Gönderen Konu: OTOBÜSLERLE AVA GİDİLMESİ YASAKLANMALI  (Okunma sayısı 23514 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emre VARDAR

• *
Ynt: OTOBÜSLERLE AVA GİDİLMESİ YASAKLANMALI
« Yanıtla #50 : 25 Kasım 2011, 22:34:57 »
Başka şehirlerden tabii ki avcılar gelip avlansın ama 9 kişi gelipte 9 tavşan 36 keklik vurayım diye uğraşılmasın. El insaf vur 2 veya 3 tavşan 5  10 keklik yap dağda güvecini mutlu mesut dön memleketine.Özellikle Bursa lı avcılardan Eskişehir liler olarak illalah dedik.Bizim 2 sezondur vurmadığımız çoğalsınlar diye tüfek atmadığımız keklikleri 1 günde toplayıp gittiler. Şikayet etsen ne çare yasal hakları. Vergisini ödeyip pulunu almakla avcı olunmuyor birazda vicdan gerek.Adama sorduk ya abi tamam yasal hakkın eyvallahta kişi başı birer tavşanmı yiceksiniz ? Bu sene bu kadar vurdun seneye vurcaksın? Adamın cevabı aynen şu : Bursa dan o kadar benzin yaktım dünya kadar vergiydi puldu ödedim limitimide sonuna kadar doldururum.Doldur bakalım limitine gelecek günlerde vurabilecek av hayvanı bulabilecekmisin ? Adamlar ödedikleri parayı sonuna kadar kullanmanın derdinde 3 tavşan olmuş 10 keklik olmuş kime ne ???
Emre VARDAR
1985 Eskişehir

Çevrimdışı Merdan KAÇAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #51 : 25 Kasım 2011, 23:44:57 »
Vergisini ödeyip pulunu almakla avcı olunmuyor birazda vicdan gerek

Olay budur. Vicdan sahibi olmak... 'Pul aldım para verdim herşey hakkım' böyle düşünce olamaz olmamalı. Keşke o pullarla birlikte vicdan da satılabilseydi.  

Keklikte limitin 4'e çıkarılması hataydı. Hata olduğu da motor kaputlarının üzerindeki 'limit dahili' avlardan belli. Niyeyse tam da limitinde avlanmış hepsi... yerseniz tabiii. Yorumlardaki alkışlarsa başka bir alem...Mudurnuda tavuk çiftliğinde yetişmiyor o keklikler beyler. Kimisi de yazıyor, resimdekiler 2 günlük av limitidir' diye. Daha kanları kurumamış oysaki hayvanların. 'Alay' kaput üzerine dizilmiş içim kıyılıyor bakarken resime.

Şartmıdır limitleri doldurmak?

'Para verdik doldururuz, o kadar yola 4 kuş için de gitmeyiz fazlasını bile vururuz...'

Yürüyün bakalım bu yol nereye çıkıyor. Kimin kucağına kimlerin özel avlaklarına müşteri olacaksınız yakındır zamanı. Avuçlarını kaşıyorlar gelecek paraların hayaliyle şimdiden. Bugün 100 lira para verdiniz pula kırdınız kekliği bire kadar. öyle ya parasını verdiniz...Limitleri aşmak bile laf arada hakkınız. Yarın özel avlaklarda kelle başı para bayılırken çok ararsınız bugünkü pul paralarını...Keşke yine 2 tane vursaydım da rahat rahat gezseydim dağlada ovalarda dersiniz.

Bizim millet böyle maalesef, yola bilet alır otobüsü babasının malı sanır. Su isteyişi bile ağa havasında olur. Maça bilet alır takımın başkanı kesilir. Ava pul alır avlağın sahibi olur. Herkes kral bu memlekette, hele ki cebinden de para çıkmaya görsün.  
« Son Düzenleme: 26 Kasım 2011, 00:01:17 Gönderen: Merdan KAÇAR »
Merdan KAÇAR
1970-Ankara

