Gönderen Konu: avrupa av tüfekleri çok mu gerekli ??  (Okunma sayısı 33149 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmet APÇİN

• *
avrupa av tüfekleri çok mu gerekli ??
« : 29 Ekim 2011, 23:04:38 »
  Bu konuyu yazmadan önce bütün avcı abilerime ve kardeşlerime belirtmek isterimki yazacaklarım sadece kendi düşüncelerim.....katılan olmayabilir saygı duyarım ve herkes seçim yapmakta özgürdür.....yaklaşık bir yıldır bu sitenin üyesiyim ve sürekli takip ediyorum.......ve avrupa av tüfekleri için ödenen paraları görünce bazen insan derin düşünmeye başlıyor......herhangi bir yerli av tüfeği konusunda fikir almak için bir konu açılınca bazen o paranın üzerine biraz daha koy ikinci el avrupa al gibi yorumlar okuyorum......ve bu yorumlara çok üzülüyorum.......bende kabul ediyorum avrupa av tüfekleri yerli av tüfeklerinden daha kaliteli......ama milli servetimiz gidiyor.......düşünün atalarımızın çanakkale savaşında süngüyle makineli silahlı avrupalı milletlere saldırdığını......atalarımız süngüyle savaşacak kadar yiğitken, kendine güvenirken biz yerli malı bir av tüfeğiyle avlanmaya güvenemiyoruz......atalarımız çanakkalede ülkemizin fakirliğinden süngüyle savaşmak zorunda kaldığı için avrupa av tüfeklerine çuvalla para vermek bana pek olumlu gelmiyor....varsın yerli olsun 5 tane vuraracakmış 3 tane vursun ama ülkemin sanayisi kazansın......atalarımız süngüyle avrupalı makineli silahlara karşı savaşmışken benim gönlüm elvermez avrupa silah kullanmaya.......bunlar kendi düşüncem....amacım kimseyi eleştirmek değil....sadece kendimi eleştirdim ve ilk tüfeğimin yerli malı tüfek olması gerektiğini anladım....herkese rastgele
Ahmet APÇİN
1988 ANTALYA

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
  • 05347677315 TOROS KARTALI
Ynt: avrupa av tüfekleri çok mu gerekli ??
« Yanıtla #1 : 29 Ekim 2011, 23:27:54 »
Ahmetcim sen çok güzel düşünmüşsünde,keşke her yerli firmamızda senin gibi düşünse.Ben istemezmiyim bizimde browning gibi bir firmamız olsun,ama olmuyor işte.Yerli firmalarımızın bir çoğunun çalışma prensibi şu;BENİM ADIM HIDIR ELİMDEN GELEN BUDUR. :)
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

Çevrimiçi Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 29 Ekim 2011, 23:36:52 »
evet düşünce doğru ama yerli sanayide mantık eksikliği var biz hatasız tüfek arıyoruz amav neredeyse yerli firmalarımızda fiyat ne kadar yüksek olsada arıza çıkma ihtimali yüksek hatta bazı firmalar çoğu üretimini yurt dışına yaptıklarını söyleselerde alınmış üç tüfekten ikisinde hata çıkabiliyor durum böyle olunca müşterilerde arızalı tüfekleri yurt içine verdiği yada kalite kontrolünün iyi olmadığı sonucuna varıyor ülkemiz şartlarında herkesin ikinci tüfeği alma şansı olmuyor ve tüfek bir iki sefer sorun çıktımı av  sezonu zehir oluyor zaten haftada bir veya iki gün anca ava gitme şansımız oluyor onuda tüfewğin sewrviste geçirmesi hiçte iyi olmuyor ikinci el avrupa tüfek fiyatına aldığımız bir tüfek böyle sorun çıkartırsa elbetteki avrupa tüfeği tavsiye eder.
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 30 Ekim 2011, 00:04:41 »
en az 20 yıldır avcıyım ,elime çok tüfek geldi geçti beratta da dahil ,ve bir çok ava gittiğim arkadaşlarda bir çok avrupa modelini gördüm ,bunların içinde kendi tüfeklerim için söylüyorum ,16 yıldır üzümlü kop .otamatik ve vursan kullandım çok memnunum ,en memmun kalmadığım tüfek ,beratta s 55,1 yıl dayanamadan sattım,bizim ülkemizdede çok iyi tüfekler üretiliyor,bence avrupa tüfeklere verilen para hava ,tabi bunu anlamak içinde kullanmak gerekli ,ben 3 bin euro veripte 2. fişekte sıkışan çok avrupa tüfek gördüm nerde kaldı bunun avrupası ,,bizim 300 liralık tüfekler bile şakır şakır atıyor,,buda benim düşüncem teşekürler
« Son Düzenleme: 30 Ekim 2011, 00:05:50 Gönderen: Ramazan HAK »
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimdışı Kemalettin GÜVEN

