Askerde arazide üs bölgesindeyken çok tuvaletim gelmişti ayıptır söylemesi baya bir ishaldim. Mevziiyi bırakıp "şu ilerideki kayanın arkasına gideyim orada yaparım" deyip arkadaşı uyarmıştım. İleride çok iri (2-3katlı bina gibi) bir kayanın yanına gittim. Tabi ne olur ne olmaz diye silahım elimde emniyeti de açık. Neyse kayanın arkasına dolandım. İndirdim kamuflajı başladım işe
silahım elimde emniyetini kontrol edip ne olur ne olmaz diye hazır bekliyordum. İşte ne olduysa o an oldu. Birden 20-25 metre mesafede karşıma 2 tane ayı yavrusu çıktı, ben durumun farkına varana kadar arkadan bayağıca iyi olan anneleri
Ayı beni görünce bir ayağa dikildi sonra bir gök gürültüsü oldu
sonra ön pençelerini yere vurdu. Valla hatırladığım kadarı ile ön pencerelerinle toprağı sağa sola doğru karıştırmasıyla yerden kalkan tozları gören ben kamuflajı toplayamadan silah elimde başladım kaçmaya... Arkama baka baka deparla koştuğumu gören silah arkadaşım (Teröristtir diye köşeyi dönüp bana atış yapmasınlar diye)benim çıktığım bölgeye baya atış yapmıştı. Ayı sesten korkup kaçtı zannedersem
Mevziiye geldiğimde telsizden durum istiyorlardı. Bizim bölükten bir komutanımız hemen mevziiye yetişmiş zaten. Beni görünce "çingene bu halin ne lan. üstün başın bok içinde? nerden geliyon, pantulunu topla, botun nerede, ayağında neden botun yok? napıyosunuz oğlum siz burda!!!!" deyince "şimdi askerliğin bitti oğlum" dedim.
Durumu hemen komutana anlattım. Gidip botumu bulduk. (artık nasıl kaçtıysam ayağımdaki bot kaçarken ayağımdan çıkmış). Nöbetçi amire vukaatı bildirmişler. Mevzii yi terk ettiğim için ceza vermediler bir seferlik ama çok acayip askeri cezalar yedim. sayabildiğim 370komando dansı 70mekik 65sınavdan sonra saldım kendimi yere. İyi bir asker olduğum için saolsun bölük komutanım bu kadarla cezalandırdı beni. Gerçi sonra ki bir haftayı ağrılarımdan dolayı tam hatırlayamasam da
Bu başımdan geçen olayı örnek olarak anlattım.
askerdeyken arama tarama faaliyeti içindeyken. önümüzde yatan ayı (herhalde uyuyordu) sesi duyunca birden ayaklandı. 15-20 metre mesafede göz göze kaldığımız ayıya hemen silahı çevirip emniyeti otomatiğe çevirdim. Komutanıma "atayım mı komutanım" dediğimde "yok atma aslanım bırak hayvan yoluna gider" deyip yanımdan ayıya doğru bağırarak el kol hareketi yaparak korkutmaya çalıştı. Hayvan sanki anlamış gibi döndü arkasını hızlıca uzaklaştı.
Demem o ki beddua atmayalım. Görevini yapan bir askeri birliğe çok yaklaşıp tehdit içerdiyse birlik tarafından vurulmuş olabilir.