konu eskş ama güncellenmiş bende yazım bari herkesin cok zorda kaldıgı kalıp konusunda yazacagım 10 tl ye super kalıp ımal edeceksınız
eskiden bende dökerdim ama sıkıldım artık ugrasmaktan
öncelıkle ılk sayfada okudum fısek boyu 65 cm olması sorun cıakrdı yazmıs tarkan abımız. zaten butun fişeklerın kıvrılmış halı 65 67 cmdır acılınca 70 cm olur. fişek boyu etkı etmemesı calışmaya .
neyse gelelim kalıp konusuna
malzemeler.
1 mermer yapıştırıcısı
2. oyun hamuru
3. 5e 5 cm kare kalıp yaklasık3 cm yukseklıgınde isteyen dahada büyük yapa bilir dökecegi kursun adetine göre.
4 ayakkabı cilası yoksa gres yagı yagda olabılır fark etmez ama tabaka olusturacak yag olsun sıvı yag zorluyor.
5. en az 1 tane numune kurşun daha fazlada ola bilir kaclı kalıp yapmak ıstıyorsanız ben birtane uzerınden anlatacam.
yapılışı
oyun hamurunu yere acıyoruz kalınlıgı kursunun yarısı kadar olacak kursunu yan yatırıp hamurun ıcıne sokuyoruz yarısına gelecek şekilde bıraz şişkınlık olacaktır bunu bastırarak düzeltiyoruz.kurşunun üstünu yaglıyoruz sonra cıkmaz. sonra bir kalem arkası ile tahta kalıbın ıcındekı oyun hamurunun 4 köşesine arka tarafını batırıyoruz burası kilit kısımları olacakk 4 tane cukur acıyoruz. tahta kalıbında içi yaglanmıs olacak.
sonra yeteri mıktarda mermer yapıştırıcıyı kalıbın ıcıne dokuyoruz kurşunu 1 cm gecersecok daha ıyı. üstünu düzeltıyoruz bu arada oyun hamuru da düzgün serikmiş olacaktı yapıstırıcının kuruması 20 sn fılan suruyor kurudukdan sonra.
tahta kalıbı cıkartıyoruz oyun hamurunuda cıkartıyoruz.
kalıbın bır yüzü tamam hamuru cıkartıtıgımız tarafı güzelce yaglıyoruz. kalıbıda yaglıyoruz tahta kalıbı üstüne koyuyoruz yenı bır yapıstırıcı hazırlayıp ustune dokuyoruz
oda dondukdan sonra bır ıkı darbe ıle yagladıgımız yuzey ayrılıyor sonra yagladıgımız numune kursunu cıkartıyoruz .
kursun şeklı hazır sonra altdan ve yandan cok ınce sekılde kalıbın ıkı yuzeyınıde cızıyoruz hava yapmasın dıye sonra ustden kalıbın her ıkı yuzeyını delıyoruz bıraz buyukce en ustde hunı gıbı genıs olursa ıyı olur oraya doktugumuz kurşun içeri akacaktır.
kalıp hazır
ıkı tarafı bırlestırın bır el kıskacı ıle sıkıstırın yukardakı hunı kısmından erimiş kurşunu dökun tmmdır. rahatlıkla 250 dökum yaparsınız.
inşallah tarıh edebılmısımdır
balıkcılıkla ugrasanlar ıyı bilir balık kurşunlarıda bu şekildedökulur nette resmını bulursam atarım
anlaşılmayan nokta olursa sorun bıldıgım kadarıyla cevaplayım
buda resımlı anlatımı daha ıyı bu
http://www.denizinsirlari.com/forum/forum_posts.asp?TID=1904