Ersin Bey o konu da değişken. Forumlarda hesaplı tüfek bulmak zor. Nasıl evlendirme programlarında her canı çektiğini isteyen(parası olsun, boyu olsun, kariyeri olsun,...) namzetler varsa, forumlarda da ferah ferah istiyorlar. Yerlilerin en pahalılarıyla kıyaslayıp üstüne fiyat çekiyorlar eski meski demeden. 1500 falan 70 lerin Berettaları bulunur aslında da, internet ilanlarından bulmanız zor.
Yine yazayım da, günah benden gitsin; ben tüfek ve marka öneren biri değilim. Sadece fikrimi paylaşıyorum. İtiraf edeyim ki, ben yerliciyim. Mesela Beretta ille bozulacak diye bir şey yok. Şansınıza taş gibi de olabilir. Ki beklerim de sağlam olmasını ama ben sağlamcıyım. Yerlinin kahrını çekmeye daha hazırlıklıyım. Vurma yönünden marka farkını pek kabul etmediğim için ve çok nadir sattığım için satış kaybı falan pek düşünmüyorum, kullanıyorum. Yine de kabul edelim ki, eski meski de olsa ithal malların fiyatları pek düşmüyor. Ben bunları kafa karıştırmak için böyle yazmıyorum. Her yönüyle değerlendirmeye yardım edebilir diye bilgi sıralıyorum.