Teşekkür ederim Fatih bey,
Bu namlunun mekanizma kurmasıda tabi doğal olarak tepmeyi güçlendiriyor.Baş ağrısı kundak kırması doğal oluyor.Peki bu eski a5 ler söylenildiği kadar alınmaz bir tüfek mi?yoksa anlatılanlar bir abartı mı?
yener bey AUTO 5 ler ağırlığı dışında mükemmel silahlar,hatta bana göre bu zamana kadar üretilmiş en özenli en sağlam en kaliteli yarı otomatiktir.babam ve kardeşimde olmak üzere 2 tane auto 5 var bizde,
tepme olayına gelince,evet oda teper ama kinetik sistemden daha az teptiğinden emin olabilirsiniz,biraz abartmışlar size
auto 5 in en sevdiğim yanı peşpeşe atarken namlu hareketinden mütevellit,şiling şiling diye bir ses yapar o sese bayılırım,ayırca bizdekilerde kundak çatlatma falan olmadı bu güne kadar.
ama çok ağır silahlar gerçekten,gerçi light modelleride var ama onlarla ilgili detaylı bilgim yok elime alıp incelemedim hiç.
eğer tepme konusunda sizde benim gibi hassassanız gazlılardan şaşmayın,yok hafif dayaktan bişey olmaz diyorsanız o ayrı
benim yaptığım avlarda 2. atış çok önemli çünkü çalılı yerlerde keklik avlıyorum,atış için çok vaktim yok,attım değmedi mesela, ikinci atışa adaptasyonum çok hızlı olmalıki keklik çalının arkasında kaybolmadan alıyım
gazlılardaki konfor kinetikte ve namlu hareketlide yok,hele şmdiki kullandığım phoenix'te tepme çok çok az,aktif valve sistem gaz pistonu mekanizmayı kurarken barut gazının yeteri kadarını alıyor,back bore namluda namlunun içerisinde saçmayı az strese soktuğu için,atış konforu mükemmel,inanın gözünüz banttan hiç ayrılmıyor peşpeşe atarken,kaynağı yenilemek gerekmiyor yani,nişan için vaktiniz daha fazla oluyor doğal olarak
tepen bir silah beni bozar,o yüzden kinetiik ve namlu hareketlilerden uzak duruyorum,yoksa yeni çıkan a5 i beğedim..