Gönderen Konu: OTOBÜSLERLE AVA GİDİLMESİ YASAKLANMALI  (Okunma sayısı 23517 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fatih KANDEMİR

• *
Ynt: OTOBÜSLERLE AVA GİDİLMESİ YASAKLANMALI
« Yanıtla #25 : 27 Ekim 2011, 19:09:52 »
Fatih Beyin ve birçok kişinin anlatmak istediği sanırım şu;

Bir meraya 40 kişi giriyor limitler dahilinde 160 keklik vuruyorlar diyelim. ertesi gün aynı 40 kişi tekrar aynı avlağa giriyor. sıkıntı bu işte... Tamam birçok kişinin maddi durumu iyi olmayabilir ama aynı meraya 2 gün üstüste girmek bence avcılık değildir. düşününki temelli ankaranın meşhur avlaklarındandır. bu sezon açılışında o kadar kalabalıkmışki kalkan keklik kesinlikle yere konamıyormuş. bu benzeri birçok örnek verilebilir. birkaç sene önce yine açılışta polatlıda bir köye  gittik her taraf çadır. mısır patlağı gibi tüfek patlıyor. zaten ufakta bir meraydı 3-4 sürü keklik vardı bu sene o köyden arkadaşlarla konuştum 1 tek keklik kalmamış. varın siz düşünün.

Çok Haksınız Murat Bey,

Bırakın 2 gün üst üsteyi Benim gördüğüm grup 2 hafta üst üste 2 şer gün aynı merayı avlamışlar. av ne yapsın, yasa ne yapsın.

İnsanda vicdan olacak. Ve adım gibi eminim ki limiti aşmayan bir tek avcısı yoktur bu grubun. gerisini sen düşün.
  • BENELLİ RAFAELLO DELUXE
  • Yıldız Elegant A1 E
  • Huğlu 103 CE
  • Ata Arms
  • Yıldız SPZ ME
  • POİNTERLERİM BONİ&BORA

Fatih KANDEMİR
1977-Ankara

Çevrimdışı Fatih KANDEMİR

• *
« Yanıtla #26 : 27 Ekim 2011, 19:16:59 »
Arkadaşlar uzun lafın kısası; her mera da avlanılanın yerine tamamlayacağı kadar üreyebilecek hayvanı korumak muhafaza etmek lazım.
  • BENELLİ RAFAELLO DELUXE
  • Yıldız Elegant A1 E
  • Huğlu 103 CE
  • Ata Arms
  • Yıldız SPZ ME
  • POİNTERLERİM BONİ&BORA

Fatih KANDEMİR
1977-Ankara

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
  • 05347677315 TOROS KARTALI
« Yanıtla #27 : 28 Ekim 2011, 01:24:51 »
Yine söylüyorum yine söylüyorum,bu dünyada bizim milletimizin bir eşi daha yoktur(her yönüyle),yapılan bir işin bokunu çıkartıncaya kadar uğraşmazsak,o gün gözümüze uyku girmez.
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #28 : 28 Ekim 2011, 02:09:13 »
EEEE ahmet ne demişler bugun işini yarına bırakma.
ortada etik olmayan bir durum yok isteyen tek gıder çif gider munubus,le otobus,le isterse TIR  dolusu gider.budurum dan dolayı kimseyi kınayamazsınız.
sonuçta o otobusteki herkes bir birey ve avlanmak için vergi veriyorlar limitler dahilinde avlanması serbest.
bencede hayvanlar için bir soy kırım oluyor..AMA dünyada da bu şekilde avlanılıyor örnek fransa CESHİ PEC KANALINDA izliyoruz.
MAK. BU DURUMA en dogru müdahalesi şöle olmalı avın yasak oldugu MART ayında bu bölgelere her yıl keklik salmalı ki herkes memnun kalsın.sürdüle bilirlik av olsun....
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Çevrimdışı Abdulkadir DOĞRU

