Gönderen Konu: Yetişkin köpek  (Okunma sayısı 5463 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan AKKUŞ

• *
Yetişkin köpek
« : 15 Ekim 2011, 17:44:57 »
Arkadaslar benim ve bir çok arkadasın merak ettigi,hatta tecrubesinin olmadıgı bir konuya temas etmek istiyorum.Bir çok yerde yavru köpek alırken dikkat etmemiz gerekenler yazılıp soylenirken,bizim forum sayfamızda dahil,yetişkin köpek ilanlari olduğu halde yetişkin köpek sahiplenirken nelere dikkat etmemiz gerektiği ve yetişkin köpeği sahiplendikten sonra hayatı boyunca yaşayacağı yeni yuvasına geldiginde ona nasıl davranacağımıza, neler yapmamız gerektiğinden kimse bahsetmiyor.Tecrübeli arkadaslar ve yıllardır köpek sahibi olan Abi'lerimiz bu konularda tecrubelerini paylasirlasa,o yeni evine gelen yetişkin canlara insanlar nasıl davranacağını öğrenir,hemde yetişkin köpek almaktan insanlar korkak ve çekimser kalmazlar,bilgi ve tecrubesini paylaşan herkese teşekkür ederim...
Hakan AKKUŞ
1976 SAMSUN

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Yetişkin köpek
« Yanıtla #1 : 15 Ekim 2011, 19:10:31 »
yavru köpek aldığında aşıları ve parazitleri yapıldı diye sakın inanma ,,çakma yapıp gönderiyorlar çoğu kişininin yavrusu bu yüzden ölüyor,,çakma yapıp gönderiyorlar derken kimse yanlış anlamasın bazı kişiler için söylüyorum,, böyle yapıp gönderenler var,,yavru geldiğinde içine sinmiyorsa aşıları yapılmalı,,,
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 15 Ekim 2011, 19:18:51 »
yavru köpek aldığında aşıları ve parazitleri yapıldı diye sakın inanma ,,çakma yapıp gönderiyorlar çoğu kişininin yavrusu bu yüzden ölüyor,,çakma yapıp gönderiyorlar derken kimse yanlış anlamasın bazı kişiler için söylüyorum,, böyle yapıp gönderenler var,,yavru geldiğinde içine sinmiyorsa aşıları yapılmalı,,,

bencede aşı en önemlilerinden..bir yaşında köpegim gençlik hastalıgından ölmüştü...alırken sahibi yeminbillah etmişti aşılarını eksiksiz yaptırdım diye... emekler uçtugitti,üç kuruş fazla para için bu yalanlara meyleden insanlar çıkıyor bazen....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 15 Ekim 2011, 19:32:53 »
bencede aşı en önemlilerinden..bir yaşında köpegim gençlik hastalıgından ölmüştü...alırken sahibi yeminbillah etmişti aşılarını eksiksiz yaptırdım diye... emekler uçtugitti,üç kuruş fazla para için bu yalanlara meyleden insanlar çıkıyor bazen....
birol bey karnelerin üzerlerine göstermelik aşı pulu parazit pulu ve imza atıyorlar ..veterinere sorun onlarda yapılabilir diyor çok güvenmeyin diyorlar ,,herkes için geçerli değil tabiki gerçenten aşılarını yapıpta gönderen arkadaşlar var,,geçmişte bana gelen yavrulardan biri parazitleri yapıldı dedi daha 10 gün önce yapılmış tarihinde yavrunun karnı şişti  kakasında kan görmeye başladım veterinere götürdüm parazit dedi ,hap attırdı kakası vıcır vıcır solucan ,,çakmaymış,,
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimdışı Veysel ALTINDAĞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 15 Ekim 2011, 21:06:24 »
bu konuda başımdan geçen bir olayı paylaşmak isterim

burda beraber ava gittiğim arkadaşların gıpta ettiği bir seter im vardı. Tek sorun (bence sorun olmasada) çulluk bulana kadar açılırdı. Onuda av hırsına bağlardim. Birkaç ay önce 3. Kişilerle aramdam geçen konular yüzünden bir kizginlikla sattım. Hemde çok cüzzi bir fiyata. Sattığım adamıda köpeğe gerçekten değer verecek bir kişiden seçtim vede yanılmamışım. Geçenlerde köpeğimin yeni sahibi beni aradı vede köpekle sorun yaşadığını söyledi. Ne olduğunu sorunca köpek gezmiyor dedi. Bende büyük bir şaşkınlıkla şaka yapıp yapmadığını sordum. Açılmasını anlarım ama gezmemek o köpeğe göre değil. Adamla anlaşıp akşam msn den köpeğin avda çekilmiş videolarını attım. Ilk tepkisi şu oldu. Bu köpek bende böyle av yapsın sırtımda taşırım. Şimdi köpekle daha fazla zaman geçirmeye başladı. Usta köpekte herkesin belli kriterleri olsada ben önce merada deneyip, avda çekilmiş videolarını görüp öyle almayı tavsiye ederim.
Veysel ALTINDAĞ
BURSA 1985
www.avcininyeri.net

