Gönderen Konu: Domuz Etini Köpeklerimize Yedirelim mi?  (Okunma sayısı 7390 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ali UZUN

• *
Domuz Etini Köpeklerimize Yedirelim mi?
« : 20 Ekim 2011, 22:54:07 »
Acaba yedirmemelimiyiz? yada yedirsek eğer bi sıkıntısı olur mu? çeşitli rivayetler var
halk arasında ama bilimsel bi cevap bulamadım
balada çobanın biriyle konuşmuşdum davar köpeklerine kangallara
yediriyolarmış arkasındanda kuruk yağı yediriyolarmış öyle beyan etmişdi
kuyruk yağıda domuzla boğurken ağzına midesine kaçan kılların temizlenmesi içinmiş.
eti için denk geldikçe veriyoruz dedi..
bilgisi olan var mı?
Ali UZUN
1977 ANKARA
mirali
Türk'sen öğün...Değilsen itaat et
kuzey en kuzey Arhavi..
TB2CZY

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Ynt: Domuz Etini Köpeklerimize Yedirelim mi?
« Yanıtla #1 : 21 Ekim 2011, 08:44:02 »
Ali abim domuz eti müslümanlara haram. Domuz etini yiyen insanlar Türkiyede bile varken ben b.k yiyen, işkembe yiyen köpeğime neden yedirmiyeyimki? Parazit haplarını verme sürelerini kısa tutacaksın sadece. Biz lokantalardan değil köpeklerin menüsünden bahsediyoruz.
Ayrıca afrikadaki yaban köpekleri her yakaladıkları hayvanı yedikleri gibi susuzlarınıda yakaladıkları avların kanları ve idrarları ile giderirken bizim köpeklerimize ev yemekleri verelim tartışması yapmamızda gayet mantıksız olur. Bunlar köpek. Metabolizmaları kemikleri bile eritecek şekilde yaratılan mahluklar
Bulsam her öğün veririm ama şahsen ben kültür olarak domuzun necis olduğu kültürü ile yetiştiğimiz için tiksiniyorum. Eldivenleri giydikten sonra ön ve  arka butlardan güzel kuşbaşılar çıkıyor ;D ;D
Tencereye suyu ekliyeceksin sonra kuşbaşılar ile kabuklarıyla patatesleri koyacaksın. Biraz kaynadıktan sonra az makarna, pirinç ve ıspanak ekliyeceksin. Sonra soğutup köpeğine vereksin;D Sonra bi bakıyorsun senin kopoylar kangal gibi olmuş ;D ;D 
Hem şimdi buralarda ben köpeğime domuz eti yedirmem diyen şahıslar acaba verdikleri kuru mamaların içeriklerini biliyorlarmı?

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı Mehmet MEHMETOĞLU

• *
« Yanıtla #2 : 21 Ekim 2011, 09:38:51 »
Domuzda bi hastalık belirtisi yok ise bence vermenizde hiç bir sakınca yok
Mehmet MEHMETOĞLU
1973 istanbul

Çevrimdışı Dr.Onur ŞEREFHANOĞLU

• *
« Yanıtla #3 : 21 Ekim 2011, 10:02:28 »
Benim bildiğim fazlası dokunuyormuş ama bundan emin değilim.
Dr.Onur ŞEREFHANOĞLU
0 Rh + 1978 BOLU

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #4 : 21 Ekim 2011, 12:18:27 »
Benim bildiğim fazlası dokunuyormuş ama bundan emin değilim.

Abi herşeyin fazlası zarar. Benim köpeklerimden Türkiyede doğan lusi domuz eti yemiyor. Türkiyede doğması bile örf adet ve kültürümüzü öğrenmesine yetiyor demekki. ;D ;D  Ama Almanyadan geleni sorma. Nede olsa alman ;D ;D ;D

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı İsmail MANAV

• *
« Yanıtla #5 : 21 Ekim 2011, 12:29:26 »
bencede ver tabıkı pısır sonra ver cok faydalı olucakdır cok enerjı verır hemde
İsmail MANAV
15.04.1965
İSTANBUL

