Gönderen Konu: '''NE YAPMALIYIZ??????'''  (Okunma sayısı 2766 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kadir SARI

• Çolak 43
  • Müdavim Üyemiz
'''NE YAPMALIYIZ??????'''
« : 30 Ekim 2011, 17:46:10 »
Değerli arkadaşlar bu hafta cumartesi başımıza gelen bir olaydan bahsetmek istiyorum insan sabır etmese elinden kaza çıkacak duruma geliyorsun.
Dişi köpeğim ŞİVA nın kızan olması sebebiyle Mehmet ARI,ya erkek köpeği BOR,la çiftleştirmesi için Sivas,a göndermiş.Eşleşmenin gerçekleşmesi neticesinde sağolsun Mehmet Erzincandan uçağa verdi bende Ankaraya Mustafa ALGÜL,le giderek köpeğimi hava alanından teslim aldım.
Ankara,ya kadar gitmişken Mustafayla bir günde av yapalım dedik ve gece Polatlı,da otelde kalarak açık olan mevkilerde polatlı yakınlarında avlanalım dedik.Neticede tarifler üzerine elimizdeki haritaya bakarakta açık olan BASRİ Köyünü geçip tahmin üzerine sağ tarafa girdik.Girdiğimiz bölge tesadüf üzerine 5 senedir kapalı imiş ve bu sene ava açılmış araziden EPEYİ GİTTİKTEN SONRA BİR AĞILLA KARŞILAŞTIK NEZAKET İCABI AĞILDAKİ KİŞİDEN ARAZİDE BİR İKİ SAAT AV YAPMAK İÇİN İZİN İSTEDİK VATANDAŞIN DEDİĞİ YOOOK BURALAR YASAK DEVLET YASAKLADI ORMANCILAR GEZİYOR BURALAR ÇİFTLİK DEDİ TABİ KURALLARI BİLDİĞİMİZ İÇİN GENEDE ARAZİNİN AÇIK OLMASI SEBEBİYLE AVA GİRDİKAVIMIZI YAPTIKTAN SONRA SAAT 14'30 GİBİ YOLADA ÇIKACAĞIMIZDAN ARABAYA YOL ALIRKEN EMEKLİ ÖĞRETMEN OLDUĞUNU SÖYLEYEN BİR VATANDAŞ MUSTAFA ALGÜL,LE ATIŞMAYA BAŞLAMIŞLAR SONRA YANLARINA BEN VARDIM HERİFİN DEDİĞİ VAY EFENDİM BURALAR YASAK BURALAR ÇİFTLİK 40 BİN HEKTAR BURALARDA(herhangi bir telle çevrili alanda değil) AVLANAMAZSINIZ KÖPEĞİNİZİ VURURUM KÖYLÜYÜ ÇAĞIRIRIM DİYE (avlaktaki kaç avcı varsa hepsiyle münakaşa)DEVLETTE KİMMİŞDE BURALARI AVA AÇIYORMUŞ GİBİ BİR SÜRÜ LANGIRTI NETİCEDE ADAMI SAKİNLEŞTİRDİK AMA BU KİŞİLERİN KARŞI GELMESİ TERS KONUŞMASI KÖYLÜNÜN İZİN VERMEMESİ NEREYE KADAR GİDECEK VE SONUCU NE OLACAK YALNIŞ VE TERS Bİ KONUŞMADA AVCININ ELİNDE TÜFEK VAR VE ''DEVLETE ÖDEDİĞİ VERGİSİ VAR ÜLKE GENELİ VEYA İL GENELİ DİYE ÖDEDİĞİ PARA VAR''EĞER HER GİDİLEN YERDE BÖYLE KÖYLÜYLE VATANDAŞLA KARŞI KARŞIYA GELİNECEKSE ÜLKE GENELİ VEYA İL GENELİ DİYE NİYE PUL SATILIYOR ODA AYRI BİR SORUN OLACAK.
Neticede bir taraf özel avlak diğer taraf Devlet avlağı öbür taraf köylü avlağı beri taraf çoban avlağı sair taraf çiftlik AVCININ AVLAĞI NERESİ onu anlamış değilim.
Kadir SARI
1967 Emet KÜTAHYA
Tel.0 543 603 29 02

