selamünaleyküm hayırlı cumalar sayın ustalarım. Allah cc herzaman kazasız belasız hayırlı avlar nasip etsin... polat ustam önce 1 kutu alalım canlı tecrübe sahibi olalım memnun kalırsak tekrardan alırız bilgiler için teşekkürler... abdullah ustam 5/0 dolularınız gramajı nekadar olduğunu yazmamışsınız ideal olanı 36gr... özelliklede pover tapa ve 1.7 barut bana göre çokgüzel bir dolum elindeki tüfekte 103FE POZE OLURSA kendi kanaatimce 50m de yetişkin bir domuza atarım. niye atarım... tüfege 1numara şok takılırsa 36m gurupmanda %70 saçmanın hedefte olması lazım 36gr 5/0 fişekte kesin olmamakla tahminimce 40 adet 5.25mm saçma var ozaman 36m de 75cm -75cm hedef kagıtında 28 bilye demek... fişege üretici firmalarca 55-65m arası etkilimesafe veriliyor bizde 50m mesafeye attıgımızda yetişkin bir domuz 1m-1m gibi ölçü çıkarır saçma dagılımına göre bu hayvana 18 adet saçma denk gelse bana göre o hayvanı ilk fişekte durdurmasa bile ikinci fişekte kesin durdurur. 3 gün önce 34gr 4 no wınchester special ile içi boş 18lt yag tenekesine 35m den attıgımda 60 küsür saçma tenekeye isabet etmiş 40 adetten fazla saçma tenekeyi çift taraflı delmiş... bu atışı hesab edince 5/0 bana göre mantıklı... müsait bir zamanınızda sizde tenekelere su doldurarak 35m mesafeden 5/0 fişek atıp bir tecrübe yapın saygı ile ustam allah'a emanetolun
hüseyin ustam ,,dişi bir domuzda omuz bölgesinde 1,2 cm yag vardır ve derisi incedir,,azılıda 4 yaş üstü koltuğunda 4,5 cm yağ ve derisi çok kalındır ,,0/5, olsun ,,0/6 olsun 36 gramda 40 ,50 kadar mercimek gibi saçmalar ,10 metrelerden sonra domuzun sadece canını yakar..bu saçmalar tenekeyi delebilir ,sacıda delebilir ,,kurşun desdekli bir hedefi delip geçebilir ama esnek bir hedefte farklılık gösterebilir.sert bir tahtaya çiviyi bir vuruşta sokabilirsiniz,,esnek bir tahtada defalarca vurmanız gerekir...,domuzun cigerlerine varabilmesi için 10 cm den fazla işlemesi gerekirki ,domuz en kaslı ve eti sıkı olan hayvandır ,, bu saçmalarla 30 metreden de domuzu yıkabilirsiniz ama 10 tanede bit sefer olur.. 1,2 yaşındaki mozalarıda yıkabilirsiniz onların derisi daha ince ,ama 200 kiloluk bir azılıyı sadece okşar,,,kulak bölgesi şakağı domuzun en hassas yeridir buradan denk getirebilirseniz domuzu yıkarsınız,, zaten bu tür saçmalar domuz için değil çakal tilki için üretiliyor...siz genede domuzda tek kurşundan vazgeçmeyin..