Çevrimdışı Dr.Onur ŞEREFHANOĞLU

• *
« Yanıtla #6 : 21 Ekim 2011, 12:30:26 »
Abi herşeyin fazlası zarar. Benim köpeklerimden Türkiyede doğan lusi domuz eti yemiyor. Türkiyede doğması bile örf adet ve kültürümüzü öğrenmesine yetiyor demekki. ;D ;D  Ama Almanyadan geleni sorma. Nede olsa alman ;D ;D ;D
Muhafazakar yetiştirdiniz demekki :)
Dr.Onur ŞEREFHANOĞLU
0 Rh + 1978 BOLU

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı Ali UZUN

• *
« Yanıtla #7 : 21 Ekim 2011, 12:36:02 »
İilginize teşekkür ederim..
evet bundan sonra içim rahat edicek
öyle bedava ya yok ama ,çalışsınlar alınlarının teriyle kazansınlar yesinler :D
Ali UZUN
1977 ANKARA
mirali
kuzey en kuzey Arhavi..
TB2CZY

Çevrimdışı Murat AYAZ

• *
« Yanıtla #8 : 12 Kasım 2011, 15:05:09 »
yagı köpege agır geliyor diye duydum.etini yemeyen köpekler içinde,üstüne ateş yakıp resmen pişiriyolar hayvanı.bu kokuyu duyan köpekte dayanamıyo tabiki  ;D közde domuz  :P
Murat AYAZ
1976   B Rh +
Eskişehir

Çevrimdışı Ramazan DAL

• *
« Yanıtla #9 : 14 Kasım 2011, 21:57:03 »
:):)
Ramazan DAL
1964 antalya

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 14 Kasım 2011, 22:21:48 »
köpeğe hiç bi şekilde ağır geliceğini sanmıyorum . Ancak siz köpeğinize 4 yaşına gelene kadar sadece mama verdiyseniz fazlasınn zararı olucağı kesin . Ancak hayvan tavuk eti kemiği , paça , gırtlak ne blim bu şekilde şeyler yemeye alışkınsa bi zararı olmaz.Tam tersi faydası olur , rıdvan beyin dediği gibi köpek mamalarının içeriklerini bilseniz . Amerikadan gelen bir arkadaş ile konuşmuştuk , restaurant ların kalan yağlarını da toplayıp köpek mamsı içine katılıyor yada at domuz gibi hayvanların da eti mevcut . O yuzden eldivenleri geçirip bi but kaparsın pişirip verirsn .Çiğ et zararlı olabilr.  aman sakın bak pişirken of şöle güzel koktu tadına baksam mı acaba diye düşünme !
:)
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Ali UZUN

• *
« Yanıtla #11 : 15 Kasım 2011, 09:00:20 »
köpeğe hiç bi şekilde ağır geliceğini sanmıyorum . Ancak siz köpeğinize 4 yaşına gelene kadar sadece mama verdiyseniz fazlasınn zararı olucağı kesin . Ancak hayvan tavuk eti kemiği , paça , gırtlak ne blim bu şekilde şeyler yemeye alışkınsa bi zararı olmaz.Tam tersi faydası olur , rıdvan beyin dediği gibi köpek mamalarının içeriklerini bilseniz . Amerikadan gelen bir arkadaş ile konuşmuştuk , restaurant ların kalan yağlarını da toplayıp köpek mamsı içine katılıyor yada at domuz gibi hayvanların da eti mevcut . O yuzden eldivenleri geçirip bi but kaparsın pişirip verirsn .Çiğ et zararlı olabilr.  aman sakın bak pişirken of şöle güzel koktu tadına baksam mı acaba diye düşünme !
:)

yok yok o bi kere olur ilk defa almanyaya gitmişdim 16 yaşında, döner yemeye gittim tek başıma tabi yunanlılarında döner yaptığını bilmiyodum her sakallı dedem ya
ama bi farkla yapıyolar domuz etinden, bilmeden güzel bi yedim, valla bana iyi dokundu öldüm karın ağrısından ishalden,benim köpeklere napar bilmem:)
kısaca y.dışına çıkınca yunan dönerinden uzak durun derim..
Ali UZUN
1977 ANKARA
mirali
kuzey en kuzey Arhavi..
TB2CZY

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 15 Kasım 2011, 17:38:48 »
istesende istemesen de köpek sahibine benzer derler :) bence sende yedirme köpeğine
bu yunanlar da herşeyi bizden çalıp üstüne  yatıolar  yok yoghurt ilk yunanistanda yapıldı yok baklava bizim tatlımızdır bide döner e el attılarsa eywah eywah :) son duyduğum dedikoduya göre de huğlu yunan malıymış :pppp
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