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #52 : 27 Kasım 2011, 11:34:39 »
avcı istemeyen arkadaşlar av hayvanlarının yemini siz mi veriyonuz.?
  evet vicdanı olmayan avcı istemiyoruz...av hayvanlarının yemini kimse vermiyor ama kökü kuruyan kekliğin yerine özel avlaklarda salma kekliğin parasını hepimiz vereceğiz..yanlız ET için avlananlar bohçaçılar avı bırakıp  kasapdan bir keklik parasına bir kilo market kıyması alıp kavurup yiyecekler...
  • Fabarm AXIS 71cm ,Remington 1187 Premier
  • 12ga Beretta urika 2, 20ga Beratta urika 2

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #53 : 27 Kasım 2011, 20:22:27 »
:)) O da doğru. Şu keklğiyle meşhur adamızda tanesi miydi 4 tanesi mi 100 liraymış. Bi gittin mi pulun bitti gitti :)
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Bülent KOCA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #54 : 27 Kasım 2011, 21:23:37 »
Gerçekten bu kez yorumlar daha aklıselim ve mantıklı sürdürelebilir avcılık açısından, diğer arkadaşları bilmem ama bu son yorumlar benim hoşuma gitti, avcılık camiasının kültürel birikim ve olgunluk anlamında çıtanın yükseldiğini düşünüyorum.
Bülent KOCA-1970  Çal   505 8281132 Alaşehir

Çevrimdışı Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • yelkili
« Yanıtla #55 : 28 Kasım 2011, 10:50:27 »
Halen ülkemizde vurulan 10 av hayvanından 8 i ni
ya av açılmadan vuruyorlar.!
ya av günü dışında vuruyorlar.!
ya kırmızı boyalı sarı boyalı yerde vuruyorlar.!
ya belgesiz vergisiz avcılar vuruyorlar.!
ya su başında ya küme veya çalı yada kafes, fener, far, vuruyorlar,

denetle  yanlışı yakala  avı av hayvanları koru

konunun otobüsle ilgisi ne ne alaka ?

evet vicdanı olmayan avcı istemiyoruz.!

ama kökü kuruyan kekliğin ve av hayvanlarının yerine  özel avlaklarda salma ahmet  mehmet beyin keklik ve  av hayvanlarını avlamak istemiyorum.
yanlız ET için avlananlar bohçaçılar avı bırakıp  kasapdan bir keklik parasına bir kilo market kıyması alıp kavurup yiyecekler.

konunun otobüsle ilgisi ne ne alaka ?
METİN GÖRGÜLÜ-1969- YELKİ KÖYÜ-İZMİR
TECRÜBE ÖĞRETMEN'LERİN EN İYİSİDİR.
YALNIZ OKUL MASRAFI AĞIRDIR.

resim yükle

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #56 : 28 Kasım 2011, 21:08:32 »
...konunun otobüsle ilgisi ne ne alaka ?

Elbette. Her gerçek avcı yarınını düşünür. Av olmazsa veya terkimizde refakatçilerle ve üstüne üstlük zevkimizin hesabını yaparak avlanmayı aklı başında avcı istemez. Ben param kum gibi olsa bile istemem. Oradan başka yerde av olmadığını bilerek zaten zevk alamam. Bunu etçilik olarak görmeyen her avcı benim gibi düşünür. Elbet siz de bu konuda hemfikirsiniz.

"Konu otobüslerle ava gidilmesin" diye açılmış ama "acaba otobüsle mi gitsek, uçakla mı gitsek karar veremedik" konusu değil. Esas sıkıntı otobüsle gidildiğinde ava kaçacak fırsat bırakılmadığı için etik olmadığı düşüncesi. Ben böyle anladım. Esas mesele avın korunması, esirgenmesi. O yüzden avın korunmasıyla ilgili fikirler konuya dahil olmuş. Ayrıca tartışılması gereken konuları tartışıyoruz ve herkesin düşüncesi de önemli. Ola ki daha iyi düşünmeye anlamaya başlarız.

