olsa ilk batım yavrudan sonra 1 tane yavru satamaz bu arkadaşlar neden yavrular istenilen performansı sergilemediği için .Tabi şöle birde durum var safkan köpeklerden amatörce eğitimle ava alıp götür eve gelince yemeğini suyunu ver sonra hayatına devam etmekle başarılı kendinden söz ettirecek köpek beklemek anlamsız olur ilgi ve zaman harcamasıyla oluyo bu köpekler. İnanıyorumki aklımda MURATIN ismi geldi o yüzden onu öernek veriyorum şuan yetiştirdiği bir yavrunun en ufak bir problemini çözmek için bile sabaha kadar düşündüğü oluyodur başarılı köpeğin başarılı bir yetiştiriciliğin birazda sırrı burda saklıdır diye düşünüyorum.
Ali EDİZ
1977
 ANKARA

Çevrimdışı İbrahim ÖZEL

• *
« Yanıtla #40 : 06 Kasım 2011, 11:33:47 »
cok basıt bır soru ızleyın avrupa yarısmalarını hatalı dıyılmı gorun
burda bır kac arkadas dogru yazmıs onlar kendılerını bılır ısım yazmayım ıngılız ırkları kokuda kuyruk vurmaz yerden yanı ayak ızıne calısan kopekler ve burunları kısa olan kopekler yada acemı ıken kokuda kuyruk vurur hatadır
avrupada yarısmada guzel bır ferma dursa kus kaysa sonra kopek pıtleyeret kuyruk vurarak kusa yaklassa elenır cunkı sıtıl bozuklugu dur bu
hıc kuyruk vurmadan calısan kopegı ya sabah cıyde ava sokun yada sıcakta ava sokun zorlayın kuyruk vurur zamanla hele egede daha cok vurucakdır toz burnunu tıkar yerden calısır mecburen kafasını yere koyar
bız ıstanbulda munkun oldugu kadar eylul aynı ve yagmuru beklerız setterı ava cıkarmak ıcın
ben sıze bır ornek verıyım benım kpegım asla kuyruk vurmazdı gecen sene 1 arkadsıma bıraktım setterımı 15 gun sıcakta sabah aksam ava cıkmıs kopek kuyruk kullandı hatta yabandada cıktı hemen cektım bldırcın avından fakat culluk avında hıc kullanmıyor asla hava cok buyuk etken bu ıste
yanı sonuc hatadır avrupada ıngılız ırklarında ılk aranan sıtıldır

Beklediğim cevaplardan bir tanesi abimden geldi. Harika bilgiler çıkıyor ortaya. Bence bu konu hoş oldu. Birbirimize bilgi akrabilmek kadar güzel ne olaki...
İbrahim ÖZEL 05304684000

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #41 : 06 Kasım 2011, 17:25:46 »
ayak ızıne calısan kopekler ve burunları kısa olan kopekler yada acemı ıken kokuda kuyruk vurur hatadır

Beklediğim cevaplardan bir tanesi abimden geldi. Harika bilgiler çıkıyor ortaya. Bence bu konu hoş oldu. Birbirimize bilgi akrabilmek kadar güzel ne olaki...

İbrahim abi ben İsmail abinin bu görüşüne katılıyorum yalnız zannedersem bahsedilen konu fermadan sonra önünde kayan kuşun kokusuna kuyruk sallayan pointerler değil. Ferma verdikten sonra kuş kayarsa köpekde fermada kayması gerek. Eğerki kaymazsa kuş izini kaybettirir. Pointerler ile avlanan abiler ve arkadaşlar kayan kuşun arkasından estetik ve gerilmiş vaziyette kedileyerek köpeklerinin ferma zevkini verdiklerini tatmışlardır.