• Müdavim Üyemiz
  • GOOSE,DUCK,HUNTER . KODOBAY
« Yanıtla #29 : 28 Ekim 2011, 09:30:19 »
 Tireni duymuştum minibüsü doymuştum otobüste geldi sıra uçakta hayırlısı.
Raffaello ELİTE 12-66
SERTLER 12-66 SP 
Nikel Gravür-1 20-61
Özel 20-61 ÇİFTE
BRNO HZ 302 SP

Çevrimdışı Hasan ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #30 : 28 Ekim 2011, 12:03:02 »
otobüste kalkar vapurda trende uçakta her geçen gün sayımız anlamınıbir türlü anlayamadığım nedenlerle artıyor,av kısıtlı günler kısıtlı meralar kısıtlı  gittiğin meralarda sorunlar dağ gibi biraz veya zevkine göre pahalı sayılabilecek bir uğraş ama yinede talep her geçen gün artıyor.Bana göre bunun en büyük nedeni kimseyi kınamıyorum ama şu sanal alemde ki paylaşımlar yani türk milleti olarak zati bir at-avrat-silah zaafımız var bu paylaşımlar lada öldürme işini kanıtlıyoruz zaten gençlerimizde bir kan akıtma hevesi  var nedendir bilinmez bu olgu taaa televizvon dizilerinden başlayıp bilgisayar oyunlarına dek inerek  7 den 70 e hepimizi sarmış durumda bununda legal yolu avcılık.....bazı arkadaşlar bana kızabilir ama şöyle bir oturup düşünsünler eminim sakin kafayla bana hak vereceklerdir.Gelelim meralardaki kalabalık işine yani otobüslede gidilse özel arabaylada zaten arkadaşlarında paylaştıkları gibi meralarda aynı tepede zaten enaz 8-10 kişi oluyor.bir otbüs insanda yanaşık düzende avlanacak değilya onlarda dağılıp aranıyorlar yani merada otobüs veya 3-4 araba dolmuş kamyonet olması aynı şey.bunun bu rahatsızlığın nedeni bence kıskançlık ve meraları başkasıyla paylaşmama isteği aynen budur bir keklik sürüsü kaç kuştan oluşur15-20 enfazla limitin 4 adet olduğu bir avda zaten bu sürünün kökünün kazınması için 3-4 kişi yeterli yanı kırk kişide gitse 4 kişi zaten bu iş için yeterli gerisi boş bizim bu bölgelerde öyle paylaşımlarda olduğu gibi 15-20 keklik 3-4  tavşan  vurulan bir av ben 38 yaşındayım 20 senedir ava giderim ne vuranı duydum nede gördüm yani bir ankara uşak afyon eskişehir merasına gidip tabiri caiz ise göbeğimi kaşıya kaşıya gözümün gördüğü yere fişeğimin bittiği ana kadar avalnmak içimde uhte ......bizim buralarda çoğu merada keklikle görüşmen bir kaç saniye attın attın veya sadece baktın pıynarın arkasında kayboldu yani zor dostum zor.bu sene geçtide seneye bir otobüs adam ve ve bir tır dolusu köpekle ankara merasına sefere çıkıyoruz haberiniz ola :):) bunlar hikayede gerçekten buralar zor meralar hem sık hemde 100 metre yerde 2 tepe var içimden geçmiyor değil bozkı dağlarda pointerimi uçurup bir kaç kınalının kanadını kırmak ama  hem zaman hem maddiyat işte bizim bacağımızı kıran.hepinize selamlar kalın sağlıcakla rastgele......
  Hasan ÖZTÜRK-EDREMİT/1974