Şimdi konuyu ayırmak istesek de ayırmak çok zor. Yine de fazla dağıtmazsak iyi olur tabi.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Fatin ÇATIKKAŞ

• *
« Yanıtla #57 : 29 Kasım 2011, 12:28:35 »
açmış olduğum konuda otobüs bir benzetme ve doğru bir benzetmedir.ben bir bölgede inanın iki üç otobüs,otobüsler 44 kişilik her birinde 44 ü geçin 30'ar kişi olsa  60 kişi yapar aynı bölgede sayısını bilmediğim kadar binek arabalar vardı.yine yazıyorum yine söylüyorum yazıktır günahtır.
  hepimiz avcıyız hepimiz neyin ne olduğunu çok ama çok iyi biliyoruz kimse kimseyi kandırmaya laf ebeliği yapmaya çalışmasın.biz otobüsle ava gisiyoruz ama .... ile başlayan yazılardan bıktım.dediğim gibi kimse kimseyi kandırmasın.
   otobüs sadece bir benzetme tekrar ediyorum fakat yerinde bir benzetme.bir otobüs bıldırcın avına gitsen 40 kişi, o merada torbaya girenlerin yanında çelginlerde kalacak.kaç bıldırcın yok olacak.o meraya bir daha girilir mi.bir keklik avına gitsen kaç keklik kalır o merada hiç merak edip düşündünüz mü.ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN.BİR ARKADAŞ ÇOK GÜZEL BİR SÖYLEMDE BULUNMUŞ VERGİSİNİ ÖDEMEKLE AVCI OLUNMUYOR BİRAZDA VİCDAN LAZIM.
   teyp le bıldırcın avlayanların hangisi limitle alakalı.kaç kuş geldi onun derdinde.hangi teyp kuran avcı teyp kurupta 11 bıldırcın kaldırıp vurmak için teyp kurar.YALAN KOCA BİR YALAN.hepsi göç indireyim 50tane 100 tane vurayım onun derdinde.ne VİCDANI.
    KİMSE TERECİYE TERE SATMAYA KALKMASIN.kanun avcının vicdanı olması için bizim daha on fırın ekmek yememiz lazım.
Fatin ÇATIKKAŞ
1977 MANİSA

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #58 : 30 Kasım 2011, 15:45:33 »
açmış olduğum konuda otobüs bir benzetme ve doğru bir benzetmedir.ben bir bölgede inanın iki üç otobüs,otobüsler 44 kişilik her birinde 44 ü geçin 30'ar kişi olsa  60 kişi yapar aynı bölgede sayısını bilmediğim kadar binek arabalar vardı.yine yazıyorum yine söylüyorum yazıktır günahtır.
  hepimiz avcıyız hepimiz neyin ne olduğunu çok ama çok iyi biliyoruz kimse kimseyi kandırmaya laf ebeliği yapmaya çalışmasın.biz otobüsle ava gisiyoruz ama .... ile başlayan yazılardan bıktım.dediğim gibi kimse kimseyi kandırmasın.
   otobüs sadece bir benzetme tekrar ediyorum fakat yerinde bir benzetme.bir otobüs bıldırcın avına gitsen 40 kişi, o merada torbaya girenlerin yanında çelginlerde kalacak.kaç bıldırcın yok olacak.o meraya bir daha girilir mi.bir keklik avına gitsen kaç keklik kalır o merada hiç merak edip düşündünüz mü.ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN.BİR ARKADAŞ ÇOK GÜZEL BİR SÖYLEMDE BULUNMUŞ VERGİSİNİ ÖDEMEKLE AVCI OLUNMUYOR BİRAZDA VİCDAN LAZIM.
   teyp le bıldırcın avlayanların hangisi limitle alakalı.kaç kuş geldi onun derdinde.hangi teyp kuran avcı teyp kurupta 11 bıldırcın kaldırıp vurmak için teyp kurar.YALAN KOCA BİR YALAN.hepsi göç indireyim 50tane 100 tane vurayım onun derdinde.ne VİCDANI.
    KİMSE TERECİYE TERE SATMAYA KALKMASIN.kanun avcının vicdanı olması için bizim daha on fırın ekmek yememiz lazım.
+1000000000000000000000000000000000000000000

