Sayin Ahmet bey,güzel bir konu acmissiniz tebrik ederim.Bu konuda biraz da ben yazayim istedim.Tabi ki avci ve atici arkadaslarimizin cogu elinde güzel bir tüfek olsun ister.Ama bu bazan maddiyata dayali olur,parasi olan alir,olmayan ah avrupa der.Ben yillarca avrupada avcilik ve aticilik yapiyorum,fakat izine geldigimde bizim yerli tüfeklere gözüm düsüyor.Avrupada o kadar yabanci marka var ki hesabi belli degil,duyduguma göre bu tüfeklerin cogu Türkiyede yapilip avrupaya geliyor,tabi damgalar degiserek.Avrupa tüfeklerinde eskiden isim yapmis olan brovning,merkel ve diger italyan,fransiz,italyan tüfeklerinin bu günki sartlarda yurdumuzda üretilen tüfeklerden bir farki yok,cogu sira tüfegi oldu.Konyada veya diger sehirlerimizde üretilen tüfekler cok güzel,insan isterse de daha güzellerini de yapar,teknik sartlar artik esitlendi.Ben sahsenbir huglu tüfegim olsun isterim,cok da hosuma gidiyor.En önemlisi kullanilan tüfegin,ölcülerinin sahibine uygun olmasi(av veya spor).Bu güne kadar hep avrupa tüfakler kullanmama rahmen en ucuz tüfeklerden daha iyi randiman aldim.Hic cekinmeden her yerde kullandim,avrupadan her hangi bir tüfek almaktansa bizim yerlilerden alip kullanmak daha iyi.Buradan ucuz alinan bir avrupa tüfegi mesela,brovning,merkel ve diger isim yapmis markalar Türkiyeye geldiginde 5,6,,,10 misli fiyata sitemizde ilanlarini görüyorum ve devamli da takip ediyorum.Tabi bu alan ile satan arasindaki bir olay.Bu tüfeklere avrupada bakan bile yok.Avrupali eline ucuz bir tüfek aliyor istedigi gibi kullaniyor sonrada cuzi bir paraya satiyor.Demek istedigim su,bizler bu desinler veya lüks sevdasindan vaz gecersek,bizim yerli tüfeklerimiz avrupayla boy ölcüsür,kalite daha yükselir.Ben de isterim ki kendi ölcülerime göre bir huglu tüfegi yaptirayim,ama bir türlü hugluya gidip siparis vermek nasip olmadi.Bu konuyu actiginiz icin tesekkürler.Rasgele.