Gönderen Konu: KİM NE KULLANDI NE KULLANIYOR......ARTILARI EKSİLERİ...  (Okunma sayısı 50314 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
arkadaşlar geçmişten günümüze kullandıgımız tüfeklerde yaşadıgımız sorunları yada memnuniyetimizi paylaşalım...okuyanlarda fikir edinsin faydalı bir paylasşım olacagına inanıyorum......
son 4 yılda....
Marka :simson
Model : çifte
Namlu boyu : 71 cm
Namlu çapı : 12 kalibre
Şoklar : 3-1
Kullanım alanı : keklik tavşan tahtalı kaz ördek....

gençlik yıllarımda keklik avında kullanmış ve çok sevmiştim bu tüfegi, yıllar sonra tüfek almak istedigimde ilk aklıma gelen marka oldu... aldım almasına  ama 3-1 şok 71 namlu istanbul gibi yerde fermalı avda işe yaramayacagı için ava atış yapmadan sattım.....

Marka :huglu
Model : 104 A
Namlu boyu : 61
Namlu çapı :12 no
Şoklar : 4-4

fena bir tüfek degildi 61 namlu olmasına ragmen kütük gibi agırdı,bu yüzden sattım gitti...

Marka :beretta
Model : ultralight
Namlu boyu : 71
Namlu çapı : 12
Şoklar :  mobil

kalem gibi tüfekti hafif oldugu için almıştım..üç kez fermada çullugu vuramadım :)),kundagı çok kısaydı,numaralı kundak oldugu için işlemde yaptırmadım sattım, uygun kundakla herzaman kullanmak isteyecegim bir tüfektir.....

Marka :vursan otomatik
Model : 92 A
Namlu boyu : 61-66
Namlu çapı :12
Şoklar :slug mobil..

ferformansı müthişti, çok begendigim için özel kundak yaptırmıştım,agırlık yeni kundakla 3.600 olunca sattım gitti....

Marka :sarsılmaz otomatik
Model : jaws
Namlu boyu : 61 slug
Şoklar : açık

net sitelerinde 2800-2900 agırlıgını görünce heveslenmiştim, birde 71 cm namlu alır kullanırım düşüncesiyle almıştım..aksesuarsız 61 slug namlu ile 3.260 gr mı görünce buz gibi sogudum tüfekten :)) poligonda skeet plaklarına kurşun attım mükemmel kurşun performansı vardı....kurşun atışı için önerecegim modeldir.....

Marka :yıldız poze
Model : spz ME
Namlu boyu : 66 cm
Şoklar : mobil

hafif tüfek arayışım yıldızla noktalandı,iki yıldır kullanıyorum,fabrikadan ilk geldiginde önemsiz ayrıntı sayılabilecek kusurları vardı geri yolladım kusursuz şekilde geldi,sorunsuz kullanmaktan zevk aldıgım bir tüfek özellikle hafif tüfek arayanlara tavsiye edebilirim......
otomatik araştırmalarım devam ediyor.... tşk..

yukarda kullandıgım tüfeklerin hiçbirinde mekanik açısından sorun yaşamadım....tşk
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
Ynt: KİM NE KULLANDI NE KULLANIYOR......ARTILARI EKSİLERİ...
« Yanıtla #1 : 21 Ekim 2011, 13:09:57 »
Avcılığa ilk başladığım yıllarda evdeki babama ait 71 namlu s55 i kullandım o yıllarda fişek sıkıntısı olduğundan gerek hazır dolularla gerek kendi yaptığım saçma sapan diyeceğim dolulardan pek randıman alamadığımı düşünüyorum,epey aradan sonra geçenlerde modern fişeklerle hedefe atış yaptım sonuç gayet tatminkardı gerçi.Bu tüfek son derece dengeli hafif sayılacak 3200 gr sanıyorum ve güzel işçilikli bir tüfek ama kundağı yeni tüfeklere göre biraz kısa belki bu yüzden ve hafiflikten tepmeyi biraz fazla hissettiren bir tüfektir.

Avcılığa uzunca bir ara verdikten sonra 4- 5 sene önce can sıkıntısından bu sefer kendi adıma ikinci el az kullanılmış sauer beretta aldım.Bu tüfek 3,330 gr ve gene müthiş dengeliydi ve av performansından çok memnun kaldım,hem tepmeyi hissettirmiyor hem de ördek gibi nispeten büyük avları bile 30 metrelerden çaput etti denilen tarzda düşürüyordu ki gerçekten  memnun kalmıştım,ama daha modern olur diye aldığım fiyata satıp silver pigeon c modeli aldım ama maalesef el kundağında çatlak vardı bayi değiştirdi ama elinde olmadığından farkını verip 5 modelini aldım.

