Gönderen Konu: OTOBÜSLERLE AVA GİDİLMESİ YASAKLANMALI  (Okunma sayısı 23527 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fatin ÇATIKKAŞ

• *
OTOBÜSLERLE AVA GİDİLMESİ YASAKLANMALI
« : 27 Ekim 2011, 10:18:09 »
arkadaşlar bazı kulüpler otobüslerle av tertip edip avlanacakları meraya gidiyorlar.biz parti parti avlanacağız 3erli 5erli gruplar halinde ayrı ayrı avlanacağız diyorlar,diyorlarda gelin görün hiçte öyle söylendiği gibi olmuyor.KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN.
   arkadaşlar yazıktır günahtır.duyuyorum falanca bölgeden bir otobüs avcı geldi burada iki gün konakladı.arkadaşlar AYIPTIR GÜNAHTIR.hiç mi AVA SAYGINIZ YOK.

bu şekilde ava giden herkesi yaptıklarından dolayı kınıyorum.20 kişi 30 kişilik  avcı grubu meraya girdimi mera ne kadar büyük olursa olsun o avın kurtulma şansı çok azdır.hepimiz avcıyız.AVA KURTULMA ŞANSI vermemiz gerekir.
  BU AV HEPİMİZİN. AVA SAYGI LÜTFEN.
Fatin ÇATIKKAŞ
1977 MANİSA

Çevrimdışı Murat SİVASLI

• Free Üye
  • *
    • DOĞA AV
Ynt: OTOBÜSLERLE AVA GİDİLMESİ YASAKLANMALI
« Yanıtla #1 : 27 Ekim 2011, 10:48:07 »
Fatih Bey söylediklerinize aynen katılıyorum. Özellikle Ankara meralarında bakalım seneye ne bulacaklar o otobüslerle gelenler... Ondan sonra av yasaklanırsa hiç kimse isyan etmesin. Yazıktır günahtır...
Murat SİVASLI
1986 ANKARA

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 27 Ekim 2011, 10:59:15 »
Arkadaşlar aynı dertten bizde muzdaribiz İzmirli arkadaşlar bu herkes için geçerli değil fakat İzmirden otobüsle ava gelen dağı ovayı dinlemeyenler var geçen yıl koçarlı bölgesinde böyle bir talan yaşandığını duydum ne derece doğru bilemem ancak otobüsle ava domuz avcıları gider bence.
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Bülent KOCA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 27 Ekim 2011, 11:06:36 »
Bakalım kim ne diyecek bu konuda;avcılığın bu şekli tartışmaya açılmış,güzel bir konu!
Bülent KOCA-1970  Çal   505 8281132 Alaşehir

Çevrimdışı Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • yelkili
« Yanıtla #4 : 27 Ekim 2011, 11:18:54 »
Yasakçı zihniyet avcıyı sıkıştıran M.A.K.  suçlu.
METİN GÖRGÜLÜ-1969- YELKİ KÖYÜ-İZMİR
TECRÜBE ÖĞRETMEN'LERİN EN İYİSİDİR.
YALNIZ OKUL MASRAFI AĞIRDIR.

resim yükle

Çevrimdışı Zafer KESENDURAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 27 Ekim 2011, 11:25:58 »
   Avcılarımızı belli günlerde dar alanlarda avlanmaya mahkum edenlere yaziklar olsun şiddetle kınıyorum
zafer kesenduran 1963 seferihisar izmir

• *
« Yanıtla #6 : 27 Ekim 2011, 11:28:19 »
mustafa kardeşim Orhan Gencebayın bir şarkısı var Bence sende haklısın işte öyle sende haklısın.fakat mak toplantısına giden bazı avcı arkadaşlarımız.bölge yasaklamasında ne kadar çok bölge yasak edersek o kadar çok iyi olur diye saçma sapan bir düşünce içindele.bunun tartışmasını ben kendi bölgemizin mak toplantısında bizzat yaşadım.kendileri o yasak bölgede istedikleri gibi avlanacaklar.ve şimdi ava kısıtlı olarak açtıkları o ufacık bölgeye özellikle izmirli ve bursalı avcı arkadaşlar otobüslerle gelip ufacık bölgedeki kuşu temizleyecekler.seneye üremesi için kuş kalmayacak.seneye orasını kapatsanda bir problem yok.çünkü kuş yok .
Fatin ÇATIKKAŞ
1977 MANİSA