Ama sorulan soru araziye girilmiş. Kekliklerde sizi uzakalardan görmüş ve 200-300 metre uzaktan hızlı bir şekilde kaymaya başlamışlar. İşte bu kokuya hangi köpek olursa olsun heyecanlanır ve hareketleri ve kuyruğu hızlanarak belli eder. Köpeğini tanıyan köpeğinin gözüne baktığı anda aklında kaç tilkinin gezdiğini anlayacak kadar köpeğinle vakit geçirenler bunları çok iyi bilirler.
Ama pointerlerde şöyle bir dezavantaj olma durumu var. Pointer çoğu zaman kokuyu aldığı anda fermayı veren bir ırktırki bu harekettte çoğu zaman ferma boş çıkar. Ama avda ustalaşmı ve tavan yapmış bir pointer yukarıda anlattıklarımı yapar.

Bizler keklik avlarında dağ üst taraflarından giderken, yamaçta giden ve  pointer ile avlanan arkadaşları çoğu kez uyarırız. "Köpeğinin hareketleri değişti. Kokuya girdi, hazır ol" diyip emniyeti açtırıp ve bir çoğundada avı vurmasına sebep olmuşuzdur.

Faydalı bilgi verici ama bence sonunda bir getirisi olmayan bir konu bu. Bu dediğime belki kızacaksanız ama bir düşünün.
Elinizde İtalya yada Yunanistandan gelme bir pointer var.
Kanı en meşhurlara dayanıyor.
Burnu mükemmel.
Fermasındaki estetikten kalp atışları kontrol edilmiyor.
Fermaları boş çıkmıyor
Üstelik çelginlerde de süper.
Ava ve meraya göre açılmasını kontrol edebiliyor.
İtaatı ve aportu mükemmel.
Irk standartlarında hangi yarışmaya girerse girsin excellent alıp best in showa kalıp kupaları topluyor.
Hangi mera yarışmasına girse rakiplerini korkulu rüyası oluyor.
Amaaaaaaaa
Kokuyu çok uzaktan alıp kokuyu sabitleyinceye kadar giderken kuyruk sallıyor.
Ne olacak şimdi.??
Kusurlu köpek.
Kusurlu olduğuna göre ben o köpeği yetişkin olduğu için yurtdışından 4000-5000 euro civarlarında almıştım ama kuzurlu olunca satmak gerek. Türkiye şartlarında o fiyat hem yüksek üstelik kusurlu bir köpek içinde etik değil.
NAPICAZ?
Bu bir sorudur?
Bir drahthaarcının ne işi var pointer sayfasında diyebilen şahıslarda cevaplayabilir tenezzül buyururlarsa.

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #42 : 06 Kasım 2011, 17:39:45 »
Yeri gelmişken bu bir drahthaar pointer mevzusu değil.
Ben bir drahthaarcı olarak, drahthaar sayfasında açtığım bir konuya bir pointerci arkadaşın mesaj yazmasına sevinirim.
Burası cemaatler yada farklı dinlerin ibadethaneleri değil.
Pointerci arkadaşlar settercilere, settercilerde kurzhaarcılara mesaj yazabilir.
Kimse kimsenin köpeğine b.k atmadıkdan sonra eleştiri yapılabilir.
Benim köpeğime eleştiri yapılırsa yapsınlar. Yanlışsa yanlış deriz doğruysa haklısın deriz.
Sevdiğim insanların yada sevdiğim insanların yorum yaptıkları konuya yorum yapabilirim.
Bir drahthaarcının ne işi var pointer sayfasında diyenler açsın bir konu, nokta dahi yazarsam namerdim.