Bu en son model elbette eski modellere göre teknolojik olarak epey bir daha üstün ama eskilerin balansı ve işçiliği bir gömlek daha iyi ,bu tüfek 67 namlu olmasına rağmen 3400 gr ve buna rağmen tepmeyi 71 namlulu sauer berettadan daha fazla hissettiriyor nedense,ama görünüm olarak çok güzel,yalnız 2-3 senedir kozmetik kusurları nedeniyle tamirci tamirci dolaştı bi yeri yapılırken diğer yeri bozuldu,en son 1.5 senedir bekliyordu italya dan yeni geldi(hatta gene gitti Sadık ustada şu an-tüfek İtalya da iken can sıkıntısından yedek ingiliz kundağı cila yapayım diye ovalarken(30 kattan fazla tru-oil sürdüm)kubuz alıştırmasını bozmuşum-) dolayısı ile avda çok az kullandım bir iki bıldırcın vurdum,ördekte bir başarı gösteremedim.Sahip olduğum en güzel görünümlü tüfek bu yalnız.

Bir de es100 beretta var, bununla da az fişek atıldı, 3100 civarı ağırılığı, 71 namlulu.bu da dengeli ve nişana iyi gelen bir tüfek,takılma yapmıyor ama vurduğum kuşlar sanki biraz gidiyor gibi ama delip geçme sebebiyle olduğunu düşünüyorum çünkü ölü düşüyor.32 gr dan düşük atmadım sanırsam dolayısı ile düşük gr performansını bilemiyorum,atar gibi sanki ama zira mekanizma oldukça yumuşak ve pürüzsüz çalışıyor,bu tüfekte aylardır bakım nedeniyle tamircilerde sürünüyor(en son stoegerde eloksal yapılmayı bekliyor)diyebilirim forumda konuları vardı.

özet olarak şöyle söyliyeyim beretta firmasına güvenen ve tüfeklerini beğenen birisiyim görüldüğü üzere.
« Son Düzenleme: 21 Ekim 2011, 21:13:06 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 21 Ekim 2011, 14:10:16 »
BERETTA MARKASI ve aylardır tamirci tamirci sürünen tüfekler hiç hoş olmamış ,, aslında avcı kişi ,,sık sık tüfek değiştirmemeli ,, iyi performans aldığı eline yüzüne oturan ,,balansı dengesi düzgün ,, grupmanına ve penetrasyonuna güvendiği bir tüfek bulduğunda ısrarcı olmalı ve o tüfekle ava devam etmeli ,, bunun harici hobi ve koleksiyon amaçlı tüfek alıp denemek satmak kişilerin özel tercihi şahsen benim çok fazla bir merakım yok...KULLANDIĞIM TÜFEKLERE GELİNCE
1-çok gençlik yıllarımda 20 no 71cm namlu 1-3 şok simson çifte (1 sezon) dayımın silahı idi emaneten kullanmıştım silahı elimize ilk aldığımız yıllardı ,,heyecanla yakın atışlarda çok traşlar çekmiştim ama uzun mesafe atışları dehşetti ,, yakın mesafelerdeki isabetli atışlardada avın yenecek tarafı kalmıyordu .. baştada söylediğim gibi emanetti bir sezon kullandım.
2- 1953 model beyaz kafa 71cm namlu 4-2 şoklu kromsuz namlu 4000kg üzeri olduğunu tahmin ettiğim babamdan abime yadigar KIRIKKALE ÇİFTE 3 sezon kullandım ağırlığı dışında herşeyi ile mükemmel bir tüfekti tam bir avcı tüfeği olduğunu düşünüyorum.. zaten benim değil abimin tüfeği idi halende öyle..
3- 1968 model 71cm namlu 1-2 şok ROBUST ÇİFTE 19 yıl kullandım ,,tam bir açık arazi tüfeği uygun fişekler ile inanılmaz sonuçlar alınabilecek hafif ve zarif bir tüfek ,,
ağır gramajlı ve yüksek basınçlı fişekleri sevmez,, birazda huylu eşekler gibi tepmesi dışında güzel tüfekti ,, yakın atışlarda avın yiyecek tarafı kalmaz veya traş çekilir ,,atılacak fişek ve mesafeyi iyi ayarlama gerektiren usta avcı işi tüfektir...
4- son olarak 2005 model HATSAN LUGER yarı oto 66cm namlu 3100 gr çalışma,, grupman ve penetrasyon olarak mükemmel sonuçlar aldığım halen her avda kullandığım şu an sahip olduğum tek tüfek...
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

