Yapmış olduğum avlarda vurduğum keklik ve tavşandan güzel bir yemek yapıp dostlarla afiyetle yedik.
Bulgur pilavımızın hazırlanışı.Keklikleri suda soğanla birlikte haşladım.
Suda haşlamış olduğum keklikleri ateşten aldıktan sonra etini ayıkladım.
Keklik suyuyla pilavımızı haşladık ve keklik etini karıştırdık.Çok azda nane ekledim.
Pilavımız beklemeye alınırken tavşan yahni için hazırlamış olduğumuz malzemelerle yemeğimizi pişirmeye başladık.Bu yemekte düdüklü tencere kulmak bana evde çok daha kolay geliyor.
Malzemeler sarımsak,soğan,nane,kekik.kırmızı pul biber.karabiber.tuz.defne yaprağı,biber,tuz ve tavşan eti.domates çok azda salça
Yemeğimizin hazırlanışı düdüklü tencerenin en altına yuvarlak kesilmiş soğanları dizdik üzerine tavşan etini yatırdıktan sonra etin üzerine domates.sarımsak.nane,kekik.biber.tuz,kara biber,pul büber koyduk ve bunların üzerinede defne yaprağı dizdik.Defne yaprağının üzerine yine tavşan eti etin üzerine aynı malzemeleri dizdikten sonra tencerinin düdüğü ötünceye kadar hızlı ateşte pişirdik düdük öttükten sonra tam bir saat kısık ateşte pişirdikten sonra tencerenin buharını aldık ve kapağını açtık.
Bu arada salatalar yapıldı masa hazırlandı.
Yemeğimiz pişti
Servis tabağındaki son hali
AFİYET OLSUN....