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #31 : 07 Kasım 2011, 10:09:39 »
Şuçlu MAK keklikde limit 4 olmasa 2 keklik için kimse otobüsler dolusu gelmez Ankara ya. 2 gün avlananlarında 2 gün avlanmak için başvurup izin kağıdı aldığını zannetmiyorum.şikayet durumunda araçlarında yakalanan adam başı limitleri geçip ceza alacakları da kesin.günlük limitlerine de uyduklarını pek zannetmiyorum.gidip 3-4 alay kaldırdığımız avlaklarda 2 hafta sona kuşun tüyü bile kalmamıştı.çobana çiftçiy sorduğumuzda abi 2 otobüs geldi 3 minibüs geldi yaktılar burayı.Bu sene böyle geçer de seneye bomboş meralarla bizi başbaşa bırakan o  30-40 kişilik katliam birliklerinin epey kulaklarını çınlatacağımız kesin...
  • Fabarm AXIS 71cm ,Remington 1187 Premier
  • 12ga Beretta urika 2, 20ga Beratta urika 2

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #32 : 07 Kasım 2011, 17:11:23 »
Bu konulardan çoktandır sıkıldım ama bir kez daha yazayım. Birincisi, ben her avcının başka illerde avlandığında orada yaşayan avcılara, otobüsü olmayan, aracı olmayan, kendi merasında avlanmak isteyen avcıya saygı göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Parası kısıtlı olduğu için toplu ulaşım araçlarıyla ava gidenleri de kınamıyorum. Limitini dolduruncaya kadar avlayanı da kınamıyorum. Sadece avda kendimizi gittiğimiz avlaklar civarında yaşayanların yerine koyup, bunlar bizim buralarda nasıl avlanmalı dersek öyle avlanalım. Bunların şu anda ölçüsü ölçeği yok. Eğer düzgün bir ölçeği olsa şöyle olmalıydı bence: Bölgedeki popülasyon yaklaşık belrlenir ve avlanacak av sayısı sınırlanır. Bölgeye gelen ve giden avcılar ne avladıklarını beyan ederler ve eğer yapmazlarsa bölge civarından sorumlu av kulüpleri denetlediğinde uymayanlar o avlaktan men edilir. Bu çabalar belki bir ücret karşılığında da olabilir. Adam avı eller gelip avlasın diye korumak istemez. Hiçbirimiz istemeyiz. Ancak herkes aynını yaparsa başka. Hatta dışarıdan gelenler belli bir ücreti de bölge yönetimine verirse dışarıdan gelip avlanma mazeretleri de olmuş olur.

Bu yazdıklarımı hiç hoş bulmuyorum. Keşke gerek olmasa ama denetleme olmazsa da her tüfekli avcı sayılacak. Böyle bir sorun ortadayken de MAK tarafından hiç bir şekilde dile getirilmemesi, çözüm için çalışılmaması şaşırtıcı. MAK denen şey sadece YETKİ midir? SORUMLULUK yok mudur?
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #33 : 09 Kasım 2011, 09:16:28 »
Bizimde diğer illerden arkadaşlarımız geliyor 4 kişi arabasına binmiş köpekleriyle bende köpeğimi tüfeğimi alıp beraber avlaklarımıza gidiyoruz avlanıp güzel bir geçirip arkadaşlarımızı ağırlayıp gönderiyoruz.aynı arkadaşlarım 60 kişi otobüsle gelseler Kızılayın göbeğine götürürüm avlak diye... miting filan yapsınlar orda..
http://www.yabantv.com/yabanTV/HaberDetay.aspx?p=3&id=8463 lütfen yorumlarıda sonuna kadar sıkılmadan okuyun..
Bölge avcılarıda bu katliam ekiplerine kulüplerini ve arkalarına alarak  bu senelik bir şekilde denetim  oluşturacak.. gelecek sene için ben şahsen kulüplerimize MAK kararlarına polimiğe gerek kalmadan açıkça toplu katliam ekipleri için ceza uygulacak  maddeler eklenmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapılmasını isteyeceğim.Kasım sonuna doğru bölgemdeki avlaklarda akşama kadar dolaşıp bir tane keklik kaldıramayan arkadaşlarımda benle aynı fikre gelecekler.  
« Son Düzenleme: 09 Kasım 2011, 09:22:15 Gönderen: Hasan BAŞKARA »