• Expert Üye
« Yanıtla #3 : 21 Ekim 2011, 14:19:17 »
Hakan bey tamirici tamirci dolaşması tüfeklerin mekanik arızalarından değil ufak tefek kozmetik kusurları yüzünden ve benim biraz bu konuda biraz takıntılı olmamla alakalı,daha iyi olsun derken bazısı daha da bozuldu vs ama şu an epey toparlattım,pek beğenmeyecek bir tarafları kalmadı inşallah son final hamlesinde de bir aksaklık çıkmazsa işlemler tamam olacak yoksa son cümlemde belirtiğim gibi beretta benim için en iyi tüfek markası.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 21 Ekim 2011, 14:38:13 »
Hakan bey tamirici tamirci dolaşması tüfeklerin mekanik arızalarından değil ufak tefek kozmetik kusurları yüzünden ve benim biraz bu konuda biraz takıntılı olmamla alakalı,daha iyi olsun derken bazısı daha da bozuldu vs ama şu an epey toparlattım,pek beğenmeyecek bir tarafları kalmadı inşallah son final hamlesinde de bir aksaklık çıkmazsa işlemler tamam olacak yoksa son cümlemde belirtiğim gibi beretta benim için en iyi tüfek markası.
SN.ÜNLÜTÜRK bende arızadan kaynaklı sorunları için yazmadım zaten fiyat olarak hiçte azınsanmayacak derecede olan bu tüfeklerde benim için kozmetik veya estetik açıdanda kusursuz olması gerekiyor diye düşünüyorum...
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

• Expert Üye
« Yanıtla #5 : 21 Ekim 2011, 14:55:52 »
O konuda haklısınız ne diyeyim,sanıyorum bana denk geldi biraz kusurları olanlar,çoğunluğu hatasızdır tahminim.
SN.ÜNLÜTÜRK bende arızadan kaynaklı sorunları için yazmadım zaten fiyat olarak hiçte azınsanmayacak derecede olan bu tüfeklerde benim için kozmetik veya estetik açıdanda kusursuz olması gerekiyor diye düşünüyorum...
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
  • 05347677315 TOROS KARTALI
« Yanıtla #6 : 22 Ekim 2011, 12:17:01 »
Allah esirgesin çok büyük bir derdim olmadığı müddetçe ben Sarsılmaz JAWS'ımı satmam arkadaş.Çok otomatik gördüm,böyle performansı yüksek verim alabildiğim bir tüfek geçmedi elime.Herşeyiyle kusursuz,menzili süper,kurşunu mükemmel,her parçası taş gibi sağlam olan tüfeğimi eskitirsem bile yenisini alırım.
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

Çevrimdışı Ahmed DEMİRTAŞ

• *
« Yanıtla #7 : 22 Ekim 2011, 14:35:30 »
cz bruno skeet ,tavşan ve kuş avında tek geçerim üstüne tüfek yok
Ahmed DEMİRTAŞ
1975 İSTANBUL

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 31 Ekim 2011, 18:38:12 »
Baikal 27em 1c 72,5 namlu Huğlu 401 Kinetik 66 namlu haniç çifte 64 namlu......
« Son Düzenleme: 09 Mart 2015, 10:06:44 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 31 Ekim 2011, 18:48:24 »
bu sene benelli montefeltro EL aldım, avda pek deneyemedim ama çok hafif ve kibar tüfek 2.900 gram galiba. tam keklik tüfeği, bayramdan sonrada avda denicem inşallah
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 31 Ekim 2011, 19:08:36 »
ilk tüfeğim babamın eski huğlulardan 3,1 şoklu güzel bir tüfekti hala babamda duruyor,                 sonra yarı otamatikler çıktı üzümlü koparatifin ilk çıkardığı kınetıx  tüfeklerden galiba adı hünkardı,8 li 71 namlulu idi ,fabrikaya gönderdim 4140 çelikten 65 namlu  ve  5 li fişek haznesi taktırdım, kasa kundağa gravür yapıldı  16 sene oldu hala kullanıyorum çok memnunum ,,sonra birtane süper pozem olsun dedim  o zamanlar beratta s 55 ler modaydı herkes gururlanırdı adını söylerken s 55,,s 56,,diye ama büyük bir şok yaşadım ,çok sıkı seçiyordu,, çırpmalar cabası sıkıyı kendim düzdüm gene olmadı 1 yıl zor dayandım sattım,,yerine vursan poze aldım vursan bence s 55 den daha güzel çok güzeldi 13 yıl kullandım daha yeni sattım ,,vursan fix şokluydu mobil şoklu yerine güzel bir poze alıcam şu an araştırıyorum ,yıldız ve ata şu anda ilgilendiklerim teşekürler      
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2011, 19:11:41 Gönderen: Ramazan HAK »
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #11 : 31 Ekim 2011, 21:16:10 »
Marka :Gardone
Model : Horozlu çifte
Şoklar : 3-1
Kullanım alanı : keklik, tavşan, üveyik, tahtalı....