Çevrimdışı Kadir TATAR

• *
« Yanıtla #7 : 27 Ekim 2011, 11:36:38 »
ava giderken yanıma sadece bir kişi alırım. hep aynı kişiyle ava giderim. o da olmazsa tek giderim. 15 senedir ava beraber gideriz. avcının tanımadığı kişilerle ava gitmesine karşıyım. bu nedenle hem avcılık etiği açısından hem de güvenlik açısından bu tür kalabalık gerçekleştirilen avları tasvip etmiyorum. av kazaları genellikle bu tür kalabalık ve birbirini iyi tanımayan avcıların yaptığı avlarda gerçekleşiyor.
Kadir TATAR
1982 kastamonu

Çevrimdışı Hüseyin AKTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 27 Ekim 2011, 12:45:34 »
 Avcılarımızı belli günlerde dar alanlarda avlanmaya mahkum edenlere yaziklar olsun şiddetle kınıyorum
Hüseyin AKTEPE
1980 selçuk-izmir
0532 301 20 03

Çevrimdışı Bülent KOCA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 27 Ekim 2011, 12:48:07 »
Bahane ararsak bitmezzzzz

Çevrimdışı Fatih KANDEMİR

• *
« Yanıtla #10 : 27 Ekim 2011, 13:37:52 »
benzer duruma ankara da bizlerde şahit olduk. biz avcı arkadaşlarımızı kalabalık olmayalım diye burnumuzun dibindeki yerlere götürmeye çekinirken, gittiğimizde 6-7 araba toplanmış yalovadan gelmiş, 6-7 araba istanbuldan gelmiş, bir o kadar izmirden, balıkesirden gelmiş.

uçan kuşun inecek yer bulamadığını bizzat gördüm. çok acı bir durum. tabi buradan gelipte avlanan adama sorduğunda biz hepimiz ayrı ayrıyız deyip işin içinden çıkıyor. ama sürek avında bile olmayacak kadar çok adam var.

BU DURUM RESMEN YAĞMALAMAKTIR, TALAN ETMEKTİR.

Sorduğumda bizi buraya falanca gönderdi diye cevap vermezlermi sanki gönderenin babasının arazisi...

bakalım önümüzdeki yıllarda buralarda ne bulacaklar...

Tabi onlar açısından sorun yok 700-800 km yi göze alınca talan edecek başka meralar bulurlar.

Arkadaşlar yok etmek için avlananlara karşıyım...skor ve reklam avcılarına karşıyım.. bu adamlar hemen seçiliyor zaten...

Sizden ricam bu tarz insanlara prim yaptırmayalım...

Başkalarının merası bile olsa yarın çocuklarımıza neler bıraktığımıza iyi bakalım.

Saygılarımla  
« Son Düzenleme: 27 Ekim 2011, 14:55:37 Gönderen: Fatih KANDEMİR »
  • BENELLİ RAFAELLO DELUXE
  • Yıldız Elegant A1 E
  • Huğlu 103 CE
  • Ata Arms
  • Yıldız SPZ ME
  • POİNTERLERİM BONİ&BORA

Fatih KANDEMİR
1977-Ankara

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 27 Ekim 2011, 13:40:38 »
av 7 gün olmadıkça bu sıkıntılar bitmez......
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Murat SİVASLI

• Free Üye
  • *
    • DOĞA AV
« Yanıtla #12 : 27 Ekim 2011, 14:45:25 »
av 7 gün olmadıkça bu sıkıntılar bitmez......
Av 7 gün açık olsa 7 gün gelip kalan olur kesinlikle eminim. Herkes yıllık izninin keklik avına saklıyor :) Bence o kadar kalabalık gelen avcıların vicdanına kalmış herşey. Kırk kişinin ufacık bir tepeye hücum etmesinin nasıl bir açıklaması olabilir?
Murat SİVASLI
1986 ANKARA

Çevrimdışı Emrah TATAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 27 Ekim 2011, 14:58:18 »
arkadaşlar takılmışınız bir otobüs olayına esas sorunu göremiyor yada görmezden geliyorsunuz!!!