Çevrimdışı Mustafa GÖKKAYA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #34 : 09 Kasım 2011, 09:43:05 »
Bu konudan en çok Çankırı ve Ankara avcısı dertlidir diye düşünüyorum.Çünkü duyumlarım ve bi kaç kez de kendi gözlerimle gördüklerim bu yöndeydi.Hele Çankırı Taşkaracalar mevkiinde bizim Bartın lı avcılara yapılan olaylar var ki sinirden gülüyorum artık.İşi bu boyuta getirenlerin amacını muhakkak biliyoruz.O bangır bangır konuşanlar ,boy boy görünüyor hergün hepimiz izliyoruz,dertlerini de pek ala biliyoruz....
www.facebook.com/setterbartin
Setter mi? Tabi ki Setter..!
İyinin düşmanı ,ondan daha iyisidir..!
 MUSTAFA GÖKKAYA-1985/BARTIN-Kozcağız [email protected]

Çevrimdışı Kadir SARI

• Çolak 43
  • Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #35 : 09 Kasım 2011, 22:21:33 »
Arkadaşlar malesef bu tür dertleşmeler her tarafta var.Bunlar sadece avcının sunlanmasıyla bitecek bir olay değil bilakis hele hele son zamanlarda yeni yapılanma adına başlayan özel avlak,devlet avlağı gibi yapılanma sonucunda MAK kararlarıyla yasaklanan o kadar çok arazi avlak varki açık olan yerlerde ya kuş,a kısıtlı yada arazi kısıtlı hal böyle oluncada illaki yığılma olacaktır.
Diğer bir olayda kimse kusura bakmasında devlete yıllık vergi ödüyorsak il geneli,türkiye geneli diye pul alıyorsak ve bu ülke toprakları bizlerinse isteyen istediği yerde avlanmakta serbesttir.Bunada kimsenin engel olmaya hakkı yoktur.
evet katliama bende karşıyım fakat bu konudada gene alınan kararlar baş koşturuyor.Kardeşim biz avcılardan lira lira paralar alınıyor denetleme deseniz boş adam gibi denetleme zaten yapılmıyor.Haftanın 3 günü ava açık edeceksin ve liraları toplayacaksın avcı arkadaşımızda km lerce yol katedecek illaki 1000 km reyide kusura bakmasında hiç bir avcı iki,üç keklik için gitmez.Şimdi Allah rızası için herkez şapkasını önüne koysun zaten hava şartları düğünler sünnetler hastalık gibi mazeret sonucu ava kısıtlı günlerde gidebiliyorsun gittiğin günlerdede acısını çıkarıyorsun bu açık kimse kimseyi kandırmasın,haftanın her günü açık olsa kimin yedi gün dağda gezmeye gücü,mecali yeter,kimin cebi cukkası hergün km lerce g,tmeye yeter aslında olması gerekenlerden kaçılıyor.Laf başı avrupa avını,avlağını,tüfeğini,köpeğini örnek gösterenler iş başa düştümü hepsi lafta kalıyor.
Neyse söylenecek çok şey var ama.......
Kusura bakmayın bunlar kulüplerde konuşulan ve hep istişare edilen konular.
Selamlar.
Kadir SARI
1967 Emet KÜTAHYA
Tel.0 543 603 29 02

***** ŞİVA - LEXUS - BARBY *****

Çevrimdışı Erol ALEV

• *
« Yanıtla #36 : 11 Kasım 2011, 10:19:31 »
Avcılarımızı belli günlerde dar alanlarda avlanmaya mahkum edenlere yaziklar olsun şiddetle kınıyorum