Horozlu olmasının dezavantajlarını zaman zaman yaşadım...

Marka :Krupp Spesial
Model : Çift kırma
Şoklar : 1-3

Uzak mesafeler için harika bir tüfek ama yakın kalkan avlarda mankesi bol...

Marka :Marocchi
Model : Süperpoze
Şoklar :  1-3

Fazla uzun süre kullanmadığım için, fikir belirtemeyeceğim.

Marka :Sauer Baretta
Model : S 56
Namlu boyu : 67
Şoklar :Skeet-Skeet

Skeet yani açık şok olması nedeniyle, parlama avlarında güzel avlar yaptım ....

Marka :Pietro Baretta
Model : S 56
Şoklar : 1-3

Dar şoklu ve kundağının dik olması nedeniyle, üveyik avları dışında pek randıman alamadım...

Marka :Rus Baykal
Model : IZH 27 EM 1C
Namlu boyu : 67,5
Şoklar : Mobil

Hafif gramajlı fişeklerle güzel avlar yaptım. Ağırlık sevdasına sattım ve pişman oldum...

Marka :Franchi
Model : Black Magic Deluxe
Namlu boyu : 61
Şoklar : Mobil

Her türlü gramajla mükemmel çalışıyordu. Olmayacak bir fiyat istedim, alıcı verince de sattım ve pişman oldum...

Marka :Yıldız poze
Model : Spz ME
Namlu boyu : 61-66-71 cm
Şoklar : mobil

Hafif tüfek sevdası yıldızla noktalandı. Geçen sezon fabrikaya git gelle geçti. Bu sezon alışmaya çalışıyoruz. Grupman güzel, ancak ben biraz saçmayı açsın istiyorum, o yönden sıkıntım var. Fabrikadan ilk geldiginde ağırlık konusunda sorunları vardı. Geri yolladım gitti geldi. Ejektörlerdeki hafif metal sürtünmeleri dışında, Mekanik olarak pek sorun yaşamadım.  Servis ve müşteriye yaklaşım süper...

Armsan Phenomayı kafaya taktım. Ancak, kafamdaki bazı sorular cevap bulmadığı için beklemeye aldım...
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2011, 21:25:47 Gönderen: Alkan YOKSUL »
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimiçi Zülküf ÖZDUMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 31 Ekim 2011, 21:53:23 »
Avcılığa ilkokul yıllarımda çanatacılık ile başladım. İçime düşen avcılık ateşi ile yaz aylarında çalışıp, biriktirdiğim harçlıklarıma, babamın da takviyesi ile orta 2. sınıfta (1975) ilk tüfeğim olan CESA 16 tek kırmayı aldım.  Sonra sırasıyla, MKE çifte, Alman;Monte Carlo çifte,Robust 221 aldım ,kullandım. MKE ve Monte Carlo'nun şokları çok dardı. Yakından (gençliğin verdiği heyecan ile çok çabuk atış yapıyor) çok mankeliyor veya avı parçalıyordum. Robust 221' den memnundum, ancak o yıllarda yaygınlaşan spz.ye heveslenip 1986'da Marocchi spz. aldım tüfeğimden çok memnundum. Ancak ağır bir tüfekti(3350grm-herhalda sarsılmaz ile ortak yapılan tüfeklerdendi.)zamanla (yaşlanmadan olsa gerek) reflexler zayıfladı (bu arada bütün bunları keklik avı açısından değerlendirin.) Bu tüfeği de elimden çıkardıktan sonra daha hafif ve dengeli spz. arayışına girdim.  Tek ihtiyacım biraz daha hafif ve problem çıkarmayacak (biraz da ekonomik)bir spz. idi.  Araştırmalarımdan (konuyu açan, sayın Birol DEMİRTAŞ dahil, form üyesi diğer deneyimli arkadaşlarla istişare ettikten) sonra  W&S 912 K ' da karar kılıp, bugün siparişimi verdim. Bazı özel değişiklikler istediğimden, teslimatın 1 ay sürebileceği söylendi. Geldiğinde tüfek ile ilgili düşüncelerimi paylaşacağım. Herkese RASTGELE..
  • Robust 222
  • Breda Astro
  • Sarsılmaz Concorde
Zülküf ÖZDUMAN
1962/Diyarbakır

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #13 : 01 Kasım 2011, 00:07:03 »
Marka :Vursan 92 A
Model : otomatik
Namlu boyu : 65 cm 71 cm
Şoklar :1,2,3,4,5
Kullanım alanı : bıldırcın, keklik, tavşan, üveyik, tahtalı....