Çevrimdışı Harun KURNAZ

• *
« Yanıtla #59 : 01 Aralık 2011, 20:43:45 »
Sizlere iki olaydan bahsetmek istiyorum.
1- Ekibimiz 3 kişiden oluşan ufak bir ekip bazen misafir, bizlere katılmak isteyen arkadaşlarla 4 veya 5 kişi oluruz. Eskişehirde mevcut bir avlağa gittik. 3 kişiydik avcı olarak ancak bizimle gezmek isteyen köyden avcılık yapan bir arkadaşımızda bize katıldı. Çok değer verdiğim avcılıkta vicdanlarına, bilgilerine çok güvendiğim, benim tecrübelenmemde büyük katkıları olan ve her daim gurur duyduğum abilerimle her zaman ki gibi başladık avlanmaya. Keklikleri görmüştük yerde sekerken. Birbirimize sunulan ikramlar üzerine ekipteki abilerimden biri sürüye sokuldu. iyice yaklaştı ve 20 li bir sürü önünden kalktı. Tüfeğini doğrulttu fakat tüfekten beklediğimiz o ses gelmedi. Keklikler uçtu ve gitti. Yanımdaki abim hemen şöyle dedi. Ayıramadı kekliği dedi. Köylü arkadaş şaşkın anlayamadı. Ya ben olaydım 2-3 düşüttürüdüm kesin dedi. Kekliklere atmayan avcı abim milli bir atıcıdır. Sanmıyorum o mesafeden boş geçeceğini. Yanımıza geldi ve şunu dedi. Sürüden atabileceğim keklik ayıramadım. Eğer sürünün içinde uçan kuşlardan herhangi birine atsaydım diğerlerini yaralama ihtimalim vardı. O yüzden atmadım dedi. 2 keklik düşürürdüm ancak 5 keklikde yaralardım dedi. Tekrar gurur duydum işte gerçek avcı bu olması gerek bence. Güzelce vicdani limitlerimizi doldurarak avımızı tamamladık ve günümüzü kapattık. Keşke herkes sizler gibi olsa sevgili abilerim.
     2- Bu olayda ise üzücü bir durumdan ve olaydan bahsetmek istiyorum. Ve bizi tedirgin eden şu son zamanlarda da ava gitsek mi gitmesekmi diye düşündüren bir olay. Eskişehir köylerinden birinde son yıllarda bi olay yaşanmıştı. Belki aranızda hatırlayanlar olabilir. Yabancı avcının çokluğundan rahatsız olan köylü gece hava aydınlanmadan av meralarına zehirli köfteler saçarak avcıların köpeklerini zehirlemişler. O gün duyduğumuza göre 20-25 köpek av merasında can verdiği bilgisi kulağımıza geldi. Çok acımasızca yapılan bir hareketti. Bu yılda bazı köylerden ve ilçelerden bu şekilde bir davranış sergileneceği kulağımıza geldi. Dolayısıyla kendi memleketimizde huzur içerisinde av yapamaz hale geldik. Yetiştirdiğimiz gözümüz gibi baktığımız köpeklerimizi duyum ve söylemler üzerine ya bizim köpeğimizinde başına birşey gelirse diye ava g..üremez hale geldik.
     İlk attığım mesajdaki gibi lütfen dışarıdan gelen arkadaşlarımız kalabalık avlar yapmayalım. İşin boyutunu katliama çevirmeyelim. Bizlerinde canları yanmaya başlayacak. Eğer bu tip davranışlar sergileyen tanıdıklarınız var ise uyaralım. Kurunun yanında yaşta yanmasın. Bizlerde madur olmaya başladık.

« Son Düzenleme: 01 Aralık 2011, 20:49:29 Gönderen: Harun KURNAZ »
Harun KURNAZ
1981 ESKİŞEHİR

Çevrimdışı Fatih ÖZCAN

• *
« Yanıtla #60 : 03 Aralık 2011, 04:01:41 »
Geçtiğimiz haftalarda Ankaranın beypazari avlaklarinda avcı baskısına dayanamayan köylüler araçları cizip lastiklerini kesmeye başladılar.Bence cok guzel yapıyorlar Ankara avcısı kendi avlaginda avlanamaz oldu heryer Bursalı,Adapazarli,Balikesirli kayniyor ve kizmamdaki asıl sebeb avlaga 15-20 kisi giriyorlar.Zaten bu şahıslar kendi bölgesi olmadıgı icin kekliğin kökünü kazıyorlar.Madem parasına güvenen varsa biner arabasına 3-4 kisi gelir Ankaraya avlanir gider.Öyle otobusle ava gelmek insanın vicdanını sızlatir.
  • BROWNING B25 B2G SUPERPOSED
  • BERETTA 486 PARALLELO SXS
Fatih ÖZCAN
BURDUR/1983

Çevrimdışı Arif KAŞLIOĞLU

• *
  • (0532 452 78 44) 0Rh+ ORTAKENT/BODRUM
« Yanıtla #61 : 03 Aralık 2011, 07:09:58 »
Vicdan sahibi olmak... 'Pul aldım para verdim herşey hakkım' böyle düşünce olamaz olmamalı. Keşke o pullarla birlikte vicdan da satılabilseydi. 

