merhaba arkadaşlar bir önceki( canas kinetik sistem resimli )adlı topic 'te paylaşımlarımız olmuşdu fakat konu kitlenmiş bende buradan izlenimlerimi sizler ile paylaşmak istedim.
kitlenen bölümde ilk incelemelerim bulunmakta isteyen arkadaşlar oradan konu hakkında fikir sahibi olabilirler.
bu hafta sürek avı vardı bende denemek için iyi bir fırsat diyerek kral canas ile süreğe katıldım
böylece değişik gramajlarda fişekleri denem imkanım olacaktı.
değişik numaralarda 10 no 32 gr 8 no 32 gr 7 no 30.5 24 gr trap fişekleri ve ağız kıvırmaları hatalı olduğu için daha ucuza satılan 3 no 32-34 gr fişekler.
ilk olarak 10 no 32 gr lar ile başladım atış şekli yüksek tutuş pozisyonunda tek el ile takır takır çalıştı;) daha sonra 8-7 nolar aynı şekilde çalıştı ve atışların çoğu desteksiz olarak yapıldı dipçik tabanı omuza oturtulmadan heleki 24 grlar ile yaptığım atışlarda sorunsuz çalışması gerçekten memnun edici parmağınız ne kadar seri ise çalışmada okadar seri oluyor .
ağız kıvırmaları hatalı olan fişekleri şarjör borusuna takamıyorsunuz kafa kısmı yıldız olan yer şişmiş (genelde poze ve çifte için kullanılıyor ucuz olduğu için tercih ediliyor )bu fişekleri fişek yatağına zorlayarak sokuyorsunuz tabiri yerinde ise arkasından kaktırıyorsunuz ve mekanizmayı eliniz ile kitliyorsunuz ağız kısımları okadar bozuk yani o fişekleri bile sorunsuz olarak dışarı fırlattı ve mekanizma kolu nu çekip bıraktığınızdaki çıkan metal sesi aynı berettalardaki gibi sonuç olarak ödediğiniz bedeli hak eden bir tüfek uygun rakamı ile yeni bir yarı otomatik almak isteyenlere alternatif bir seçim olabilir.
tüfeği aldığınızda yapılacak işlemler :
önce bir güzel tüfeğimizi söküp parçalarına ayırıyoruz güzelce inceleyerek gözümüze takılan yerleri düzeltiyoruz genelde rastlanan yerleri aşağıda belirteceğim belkide kral firmasından bir kaç arkadaş bu yazıları okur diğer üretimlerde bu hataları telafi ederler.
mekanizma kuyruğundaki izler;
bunları güzelce tesfiye ediyoruz
dipçik içindeki içra yayı sert bunu yumşatmak için kurma kolunu çekili bir kaç gün kurulu bırakıyorsunuz yada içine ince yağ koyup sibop alıştırır gibi alıştırıyorsunuz (ben bir gün kurulu bıraktıktan sonra bu şekilde bir uygulama yaptım )
el kundağının uc kısmına 3mm bir sünger koydum diğer topicte yazıyor (daha sonra buraya ahşap işleyeceğim )
arpacık her ne kadar fosforlu densede iş yapmıyor onun yerine LPA takarsanız daha çok netice alırsınız her iki göz açık olarak yapılan atışlarda büyük kolaylık sağlıyor
dipçik boyunu kendinize göre ayarlamalısızı her ne kadar standart olarak çıksada yaklaşan kış mevsimi itibari ile kalın parke mont vs ile uzun gelebilir ben 1.5 cm kısalttım .bu sezonu böyle geçirelim bakalım önüzmüzdeki sezona bir yağlı kundak yaptırırız artık .
sonuç olarak bazı arkadaşlarıma hem sıfır silah alacam hemde bir dünya iş yapıcağım (yaptıracağım ) diyebilir onun yerine iki katı bedelle başka bir markaya sahip olabilirler yada kendisi uğraşmak isteyenler bu uygulamaları rahatlıkla yapıp imalat sektörünün son ütücüleri olabilir çorbada sizinde tuzunuz olsun