• *
« Yanıtla #4 : 30 Ekim 2011, 01:03:31 »
Sayin Ahmet bey,güzel bir konu acmissiniz tebrik ederim.Bu konuda biraz da ben yazayim istedim.Tabi ki avci ve atici arkadaslarimizin cogu elinde güzel bir tüfek olsun ister.Ama bu bazan maddiyata dayali olur,parasi olan alir,olmayan ah avrupa der.Ben yillarca avrupada avcilik ve aticilik yapiyorum,fakat izine geldigimde bizim yerli tüfeklere gözüm düsüyor.Avrupada o kadar yabanci marka var ki hesabi belli degil,duyduguma göre bu tüfeklerin cogu Türkiyede yapilip avrupaya geliyor,tabi damgalar degiserek.Avrupa tüfeklerinde eskiden isim yapmis olan brovning,merkel ve diger italyan,fransiz,italyan tüfeklerinin bu günki sartlarda yurdumuzda üretilen tüfeklerden bir farki yok,cogu sira tüfegi oldu.Konyada veya diger sehirlerimizde üretilen tüfekler cok güzel,insan isterse de daha güzellerini de yapar,teknik sartlar artik esitlendi.Ben sahsenbir huglu tüfegim olsun isterim,cok da hosuma gidiyor.En önemlisi kullanilan tüfegin,ölcülerinin sahibine uygun olmasi(av veya spor).Bu güne kadar hep avrupa tüfakler kullanmama rahmen en ucuz tüfeklerden daha iyi randiman aldim.Hic cekinmeden her yerde kullandim,avrupadan her hangi bir tüfek almaktansa bizim yerlilerden alip kullanmak daha iyi.Buradan ucuz alinan bir avrupa tüfegi mesela,brovning,merkel ve diger isim yapmis markalar Türkiyeye geldiginde 5,6,,,10 misli fiyata sitemizde ilanlarini görüyorum ve devamli da takip ediyorum.Tabi bu alan ile satan arasindaki bir olay.Bu tüfeklere avrupada bakan bile yok.Avrupali eline ucuz bir tüfek aliyor istedigi gibi kullaniyor sonrada cuzi bir paraya satiyor.Demek istedigim su,bizler bu desinler veya lüks sevdasindan vaz gecersek,bizim yerli tüfeklerimiz avrupayla boy ölcüsür,kalite daha yükselir.Ben de isterim ki kendi ölcülerime göre bir huglu tüfegi yaptirayim,ama bir türlü hugluya gidip siparis vermek nasip olmadi.Bu konuyu actiginiz icin tesekkürler.Rasgele.
Kemalettin GÜVEN
1945 Almanya/Bielefeld.

Çevrimdışı E.Özkan DEMİR

• *
« Yanıtla #5 : 30 Ekim 2011, 09:37:40 »
selam çok güzel bir konu ve çok güzel düşünceler ben 1997 yılında avcılığa başladım ve bu güne kadar iki tüfeğim oldu ve babama ait bir tane var ve hepside yerli ve hiç bir kusur görmedim ve vuruş ları olsun çok güzel 2 huğlu bir vursan tüfeğim var çok memnunnum o kadar para veripte tüfek almanın bencede hiç gereği yok bence özentiden başka bir şey değil avcının tüfeği sıra tüfeğidir tabiki bu benim görüşüm ankaradan selamlar
Erdinç Özkan DEMİR
1975 ANKARA
05306036855

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #6 : 30 Ekim 2011, 11:10:36 »
Ahmedim sana yerli tüfek kullanma konusunda katılıyorum ama atalarımız öyle yapmış diye değil. Biliyorsun  atalarımız tüfek ile değil ok ile avlanmışlar.Onlar ok ile avlanmışken  bizdemi öyle avlanalım. Ecdadımızın elinde Çanakkalede bazuka vardıda kullanmadılarmı?
Bence avda önemli olan tüfekden ziyade köpekdir.

