Gönderen Konu: KÖR TURNA.  (Okunma sayısı 1452 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Murat YILMAZ 55

• *
  • Biz Avcıyız, Doğaya Muhtacız...
KÖR TURNA.
« : 18 Ekim 2011, 22:00:00 »
Zamanında köyün birinde tüm avcılar bir avcı kahvesinde toplanırlar ava gitmedikleri zaman konuşurlar atıp tutarlar güler eğlenirlermiş...herkes av maceralarını bire bin katarak ballandıra ballandıra anlatır dinleyenlerin hepside bunların palavra olduğunu bilir ama yinede dinlemekten zevk alırlarmış. köyün en yaşlı avcısı olan ahmet ağa ise bir köşede hep sohbetleri dinler güler ama hiç konuşmazmış. genç avcılar bir gün kendi aralarında söylenirken bu ahmet ağa niye hiç konuşmuyor adam en yaşlı avcımız kim bilir ne avlar yapmıştır anlatacak hiçmi bişeyi yok demişler. ve ahmet agayı konuşturmaya karar vermişler... -ahmet ağa anlat hele senin hiçmi anın yok biz yalan dolan anlatıyoruz sende anlat...ahmet aga-açmayın yaralarımı benim  deyip bi of çeker.. gençler ısrar eder ahmet aga anlat hele...
ahmet aga ısrarlara dayanamaz başlar anlatmaya.
-gençliğimde birgün tüfeğimi aldım elime şööle bi dolanıp geleyim dedim ava.. çıktım dolanıyorum bi baktım havadan bi tane turna geçiyor...normalde turna vurmak adedim değilya şu turnanın bi ayaklarını kaşıyayım dedim ayaklarına nişan aldım. tam tetiği kestimkiiiii turna gagasıyla ayagını kaşımaya çalışmasınmı. içim yandı ama iş işten geçti turna döne döne düştü yere.. yanına gittim ne görim saçma turnanın bi gözünden girmiş diğerinden çıkmış...
turna feryat figan ediyor bagırıyor  sesini duyan diğer turnalarda bağırmaya başladı toplandılar başına...
yaaa gençler böyle işte dedi ahmet ağa.. eskiden turnalar sürü uçmazdı ve uçarken bağırmazdı.. o günden sonra o kör turna yolunu kaybetmesin diyeturnalar sürü uçuyor ve sesimizi duyup kaybolmasın diye uçarken bagırıyorlar.
GENÇLER ŞAŞIRMIŞ AĞIZLARI Bİ KARIŞ AÇIK. PEH BE           AHMET AĞA DEMİŞLER SENDE DURDUN DURDUN TURNAYI GÖZÜNDEN VURDUN...

Murat YILMAZ
1985 SAMSUN ÇARŞAMBA- Ünye
iş ve meslek danışmanı