Çok memnunum halen kullanırım her türlü avda mahçup etmez yerli benelli...

Marka :Huğlu 103 FE
Namlu boyu : 71cm  76 mm magnum yatak
Şoklar : 1,2,3,4,5

Çok sağlam kaya gibi bir tüfek açık alanda her türlü fişekle her türlü ava uygun dezantajı ağırlığı... ben kınalı keklik türleri tavşan ve ördekte kullanırım..

Marka :Huğlu
Model : çift kırma
Şoklar :  1-2

çok hafif sıfır ayarında bir tüfek çukur bant çok etkili ve tesirli kışın uzun mesafe tavşan ve keklik atışlarında kullanırım tahtalı avındada yıkıcıdır gördüğüm en hafif huğlu çiftedir.

Marka : Falcor
Model : süperoze
Namlu boyu : 69,6
Şoklar :  1-3

yeni aldım Fransız tüfeği saint etienne namlu çok etkili uzun mesafe açık alan tüfeği keklik ve tavşanda  ince saçma hafif gramajda çok iyi sonuçlar aldım  3150 gr hafif bir tüfek çok memnunum.
« Son Düzenleme: 05 Aralık 2011, 15:23:16 Gönderen: Emin OLGAÇ »
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 01 Kasım 2011, 00:38:01 »
koop. üzümlü çift tetik spoze,huğlu 104 a,vursan 92 a,akkar altay yarı oto.,stoeger yarı oto,franchi first class yarı oto,tekrar huğlu 104 a,büyük huğlu conkuest lüx yarı oto.,armsan phenoma..ve sadece 1 günlüğüne sarsılmaz yarı oto(ömrümde birdaha elime almam inşallah)   bunca tüfekten seçmeler derseniz;1 VURSAN 92 A  2.AKKAR ALTAY YARI OTO.  3.BÜYÜK HUĞLU YARI OTO. 4.PHENOMA
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı M.Ali ESMER

• *
« Yanıtla #15 : 01 Kasım 2011, 01:02:28 »
A-500 browning R..beni hiç üzmedi.başkaca bir tüfek kullanmayı düşünmüyorum.
Baikallar ağır tüfek olmasa avına doyum olmaz..
M.Ali ESMER
1975 İzmir

Çevrimdışı Hüseyin ZENGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Avlanmak,Doğa İle İç İçe Olabilmektir.
« Yanıtla #16 : 01 Kasım 2011, 23:00:01 »
BEN de babam sayesinde ava başladım. babamın ve benim ortak kullandığımız silahları yazacağım bende.

90 ların başında babam ilk tüfeğini aldı.

Huğlu süper poze,12 numara,modelini hatırlamıyorum. ama gavur ölüsü gibi çok ağır bir tüfekti, fazla kullanmadı sattı.

sarma namlu horozlu belçika çifte, 16 numara.modelini ve markasını hatırlamıyorum,ama namlusu çok uzundu,kaz ve ördek avcıları için biçilmiş kaftan bir tüfekti, fazla kullanmadı onu da babam,sattı onuda.

imperator alman otomatik,12 numara.3+1 di sanırım. çok güzel  ve kullanışlı bir tüfekti,çok seri ve tutukluk yapmayan bir tüfekti.  o zaman 1000 marka satmıştı babam tüfeği.  tek kusuru ara ara çift patlatmasıydı. bunun sebebi de alt şarjöre mermi sürülen maşanın yamulmasından sonra ilginçtirki tüfek çift patlatmaya başlıyordu.