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 30 Ekim 2011, 11:21:02 »
tüfek işi şansa kalmış bir kişi 3 tüfek alır hiç birinde sorun yok diğeri 3 tüfek alır ikisi sorunlu. sorunlu tüfek çıkma ihmali her zaman var ama önemli olan bu sorunun giderilmesi eğer giderilemiyorsa tüfeğin değiştirilmesi gerekli tüfeğin garantisi var sözde garantiye gidiyo geliyo sorun devam ediyo arıyorsun tekrar gönder geliyo yine aynı garantide geçen süre cabası ve tüfeğide kullanamıyoruz hala hatayı kabul etmeyen firmalar var sanki müşteri mallarını almakla suç işlemiş gibi ceza çektiriliyo. aslında arızası kesinleşen ve giderilmeyen bir tüfeğin değiştirilmesi müşteriyi o firmadan memnun olmasını sağlayacak ve olumlu bir itibar bıracak ama firmalar kendileri için cüzzi zararları karşılarsa müştyerilerde firmalarda memnun kalacaktır.
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212

Çevrimdışı Cem DERMEN

• *
« Yanıtla #8 : 30 Ekim 2011, 11:43:31 »
İlk tüfeğim olan yerli atış tüfeğimi 3750TL almıştım.. 5 ay sonra satmaya karar verdiğimde, 1 yıl alıcı için bekledim.. 1500TL  zor sattım tüfeği...

marka değerimiz yok...yerli malı alırkende satarkende çok zarar ediyoruz..çoğunlukla alıcı bulunamadığından elde kalıyor...yerli tüfek ilan bölümünü günde kaç kişi takip ediyor?

avrupa tüfekler standartlar dahilinde üretilmekte... üretimde el işçiliği kadar ar-ge alışmalarıda ön plana çıkıyor

pattern efficiency-grupman verimliliği
pellet distribution Rating-saçma dağılımı
patchiness-saçma düzensizliği
pattern performance efficiency-genel dağılımı
kilit mekanizmaları ve 50-50 tüfek dengesi, tetik hızları

bu saydığım özellikler bildiğim kadarıyla hiçbir yerli firmamız tarafından önemsenmiyor.. 

"ben yaptım oldu, bu kadar paraya bu kadar iş" mantığı olan ülkemizde malesef üreticilere duyulan güven sorunuda hala çözülmüş değil..

Sonuçta her tüfek vuruyor 300 TL ya da 30.000TL olması kullanıcının ihtiyaçlarına ve isteklerine göre değişiyor...
« Son Düzenleme: 30 Ekim 2011, 11:56:54 Gönderen: Cem DERMEN »
Cem DERMEN
1970-İstanbul

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 30 Ekim 2011, 11:54:17 »
yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir der köklü markalar... biz geçmişte bordanboktan tüfekler yapmışız...neyine güvenipte para yatıracaksın....
yıldız aldım firmayı 6 ay araştırdım,türkiye yetmedi avrupa forumlarını araştırdım... avrupa bir tüfek alacak olsaydım gözümü kapatır alırdım araştırmaya ne hacet..adamlar herşeyi araştırıyor zaten.....

yerli tüfekleride üzerine para ödeyerek kullanıcıları test ediyor...
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 30 Ekim 2011, 12:13:39 »
cem bey gerekeni yazmış.kaç tane testi yayınlanan yerli tüfek var.daha grupman testi yapıp yayınlayan görmedim.yinede bu yerli tüfekler kötü anlamına gelmez.ama hala avrupalarla yarışabilecek kadar iyimi muamma.siparişle yapılan müthiş yerli tüfekler var ama parası  el yakıyor.velhasıl tercihe kalmış ama 1500 tl  ve üzeri verip hiç bir yerli tüfek almam.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
« Yanıtla #11 : 30 Ekim 2011, 16:25:06 »
cogu kişi maddıyata deginmiş suat abimiz demişki 150 0tl ustu yerlı almam zaten piyasada 1500 üstü olan kac tane yerli tüfek var  var olanalrında zaten ahşabi boyası vs cok iyi o boya o ahşap kalıtesınde alacagınız avrupa tüfeginde fiyatı da 7  8 bın tl yı buluyor.
ülkemizde  üretilen cok kaliteli tüfeklerde var cok dandik olanalrda var ama ortalama 1000 1500 tl arasına bir avcının işini uzun yılalr görecek cok güzel tüfekler var
cok tüfek kullandım yabancılarda dahıl ussr sı belcika cıftesı vs . şuan elimde olan huglu cifte yıldız cifte dagdelen yarı otomatık asaln gibi her türlü ava gidiyorum her türlü avıda yapıorum berettası olanlada ava gittim brovnıngı olanalda hıc biride benden üstün birşey yapamadı

tüfek fişegi ateşleme sacmayı belli bir grupmanla avcının istedigi yöne gönderme aracıdır bir tüfekden bundan daha fazla birşey beklenemez bence varsa bekleyen ne bekledıgını veya kendi tüfeginin bundna başka ne yaptıgını yazsın.

