selamünaleyküm sayın ustalarım... bahsettiginiz karışık kırmızı yeşil kare kesimli baruttan sterling kinden şevrotin ve kurşun dolularında kullandım fena degil ama sterling in yeşil yuvarlak kesimli barutu 35gr yuvarlak kurşun için 1.70gr barutun üzerine direkt yuvarlak kurşun tapasını koyup kıvırdıgımda 230m kadar mesafede dürbünle mükemmel atışlar elde ediliyor yani bir pis hayvana kaçma mesafesi vermeden avı elde edebiliyoruz... şimdiki kullandıgım barut ise VECTAN YUVARLAK KESİM YEŞİL RENK... brenneke kurşun dolusunun fotografını koymuşsunuz 62mm geldigini gördüm fabrika yapımı 28.5gr 70mm kurşunun boyu 58mm dir fabrika dolumu kurşunun tapası 25 ile 27mm arası degişiyor butapayı 20mm olarak kullanıp agız kıvırmasını fazlalaştırdıgımızda (BAR) YÜKSELMİŞ OLUYOR bu şekilde yaptıgım dolularla 350m mesafede bir buzdolabını veya trapez sacı delebiliyorum... 1.70 barut hasas terazi ile degil ölçek ile ... denemenizi tavsiye ederim saygı ile
Hüseyin bey, kırmızı - yeşil (AS) barut hafif dolular için çok güzel aslında. Mesela yazın kullanmak için birebir. Fakat şevrotin ve tek kurşun için pek uygun olmuyor. Hızlı yanmalı bir barut. Bahsettiğiniz yuvarlak yeşil olan ise (şu anda benim kullandığım) ölçek ile en fazla 1.7 olmak üzere iyi sonuçlar veriyor. Yanmamış, artık parçacıklar bırakmıyor genelde. Daha yavaş yanmalı bir barut. Eğer 28gr. brenneke kurşun sarıyorsam ki genelde misket sarmam, ölçek ile tepeleme (baya dolu) 1.5 kafi geliyor. Zaten hassas terazide 1,7 gr. veya biraz fazla geliyor.. 32gr. tek kurşunda ölçek ile silme 1.7, eğer 35 gr. misket kurşun ise ölçek ile tepeleme 1.7 sarıyorum. Bu da hassas terazide 1,9 gramı biraz geçiyor. Aslında 35gr. için ağır yanmalı 2,1 grama kadar barut kullanabilirsiniz fakat sertliği cabası olacak. Sizin dediğiniz gibi ağız kapamayı yaparken biraz fazla sıkıştırmak bunu tolere ediyor aslında. Çok güzel bir noktadan yakalamışsınız. Yalnız bu sefer başıma şöyle bir sıkıntı geliyor benim; Sararken fazla sıktırınca, kovan şişiyor ve fişek yatağına sıkışıyor. Bazen tüfek boş kovanı tahliye edemiyor. Bu sebeple sardıktan sonra doldur boşalt yapıp bir defa deniyorum fişekleri.
Son zamanlarda Volkan Bey' in tavsiyesi ile Techna/N barut araştırdım. E-temin ile irtibata geçtim, ellerinde olmadığını fakat gelince bana mutlaka haber vereceklerini söylediler. Eğer bu barut gelirse, daha yavaş yanmalı / çift tabanlı olduğu için magnum dolu sarmanız mümkün. Keçe ve bior tapa birlikte kullanılıp 32gr. tek kurşun sarılabileceğini düşünüyorum. Yüksek barut hakkına sahip fakat tehlikeli basınç üretmeyen ve hızı yüksek bir magnum fişek düşünün.. Bakalım hayırlısı, elime geçerse deneyip paylaşırım inşallah. Geriye birtek kapsül kalıyor. O da eksik oluversin napalım
Kısacası yazınızdaki tavsiyelere aynen katılıyorum. Hemen hemen aynı şeyleri denemişiz. Selamlar..