Çevrimdışı İbrahim ÖZEL

• *
« Yanıtla #43 : 06 Kasım 2011, 18:42:56 »
Rıdvan bu konuda seninde olman beni çok sevindirdi ilk önce bunu bilmelisin kardeşim.
Sorunun cevabı kolay. 4000-5000 euroya alınan bir köpeğin mutlaka videosu izlenmiştir.
Videoda kokuya girdiğinde ve ferma verdiğinde köpeğin hareketleri görülmüştür.
Yani köpek seyredilerek alınmıştır. Buna rağmen almışsa alan kişi zaten kabullenmiştir.
Yada pointerden anlamadığı için almış olabilir buda sadece kazıklandığını gösterir.
Ayrıca benim köpeklerimin arasında 2 köpeğim kuyruk vuruyor ve bence sorun değil.
Çünkü arıyor avı buluyor fermalıyor aport ediyor ve beni mutlu ediyor daha ne olsun.
Ayrıca ben yarışmalara sadece seyirci olarak katıldığımdan köpeklerde kusur saymıyorum.
Olurda birgün meralarda değilde yarışmalarda köpek koyarsam kuyruk vurmayanı koyarım :)
Bu konuyu bilgilerimizden yararlanmak için açtım. Aslına bakarsan kokuya giren köpek değişir.
Sadece direk fermaya duruyor kokuya girmesine gerek kalmıyor kelimelerine ben karşıyım.
Köpekler soyaya kokuya girdiklerinde kuyruk sallaması heycanlanmasıda bana gayet doğal geliyor.

İbrahim ÖZEL 05304684000

Çevrimdışı Cengiz AKKIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #44 : 06 Kasım 2011, 20:07:18 »
İbrahim abi ben İsmail abinin bu görüşüne katılıyorum yalnız zannedersem bahsedilen konu fermadan sonra önünde kayan kuşun kokusuna kuyruk sallayan pointerler değil. Ferma verdikten sonra kuş kayarsa köpekde fermada kayması gerek. Eğerki kaymazsa kuş izini kaybettirir. Pointerler ile avlanan abiler ve arkadaşlar kayan kuşun arkasından estetik ve gerilmiş vaziyette kedileyerek köpeklerinin ferma zevkini verdiklerini tatmışlardır.

Ama sorulan soru araziye girilmiş. Kekliklerde sizi uzakalardan görmüş ve 200-300 metre uzaktan hızlı bir şekilde kaymaya başlamışlar. İşte bu kokuya hangi köpek olursa olsun heyecanlanır ve hareketleri ve kuyruğu hızlanarak belli eder. Köpeğini tanıyan köpeğinin gözüne baktığı anda aklında kaç tilkinin gezdiğini anlayacak kadar köpeğinle vakit geçirenler bunları çok iyi bilirler.
Ama pointerlerde şöyle bir dezavantaj olma durumu var. Pointer çoğu zaman kokuyu aldığı anda fermayı veren bir ırktırki bu harekettte çoğu zaman ferma boş çıkar. Ama avda ustalaşmı ve tavan yapmış bir pointer yukarıda anlattıklarımı yapar.

Bizler keklik avlarında dağ üst taraflarından giderken, yamaçta giden ve  pointer ile avlanan arkadaşları çoğu kez uyarırız. "Köpeğinin hareketleri değişti. Kokuya girdi, hazır ol" diyip emniyeti açtırıp ve bir çoğundada avı vurmasına sebep olmuşuzdur.

Faydalı bilgi verici ama bence sonunda bir getirisi olmayan bir konu bu. Bu dediğime belki kızacaksanız ama bir düşünün.
Elinizde İtalya yada Yunanistandan gelme bir pointer var.
Kanı en meşhurlara dayanıyor.
Burnu mükemmel.
Fermasındaki estetikten kalp atışları kontrol edilmiyor.
Fermaları boş çıkmıyor
Üstelik çelginlerde de süper.
Ava ve meraya göre açılmasını kontrol edebiliyor.
İtaatı ve aportu mükemmel.
Irk standartlarında hangi yarışmaya girerse girsin excellent alıp best in showa kalıp kupaları topluyor.
Hangi mera yarışmasına girse rakiplerini korkulu rüyası oluyor.
Amaaaaaaaa
Kokuyu çok uzaktan alıp kokuyu sabitleyinceye kadar giderken kuyruk sallıyor.
Ne olacak şimdi.??
Kusurlu köpek.
Kusurlu olduğuna göre ben o köpeği yetişkin olduğu için yurtdışından 4000-5000 euro civarlarında almıştım ama kuzurlu olunca satmak gerek. Türkiye şartlarında o fiyat hem yüksek üstelik kusurlu bir köpek içinde etik değil.
NAPICAZ?
Bu bir sorudur?
Bir drahthaarcının ne işi var pointer sayfasında diyebilen şahıslarda cevaplayabilir tenezzül buyururlarsa.