çiftsan 67 namlu süpersoze.   çok güzel saçması olan ve aklımda kaldığı ile kundakları koyu ve desenli,üzerindeki gravürler el  yapımı güzel bir tüfekti. sattığına pişman olduğu tüfeklerden.

bana aldığı tek tüfek. 14-15 yaşlarındayken babam bana ruhratsız bir tek tüfek almıştı. 16 numaraydı.  markasını felan hatırlamıyorum ama aklımda kalan tek şey 16 numara oluşu ve iğnesinin az vurmasından dolayı bazı fişekleri patlatamamasıydı. sonra tamire verdik tüfeği iğnesi yapılsın diye,sağolsun tamirrci amcam iğneyi öyle bir yapmışki,fişeği öyle bir gömüyorki namluya,çıkartmak için çekecek kullanmak zorunda kalıyorduk.  :D onu da sattı babam fazla tutmadı.

cesa 12 numara tam çakmak ejektörlü süperpoze.  elime ilk aldığımda uzay mekiğindeymiş gibi bir hisse kapılmıştım.  hayatımda ilk kez ejektörlü poze kullandığım için :D  hafif ve üst bandının geniş olması sebebiyle çok güzel göze gelmesi aklımda kalan olumlu yönleri,olumsuz yönü de her yerli tüfekte olduğu gibi alt ejektörünün tutukluk yapmasıydı. onu da fazla tutmadı babam onu da sattı.

senetör otomatik. 12 numara ve franki gibi dıştan soklu bir tüfekti. av bayisi babamın arkadaşı olduğu için fatura kestirdik ve gittik ava. 32 gr dan aşşağı fişekelri atmıyordu. ne biçim tüfekse. sonra faturayı iptal ettirdik ve verdik geriye.

vursan otomatik. 12 numara ve seri nosu 4XX1  olan ve ilk çıkan tüfeklerden bu otomatiği aldıktan sonra başka tüfeğe bakmaz olduk.  ümraniyeden fabrikandan bir tanıdık bulduktan sonra ona birde bıldırcın ve çulluk için kısa namlu yaptırdık.her avda çok işlevli bir silah herkese tavsiye ederim. vursan etiketini söküp benelli etiketi apıştırsan kimse anlayamaz öyle bişey. :)

çiftsan 71 süper poze.2/4 4/4 şoklu halende kullandığım pozem.  verdiğiniz paranın hakkını veren ve 40 gr semi magnuma kadar fişek attığım ve hiç bir zaman yarı yolda bırakmamış bir tüfek. yerli  ama güzel diye tabir edebileceğim bir tüfek.

benden gece gece bu kadar,diğer arkadaşlarında deneyimlerini bekliyoruz. :)
Hüseyin Zengin, 1979 Küçükçekmece/İstanbul-Malatya/Arapgir

Tam çakmak çifte sevdalısı....

Çevrimdışı E.Özkan DEMİR

• *
« Yanıtla #17 : 01 Kasım 2011, 23:07:10 »
hayatım boyunca 3 tüfek kullandım

Marka :Huğlu 103 d
Namlu boyu : 66
Şoklar : 2\4
çok iyi bir av tüfeği gurupman ve dengesi bana göre çok iyi

Marka :Huğlu
Model : çifte
Namlu boyu : 71cm 
Şoklar : 1\3
av performansı ve yıkıcılığı çok iyi 80 yıllara ait babama ait hala bende

Marka :92 a
Model : otamatik
Namlu boyu : 66
Şoklar : 1,2,3,4,5
bu tüfek bence yerli otomatik tüfeklerin en iyisi hala durur ama ben onu emekli yaptım
Erdinç Özkan DEMİR
1975 ANKARA
05306036855

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 04 Kasım 2011, 09:27:39 »
üzümlü prenses
71 namlu
76 yatak
şoksuz

ilk yediğim kazıktı,iki kullanımdan sonra hemen sattım.

sarsılmaz franchı
71 namlu
76 yatak
12345 şok
güzel tüfekti,ingiliz kundak olmasının yanında bir eksiği yoktu,ama yerli tüfeklerin standart hataları şok oturmaması,namlunun kasada oynaması,vardı.

sarsılmaz cobra pompalı
61cm namlu
slug namlu
bir hevesle alınmış bir tüfek,sağlamdı,tek eksiği pompalama mesafesi biraz uzun gibiydi,birde çok oynuyordu.

sarsılmaz verona plastik kundak
66 cm namlu
76 yatak
12345 şok

çok hevesle aldığım,işçiliği çok güzel bir tüfekti,fişek tutucuda bir hata vardı hemen değiştirdiler,güzel tüfekti.

akkar altay special
71 namlu
76 yatak
12345 şok
en sevdiğim tüfekti,işçiliği çok güzeldi,çok seriydi,tek kusuru halada öyle tetik mesafesi çok uzun parmak yetişmiyor,yeni aldığım tüfekte öyleydi yaptırdım.

akkar namlu winchester poze
71namlu
76 yatak
12345 şok
çok güzel bir pozeydi tek kusuru ağırlığıydı 3,5kg vardı.avrupa tüfek hissi veriyordu.