haritaya baktığınızda avlak alanlar çok küçük kuşun olabileceği bölgeler yasak yada kuş var avlamak imkansız!!!!

avcıyı daracık alanda kısa paslaşmalara zorlarsanız kuşun hiçbir şansı kalmaz aynı alana  3 dolmuş gelmiş yada 9 küçük araba

gelmiş bunun farkını bana açıklarmısınız ??? aşağıya atıcağım resim avın ilk haftasından ve sadece gelen avcı arabasının

küçük bir kısmı!! dahasıda vardı :) 

şimdi soruyorum sizlere dolmuşla ava giden avcımı suçlu yoksa daracık alanlara avcıyı sıkıştıran MAK mı suçlu ???
Mustafa kardeşim gözlerinden öpüyorum çok yaşa aynen katılıyorum.Birde şu cümleye çok kızıyorum yok ordan burdan avcı geliyor.Gelecek tabiki  av nerde varsa millet  oraya gidiyor her bölge açık olsa keklik olsa kimse gidermi başka yere,haa adam kural tanımıyorsa amennah et şikayetini
Emrah TATAR
1973 - MANİSA

Çevrimdışı Bülent KOCA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 27 Ekim 2011, 16:19:54 »
İyi de güzel arkadaşlarım ''av bahane maksat muhabbet'' ne anlama geliyor şimdi!
Madem anlayış buysa amaç etcilik değilse niye bu hırs,niye bu kadar belli av sahalarına baskı?

Çevrimdışı Serdar SEMHAL

• *
« Yanıtla #15 : 27 Ekim 2011, 16:56:11 »
Dahada beter olacak yarın. Gaziantep de her ay kurs açılıyor, Kahramanmaraş ta 250 tl ye 5 taksitle silah satılıyor, Yurtdışından alışveriş kısıtlanıyor, gümrük ve kota zorlaştırılıyor, Birileri bu işten nemalanıyor. Nekadar belgeli silahlı adam o kadar para... Bunlar iyi günlerimiz. Daha bekleyin neler çıkartacaklar. Otobüsle ava gidene kızmaya hakkımız yok. O adam ne yapsın. Arabası yok, 250 tl ye tüfek almış. Dişinden tırnağından arttırarak para biriktirmiş, Dr. Ali abisini izlemiş 6 ay gaza gelmiş. Otobüs parasını ancak denkleştirmiş. Ne diyeceksin bu adama. Kişiler ve olaylarla uğraşmayın sisteme bakın. Nereye gidiyoruz? Benim arabam var, istediğim yere giderim, baktım otobüs var başka meraya sürerim. Yok kuş kalmamış, yok sıkıştırılmış banane... Zaten o otobüsle gelen adamların hepsi limit peşinde değil, iki tüfek sıkalım, birtanede kuş vurursak bizden iyisi yok derler. Bende avcıyım, hani o tv dekiler gibi av yapıyorum, keklik şöyle vurulur, blıdırcın böyle avlanır .....vsvsvs konuşur dururlar kulüplerde bilmiş bilmiş. Bir sezonda kaç kuş vurdun dersin, önemli olan sportmenlik derler veya rakamları abartırlar. Ördek avına giden otobüs gördünüz mü? Yoktur. Mühre, bot, boy tulumu, kamuflaj ve kaliteli elbise gerekir çünkü. Alamazlar, fakat otobüs parasını herkes verir. Boşuna kendinizi sıkmayın, keklik için sürün arabanızı farklı bir meraya. Abilerimiz kazanırken, reyting yapıp mağzalar açıp hayran kitlesi yaratırken eleştirmeyin sistemi.
Serdar SEMHAL
1976-Mersin / K.Maraş / Adana / G.Antep
+90 532 5216835

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #16 : 27 Ekim 2011, 17:04:10 »

Arkadaşlar,

Globalleşen dünyada yurt dışına av turları düzenleniyor parası olan devletin koyduğu kurallara uymak koşulu ile bence her türlü etkinliği istediği gibi yapabilir bence. Parası olan avcı uçağa biniyor günü birlik avlanıp akşam evine gidiyor bu sebeple her insan kurallar çerçevesinde istediği şekilde istediği yerde av yapabilir. Biz neyi tartışıyoruz anlamıyorum....