Çevrimdışı Hakan AKKUŞ

• *
« Yanıtla #5 : 16 Ekim 2011, 13:54:43 »
Burada aşılarının yapılıp yapılmadığı çok önemli ve bu konuda vicdanende dogruyu söylemek gerekir,aşılarının tam yapılıp yapılmadığını,bence bir önemli konuda ailemize yeni katılan ,belli bir yasa kadar alıştığı ailesinden ayrılıp yeni ailesine ve ortama giren bu can dostumuza bundan sonra ilk günde dahil neler yapabiliriz,nasıl davranmamız lazım daha ilk haftalarında,bence Buda önemli,adaptasyon meselesi var ortada....
Hakan AKKUŞ
1976 SAMSUN

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #6 : 16 Ekim 2011, 16:04:54 »
Aşı denilince aklıma geldi. Köpek yetişkinde olsa senede 1 defa karma aşıya devam etmemiz 1-2 veteriner tarafından tavsiye edildi.
Ayrıca yetişkin köpek alırken şöyledir böyledir diye söylenilenlerin hiçbirine inanmamalı yerinde görmeli. İleride bir sıkıntı olursa hem alıcı hemde satıcı rahat etsin.

Köpeğin çenesinin düşük yani geveze, mahaleliliyi ayağa kaldıracak şekilde olup olmadığı sorulmalı bu konu da şart ileri sürülmeli. Çok muhteşem köpeklerin gevezelilikten satılığa çıktığını çok gördüm

Aportta ağzı sertmi yumuşakmı yada aport yapıyormu merada denenmeli

Tuvalet problemini nasıl hallettiği, baktığınız yerin durumuna göre önemlidir. Bunuda sorun

Yine merada silah sıkılmalı tepkisine bakılmalı

Çok açılanmı yoksa fazla açılmayan bir köpekmi arandığı iyi bilinmeli bu konuda arazide köpek takip edilmeli

Keklik ve tavşan ağırlıklı avlıyacak olanlar özellikle bıldırcın ve çulluk avlarında muhayyer denilen  yetişkinleri tercih etmemeli, bir nevi kumardan kaçınmalı.

Marmara bölgesindeki çulluk avcısı usta köpek alırken meraları makilik olan akdeniz avcıları 2 kere düşünmeli

Köpeği alırken yemek konusu, kızma, azarlama yada cezalandırma konuları normal zamanlarda  ne yapması yada ne yapmaması gerektiği gibi konuları uzun uzadıya konuşmalı

Herşey yolunda, merada sahibi ile çalışmasını beğendiniz ve yetişkin köpeğinizi aldınız. 2-3 hatta 6 aya kadar köpeğin sizinle eski sahibi gibi çalışmasını beklemeyin. Özellikle continentaller sahip ararlar. Yeni sahibine uyumu uzun sürebilir.

Özellikle yetişkin köpek satan birisi iseniz köpeği merada herşeyiyle gösterip beğendirdikten sonra satış anlaşması yapmayı  unutmayın. Sizde muhteşem olan bir köpek belli bir zaman sonra başkasında aynı olmazsa başınız ağrımasın
Sattığınız köpeğin arkasında durun ama bu sitelerde birbirilerini bu konuda rezil rüsva etmeye çalışan çok kişiler oldu.

Her ne olursa olsun sitedeki ilanlara kanıp köpek almayın.
Çünkü meradaki bütün kuşları vurup köpeğinin önüne koyup ben vurdum diyenleride gördü bu siteler
Sabahın 3-4 ünde ava çıkıp projektörle ava başlayıp 2-3 tavşan vurup ava devam edip gündüz köpeğinin önüne koyupta resim çekinenleride gördü. Onun için köpeğin resimlerine değilde varsa videolarına inanın. Gidin yerinde görün beğenirseniz alın beğenmezseniz gittiğini 50-100 liralık masraf yanınıza kar kalsın
« Son Düzenleme: 16 Ekim 2011, 16:06:36 Gönderen: Rıdvan KOCATAŞ »