tabiki işcilik kalitede önemli denge kullanılan metallerin saglamlıgı vs gibi şeylerde önemli ama bir cok yrli firmamız avrupa tüfegin yaptıgı her şeyi yapacak tüfekler üretmektedirler untumayalımki avrupa tüfeklerin bu kadar pahalı olması kaliteli olmasından degil gümrük vs vergileri naklıye bizim burdakılerın kar payı vs bu kadar pahalı yapmısdır ben dagdelen tüfegin abd de 500 700 dolar arası satıldıgını gördüm bir cok avrupa tüfegin satıldıgı fıyatla aynı fıyata satılıyordu
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

Çevrimdışı Mücahit ÖZEL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 30 Ekim 2011, 19:04:37 »
mesela""benelli dünyanın en iyi otomatiği"" derler öyle sanılır çok iyi reklamı yapılır ve bizde bu reklamlara istinaden över benelli şöle iyi böle iyi deriz taki bitane benelli sahiplenene kadar...6500 tl 6700 tl verir bi benelli satın alırız avda aman çizilmesin aman düsmesin derken ava bile adapte olamayız ve bu tüfekten 6700 liralık performan bekleriz halbuki 670 liralık bi yerli otomatikten performans yönünden hiç bi fark yok zamanla anlarız hayal kırıklığına uğrarız hele bide birgün ava gittiginiz arkadaşınız elinde çifsan poze veya vursan 92 a ile at bakalım su taşa veya tenekeye kaç tane saçma toplıycak deyip tüfekleri orda mukayese ettiğiniz an  bittiğiniz andır... bu söylediklerim nispeten beretta serisi otomatikler içinde geçerli browning kullanmadığım için  bilmiyom birşey diyemiycem..
avrupa tüfeklerin kalitesine ve ikinci el marka değerine diyecek lafım yok ama performans yönünden samimi söylüyorum ve denediğimiz için söylüyorum mesela ata neo,vursan 92 a,eski çifsan pozeler,armssan pehonoma,daha birçok yerli marka bizim met ede ede bitiremediğimiz benelli ve beretta dan daha iyi gurupman ve avda daha iyi netice veriyo ve ayrıca bunların yanında servis inkanı yani arıza durumunda  bekleme yok, bulamadım yok,çok fazla mesela bi parçaya tüfek bedeli ödemek yok...sadece bi kargo ve çok cüz i bedellere işiniz görülür...eğer marka takıntınız yoksa tüfekten performans istiyosanız otomatikte neo,pehonoma,hatsan,poze ve çiftede ise aküs,huğlu,yıldız,size fazlası ile yetecektir..geri artırdığınız para ile ava gidecek araba bile alabilirsiniz...
« Son Düzenleme: 30 Ekim 2011, 19:11:53 Gönderen: Mücahit ÖZEL »
Mücahit ÖZEL
1979 izmir

Çevrimdışı Özgür KAYA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 30 Ekim 2011, 21:19:23 »
ARKADAŞLAR AVA 1995 YILINDA RAHMETLİ BABABIM HUĞLU TEK KIRMASIYLA BAŞLADIM HARİKA BİR TÜFEKTİ BELKİDE İLK GÖZ AGRISI OLMASI NEDENİYLE... 2005 YILINDA İSE GENE HUGLU 6001 G MODELİ 4+1 OTOMATİK ALDIM VE GRUPMAN OLARAKDA SAĞLAMLIK OLARAKDA ÇOK MEMNUNUM SEZON BAŞINDA BİR KERE TEMİZLİK YAPARIM SONRA SEZON SONUNDA 24 GR 36 GR FİŞEKLER KULLANIYORUM ŞU GÜNE KADAR TUTUKLUK NEDİR GÖRMEDİM AVRUPA TÜFEKLER GÖRÜNTÜ OLARAK GÜZEL BİŞEY DEMEM FAKAT BENİM KULLANDIĞIM ŞARTLARDA GERÇEKTEN OKADAR VERİMLİ ÇALIŞIRMI ONU BİLMEM BİRDE FİYATLARA GELELİM ENUCUZ AVRUPA 5000 TL O PARAYA YERLİ TÜFEK ALIP KALAN PARAYA DA 3-4 YIL VERGİ VE AV MASRAFLARI ÇOK RAHAT KARŞILANIR ....
Özgür KAYA
1977-Memleket KAYSERİ-İkamet KARS