Saygılar....
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Serdar SEMHAL

• *
« Yanıtla #17 : 27 Ekim 2011, 17:08:07 »
Ağzına sağlık Taşkınım. Ben biraz uzatmıştım sen toparlamışsın.

Arkadaşlar,

Globalleşen dünyada yurt dışına av turları düzenleniyor parası olan devletin koyduğu kurallara uymak koşulu ile bence her türlü etkinliği istediği gibi yapabilir bence. Parası olan avcı uçağa biniyor günü birlik avlanıp akşam evine gidiyor bu sebeple her insan kurallar çerçevesinde istediği şekilde istediği yerde av yapabilir. Biz neyi tartışıyoruz anlamıyorum....

Saygılar....
Serdar SEMHAL
1976-Mersin / K.Maraş / Adana / G.Antep
+90 532 5216835

• *
« Yanıtla #18 : 27 Ekim 2011, 18:05:45 »
taşkın ve serdar kardeşlerim.ben kimse kanunsuz iş yapıyor demiyorum.AVA SAYGI duyulmadığından bahsediyorum.amaç kökünü kazımak değil avlanmak.bir meraya otobüsle gidilip av yapılmasın diyorum.
Fatin ÇATIKKAŞ
1977 MANİSA

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #19 : 27 Ekim 2011, 18:13:53 »

Limitler ve kurallar dahilinde yapılan hertürlü av nerde, nasıl ve kaç kişi ile yapılırsa yapılsın hem ahlaken, hem dinen, hem de vicdanen serbesttir. Bu sebep ile  köpeğine av göstermek isteyen, nasibince avlanmak isteyen herkese  bu devirde parasınca ve vaktinin yettiğince av yapmasının doğal olduğunu MAK'ın anlamsızca ve bilinçsizce aldığı kararlarla zaten bunalan avcı arkaşalarımızın bu tür yasak taleplerinin de bir okadar yersiz olduğunu düşünüyorum....

Saygılar....
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #20 : 27 Ekim 2011, 18:14:20 »
Avlanma süresi üç gün hatta iki gün de diyebilriz ( çünkü çoğu avcı haftasonu ava gidiyor )olduğu için aynı mera içerisinde böyle yığılmaların olması normaldir diye düşünüyorum..
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

• *
« Yanıtla #21 : 27 Ekim 2011, 18:25:09 »
fatih kardeş sana bir sorum olacak şimdi sen ankaradasın ve yakınında av ve avlak var ve anladığım kadarı ile

avada çok meraklısın buraya kadar yanlışım varsa düzelt....şimdi sana soruyorum yakınında av ve avlak olmasa ve bu

merakın aynı şekilde olsa uzakta kuş olduğunu bilsen ve imkanın olsa 'YOK ORASI ORDAKİ ADAMLARIN AVLAĞI BEN GİTMEM'

mi diyeceksin bunu gerçekten merak ettim ......  yağmacılara talancılara kuralsızlara bende karşıyım bunuda belirteyim ....

Mustafa Bey, avın yakınımda olduğu, meraklı olduğum doğru.

Ve hatta yakınım da av olsa bile değişiklik olsun veya icabet olsun diye sevdiğim bazı arkadaşlarımın memleketine de ava gidiyorum. ve şunuda belirteyim benim evimin yürüme mesafesinde av bulabilecekken....

Benim açımdan yabancı veya yerli avcı olması, avın orada olmayıp burada olması değil.

Sorun; Gelen kişilerin acımasızca kökünü kuruturcasına hayvanı yere indirmeyecek kadar sıkıştırarak yok etmeleridir.

geçen hafta bende 2 arkadaşımı bu meraya ava götürdüm. 4 kişiydik. abartısız 4-5 alay keklik uçurduk avladığımız 5 keklik 2 tavşan saat 11 de de avlanmayı bitirip yemeğe oturduk. bizim için av da bu avcılıkta.