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı Hakan AKKUŞ

• *
« Yanıtla #7 : 03 Kasım 2011, 08:50:59 »
Dün bir sitede haberde okudum,benim bu konuya değinmem ve insanları bilinçlendirelim ve kafalarında farkındalık oluşturalım demem ondandır...Haberde yapılan bir incelemeye ve sonuçlarına göre insanların çoğunluğunun kafasında en önemli kalıtsallaşmış yargı yetişkin köpek sahiplenilmez alınmaz,nedenini sordugunuzda çoğu kişi net bir cevap verememkte,cevap verenlerde,alışmaz,benimle durmaz,benim komutlarımı dinlemez,alıştığı ortamı ve eski sahibini unutmaz,kaçar benimle durmaz gibi cevaplar,bundan dolayıda,üreticisini dahi bilmediği veya tanımadıgı,daha kötüsü anne ve babasını görmediği yavruları sahipleniyorlar vayahut petshoplara yöneliyorlar,inşallah biz burda bu yargıyı bu kafa yapısını değiştirebiliriz,çünkü aldıgı yavru büyüdüğü zaman ,yetişkin olduğunda beğenmez ise onu sokaga atıyor,yeni yavru peşinde koşuyor...Buradan siz lerle tecrübeli arkadaşlarla bu kötü ve bence aslı olmayan,yetişkin köpek sahiplenilmez duygusunu yıkarız ve herkes bir canı,bir köpeği sahiplenir....
Hakan AKKUŞ
1976 SAMSUN

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #8 : 03 Kasım 2011, 09:33:49 »
Rıdvan'ın belirttiği konulara katılıyorum.
Ek olarak söyleyebileceğim, Alacağınız köpeğin diğer köpeklere karşı saldırganlığı var mıdır dikkat edilmeli,
Arabaya binme korkusu, arabada kusma, pisleme huyları var mıdır bakmalı.
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı M.Kemal ATEŞSAL

• *
« Yanıtla #9 : 03 Kasım 2011, 13:51:50 »
Değerli Avcı Kardeşimiz Rıfat Kocataş, gerçekten çok güzel bilgiler vermişsiniz, bir konuda daha yardımınızı isteriz. ''ÖZELLİKLE CONTİNENTALLER SAHİP ARARLAR'' demişsiniz bu  continental köpekler hangileridir bu konuda bir açıklama yaparsanız memnun olacağız. Selam ve sevgiler.
  • Beretta urika 2 71 namlu
  • Franci Oto 67 namlu
M.K. ATEŞSAL   1951 ANKARA
0 RH (+)

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #10 : 03 Kasım 2011, 14:37:57 »
Değerli Avcı Kardeşimiz Rıfat Kocataş, gerçekten çok güzel bilgiler vermişsiniz, bir konuda daha yardımınızı isteriz. ''ÖZELLİKLE CONTİNENTALLER SAHİP ARARLAR'' demişsiniz bu  continental köpekler hangileridir bu konuda bir açıklama yaparsanız memnun olacağız. Selam ve sevgiler.

Kemal abim continental olarak kastettiğim kurzhaarlar ve  drahthaarlar.
Bizim elimizdeki ırk olan drahthaarlar sahibini benimsediği zaman ölümüne seven, sahibini korumak adına çoban köpeklerinin önüne dikilen bir ırktır. Satıldığı zaman 1 hafta sadece su içip 3-5 lokma yiyen drahthaarlar ile, eski sahibi ile yaptığı kalitede avı yeni sahibi ile 8 ay boyunca yapmayan köpekler gördük.
Eski sahibi ile yaptığı avını görüpte illa ben bu köpeği satın alıcam dedikten sonra satılan bir köpeğin eski sahibindeki gibi performans vermediğini gördüğümüz için yukarıdaki  o cümleyi yazdım.
Bu ırklara sadece önüne yemek vermekle değil onunla zaman geçirip oynamakla güven kazandırıp kendinize bağlayabilirsiniz.

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı M.Kemal ATEŞSAL

• *
« Yanıtla #11 : 03 Kasım 2011, 15:01:16 »
Değerli Kardeşim Rıdvan sana ve bu konuyu açan Değerli Kardeşimiz Hakan Akkuş'a ayrı ayrı çok teşekkür eder,  bu vesileyle sizlere ve tüm avcı kardeşlerime iyi bayramlar dilerim.
  • Beretta urika 2 71 namlu
  • Franci Oto 67 namlu
M.K. ATEŞSAL   1951 ANKARA
0 RH (+)

Çevrimdışı Hakan AKKUŞ

• *
« Yanıtla #12 : 03 Kasım 2011, 23:37:43 »
Kemal abi katkida bulundugun icin ben tesekkur ederim,Ridvan kardesime de tesekkur ederim,ozelliklede kopeklerimize yemek verme ile kopeklere bakilmadigini vurguladigi icin,daha oncede yazmistim,bazi satilik veya kopegimin fotograflari bolumlerinde gordugumuz kopeklerin kaldigi yerleri gorunce,o yemek ve su kaplarini gordukce,bagli olduklari kaldiklari yeri gorunce,inanin icim aciyor, yaziktir o kopek o kadarmi degeri hakediyor,geregi gibi bakamayacaksan sahiplenme,oynamayacak,ilgilenmeyeceksen sahiplenme,ama avda performans gostermese acele at sokaga veya ver birine yaziktir...lutfen kopeklerimize gereken degeri verelim.Bu vesile ile herkesin mubarek Kurban bayramini kutlarim....
Hakan AKKUŞ
1976 SAMSUN