Erol ALEV - 0505 5242824
1969 Merzifon / Bafra

Çevrimdışı Erol KARAKUŞ

• *
« Yanıtla #37 : 15 Kasım 2011, 16:57:11 »
bu limitler düzeltilsin canım 4tane keklik çok 1 e düşürülsün yoksa hayvanların nesli tükenecek hem 1 olunca adam niye 1000 km yol yapsın oturur keklik avını tvden veya internetten seyreder bu konuyu mak a taşımak lazım 4 tane çok çok
Erol KARAKUŞ
1960 istanbul

Çevrimdışı Metin ALTINTAŞ

• *
« Yanıtla #38 : 15 Kasım 2011, 22:41:55 »
Her avcı kendi bölğesinde avlansa bu sorunlar yaşanmaz kanatindeyim sayğılar.
Metin ALTINTAŞ
1967 KÜTAHYA

Çevrimdışı Harun KURNAZ

• *
« Yanıtla #39 : 15 Kasım 2011, 23:06:06 »
Daha bu hafta yaşanan bir olaydan bahsetmek istiyorum. Haftalardır aynı sürüyü görüp avlakta diğer sürüleri besleyen ana sürü olması sebebiyle tüfek kaldırmadığımız. 15 li bir keklik sürüsü saygıdeğer orada burada ahkam kesen sırf fotoğraflar sırf sayılarla övünmek isteyen avcı diyemediğim eli silahlı kişilerce katledildi. Bursa'dan gelen üzerinde İstikbal mobilyaya ait reklam bulunan minübüslü sözde avcılar malesefki canice bu sürüyü katletti. Müdahale edemedik yasaya göre suç değil ama vicdanen suç olduğunu düşünüyorum. Keklik limitinin eskisi gibi 2 olmasından yanayım. Bu şekilde katliamlar yapılacaksa da tamamen kapatılsın. Kızıyorum evet elimizden geldiğince misafirperverce davranmaya çalıştığımız Bursa, Yalova, İzmit, Adapazarı daha fazla bu bölgelerden gelen avcı arkadaşlarımız artık işi cıvıtmaya başladılar. Avla ve yoket politikası güdüyorlar resmen. Eskişehir avcısının buna tahammulü ve sabrı kalmadı. Otobüslerle 10arlı 15 erli gruplar halinde av yapmayım operasyon düzenliyorlar adeta artık yeter!!!! İlimize diğer illerden gelen arkadaşların daha vicdanlı ve duyarlı olmalarını rica ederim. Ama artık Eskişehirli gerçekten bıktı.
« Son Düzenleme: 15 Kasım 2011, 23:08:57 Gönderen: Harun KURNAZ »
Harun KURNAZ
1981 ESKİŞEHİR

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #40 : 16 Kasım 2011, 10:47:15 »
farklı başlık altında bir feryad da burda var..

http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,141488.0.html

marmarada bitirdikleri gibi iç anadoluyuda bitirecekler hatta bitirdiler seneye iç anadoluda keklik marmara gibi yasak olursa şaşırmayacağım.Keklik limitini 2 den 4 e çıkaran zihniyetide ayrıca kınıyorum bu katliamın günahı vebali boyunlarına..

Çevrimdışı Fatin ÇATIKKAŞ

• *
« Yanıtla #41 : 16 Kasım 2011, 11:35:39 »
limit kanunlar kişinin vicdanıdır.bir kaç arkadaş ben bu başlıkta konuyu açtığımda herşey kanunlara uygun hiçbirşey söylemeye hakkın yok diyorlardı.evet kanunen yasak olan fakat vicdanen yasak olan bazı şeylerde vardır.ben size basit bir örnek vereyim başımdan geçen kanun serbes olup yapmadığımız olaylara
   otobüslerde sigara içilmesinin serbes olduğu bir zamanda otobüslerde sigara içenlerden çok rahatsız olduğumu muavine bildirdim benim gibi bir kaç kişide rahatsızlığını dile getirdi.molalarda içilmesini istedik ama KANUNEN YASAK OLMADIĞI İÇİN kimse bizi afedersiniz tınlamadı.benim gibi rahatsız olan bir bey çıkıp şu kelimeleri kullandı ve bütün otobüs kahkahadan yerlere yattı
''kanunen gaz çıkarmaz yasak değil ben şimdi gaz çıkaracam.kanunen ayakkabılarımı çıkarmak yasak değil ayak kokularımdan rahatsız olursanız olun kanunen serbes.hiç mi utanmıyorsunuz dedi''
    şimdi herkes kanunları bahane ediyor.yarın keklik kalmadığında ne halt yiyecekler onu merak ediyorum.
Fatin ÇATIKKAŞ
1977 MANİSA

