Gönderen Konu: TÜFEK TAMİRATI HAKKINDA USTALARDAN YARDIM..  (Okunma sayısı 3924 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Nuri DEMİRCAN

• *
TÜFEK TAMİRATI HAKKINDA USTALARDAN YARDIM..
« : 22 Ekim 2011, 11:03:11 »
selamünaleyküm ustalarım. 4-5  yıllık Doruk marka otomatik av tüfeğim ilk atıştan sonra tetik düşürmüyor, 1-2sanıye sonra kendiliğinden tetik düşürüyor, bazen kursağa fişek almıyor, denizlide ikamet etmekteyim.Arıza hakkında bilgisi olan ustalarımdan yardım beklemekteyim. teşekkürler saygılarımla.
Nuri DEMİRCAN
1989 DENİZLİ

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: TÜFEK TAMİRATI HAKKINDA USTALARDAN YARDIM..
« Yanıtla #1 : 22 Ekim 2011, 16:10:14 »
Ben usta değilim ama düşüncemi yazayım. Tüfeğiniz üzerine "Beni yıka" yazılacak otomobilleri hatırlattı bana. Tüfekçiye göstermenizi öneririm ama daha önce bir güzel söküp temizleyip yağlayıp denemenizden de zarar gelmez.

Ya kendinizin ya da eli bu işe yatkın birinin tetik tertibatını, depodan gelen fişeği tutan tırnağın gerisini, ötesini berisini ve hatta gaz deliklerini falan temizleyin.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Nuri DEMİRCAN

• *
« Yanıtla #2 : 22 Ekim 2011, 16:36:13 »
teşekkürler volkan abi, tetik tertibatını komple söküp temizlemesini ve yağlamasını yaptık fakat durum yine aynı, dediğiniz gibi en sağlamı bir tüfekçiye göstermek. tekrar teşekkürler
Nuri DEMİRCAN
1989 DENİZLİ

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #3 : 22 Ekim 2011, 22:17:35 »
Dediğiniz gibi temizlediğiniz halde olmadıysa tüfekçi halleder. Şimdilik denemediyseniz bir de tetiği söküp kurun. Sonra horozu parmağınızı yakınında tutarak tetiği çekin bakalım horoz rahatça kurtuluyormu. Gevşeklik boşluk varmı diye. Tetiği çekerken horozun takılma dişlerine dikkatli bakın. Yay veya tetik grubunu tutan plastik parçada kırık mırık yoksa ben hala yoğunlaşmış kir olabileceği kanaatindeyim. Fazla yağlama, toz, kir ve soğuk hava meydana çıkarmış olmalı. Eliniz yatıyorsa tetik pimlerini söküp detaylı temizlik ve gözlem de yapılır ama tekrar nasıl toplayacağınızı unutmadan ;)

Yukarıda yazdım ama tekrar edeyim. Tetik tertibatını söküp tetiği çektiğinizde horozun önünü elinizle tutun. Laak diye ileri gitmesin, kırılabilir, çatlayabilir. Horoza yarım veya 1 cm uzaktan baş parmağınızla önleyin. Daha uzak tutarsanız da canınızı acıtır. Bunları yazmasam da olurdu aslında ama yazmadan edemedim.
« Son Düzenleme: 22 Ekim 2011, 22:22:30 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Nuri DEMİRCAN

• *
« Yanıtla #4 : 22 Ekim 2011, 22:42:36 »
çok teşekkürler volkan abi. :) inşllh en kısa zamanda söylediklerini tek tek yapıcam, ama yınede bir tüfek tamircisi görse iyi olucak, yardım için tekrar teşekkürler volkan abi, ıyı akşamlar
Nuri DEMİRCAN
1989 DENİZLİ

Çevrimdışı Ali AĞIR

• Free Üye
  • *
  • HUĞLUDA AV BAYİSİYİM+TÜFEK USTASIYIM
« Yanıtla #5 : 23 Ekim 2011, 00:07:40 »
Huğlu'dan slm Nuri bey isterseniz dünya markaları otamatiklerde olşan otamatik arızalarına kesin çözüm getirdik isterseniz sizin tüfeğinizin sorununa  da çözüm getiririz beni 05334587124 den arayabilirsiniz
« Son Düzenleme: 23 Ekim 2011, 00:08:55 Gönderen: Ali AĞIR »
ALİ AĞIR+ HUĞLU-KONYA + TÜFEK USTASI+AV BAYİİ+ 05334587124+ İNSANLARIN GÜVENİNİ KAYBETMEKTENSE PARA KAYBETMEYİ TERCİH EDERİM---- BOSCH

Çevrimdışı Nazım ALAGÖZ

• *
« Yanıtla #6 : 08 Kasım 2011, 20:25:00 »
ai abi gercekten ustadır. silah şakaya gelmez ya fabrikasına yad a iyi bir ustaya gönder Ali abiyi forumlardan tanıyorum. hakkında daha kötü bişey yazan görmedim.
Nazım ALAGÖZ
1980 zonguldak

Çevrimdışı Gökhan TUCAN

• *
« Yanıtla #7 : 29 Ocak 2012, 22:32:17 »
aydında cevdet usta var yardımcı olabilirler
Gökhan TUCAN
1986 AYDIN

Çevrimdışı Zafer SOYGÜR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 29 Ocak 2012, 22:39:42 »
denizle oturuyorsan

AKİF ÖZKANI TANIYOR OLMAN LAZIM

ama tanısan burda paylaşmasdın tüfeğini götürür yaptırırdın
Zafer SOYGÜR
1977 Alaşehir MANİSA 0 532 545 61 43
---ALAŞEHİRLİ ZAFER ---
ZAFER'LER GETİREN ATLARIN NALLARI ALTINDANDIR

Çevrimdışı Hüseyin SÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • cesi ve ıkon
« Yanıtla #9 : 29 Ocak 2012, 22:42:41 »
nuri kardeş   tamirin  gerçekleşmediyse   denizli   havuzlu  çarşının üzerinde
ercan  ustsyı   bir göster   ben memnunum   selamımı söyle   
Hüseyin SÖNMEZ
1952 DENİZLİ