Çevrimdışı Serdar SEMHAL

• *
« Yanıtla #14 : 02 Kasım 2011, 17:45:44 »
Avrupa tüfekler düşündüğünüz kadar yüksek fiyata satılmıyor. Vergi çok biniyor. 4500 tl lik tügeğin avrupa satış fiyatı 2000 tl civarında. Yani birçok yerliye yakın. Kalite farkını düşünecek olursak bizim tüfekler oldukça pahallı kalıyor aslında. Avrupa tüfek alırken verdiğimiz paranın yarısını devlete vergi olarak ödüyoruz. Remington un Amerika satış fiyatı 450 USD=800 tl. Türkiyede en ucuzu 1750 USD. 1300 USD fark var. 800 tl ye yerli mi alırsınız yoksa remington mu? (Remington örnek sadece) Yerli sanayi (bir iki firma dışında) bize giydiriyor. Ne ar-ge var ne de kaliteli malzeme kullanımı. Tüfeği yerli aldınızmı işiniz şansa kalmış. Çok iyide çıkabilir, nefrette ettirebilir. Ben aradaki farkla riski satın alıyorum. Çünki üretim ve kalite standardizasyonu var ithal tüfeklerde. Yok illa yerli diyorsanız araştırın, gidin başında bizzat durun imalat sırasında. İyi çıkma şansını biraz daha arttırırsınız belki !!!!!!!
« Son Düzenleme: 02 Kasım 2011, 17:47:20 Gönderen: Serdar SEMHAL »
Serdar SEMHAL
1976-Mersin / K.Maraş / Adana / G.Antep
+90 532 5216835

Çevrimdışı Devlet COŞKUN

• *
« Yanıtla #15 : 02 Kasım 2011, 18:35:56 »
kardeş mersedes ve bmw ye binecek gücün varken şahin 131 bana yeter diyorsan güle güle bin hayrını gör....
Devlet COŞKUN
1974 gaziantep

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #16 : 02 Kasım 2011, 18:37:21 »
Bravo Devlet doğrusunu belirttin.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #17 : 02 Kasım 2011, 21:13:19 »
Serdar Bey güzel yorumlamışsın. Bu konuya bir şey yazak içimden gelmiyordu ama sizinki düşünceme çok yakın. İthal ürünlerin hepimizce malum bilinen marka ve modelleri gerçekten iyidir ama o standart modeller için fiyatında yazdığı kadar fazlalığı yok ve yerliler konusu da aynen yazdığınız gibi bence de. Ama bu fiyat politikasında bilmeden yapılan yorumların, tartışmaların etkisi de büyük. Fiyatına bakarak kıymet verilen tüfeklerin fiyatları da artıyor ve ne kadar hak ediyor şüpheli. Gerçi yerli üründe de vergi mergi yarıya yakın ama eminim ki yerlide o vergiler azalsa bile yine "çoğu" yerli fiyatını yine yukarı çekerdi. Yani, davulla tokmağın arasında kalmışız.

Kısaca şunu da yazayım, dünyanın en zenginleri sanki ülkemiz gibi yarı gelişmiş ülkeleriymiş gibi. Cep telefonu olsun, araba olsun, silah olsun,... en pahalı en son modelleri ve belki değerinin de üzerinde alanlar bizim gibi ülkeler. Avrupalı bizim kadar süse, şaşaya meraklı değil. Yeni model teknoloji çıkınca bizim kadar kuyruğa girmiyorlar. Tabi para herkesin kendi parası. Dileyen gücü de varsa alsın.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Haydar MUMCU

• *
« Yanıtla #18 : 02 Kasım 2011, 22:57:00 »
yıllar boyunca birçok yerli-yabancı av tüfeğine sahip oldum ve kullandım.
-ilk tüfeğim grup-sauer 16 çifte
-merkel 16 çifte
-frankonia 12 süperpoze
-browning b80 12 otomatik
-simson-suhl 12 çifte
-mkek 16 çifte
-huğlu 12 süperpoze
-baikal 12 tek kırma
-baikal 12 çifte

şu an elimdekiler
-torun brillant 12 otomatik
-üzümlü koop. 12 süperpoze
-avkar 12 pompalı (51cm + 65cm)
-çatüs 36 otomatik

