Değerli arkadaşlar bu hafta cumartesi başımıza gelen bir olaydan bahsetmek istiyorum insan sabır etmese elinden kaza çıkacak duruma geliyorsun.
Dişi köpeğim ŞİVA nın kızan olması sebebiyle Mehmet ARI,ya erkek köpeği BOR,la çiftleştirmesi için Sivas,a göndermiş.Eşleşmenin gerçekleşmesi neticesinde sağolsun Mehmet Erzincandan uçağa verdi bende Ankaraya Mustafa ALGÜL,le giderek köpeğimi hava alanından teslim aldım.
Ankara,ya kadar gitmişken Mustafayla bir günde av yapalım dedik ve gece Polatlı,da otelde kalarak açık olan mevkilerde polatlı yakınlarında avlanalım dedik.Neticede tarifler üzerine elimizdeki haritaya bakarakta açık olan BASRİ Köyünü geçip tahmin üzerine sağ tarafa girdik.Girdiğimiz bölge tesadüf üzerine 5 senedir kapalı imiş ve bu sene ava açılmış araziden EPEYİ GİTTİKTEN SONRA BİR AĞILLA KARŞILAŞTIK NEZAKET İCABI AĞILDAKİ KİŞİDEN ARAZİDE BİR İKİ SAAT AV YAPMAK İÇİN İZİN İSTEDİK VATANDAŞIN DEDİĞİ YOOOK BURALAR YASAK DEVLET YASAKLADI ORMANCILAR GEZİYOR BURALAR ÇİFTLİK DEDİ TABİ KURALLARI BİLDİĞİMİZ İÇİN GENEDE ARAZİNİN AÇIK OLMASI SEBEBİYLE AVA GİRDİKAVIMIZI YAPTIKTAN SONRA SAAT 14'30 GİBİ YOLADA ÇIKACAĞIMIZDAN ARABAYA YOL ALIRKEN EMEKLİ ÖĞRETMEN OLDUĞUNU SÖYLEYEN BİR VATANDAŞ MUSTAFA ALGÜL,LE ATIŞMAYA BAŞLAMIŞLAR SONRA YANLARINA BEN VARDIM HERİFİN DEDİĞİ VAY EFENDİM BURALAR YASAK BURALAR ÇİFTLİK 40 BİN HEKTAR BURALARDA(herhangi bir telle çevrili alanda değil) AVLANAMAZSINIZ KÖPEĞİNİZİ VURURUM KÖYLÜYÜ ÇAĞIRIRIM DİYE (avlaktaki kaç avcı varsa hepsiyle münakaşa)DEVLETTE KİMMİŞDE BURALARI AVA AÇIYORMUŞ GİBİ BİR SÜRÜ LANGIRTI NETİCEDE ADAMI SAKİNLEŞTİRDİK AMA BU KİŞİLERİN KARŞI GELMESİ TERS KONUŞMASI KÖYLÜNÜN İZİN VERMEMESİ NEREYE KADAR GİDECEK VE SONUCU NE OLACAK YALNIŞ VE TERS Bİ KONUŞMADA AVCININ ELİNDE TÜFEK VAR VE ''DEVLETE ÖDEDİĞİ VERGİSİ VAR ÜLKE GENELİ VEYA İL GENELİ DİYE ÖDEDİĞİ PARA VAR''EĞER HER GİDİLEN YERDE BÖYLE KÖYLÜYLE VATANDAŞLA KARŞI KARŞIYA GELİNECEKSE ÜLKE GENELİ VEYA İL GENELİ DİYE NİYE PUL SATILIYOR ODA AYRI BİR SORUN OLACAK.
Neticede bir taraf özel avlak diğer taraf Devlet avlağı öbür taraf köylü avlağı beri taraf çoban avlağı sair taraf çiftlik AVCININ AVLAĞI NERESİ onu anlamış değilim.