akkar churchill ghold
71 namlu
76 yatak
12345 şok
şu an elimde hoşuma gidiyor,av performansını denemedim daha.

brownıng gold
71 namlu
76 yatak
234 şok
tarife gerek yok tüfek gibi tüfekti,çok kullanılmış olmasına rağmen.sattığım arkadaşta mamnuniyetini iletiyor hala.

hatsan luger
61 namlu
76 yatak
12345 şok
buda güzel tüfekti fakat herzamanki gibi ihraç fazlasıydı,malum hatalar bundada vardı.

stoeger
71namlu
76 yatak
12345 şok
bu tüfekte vurmayı öğrendim,herşeyiyle tatmin ediciydi.

kral escord
71namlu
76 yatak
12345 şok
hayal kırıklığı başka bişey demiyorum...
« Son Düzenleme: 04 Kasım 2011, 09:33:08 Gönderen: Raha BOLAT »
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 04 Kasım 2011, 09:30:21 »
maşallah hepsinede güzel demişim:) kısacası yerlilerde olan kusurlar çoğunda vardı. çok avrupa tüfek kullanmadığım için bilmiyorum acaba onlardada namlunun kasa içinde oynaması,şokların düzgün oturmaması,gibi hatalar varmı,bilen tecrübeli arkadaşlar varsa cevaplasın. bu tüfekler hakkında daha ayrıntılı bilgi isyteyenlere verebilirm.
« Son Düzenleme: 04 Kasım 2011, 09:35:06 Gönderen: Raha BOLAT »
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Savaş YENAL

• *
« Yanıtla #20 : 04 Kasım 2011, 19:22:54 »
Benim ilk kullandığm tüfek arkadaşın babasına ait üzümlü çifteydi pek av vuramadık karatavuk falan ufak kuşlar bu tüfeğin hatırladığım özelliği dipçiğinin uzunolmasıydı daha sonra üzümlü 61 namluotomatik kullandım çok arıza verdi ama biraz av vurdum daha sonra üzümlü süperpoze kullandım yazın çok güzel av yapıyo ama kışın iş yok şimdi sarsılmaz süper şampiyonum var gerçekten harika yazın hafif dolular ve ince saçma kışın normal dolularda dört meysimlik kullanılacak hafif bir spr poze
Savaş YENAL
1981 hacıbektaş

The following users thanked this post: İbrahim AKTAŞ 51

Çevrimdışı Orkun ÜNLER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 05 Kasım 2011, 21:19:58 »
Robust 222 12 Cal
Dayımın tüfeğidir. Ben de az kullandım. Dolu seçer. Hafif zarif ve saçması çok etkilidir. Köylü tüfeği değildir, sağlam olmakla beraber hor kullanmaya gelmez.  İdolüm diyebilirim. Bende çifte merakı onunla doğmuştur. Çocukluğum onun avlarını yiyerek geçti. Şahsiyetli bir silahtır. Menevişi ve makaralı kayışı harikadır. Saçması adeta ava yapışır ve yakar. Hala baş köşede duruyor.
Aya Pieper 12 Cal
Kiracımızın babasından kalma çok hor kullanılmış ve sandıkta korozyon içinde ölüme terk edilmişti. Ben kurtardım. 2 sezon da avlandım. Dolu seçmez, kromsuz gayet etkili saçma çıkaran namlusu vardır. Tüfek ağır da değildir. Biraz işçiliği zayıftır. Bu gün elime geçse alır keyfle kullanırım. Keklik ve tavşan avları için ideal.
Simson Suhl 12 Cal Ejektörlü çifte
2007 yılında ihtiyar bir almancının sandığından çıkarak büyüğüm olan bir büyük ustanın aracılığı ile beni buldu. kromsuz nefis bir namlusu vardır. Hafif doluyu sever. Korozyona açıktır. Gayet sağlam, oldukça zarif ve saçması çok etkilidir. Vücut ölçülerime göre yeni kundak yaptırdım, çok severek kullanıyorum.
Huğlu 12 Cal SP
İlk tüfeğimdir. Yıllarca her avda kullandım. Gayet sağlam ve tatmin edici bir tüfektir. Saçması da iyidir. Ancak çok ağır ve kaba saba idi. Elden çıkardım.
Huğlu 20 Cal Çifte
Büyük umutlarla sipariş üzerine yaptırdım. Sonuç hiç de tatminkar oladı. Sattım. Saçması iyi ve sağlamsa da işçilik kötü tüfek gülle gibi idi.
Huğlu 601 12 Cal Otomatik
İşçiliği daha iyi idi. Ama çok çok da beni tatmin etmedi. Özellikle kış avlarında tatmin olmadım. Otomatiğide sevmedim. Sattım.
Yıldız 20 Cal SP ejektörlü
Sadece yazın bıldırcın avında kullanıyorum. Grupmanı iyi, hafif, ergonomik, parasına göre iyi. Lakin kış avları için uygun değil. Ben randıman alamadım.
Özet yerli sanayi çok yol aldı ama ben kullandığım avrupa mallarında hiç şikayetlik olay yaşamadım. Silahlar bana güven verdi ve standart modeller olmalarına rağmen tatmin etti.
Sadece çalışıyor ve vuruyordu. Başka hiç bir özelliği yoktu. Sattım.
Sarsılmaz Concorde 12 Cal Otomatik
  • Simson Suhl SXS ejektör 12 Cal.
  • Fusil Robust Brevete s.g.d.g 222 SXS 12 Cal.
  • Fusil Robust Brevete s.g.d.g. 222 SXS 16 Cal.
  • Akus OB O/U 12 Cal.
  • Huğlu 103 d O/U 12 Cal.
  • Yıldız SPZ-ME O/U 20 Cal.
Orkun ÜNLER
1972 KONYA

