Gönderen Konu: acele yardım ruhsat  (Okunma sayısı 2441 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Murat DENİZ

• *
acele yardım ruhsat
« : 06 Ekim 2011, 23:16:25 »
avcı dostlar noterden satış yapmak devir için yeterli oluyormu iki taraftanda noterden ruhsatlar isteniyormu
Murat İLDENİZ
1980 İSTANBUL

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
Ynt: acele yardım ruhsat
« Yanıtla #1 : 06 Ekim 2011, 23:26:42 »
Noter den iki türlü işlem oluyor.

1.Satış işlemi

2. Tüfek devir vekaleti.(Başka bir ile satış yaparsanız, orada bulunan kşinin arkadaşına vekalet verin o da sattığınız kişiye devir etsin. Sattığınız kişinin değil sizin ruhsatınız noter de işlem görür.)
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı M.Kemal ATEŞSAL

• *
« Yanıtla #2 : 07 Ekim 2011, 12:02:18 »
Değerli kardeşim Murat Deniz,  av tüfeği devir işlemleri noter aracılığı ile yapılabildiği gibi,ilgili Jandarma veya Emniyet Müdürlüğü birimine müracaat ederek te yapılmaktadır.Noter kanalı ile devir yapılmış ise Devreden ve devralan kişiler en geç bir ay içinde Kaymakamlık Makamından havale edecekleri dilekçe ile ilgili Emniyet Müdürlüğü veya Jandarma birimine  başvurarak devrettikleri tüfeği belgelerinden sildirmek ve devraldıkları tüfeği belgelerine işletmek zorundadır. Devir işlemleri Emniyet  veya Jandarmada yapılacaksa, bu işlemlerin ikamet yeri esasına göre yapıldığından av tüfeğini devir alacak olan kişi  Emniyet Müdürlüğü veya Jandarmanın  sorumluluk bölgesinde ikamet etmesi gerekmektedir.Devir alacak ve devir edecek kişi bu taleplerini içeren dilekçeleri ile Kaymakamlık Makamına müracaat ederler, dilekçeleri ilgili Jandarma veya  Emniyet Müdürlüğüne  havale edildikten sonra başka bir mani hali yoksa devir işlemi gerçekleştirilir.Devir işlemlerinde devir alınacak av tüfeğinin görülerek tespitinin yapılması esastır.Bunun için av tüfeği de getirilir.Kişiler arasında bu şekilde yapılan devir işlemlerinde başkaca belge aranmaz.
  • Beretta urika 2 71 namlu
  • Franci Oto 67 namlu
M.K. ATEŞSAL   1951 ANKARA
0 RH (+)

Çevrimdışı Murat DENİZ

• *
« Yanıtla #3 : 07 Ekim 2011, 21:15:06 »
kemal abi teşekkür ederim çok sağol
Murat İLDENİZ
1980 İSTANBUL

barışgökduman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 06 Eylül 2012, 23:25:52 »
Kemal bey merhaba. Ben Muğla Marmaris'te yaşıyorum. Kardeşim Aydın Buharkent'te yaşıyor. Ona tüfek devretmek istiyorum. Onun buraya gelmesi gerekiyormu? Yoksa ben tüfeği oraya götürsem onun olduğu yerde bu işlemler bitermi? Teşekkür ederim.

Çevrimdışı Murat DENİZ

• *
« Yanıtla #5 : 07 Eylül 2012, 18:14:37 »
siz oraya giderseniz çok rahat halledersiniz
Murat İLDENİZ
1980 İSTANBUL

barışgökduman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 08 Eylül 2012, 11:38:02 »
Teşekkür ederim Murat bey