***** ŞİVA - LEXUS - BARBY *****

Çevrimdışı Eşref YILDIZ

• *
  • POİNTER HERZAMAN :)
Ynt: '''NE YAPMALIYIZ??????'''
« Yanıtla #1 : 30 Ekim 2011, 18:00:47 »
ahh kadirr abimm BIZIM ARABALARININ TEKERLERIMI INMEDI ARABALARMII CIZILMEDII
SENINDE DEDIGIN GBII ABII NEREYEE KADARR BUNA BIRI DUR DEMESI LAZIM
ESREF YILDIZ SAMSUN CARSAMBA 1987

resim yülke

Çevrimdışı Mustafa ÇAY

• *
  • Avına Saygı Duymayan Avcı Olamaz
« Yanıtla #2 : 02 Kasım 2011, 08:52:36 »
bence bu tip bir durumda hiç münakaşaya girmeden jandarmaya haber verilmesi, gelen ekip içerisinde (rica ile) o anki karakol komutanı olmasını talep edilmeli ve jandarma gelince siz elinizdeki bilgi ve belgeleri sunmalısınız, karşı tarafta varsa bilgisi belgesi söyler komutan da o avlandırmayan vatandaşı bir güzel "bilgilendirir"
ama genelde tepkisiz toplum olduğumuz için bunu yapmıyoruz, bu tip durumlar her avcının başına en az bir kere gelmiştir, yine her zaman söylediğimi söylüyorum..biz ölmeyi seven bir milletiz..maça bile ölmeye..ölmeye geldik diye slogan atan bir toplumuz :) yoksa dağ başında tüfeğin ağzında mermi olduğunu bile bile kıçındaki donundan başka bişeyi olmayan birisinin gelip dayılanması akıl karı değil..saygılar...
  • Stoeger M3000 Pregrine Max5
  • Huğlu 601 GB
  • Kral Superpoze
  • Hatsan Mod 135
Mustafa ÇAY
1980 İSTANBUL

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #3 : 02 Kasım 2011, 09:06:37 »
Kadir abi geçmiş olsun diycem ben bu tür durumlarda genelde jandarma yı çağırıyorum zaten jandarmayı duyan bu tip adamlar aramama fırsat vermeden toz oluyor abi tavsiyem bu tiplerle hiç polemiğe girme.
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Kadir SARI

• Çolak 43
  • Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 02 Kasım 2011, 12:27:27 »
Emin,Mustafa evet en doğru yol yetkili kurumlarla irtibata geçmek benim her seferinde yaptığım budur veya bu yöntemle caydırma politikası uygulamaktır.Ben daha çok genelde tüm avcı dostların başına geldiğini yakınen bildiğim için ve değişik fikirlerle veya birazda bölge insanlarına  veryanslarımızı duymaları açısından gerekenleri yapalım ve istişareyle yoluyla doğruları bulalım diye böyle bir konu açma gereksinimini duydum.
Selamlar.
Kadir SARI
1967 Emet KÜTAHYA
Tel.0 543 603 29 02

***** ŞİVA - LEXUS - BARBY *****

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #5 : 02 Kasım 2011, 14:03:43 »
bu devran böyle sürer gider kadir ağabeyim sabır sabır sabır...
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı H.İbrahim ŞİMŞEK

• *
« Yanıtla #6 : 09 Kasım 2011, 00:36:01 »
kadir abi böyle bir olay bizim avcı arkadasların basına geldi köylü avın acık oldugu alanı kendılerı yasaklayıp arkadasları avlandırmamıslar küfür etmişler arkadasların üzerine yürümüsler bizimkiler gayet sakin bir şekilde jandarmayı aramıs jandarma gelmiş olay ne demiş bizimkiler anlatmıs bize küfür ettıler bizim üzerimize yürüyup dövmeye calıstılar dıye jandarma da köyluye bunların evrakları tamam devlet avlanmalarına izin vermiş siz kim oluyorsunuzda ava acık alanı yasaklıyorsunuz jandarma bizimkılere şikayetçimisiniz diye sormus evet demısler köylu apartopar arabaya bindirmişler bagıran küfür eden köylu bu sefer baslamıs kuzu gıbı melemeye biz bilmiyorduk haberımız yoktu falan filan böyle bir durumda jandarmayı veya cevre ormanı arayıp bulundugunuz yerı soyleyın 30 dakikada orda oluyorlar ava acık bölge ise hakkını ara malıyeye cevre ormana para yatırıyoruz niye bizim paralarla keklık alınsın olmayan yerlere keklık bırakılsın dıye saygılarımla ... avınız bol olsun
H.İbrahim ŞİMŞEK
1983 NEVŞEHİR