Çevrimdışı Orkun ÜNLER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 05 Kasım 2011, 21:24:39 »
İradem dışında bir karışıklık olmuş mesajda. Huğlu 601 in altındaki açıklama Sarsılmaz concordeye aittir. En alttaki Sarsılmaz Concordenin üstündeki açıklama Huğlu 601 e aittir. Özür dilerim.
  • Simson Suhl SXS ejektör 12 Cal.
  • Fusil Robust Brevete s.g.d.g 222 SXS 12 Cal.
  • Fusil Robust Brevete s.g.d.g. 222 SXS 16 Cal.
  • Akus OB O/U 12 Cal.
  • Huğlu 103 d O/U 12 Cal.
  • Yıldız SPZ-ME O/U 20 Cal.
Orkun ÜNLER
1972 KONYA

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 05 Kasım 2011, 22:18:51 »
Marka:Huğlu
Model:Tek kırma
Namlu:71cm

Avcılığa başladığım tüfekti.Horozlu olup huğlunun en eski tüfeklerinden.Elime ondan daha güzel performansı olan bir tüfek daha geçmedi :)

Marka:üzümlü Maraton
Model:Otomatik (Boru şok)

Kendi adıma aldığım ilk tüfektir.Çok av vurdum.Bir yerli tüfek bu kadar güzel mi öldürür dedirtecek kadar.Amaaa gel gelelim otomatik tüfek ama sözde :).  2. fişeği atsa 3. atmıyor bazen 2. atmıyor hatta bazen 1. de atmıyor :).Ne yaptıysam ne ettiysem tüfeği düzgün çalıştırtamadım.Sürekli sıkıştırma sorunu vardı.

Marka :Üzümlü (kooperatif) tristar
Model:süperpoze (tek tetik)
Namlu:71 cm

Hayatımda bu tüfek kadar hava yeren fişek ayıran bir tüfek daha görmedim.Çift patlama sorunu mu dediniz cabası.Randıman alamadığımdan otomatik tüfekle değiştim

Marka:ATA
Model: Als 2100 traditions (otomatik)
şoklar:1.2.3.4.5

Bir avcı arkadaşımla süperpoze ile değiştim.Farketmeden hayatımın en doğru hareketini yapmışım.Bana avcılığı avdan zevk almayı öğreten tüfek oldu.Hagi hava şartı olursa olsun çalışmam öldürmem demeyen bir tüfek.Halen kullanıyorum kullanabildiğim kadarda kullanmay düşünüyorum.

Marka:Huğlu
Model:104 b süperpoze
Namlu:76 cm
Şoklar:2   3

Aynı tüfekden çok yakın arkadaşımda çok iyi performansı olması sonucu bende almaya karar verdim.Aldığım tüfekle yüksek gramaj sorunu yaşadım sürekli olarak.  3.5 kg olmasına rağmen aşırı tepiyordu.Yakın zamanda huğlu firmasının da desteğiyle tüfeğim düzeltildi.Geldiği günden beri çok iyi performans çıkardı.Uzak mesafeli vuruşlarla gözümü doldurdu özellikle
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı Kemalettin GÜVEN

• *
« Yanıtla #24 : 08 Kasım 2011, 22:21:11 »

Bunlar da benim tüfeklerim.
« Son Düzenleme: 21 Aralık 2011, 23:01:02 Gönderen: Kemalettin GÜVEN »
Kemalettin GÜVEN
1945 Almanya/Bielefeld.