BİR LAFA BAKARIM LAF MI DİYE,BİRDE SÖYLEYENE BAKARIM "ADAM MI DİYE"

Çevrimdışı Fatih ÇAYIR

• *
« Yanıtla #62 : 01 Ocak 2012, 17:03:46 »
ben hayatımda hiç 30 tane avcıyı bi arada görmedim çünkü buralarda av yok 1 sezonda en fazla gördüğüm avcı 30 tane dir oda her gitmeye bir kaç tane hapsi o....
adam tr geneli için avlanma izni aldıysa kimsenin birşey demeye hakkı yok fakat hayvanlarıda katletmeye kimsenin hakkı yok karışık bi durum yani...
Fatih ÇAYIR
1983 sakarya

Çevrimdışı Ertan ARIN

« Yanıtla #63 : 01 Ocak 2012, 19:21:19 »
Öncelikle tüm AVLAK ailesinin yeni yılını kutlar sağlık ve mutlluuk getirmesini dilerim.
Yıllar önce bir kez otobüsle Ballıkuyu Avcılar kulübüyle bıldırcın avına gitmiştik,bu yılda ilk kez otobüsle kulüp deki arkadaşlarla Karaburun'a keklik avına gittik.Karaburun keklik popülasyonu açısından çok iyi tanınan bir bölgemizdir ve ada soğanı olduğundan burada keklik çok olur denir.
Herkeste çok fiyakalı köpekler vardı fakat sonuç şuydu 3 keklik,1 bekasin bir arkadaşımızda,1 er keklik 2 arkadaşımızda vardı toplam.
O gün köpeğim Liz en az 10 kesin pozisyon yakalamasına rağmen sonuç sıfırdı.Hatta 2 arkadaş kederden kendilerini rakı şişesine mahkum ettiler ;D ;D ;D
Şimdi demem şuki milletde doğru dürüst köpek olmadığından otobüsle değil Zeplinle gitseler sonuç tehlike arz etmez.Ama çok uzun kokulu bir ingilizle o gün çok iyi sonuçlar alınabilirdi.
KÖPEK,KÖPEK,KÖPEK
Ertan Arın
1968 Urla İZMİR

Çevrimdışı Fatin ÇATIKKAŞ

• *
« Yanıtla #64 : 03 Ocak 2012, 12:09:55 »
şemi kardeşim o gün sen neler gördüğünü biliyorsun.bu tip olayları görmemiş arkadaşlarımız felaketin farkında bile değiller.ALLAH tüm avcılara vicdan versin.ne diyelim.
Fatin ÇATIKKAŞ
1977 MANİSA

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #65 : 01 Mayıs 2012, 11:13:55 »
Bu konuyu tekrar hortlatıyorum..geçen sene yaşanan ortak çantayla meraları kurutan etçi katliam ekiplerinin önlenmesi için keklik limiti 2 ye düşmeli.limitin 4 olması peşinede çok sert geçen kış şartları popülasyonu ciddi tehlikeye düşürdü. üstüne bu katliam ekipleride önlenmesse bölgesinde av bırakmayanlar hiç bir yerde av bırakmayacak.Birde geçen sene sezon agustos 15 de açıldı bıldırcın ve üveyik daha ana tüylerini tamamlamamıştı bir çok arkadaş bende dahil eylül 1 demeden avlanmadık. forumumuzdanda aynı düşünüp avlanmayan arkadaşların yorumunu okudum.15 gün ieriye alınırsa bıldırcına deyip kekliği palazken katledenlerinde  önüne bir nebze geçilmiş olur..Nereye nasıl başvurulur nasıl sonuç alınır bilmiyorum ama birşeyler yapmak lazım.