Yanlış algılanmassa tüfek ağırda olsa teper hafifte olsa teper diyorum, tüfeğin şokları dar sa veya namlu iç çapı dar sa geri tepme sert olacaktır, farklı tüfek standartları ve farklı iç çap modelleri mevcuttur, buna nazaran farklı fişek ebatlarıda mevcuttur, geri tepme namlu içindeki oluşan tazyike göre değişmiktidir, tazyiki etkileyen faktör namlu içinde tapanın ve saçmaların izlediği yol süresince namlu iç çapına yaptığı sürtünme ve bundan kaynaklanan çıkış zorluğuna göre değişmektedir, namlu çapındaki farklılıklar ve fişek imalatındaki çap farklılıkları, namlu çeliği kalitesi, iç krom kaplaması nın kaliteside bunu etkilemektedir, marka vermek istemiyorum daha önce kullandığım 3.400 gramlık tüfeğim çok kötü teperdi, ava denk getirdimide paçavra ederdi, ama avdan dönüşe iki kolumda hamlayacak derecede yorulurdu, daha sonra farklı bir tüfek aldım yakın vuruşları çok güzeldi ve hafiftide o kadarki tek elli bir insan bile kullanabilecek seviyedeydi, ama her nedense uzak vuruşlarıda iyi değildi, ama yüksek gramaj fişek taktımı, dipçiğinin plastik körüklü olmasına rağmen geri tepmesi ağırlaşıyordu, üretici var holluk gibi namlu yapıyor istediğin grama kadar at diyor, üretici var belli gramajın üzerini tavsiye etmiyor, illaki kaliteli çelikten üretilen namlular dayanıklıdır her üreticiyi kastetmiyorum, ağırlık konusuna gelince namlu dengesi vücut yapısına göre değişmektedir, avı vuran namluyu tutan eldir, diğer elin fonksiyonu yok demiyorum, ikinci sıradadır ve tetiği çekmekte onun önemli görevi olan kordinasyonlu davranmaktır ama iyi bir av takibi yapmadan ava sahip olunmaz kanısındayım
Bol nasipli güzel avlar diliyorum selamlar