Gönderen Konu: TÜRKİYE de GENÇ OLMAK;  (Okunma sayısı 3507 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Selman YİĞİT

• YaLNıZ KuRT 57
  • *
  • YALNIZ KURT 57
TÜRKİYE de GENÇ OLMAK;
« : 05 Ekim 2011, 22:40:16 »
TÜRKİYE de GENÇ OLMAK;

Her insanın bu başlık altında yazacak çok şeyi vardır.Genç olmak kimi için  geçmiş kimiler içinde gelecektir.

Peki gençliğe TÜRKİYE penceresinden baksak;

Biraz araştırmacı ruhum kabardı ve internetten gençlik adına yazılan yazıları ve araştırmaları inceledim.Çok ciddi çalışmalar yapılmış , sayısız anketler sonlandırılmış.Bu da demek oluyor ki gençlik çok büyük bir güç.

Peki TÜRKİYE’NİN %50 ‘sinin 24 yaş altında olduğunu ,%73 ‘ünün 40 yaş altında olduğunu ve gençlerin %30 unun okuduğu, %30 unun çalıştığını, maalesef %40 nın da ne okuyup nede çalıştığını ,bu tabloya bakan gençlerinde % 46 sının geleceğe güvenle bakmadığını biliyor muydunuz ?

Bunları görüp okuyunca düşünüyorum koskoca Osmanlı dan gelen Cumhuriyet evlatlarının yarısının geleceğe güvenle bakmadığını görmek ….Tabir yerindeyse aklım almıyor.

Peki sizce geleceğe güvenle bakmanın sırrı ne olabilir ?

Bir genç olarak ben kısaca cevaplamaya çalışırsam bir örnek vermek isterim.En güzel örneğin fırıncı olduğunu düşünüyorum.Desen ki fırıncıya gel arkadaşım bize ekmek yap.Fırıncının ilk önce yapacağı şey önünde duran ekmeğin hamuruna bakmak olacaktır.Eğer hamuru güzelse geçmişteki tecrübelerini kullanarak ve elindeki imkanlarla ortaya güzel bir ekmek çıkarmaya çalışacaktır…

Şimdi dönelim Türkiye’ de genç olmaya.

Bu geleceğe güvenle bakmayan gençlik acaba hiç geçmişine batkımı.Hiç hamurunu düşündü mü.Tarih sayfalarında çağ açıp çağ kapatan büyüklerini.Maalesef hayır.Çünkü bilse geçmişini bu küçük zorlukların nasıl kolayla aşılabileceğini görecektir.

Kısacası TÜRKİYE’DE GENÇ OLMAK ;

Gençlik ve sporu yan yana getiren bir devlet bakanlığının varlığından bile bihaber olmaktır genç olmak, ya da sadece varlığından haberdar olmak, işlevlerini görmemektir.

Magazin programlarıyla dizilerin arasına sıkışmış bir hayatı yaşamak, buna rağmen üzerindeki ölü toprağını atmaya çalışmaktır.

Tavanında örümceklerin bizden çok dolaştığı müzeleri adımlayarak bu ülkenin tarihini yaşatmaya çabalamaktır genç olmak. Müzelere ödenen paraların nerelere harcandığını düşünmek de Türkiye’de genç olmaktır.

Genç olmak; arabaya koşulan ilk atın vatanında, ilk yazılı antlaşmanın imzalandığı yurtta, yazının bulunduğu, paranın icat edildiği her metrekaresinden bereket fışkıran bu topraklarda, kalkınmak için yabancı sermayeye avuç açmaktır.

İstiklal Marşı’nın her mısrasında coşmaktır, Akif’i sevmektir; Bayrak şiirinde kendini bulmak, ASYA’ya selam durmaktır.

Genç olmak; medeniyetler mozaiği Anadolu’yu başı dik selamlayabilmek ve büyük önder Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti, ilelebet muhafaza ve müdafaa edip “Ne mutlu Türk’üm” diyebilmektir…

Türkiye’de Genç olmak bir parça ekmeğe şükretmek,en küçük haksızlıkta Kürşat gibi baş kaldırmaktır.

Aslında çok şeydir Türkiye’de genç olmak.