Çevrimdışı Hakan ÖZEK

• *
« Yanıtla #42 : 16 Kasım 2011, 12:37:42 »
İnsanlar otobüs dolusu gidiyorlarki fazla masraf olmasın diye.Yoksa bi avcı kalkıpta keklik vurmak için tek kendi başına 300-500 km yol yaparsa onun masrafı zaten bir yıllık harcamasını geçer.Onun için avcılarda kendilerine uygun olanı yani grup olarak toplanıp az masraf çok iş tarafından bakıyorlar.Avın içinde olupta fazla bir masraf yapmadan avlanan avcılar için bu durum tabiki otobüs dolusu oluyor ama ne yapsınlarki.Herkes kendi bütçesini düşünecek tabiki.Köpeklere bile mama alırken ucuz ama kaliteli olanını aramıyormuyuz arıyoruz.Herkes usulüne uygun avlanıyorsa kimsenin bişey demeye hakkı yoktur.
Hakan ÖZEK
1972 - İstanbul SEFAKÖY Duhul- LÜLEBURGAZ Sakızköy

Çevrimdışı Ender GİRGİÇ

• *
« Yanıtla #43 : 16 Kasım 2011, 12:48:34 »
yıllarca dedelerimizden dinlediğimiz bir avcılık vardı anlatırdı ve bizde ağzımız açık dinlerdik biz ava giderken herkeste araba yoktu derdi ve hep beraber otobüs tutulur herkes köpeğini alır yemek yapmak için ahçı bile tutardık derdi avlananlar günün bir saatinde gelir ve yemekler yenir güzel bir açılış yaparlarmış bize ballandıra ballandıra anlatırdı rahmetli....hatta munibüsle avaçıkılır herkesi 2 er 2ser 2 km arayla meraya bırakırlarmış ve akşam belli bir saatte herkesi bırakılan yerden alırlarmış böylesine güzel şeyler yaparlarmış ....  

şimdiki avcılar duyuyoruz 30 kişi 20 kişi ava gidiliyor herkes bir tepeden yürüyüp ne kadar alay varsa vuruluyor sonra keklik üremesi için ne ana kalıyor ne baba aslında her alay keklikten 4 kuş vurulsa devam edilse istersen 100 kişi ava cık amm önüne ne gelirse vurursan tabiki buna herkes karşı çıkar burda anlatılmak istenen bu arkadaşlar yoksa heralde o kadar yol bir kaç kişiye masraf olur biraz ava ve doğaya saygılı önüne geleni vurmassak kimse şikayetçi olmaz
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2011, 12:50:01 Gönderen: Ender GİRGİÇ »
Ender GİRGİÇ
1971-İSTANBUL
0543 457 92 99

ŞAMPİYON PARİS

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #44 : 16 Kasım 2011, 13:08:06 »
Ender doğru yazmış,  o zaman araba nerede, babam arkadaşları ile her hafta kiraladıkları bir minibüse doluşur ava giderlermiş.

Ben bile babam ile daha ufacıkken İstanbulun dibinde celaliye ve Selimpaşaya avlanmak için gider dönüşte Bamya kamyonlarının tepesinde Topkapı ya gelirdik.

