Gönderen Konu: kopaylarda mahmuz önemlimidir....?  (Okunma sayısı 6009 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İrfan ÜNAL

• *
kopaylarda mahmuz önemlimidir....?
« : 01 Kasım 2011, 21:09:18 »
kopaylarda mahmuz önemlimidir....?
İrfan ÜNAL
1977 gümüşhane

Çevrimdışı Yakup ÖZGÖK

• *
Ynt: kopaylarda mahmuz önemlimidir....?
« Yanıtla #1 : 01 Kasım 2011, 22:51:51 »
merabalar.bu konuyu bende çok araştırdım.bazı avcı arkadaşlar kışın kar ve buzda eziyet ettiğinden şikayetle pek  makbul görmezken bazı arkadaşlarımız ise hiç üzerinde durmayıp sadece kovma ve ses verme yetenekleri üzerinde yoğunlaşıyorlar.fakat benim barak cinsi kopoyumda olmasına rağmen bu özelliğini yavrulara geçirmediğini tesbit ettim.ve kışın kar ve buzda da köpeğime  bi zararının olmadğı kanaatine vardım
Yakup ÖZGÖK
1975 afyonkarahisar

Çevrimdışı İrfan ÜNAL

• *
« Yanıtla #2 : 01 Kasım 2011, 23:11:28 »
kendi köpeklerimde mahmuz  var hemde çift mahmuzlular.4 yıl  önce ki çalınan köpeklerimin yavrularında edindiyim izlenim mahmuzlu olanlar olmayanlara  göre daha inatcı  olması..babadan gecti  kopay  sevdamız babam kopay tek mahmuzluysa iyi çiftse çok çok daha iyi  der.ama takip ettiyim kadarasıyla çogu kopaylar mahmuzsuz...
İrfan ÜNAL
1977 gümüşhane

Çevrimdışı Osman YAMALI

• *
« Yanıtla #3 : 02 Kasım 2011, 15:14:13 »
normal tırnaktan ne farkı var ki köpegın avına etki etsin. çevremızde ki iyi köpeklerin mahmuzlu olanı da olmayanıda var. fazla takılmaya gerek yok bence.
Osman YAMALI
1982-Kastamonu

Çevrimdışı Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 02 Kasım 2011, 15:54:52 »
evet bencede önemsiz bir ayrıntı mahnuzlu olup avı iyi olmayan mahmuzsuz olup çok süper av yapan köpekler var. bazı avcıların dediği gibi köpekte fazla aksesuar olmayacak hatta çok büyük kulak bile bazı bölgelerde iyi değildir köpeğin sağlığı açısından.
mahmuz benim köpekte sevmediğim bir şey ve dikkat edilir ya köpeğin soyundan gelir bu özelliği yada barak-kopay kırması eniklerde sıkça görülür bence ülkemizdeki av köpeklerinde saflık söz konusu olmadığı için eski nesillerinde değişik köpeklerle kırılması sonucu bu mahmuzlar ortaya çıkmıştır çünkü dünyadaki saf ırk dediğimiz bütün köpeklere baktığımızda hemen hemen hiçbirinde mahmuz görülmemektedir.
bazı ustalarımız bu mahmuzların karlı havalarda don olduğunda zarar verdiğini söylerler bu bana göre doğru bir söylem çünkü kar dona çektiğinde köpeğin bileklerini bile zımpara gibi çizer bu mahmuzlarda bleklerinden daha dışarıda olduğu için mahmuzların dipleri ve çevresi de bu çizilmeden fazlasıyla nasibini alır. ayrıca birde bu mahmuzlar bazı köpeklerde sürekli uzar kıvrılır ve etine saplanır ekstra bir bakım ihtiyacı çıkarır fazla kesildiğinde köpeğin canı yanar ve o bölgede enfeksiyon oluşabilir.
« Son Düzenleme: 03 Kasım 2011, 12:11:51 Gönderen: Abdullah GÜLTEPE »
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

Çevrimdışı Muharrem ÇEVİK

• *
« Yanıtla #5 : 02 Kasım 2011, 16:27:34 »
Karlı ve don havalarda mahmuz sürekli kanıyormuş acaba bu mahmuzları kessek faydası mı olur yoksa zararı mı?Hayvanın rahatı açısından? Benim barakta 2 tane birden var da! Henüz tecrübe etme şansım olmadı bu sene göreceğiz inş.
Rastgele..
  • Sarsılmaz Concorde S
Muharrem ÇEVİK
1978-Nallıhan/ANKARA
İkamet BOLU

Çevrimdışı Fatih YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Beypazarı/ANKARA 1979 0533 394 71 93
« Yanıtla #6 : 02 Kasım 2011, 16:41:02 »
MAHMUZUN KAYALIK VE TAŞLI ARAZİDE TAŞLARA VE KAYALARA TAKILARAK KÖPEĞE ACI ÇEKTİRDİĞİNİ BİLİYORUM. BENCE OLMASA DAHA İYİ.
Fatih YILMAZ 1979
BEYPAZARI- ANKARA 0533 394 71 93

Çevrimdışı Ömer ULUTAŞ

• *
« Yanıtla #7 : 02 Kasım 2011, 18:44:42 »
arkadaşlar mahmuz olayı ciddiye alınacak bi konu değildir.takılmayın böyle ayrıntıya.sesine,kovmasına ve hırsına önem verin derim.
Ömer ULUTAŞ
1985  TAVŞANLI

Çevrimdışı Erhan GÜÇLÜ

• *
« Yanıtla #8 : 02 Kasım 2011, 22:48:14 »
Bence bu olay tıpkı çatal burunlardaki belkide genetik bir bozukluğu biz ırkta üstün bir özellik gibi alğılıyoruz. Bence mahmuz dan çok köpeğin ana babasının avına bakılmalı.
Erhan GÜÇLÜ
1981 Akşehir/ KONYA

Çevrimdışı İsmail KAYA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 03 Kasım 2011, 21:09:54 »
Bence bu olay tıpkı çatal burunlardaki belkide genetik bir bozukluğu biz ırkta üstün bir özellik gibi alğılıyoruz. Bence mahmuz dan çok köpeğin ana babasının avına bakılmalı.
http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,140452.0.html                                                                                                               linkteki kopay yavruların annesi mahmuzlu babası mahmuzsuz her ikiside kudretince av yapıyorlar yalnız anne kopay baba ya göre daha sallı vede genç olmasından daha hızlı bilemiyorum bu mahalde eskiden beri sölenen arka ayakta mahmuz olursa o kopay daha iyi kovgun yapar der yaşlı avcılarımız ben şahsen kendimce bir fark göremedim. Yedi yavru yaptı dişi köpeğim yediside babada mahmuz olmamasına rağmen anne kanı ahır bassa gerek yediside mahmuzlu olmuş.
1971-MERSİN    Dürüstlük pahalı bir mülktür . Ucuz insanlarda bulunmaz .

Çevrimdışı Cabir ÖZKAYA

• *
« Yanıtla #10 : 03 Kasım 2011, 21:53:47 »
  akkaşım tavşan canavarı 3 yaşında
« Son Düzenleme: 03 Kasım 2011, 21:58:02 Gönderen: Cabir ÖZKAYA »
Cabir ÖZKAYA
1974 kırKlareli

Çevrimdışı Cabir ÖZKAYA

• *
« Yanıtla #11 : 03 Kasım 2011, 21:55:03 »