BEN de babam sayesinde ava başladım. babamın ve benim ortak kullandığımız silahları yazacağım bende.
90 ların başında babam ilk tüfeğini aldı.
Huğlu süper poze,12 numara,modelini hatırlamıyorum. ama gavur ölüsü gibi çok ağır bir tüfekti, fazla kullanmadı sattı.
sarma namlu horozlu belçika çifte, 16 numara.modelini ve markasını hatırlamıyorum,ama namlusu çok uzundu,kaz ve ördek avcıları için biçilmiş kaftan bir tüfekti, fazla kullanmadı onu da babam,sattı onuda.
imperator alman otomatik,12 numara.3+1 di sanırım. çok güzel ve kullanışlı bir tüfekti,çok seri ve tutukluk yapmayan bir tüfekti. o zaman 1000 marka satmıştı babam tüfeği. tek kusuru ara ara çift patlatmasıydı. bunun sebebi de alt şarjöre mermi sürülen maşanın yamulmasından sonra ilginçtirki tüfek çift patlatmaya başlıyordu.
çiftsan 67 namlu süpersoze. çok güzel saçması olan ve aklımda kaldığı ile kundakları koyu ve desenli,üzerindeki gravürler el yapımı güzel bir tüfekti. sattığına pişman olduğu tüfeklerden.
bana aldığı tek tüfek. 14-15 yaşlarındayken babam bana ruhratsız bir tek tüfek almıştı. 16 numaraydı. markasını felan hatırlamıyorum ama aklımda kalan tek şey 16 numara oluşu ve iğnesinin az vurmasından dolayı bazı fişekleri patlatamamasıydı. sonra tamire verdik tüfeği iğnesi yapılsın diye,sağolsun tamirrci amcam iğneyi öyle bir yapmışki,fişeği öyle bir gömüyorki namluya,çıkartmak için çekecek kullanmak zorunda kalıyorduk.
onu da sattı babam fazla tutmadı.
cesa 12 numara tam çakmak ejektörlü süperpoze. elime ilk aldığımda uzay mekiğindeymiş gibi bir hisse kapılmıştım. hayatımda ilk kez ejektörlü poze kullandığım için
hafif ve üst bandının geniş olması sebebiyle çok güzel göze gelmesi aklımda kalan olumlu yönleri,olumsuz yönü de her yerli tüfekte olduğu gibi alt ejektörünün tutukluk yapmasıydı. onu da fazla tutmadı babam onu da sattı.
senetör otomatik. 12 numara ve franki gibi dıştan soklu bir tüfekti. av bayisi babamın arkadaşı olduğu için fatura kestirdik ve gittik ava. 32 gr dan aşşağı fişekelri atmıyordu. ne biçim tüfekse. sonra faturayı iptal ettirdik ve verdik geriye.
vursan otomatik. 12 numara ve seri nosu 4XX1 olan ve ilk çıkan tüfeklerden bu otomatiği aldıktan sonra başka tüfeğe bakmaz olduk. ümraniyeden fabrikandan bir tanıdık bulduktan sonra ona birde bıldırcın ve çulluk için kısa namlu yaptırdık.her avda çok işlevli bir silah herkese tavsiye ederim. vursan etiketini söküp benelli etiketi apıştırsan kimse anlayamaz öyle bişey.
çiftsan 71 süper poze.2/4 4/4 şoklu halende kullandığım pozem. verdiğiniz paranın hakkını veren ve 40 gr semi magnuma kadar fişek attığım ve hiç bir zaman yarı yolda bırakmamış bir tüfek. yerli ama güzel diye tabir edebileceğim bir tüfek.
benden gece gece bu kadar,diğer arkadaşlarında deneyimlerini bekliyoruz.