Ama aynı merada geçen hafta yalova ve istanbuldan gelen 6-7 araçlık ekip aynen ordalardı. pazar günüydü. sorduğumda dünde burdaydık diye cevap aldım. Ve bu kalabalık ekip gibi daha niceleri yükleniyor bu meralara. bu mera 4 yıldır yasaktı. Gelecek yıla ne kalacak hep beraber göreceğiz...

Şimdi ben size soruyorum:  Kimin memleketi olursa olsun Kimin avı olursa olsun tabiata bu şekilde yüklenmek, popülasyona zarar vermek doğrumudur.

Bende aydın dan arkadaşımı davet ettim, kimi zaman misafirlerimizi alıp gideceğimiz sayısız avlak var. avlak az olması da sorun değil. gelen misafir misafirliğini bilecek yağmacılık, talan etmeyecek. SORUN YABANCI AVCI DEĞİL. SORUN; ACIMASIZCA YOK EDERCESİNE AVLANAN TÜM AVCILAR...

Saygılarımla

YAZIKTIR. GÜNAHTIR.
  • Yıldız Elegant A1 E
  • Huğlu 103 CE
  • Ata Arms
  • Yıldız SPZ ME
  • POİNTERLERİM BONİ&BORA

Fatih KANDEMİR
1977-Ankara

Çevrimdışı Serkan SERT

• *
« Yanıtla #22 : 27 Ekim 2011, 18:54:22 »
aynen katılıyorum otobüs minübüs kesinlikle yasaklanmalı agır cezaya çarptırılmalılar gidenler
Serkan SERT
1980-Bursa umurbey

• *
« Yanıtla #23 : 27 Ekim 2011, 19:00:56 »
Eğer avlağın durumu yani bu rakamların avlanmasını kaldıracak popülasyona sahip ise avcılık, kekliği alayları azalmış bir mera ise bence bu rakamlar o meraya zarar verir.

Keklik limitinin 4 e çıkarılması bu hayvanların bu bölgede yok olmasını sağlamaktır. bu adımları paralı avlaklara atılan temeller olarak algılıyorum.
Limit 2 olsa da herkes ava saygılı kurallara uyarak avlansa bu 8 kişi 2 şer keklik vurduğunda bence normaldir.
« Son Düzenleme: 27 Ekim 2011, 19:15:12 Gönderen: Fatih KANDEMİR »
  • Yıldız Elegant A1 E
  • Huğlu 103 CE
  • Ata Arms
  • Yıldız SPZ ME
  • POİNTERLERİM BONİ&BORA

Fatih KANDEMİR
1977-Ankara

Çevrimdışı Murat SİVASLI

• Free Üye
  • *
    • DOĞA AV
« Yanıtla #24 : 27 Ekim 2011, 19:03:28 »
bir sorum daha olacak

ben burdan kalktım 2 araçla (dolmuşla otobüsle değil özellikle belirttim 2 aracı)
avlağınıza geldim malum çevrem geniş 4 4 8 kişi olarak avlağınıza girdik ve limitimiz dahilinde avlandık yani 4 er tane kınalı 1er tane tavşan toplamda 32 kınalı 8 keklik sizce bu avcılıkmı yoksa katliyamcılıkmı??
Fatih Beyin ve birçok kişinin anlatmak istediği sanırım şu;

Bir meraya 40 kişi giriyor limitler dahilinde 160 keklik vuruyorlar diyelim. ertesi gün aynı 40 kişi tekrar aynı avlağa giriyor. sıkıntı bu işte... Tamam birçok kişinin maddi durumu iyi olmayabilir ama aynı meraya 2 gün üstüste girmek bence avcılık değildir. düşününki temelli ankaranın meşhur avlaklarındandır. bu sezon açılışında o kadar kalabalıkmışki kalkan keklik kesinlikle yere konamıyormuş. bu benzeri birçok örnek verilebilir. birkaç sene önce yine açılışta polatlıda bir köye  gittik her taraf çadır. mısır patlağı gibi tüfek patlıyor. zaten ufakta bir meraydı 3-4 sürü keklik vardı bu sene o köyden arkadaşlarla konuştum 1 tek keklik kalmamış. varın siz düşünün.
« Son Düzenleme: 27 Ekim 2011, 19:04:57 Gönderen: Murat SİVASLI »
Murat SİVASLI
1986 ANKARA