29 ekimde avdaydık. ekipteki arkadaşlardan biri hafifçe dengesini kaybetti ve tüfekle birlikte yere düştü. grup 16 çiftesinin sol namlusu orta yerinden bir miktar ezildi-göçtü. suratındaki üzüntülü ifadeyi anlatamam. aynı olay benim toruna olsa 150 liraya namluyu sıfırlar işime bakardım. 40 yıl önce tanıştığım avcılıkla ilgili geldiğim son nokta "ucuz tüfek+kaliteli ve ava göre fişek". sanat eseri tüfeklerim olduğu yıllarda avdan şimdiki kadar zevk alamazdım, bütün dikkatimi onları korumaya-bakımlarına harcardım. şimdi ise harbi bile kullanmıyorum. 3 - 4 karton marlboro sigara parasına otomatik, pompalı, süperpoze, çifte; beğen beğen al, tepe tepe kullan, eskiyice-sıkılınca bir tane daha al, yaşasın yerli tüfek.

saygılarımla.

Haydar MUMCU
1963 polatlı

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #19 : 02 Kasım 2011, 23:52:53 »
en az 20 yıldır avcıyım ,elime çok tüfek geldi geçti beratta da dahil ,ve bir çok ava gittiğim arkadaşlarda bir çok avrupa modelini gördüm ,bunların içinde kendi tüfeklerim için söylüyorum ,16 yıldır üzümlü kop .otamatik ve vursan kullandım çok memnunum ,en memmun kalmadığım tüfek ,beratta s 55,1 yıl dayanamadan sattım,bizim ülkemizdede çok iyi tüfekler üretiliyor,bence avrupa tüfeklere verilen para hava ,tabi bunu anlamak içinde kullanmak gerekli ,ben 3 bin euro veripte 2. fişekte sıkışan çok avrupa tüfek gördüm nerde kaldı bunun avrupası ,,bizim 300 liralık tüfekler bile şakır şakır atıyor,,buda benim düşüncem teşekürler

Ramazan bey merak ettim neden beretta s 55 e memnun kalmadınız ben kullanmadım ama kullanmak istediğim bir tüfek kalem gibi hafif zarif bir tüfek memnun kalmadığınız özelliklerini merak ettim doğrusu...
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı Berk KEMİK

• Free Üye
  • *
  • Tavşancı
« Yanıtla #20 : 02 Kasım 2011, 23:59:35 »
Ahmedim sana yerli tüfek kullanma konusunda katılıyorum ama atalarımız öyle yapmış diye değil. Biliyorsun  atalarımız tüfek ile değil ok ile avlanmışlar.Onlar ok ile avlanmışken  bizdemi öyle avlanalım. Ecdadımızın elinde Çanakkalede bazuka vardıda kullanmadılarmı?
Bence avda önemli olan tüfekden ziyade köpekdir.
Berk KEMİK       
1990       BARTIN
0534 863 15 32

Çevrimdışı Ali ÖZTÜRK 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 06 Kasım 2011, 23:52:52 »
1974 model browning aotu 5 var babam da hala takır takır çalışıyor yani tam 37 yıldır çalışıyor üstat bende şimdi yerli malı stoeger m 3500 aldım sebepde tamemen vatan perver duygulardan ötürü sizce benim yeni aldığım tüfekte 37 yıl dayanırmı?
Ali ÖZTÜRK
1990 ANKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 07 Kasım 2011, 00:22:00 »
ali kardeşim bu soruna 5-10 yıl kullandıktan sonra kendin cevap verebilirsin. malzeme olarak dayanabilir ama çalışırmı onu bilemiyorum. bu ilerleyen yıllarda tüfeğin sorun çıkarıp çıkarmamasından belli olur.
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212

Çevrimdışı Ali ÖZTÜRK 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 07 Kasım 2011, 00:26:34 »
vallaha ne biliyim abi ama ben dayanacağını sanmam yani senin dediğin doğru aslında yaşayıp göreceğiz ama bi his bi öngörü dayanmaz gibime geliyor sanki
Ali ÖZTÜRK
1990 ANKARA

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 07 Kasım 2011, 01:27:26 »
bu konu çok tartışılır.herkesin bakış açısı farklı olabilir.benim nacizane fikrim 2000tl civarlarındaki bir orta sınıf  simson tüfek varken  yerli çiftelere bu paraları kesinlikle vermem.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979