Şimdiki zamana bakıyorum da arabası olmayan ile ava gidilmiyor.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #45 : 16 Kasım 2011, 13:17:13 »
limit kanunlar kişinin vicdanıdır.bir kaç arkadaş ben bu başlıkta konuyu açtığımda herşey kanunlara uygun hiçbirşey söylemeye hakkın yok diyorlardı.evet kanunen yasak olan fakat vicdanen yasak olan bazı şeylerde vardır.ben size basit bir örnek vereyim başımdan geçen kanun serbes olup yapmadığımız olaylara
   otobüslerde sigara içilmesinin serbes olduğu bir zamanda otobüslerde sigara içenlerden çok rahatsız olduğumu muavine bildirdim benim gibi bir kaç kişide rahatsızlığını dile getirdi.molalarda içilmesini istedik ama KANUNEN YASAK OLMADIĞI İÇİN kimse bizi afedersiniz tınlamadı.benim gibi rahatsız olan bir bey çıkıp şu kelimeleri kullandı ve bütün otobüs kahkahadan yerlere yattı
''kanunen gaz çıkarmaz yasak değil ben şimdi gaz çıkaracam.kanunen ayakkabılarımı çıkarmak yasak değil ayak kokularımdan rahatsız olursanız olun kanunen serbes.hiç mi utanmıyorsunuz dedi''
    şimdi herkes kanunları bahane ediyor.yarın keklik kalmadığında ne halt yiyecekler onu merak ediyorum.
+10000000000000000000000000000000000 aynen katılıyorum..
birde forum yöneticilerinden yorum yazmamıza gerek kalmadan arkadaşımızın yazdığını onaylıyorum çok güzel katılıyorum teşekkür ediyorum anlamında BEĞEN veya TEŞEKKÜR butonu açsalar ALINTI tuşu gibi..

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #46 : 16 Kasım 2011, 13:25:42 »
yıllarca dedelerimizden dinlediğimiz bir avcılık vardı anlatırdı ve bizde ağzımız açık dinlerdik biz ava giderken herkeste araba yoktu derdi ve hep beraber otobüs tutulur herkes köpeğini alır yemek yapmak için ahçı bile tutardık derdi avlananlar günün bir saatinde gelir ve yemekler yenir güzel bir açılış yaparlarmış bize ballandıra ballandıra anlatırdı rahmetli....hatta munibüsle avaçıkılır herkesi 2 er 2ser 2 km arayla meraya bırakırlarmış ve akşam belli bir saatte herkesi bırakılan yerden alırlarmış böylesine güzel şeyler yaparlarmış .... 

şimdiki avcılar duyuyoruz 30 kişi 20 kişi ava gidiliyor herkes bir tepeden yürüyüp ne kadar alay varsa vuruluyor sonra keklik üremesi için ne ana kalıyor ne baba aslında her alay keklikten 4 kuş vurulsa devam edilse istersen 100 kişi ava cık amm önüne ne gelirse vurursan tabiki buna herkes karşı çıkar burda anlatılmak istenen bu arkadaşlar yoksa heralde o kadar yol bir kaç kişiye masraf olur biraz ava ve doğaya saygılı önüne geleni vurmassak kimse şikayetçi olmaz
+1000000000000000000000 katılmamak mümkün değil.. Biz bölgemizi avlağımızı kıskandığımız yokki yapılan katliam gelmişken kökünü kurutalım ortak çanta paylaşalım 1. amaç et oldumu bu sporda etik beklemek saçmalık şekilde görüldüğü gibi.

Çevrimdışı Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • yelkili
« Yanıtla #47 : 17 Kasım 2011, 10:41:44 »
yazmayem sölemeyem deyom olmoyo
otobüs ile ava gitmeyom!

