Gönderen Konu: Browning A5(2012 model)  (Okunma sayısı 36144 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yener HACIOĞLU

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Browning A5(2012 model)
« Yanıtla #50 : 05 Aralık 2013, 21:19:45 »
Fatih bey böyle dediğinize göre kesin biliyorumdur fakat torik ismini bilmiyorumdur yoksa 10 yaşından beri avcıyım bir poze ve bir otomatik tüfeğim var.Hareketli namlunun pratikteki anlamı nedir onu açıklasaydınız 28 harfi ben yerleştirirdim :)hareketli namludan kasıt nedir,gazlı sistem? kinetik değil?peki ne demek?Bunu şuna benzetiyorum epey bi süre çelgin kuş çelgin kuş denildi bizim buralarda çelgin lafı hayatta kullanılmaz ama sonra yaralı kuş olduğunu öğrendim.bu olayda kesin böyle bişeydir eminim.
lYener.HACIOĞLU-1977-SAKARYA_İSTANBUL

Çevrimdışı Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #51 : 05 Aralık 2013, 21:21:12 »
bu arada hareketli namlunun tarifini yapmamışım şimdi farkettim,namlunun bir miktar geri gelmesiyle mekanizmanın çalışması diyebiliriz kısaca.
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #52 : 05 Aralık 2013, 21:22:19 »
son mesajları yakın zamanda atmışız,son mesajınızı okuyamadan attım bir önceki mesajı :)
« Son Düzenleme: 05 Aralık 2013, 21:24:12 Gönderen: Fatih YAPAR »
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

Çevrimdışı Yener HACIOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #53 : 05 Aralık 2013, 22:32:59 »
Teşekkür ederim Fatih bey,
Bu namlunun mekanizma kurmasıda tabi doğal olarak tepmeyi güçlendiriyor.Baş ağrısı kundak kırması doğal oluyor.Peki bu eski a5 ler söylenildiği kadar alınmaz bir tüfek mi?yoksa anlatılanlar bir abartı mı?
lYener.HACIOĞLU-1977-SAKARYA_İSTANBUL

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #54 : 05 Aralık 2013, 23:00:34 »
Tolga alıcan heralde bu kinetiklerden sonunda bir tane , kinetik sistemli otomatik köpek sahibi oldun sıra tüfeğe geldi hadi hayırlısı ...
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #55 : 06 Aralık 2013, 08:41:04 »
Teşekkür ederim Fatih bey,
Bu namlunun mekanizma kurmasıda tabi doğal olarak tepmeyi güçlendiriyor.Baş ağrısı kundak kırması doğal oluyor.Peki bu eski a5 ler söylenildiği kadar alınmaz bir tüfek mi?yoksa anlatılanlar bir abartı mı?

yener bey AUTO 5 ler ağırlığı dışında mükemmel silahlar,hatta bana göre bu zamana kadar üretilmiş en özenli en sağlam en kaliteli yarı otomatiktir.babam ve kardeşimde olmak üzere 2 tane auto 5 var bizde,
tepme olayına gelince,evet oda teper ama kinetik sistemden daha az teptiğinden emin olabilirsiniz,biraz abartmışlar size ;)
auto 5 in en sevdiğim yanı peşpeşe atarken namlu hareketinden mütevellit,şiling şiling diye bir ses yapar o sese bayılırım,ayırca bizdekilerde kundak çatlatma falan olmadı bu güne kadar.
ama çok ağır silahlar gerçekten,gerçi light modelleride var ama onlarla ilgili detaylı bilgim yok elime alıp incelemedim hiç.
eğer tepme konusunda sizde benim gibi hassassanız gazlılardan şaşmayın,yok hafif dayaktan bişey olmaz diyorsanız o ayrı :)
benim yaptığım avlarda 2. atış çok önemli çünkü çalılı yerlerde keklik avlıyorum,atış için çok vaktim yok,attım değmedi  mesela, ikinci atışa adaptasyonum çok hızlı olmalıki keklik çalının arkasında kaybolmadan alıyım  ;)
gazlılardaki konfor kinetikte ve namlu hareketlide yok,hele şmdiki kullandığım phoenix'te tepme çok çok az,aktif valve sistem gaz pistonu mekanizmayı kurarken barut gazının yeteri kadarını alıyor,back bore namluda namlunun içerisinde saçmayı az strese soktuğu için,atış konforu mükemmel,inanın gözünüz banttan hiç ayrılmıyor peşpeşe atarken,kaynağı yenilemek gerekmiyor yani,nişan için vaktiniz daha fazla oluyor doğal olarak ;)
tepen bir silah beni bozar,o yüzden kinetiik ve namlu hareketlilerden uzak duruyorum,yoksa yeni çıkan a5 i  beğedim..
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

Çevrimdışı Turhan ÇİVGIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI