Degerli arkadaslar,
Ben mumkun oldugunca objektif degerlendirmemi avcı arkadaslarimla paylasmak istedigim icin bu degerlendirmeyi yazdim. Ancak gelen bazi cevaplarin biraz daha dusunulmus olmasini dilerdim.
Ben de M 3500 ile 24 gr fisek tartismasina karsiyim. Zaten mesajimda bunun altiniz cizdim. Ancak bugun Beretta en ileri modelini 28 gr-66 gr arasinda calisacak şekilde dizayn ediyorsa bunun arkasinda bir ihtiyac ve talep vardir demektir.
Turkiye'de bu silahi kullanacak yer var mi sorusuna gelince: 2010 senesinde aldigim P-350 ile 2011 Kasim ayinda kaz avi icin az bilinen bir yoremizde 66 grami bir defa denedim, cok iyi sonuc aldim. 36 gr ile guvenemeyecegim bir mesafeden 3te 3 oldu. Ancak bu avi sezonda ancak bir kere yapabildim, attigim fisek de 3'te kaldi.
Burada standart mantik devreye girerse benim hic M 3500 almamam lazim. Avcilik zevktir, zevkin mantigi olmaz. Kaldi ki benim icin 32 gramdan 66 grama kadar atabilen bir silah sadece bildircin, cil ve cullukta kullanilamayacak demektir ki bunlar icin de biri cift namlulu iki super pozem ve bir de cogunlukla domuz avinda kullandigim pompalim var. Culluk avina hic gitmem, cil memlekette zaten kalmadi, ben sezonu acincaya kadar da yamyamlar bildircin birakmadi.
Sunu da unutmamak lazim, bundan 50-60 sene evvel de fisek yataklari 65 mmlerden 70 mmye, gramajlar da 32den 36ya yukseldigi zaman da benzer tartismalar herhalde yasanmistir.
Benim M 3500 almamdaki diger bir neden de ABD piyasasinda en agir fisekleri kullanmak uzere satilan bir silahin guvenlik acisindan beni yaniltmayacagi kanaatimdir. Hele ki bu tufek yerli olarak imal ediliyorsa gurur duymak lazim. Ben M3500'un bugun Turkiyedeki bir avcinin gittigi av turlerinin buyuk kisminda kullanilabilecek saglam, guvenilir ve kalitesine gore uygun fiyatli bir silah oldugu kanaatine vardim. Herkes bununla 66 gr atmak zorunda degil.
Buna karsin Forumda maalesef bazi bilgilerin dezenformasyon maksatli yazildigini uzulerek gordum (bu silahtan bilmem kac tane getirtip denedigini ve hepsinin bozuk ciktigini yazan bir arkadasin mesajinda icra yayinin dipcik icinde oldugu yaziyor, hic bir stoeger otomatikte oyle degil, Beretta 1200 serisinde ve Beneli M2 serisinde kundak icindedir). Forum yoneticilerinin geregini yapacagina inaniyorum.
Fatih Tokatli