HERKES AV I KISKANIYOOOOOO deyom ben

avcı istemeyen arkadaşlar av hayvanlarının yemini siz mi veriyonuz.?
METİN GÖRGÜLÜ-1969- YELKİ KÖYÜ-İZMİR
TECRÜBE ÖĞRETMEN'LERİN EN İYİSİDİR.
YALNIZ OKUL MASRAFI AĞIRDIR.

resim yükle

Çevrimdışı Savaş GÜLTEKİN

• Müdavim Üyemiz
  • http://www.yabanda.com
    • www.yabanda.com
« Yanıtla #48 : 23 Kasım 2011, 12:47:18 »
Dahada beter olacak yarın. Gaziantep de her ay kurs açılıyor, Kahramanmaraş ta 250 tl ye 5 taksitle silah satılıyor, Yurtdışından alışveriş kısıtlanıyor, gümrük ve kota zorlaştırılıyor, Birileri bu işten nemalanıyor. Nekadar belgeli silahlı adam o kadar para... Bunlar iyi günlerimiz. Daha bekleyin neler çıkartacaklar. Otobüsle ava gidene kızmaya hakkımız yok. O adam ne yapsın. Arabası yok, 250 tl ye tüfek almış. Dişinden tırnağından arttırarak para biriktirmiş, Dr. Ali abisini izlemiş 6 ay gaza gelmiş. Otobüs parasını ancak denkleştirmiş. Ne diyeceksin bu adama. Kişiler ve olaylarla uğraşmayın sisteme bakın. Nereye gidiyoruz? Benim arabam var, istediğim yere giderim, baktım otobüs var başka meraya sürerim. Yok kuş kalmamış, yok sıkıştırılmış banane... Zaten o otobüsle gelen adamların hepsi limit peşinde değil, iki tüfek sıkalım, birtanede kuş vurursak bizden iyisi yok derler. Bende avcıyım, hani o tv dekiler gibi av yapıyorum, keklik şöyle vurulur, blıdırcın böyle avlanır .....vsvsvs konuşur dururlar kulüplerde bilmiş bilmiş. Bir sezonda kaç kuş vurdun dersin, önemli olan sportmenlik derler veya rakamları abartırlar. Ördek avına giden otobüs gördünüz mü? Yoktur. Mühre, bot, boy tulumu, kamuflaj ve kaliteli elbise gerekir çünkü. Alamazlar, fakat otobüs parasını herkes verir. Boşuna kendinizi sıkmayın, keklik için sürün arabanızı farklı bir meraya. Abilerimiz kazanırken, reyting yapıp mağzalar açıp hayran kitlesi yaratırken eleştirmeyin sistemi.
   Söyleyecek söz yok....
Savaş GÜLTEKİN (KEKLİK AVCISI) BİTLİS/TATVAN
http://www.yabanda.com
1975

Çevrimdışı Savaş GÜLTEKİN

• Müdavim Üyemiz
  • http://www.yabanda.com
    • www.yabanda.com
« Yanıtla #49 : 23 Kasım 2011, 12:53:44 »
 Yaban tv stdanrt get,rmek için söylemlerini güçlü tutsada maalesef bir tekel oluşturmuştur... Biliçiz bir av kitlesi oluşturmuş bunu ticari olarak zenginleştirmiştir..MAK basıları söylemden öteye gitmemiş olup devleti kamuoyu nezdide aciz bıakmştır...Sonuç BİLİNÇ REYTİNGLER UĞRUNA HEBA EDİLEN BRİR TİCAERİ ŞİREKETİN KOCA ÜLKEMDE AVCININ  TEK Dİİ GİBİ BİR HL ALMIŞKEN KAYBEDEN GRÇEK AVCILAR ,VE GERÇEK YABAN OLMUŞTUR...BANA ISRARLA KİTAAP SATMAYAÇALIŞAN BR  ZHNİYETTEN BASHSEDYORUM VARIN SİZ KARAR VERİN... GÖSTERİLENE DEĞİL  GÖREMEDİKLERMİZE BAKMANIN VAKTİ ÇOKTAN GELDİ....
Savaş GÜLTEKİN (KEKLİK AVCISI) BİTLİS/TATVAN
http://www.yabanda.com
1975