Vergisini ödeyip pulunu almakla avcı olunmuyor birazda vicdan gerek
Olay budur. Vicdan sahibi olmak... 'Pul aldım para verdim herşey hakkım' böyle düşünce olamaz olmamalı. Keşke o pullarla birlikte vicdan da satılabilseydi.
Keklikte limitin 4'e çıkarılması hataydı. Hata olduğu da motor kaputlarının üzerindeki 'limit dahili' avlardan belli. Niyeyse tam da limitinde avlanmış hepsi... yerseniz tabiii. Yorumlardaki alkışlarsa başka bir alem...Mudurnuda tavuk çiftliğinde yetişmiyor o keklikler beyler. Kimisi de yazıyor, resimdekiler 2 günlük av limitidir' diye. Daha kanları kurumamış oysaki hayvanların. 'Alay' kaput üzerine dizilmiş içim kıyılıyor bakarken resime.
Şartmıdır limitleri doldurmak?
'Para verdik doldururuz, o kadar yola 4 kuş için de gitmeyiz fazlasını bile vururuz...'
Yürüyün bakalım bu yol nereye çıkıyor. Kimin kucağına kimlerin özel avlaklarına müşteri olacaksınız yakındır zamanı. Avuçlarını kaşıyorlar gelecek paraların hayaliyle şimdiden. Bugün 100 lira para verdiniz pula kırdınız kekliği bire kadar. öyle ya parasını verdiniz...Limitleri aşmak bile laf arada hakkınız. Yarın özel avlaklarda kelle başı para bayılırken çok ararsınız bugünkü pul paralarını...Keşke yine 2 tane vursaydım da rahat rahat gezseydim dağlada ovalarda dersiniz.
Bizim millet böyle maalesef, yola bilet alır otobüsü babasının malı sanır. Su isteyişi bile ağa havasında olur. Maça bilet alır takımın başkanı kesilir. Ava pul alır avlağın sahibi olur. Herkes kral bu memlekette, hele ki cebinden de para çıkmaya görsün.