TORPAĞIM ÖYLE KUSURLU Bİ KÖPEK VARSA BANA VEREBİLİRLER BEĞENMEYENLER.HANGİ IRK OLURSA OLSUN O KADAR KUSUR KADI KIZINDA DA OLUR.HEHEHEHEH

Cengiz AKKIN
1981-Antalya
 0533 638 7116

Çevrimdışı Suat EREN

• *
  • Dünya sevgiyle yaşar birlikte yaşatalım
« Yanıtla #45 : 06 Kasım 2011, 20:36:28 »
      koku duyusuyla avlanan köpek ırklarında kokunun ilk hissedildiği anda kuyruk titretmesi doğaldır tabiki her köpeğin kendine has ferma verme ölçüsü dağilinde buda koku düzeyine paralel bir durumdur kokuyu ferma verecek düzeye kadar hissettiği ana kadar kuyruk vurması gayet doğaldır ama her geçen gün kuyuya birisi bir taş atıyor sonrası malum,böyle birşey yok yani bu kriterleri kim koyuyor neden koyuyor anlamıyorum o halde şöyle birşey söyleyebilirmiyiz köpeğin ferması 5 metre olacak 7 veya 3 metre olursa kıriterlere uymaz tamam tüfeğin yanında metre'de taşıyacağız o halde, bu tür yorumlarda kesin tavırla fikirlerin ortaya konmasını yadırgıyorum,ingiliz poınter kuyruğunu ilk kokuyu duyduğu anda titretmesiyle ve ferma anındaki çok net duruşuyla gönüllerde taht kurmuş bir ırktır bunu kimse değiştiremez,tabiki bunu meralarda avcılık yapan avcılar bilir.SAYGILARIMLA
Suat EREN
1968 YALOVA

Çevrimdışı M.Ali ESMER

• *
« Yanıtla #46 : 06 Kasım 2011, 22:44:36 »
adı üstünde pointer = (İşaretçi)..kuyruk salamaması gerekiyor...
M.Ali ESMER
1975 İzmir

Çevrimdışı İbrahim ÖZEL

• *
« Yanıtla #47 : 07 Kasım 2011, 10:45:43 »
Vallahi süpersiniz. Bu bilgilendirme kendi düşüncelerimizi aktarma konusu oldu.
Olması gereken ve bu kadarı olsada sorun değil sonucuna ulaşılıyor sanırım.
İbrahim ÖZEL 05304684000

Çevrimdışı Berkun EKEN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #48 : 07 Kasım 2011, 13:59:08 »
burada beyin fırtınası yaşamanın anlamı yok . bu bir kusurdur. ben böyle bir pointer istemem ama kimleri için bu bir heyecan , kimilerine göre köpeğin av aşkı bu bir zevk renk işidir herkese hayalindeki pointerle bol fermalı avlar.
Berkun EKEN KOCAELİ/İZMİT 1985
0544 977 1000

Çevrimdışı Ender GİRGİÇ

• *
« Yanıtla #49 : 07 Kasım 2011, 14:13:02 »
malesef hata olsa bile bu köpeğin kendine özgü bir sitilidir bağzı köpek kokuyu izden takip edip burnunu yere koyar ve kuyruk sallıyarak ava yaklaşır ama avcı köpeğiyle mutluysa av vuruyorsa gerisi teferruattır.
Ender GİRGİÇ
1971-İSTANBUL
0543 457 92 99

ŞAMPİYON PARİS