Selman YİĞİT  / 1985
SİNOP/ERFELEK
0 544 553 04 41

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
Ynt: TÜRKİYE de GENÇ OLMAK;
« Yanıtla #1 : 06 Ekim 2011, 01:12:30 »
gençlikmi??eylül ayındaki geleneksel avcı bayramımızı kabul etmeyip iptal etmekmi??her sene pul parası vize parası mı??evimizin dibi dahil bütün sulak alanların ava kapatılmasımı??sulak alanı kapatırken sınır tutturamayıp dağların tepelerin üzerinden giden BANDIRMA-ÇANAKKALE yolunu sınır almakmı?ve bu sayede üveyik bıldırcın domuz avınada sınır koymakmı??ben genç olupta kafaya takmayacağım,her takışta ömrümden gidiyor,felsefesiyle gençlik ten çıktım..haber izlemiyorum,kimsenin avına karışmıyorum,trap etkinliğine katılıyorum,dost larımı görüp kendimi resetliyorum..senede bir defada olsa trap etkinliğimize sahip çıkmaya çalışan herkesi kutluyorum..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 06 Ekim 2011, 10:30:05 »
Türkiye’de Genç olmak bir parça ekmeğe şükretmek,en küçük haksızlıkta Kürşat gibi baş kaldırmaktır.

Türkiye' de genç olmak;Ülken dilim dilim dilinmeye çalışılırken gafleti seyretmek,evinde tsunami gibi kabaran göğse sahip olmaktır.
Türkiye' de genç olmak;olası kardeş kavgasını görmek ve ona hazırlanmaktır.
Türkiye' de genç olmak;her şehit haberinin ardından,bölgede başlatılan geniş çaplı operasyona küfretmektir.
Türkiye' de genç olmak;her nasılsa gece karanlığından yararlanıp kaçtılar diyen Ana Haber spikerini boğmak istemektir.
Türkiye 'de genç olmak;Turan Gönüllü adamların içerlerde çürütüldüğüne şahit olmaktır.
Türkiye'de genç olmak;İt sürüsüyle mücadele eden Her Babayiğidin bedel ödediği Dünyada her şeye rağmen BENDE VARIM diyebilmektir.
ER MEYDANINDA,KILIÇ ARKADAN SALLANILMAZ
İlyas ISI Kırıkkale -keskin
Kan ve kemik tüm insanlarda bulunur ; Farklı olan yürek ve niyettir...
0545 768 64 63

Çevrimdışı Fatih ÇOBAN

• *
« Yanıtla #3 : 06 Ekim 2011, 13:39:54 »
EN GÜZEL TARAFINDAN BAKMAK GEREKİRSE ALLAHIMA BİN ŞÜKÜRKİ TÜRK DOGMUŞUR VARMI ÖTESİ BU BAYRAGIN ALTINDA BÜYÜYORUZ
Fatih ÇOBAN
1984 DENİZLİ BULDAN

Çevrimdışı Rüştü PEHLİVAN

• *
« Yanıtla #4 : 09 Ekim 2011, 14:18:24 »

Türkiye' de genç olmak;Ülken dilim dilim dilinmeye çalışılırken gafleti seyretmek,evinde tsunami gibi kabaran göğse sahip olmaktır.
Türkiye' de genç olmak;olası kardeş kavgasını görmek ve ona hazırlanmaktır.
Türkiye' de genç olmak;her şehit haberinin ardından,bölgede başlatılan geniş çaplı operasyona küfretmektir.
Türkiye' de genç olmak;her nasılsa gece karanlığından yararlanıp kaçtılar diyen Ana Haber spikerini boğmak istemektir.
Türkiye 'de genç olmak;Turan Gönüllü adamların içerlerde çürütüldüğüne şahit olmaktır.
Türkiye'de genç olmak;İt sürüsüyle mücadele eden Her Babayiğidin bedel ödediği Dünyada her şeye rağmen BENDE VARIM diyebilmektir.
KISCASI TÜRKİYEDE GENÇ OLMAK ZOR BE KARDEŞİM
« Son Düzenleme: 09 Ekim 2011, 14:20:09 Gönderen: Rüştü PEHLİVAN »
Rüştü PEHLİVAN
1987-Antalya

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 09 Ekim 2011, 20:15:38 »
KISCASI TÜRKİYEDE GENÇ OLMAK ZOR BE KARDEŞİM
Biz Dünyaya sabır öğreten Bi Milletiz.Biz Bölücüye,bahçe duvarını yıkıp,camını kırıp,ev kapını da kırıp,sonunda da salona girip sizi dışarı atana kadar ses çıkartmayan bi yapıya sahip olmamız dolayısıyla dünyada sabır taşına örnek verilebilecek bi Milletiz..
ER MEYDANINDA,KILIÇ ARKADAN SALLANILMAZ
İlyas ISI Kırıkkale -keskin
Kan ve kemik tüm insanlarda bulunur ; Farklı olan yürek ve niyettir...
0545 768 64 63