Gönderen Konu: UYGUN FİŞENK SEÇİMİ  (Okunma sayısı 21533 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı H.İbrahim GÜNGÖR

• *
Ynt: UYGUN FİŞENK SEÇİMİ
« Yanıtla #25 : 19 Şubat 2012, 20:47:14 »
adem karagöz kardeşim sanıyorumki bilinçli bir avcısın deneyimlerinizden  fikirlerinizden faydalanmak isterim .Hangi tüfeği kullanyıorsunuz?2-3 numaralı fişekleri kullandığıınızı söylediniz hangi hava şartında kaç gr kullanıyorsunuz ?fişeğin adını rica etsem yazarmısınız?Sebepmi piyasada dolanan çakma avrupa fişekler.Bazı forumlarda arkadaşlar avrupa fişeğin çakmasının satılamayacağını savunuyor.Sanırım savunanlar kendileri satmıyor.
« Son Düzenleme: 19 Şubat 2012, 20:48:59 Gönderen: H.İbrahim GÜNGÖR »
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #26 : 20 Şubat 2012, 10:58:05 »
piyasada çakma fişek olarak kast edilen ambalajına kadar aynı olan fişekten bahsediliyorsa onu bilmem..ancak lisans altında yapılan üretimler var bunları çakma saınıfına almam

örnek :
rottweil in önü ördek resimli üretimi
remington un baschieri pellagri de ürettirdiği piyasadaki fişek
Winchesterin italya daki fabrikasında ürettirdiği fişek..

ben fişeğimi direk ithalatçıdan alan bayiden alırım. benim böyle bir sıkıntım yok ancak ufak yerleşim yerlerinde bakkalda bile fişek satıldığından avcılar çakma fişek alabilirler.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Serkan YILMAZ

• *
« Yanıtla #27 : 21 Şubat 2012, 17:14:44 »
  selamlar arkadaşlar bu konu bence çok göreceli bir konu. Avlandığımız arazi yapısı,avlandığımız meradaki kuşun durumu,hava şartları bunların hepsi bizim fişek seçimimizi etkileyecektir.Eğer bildiğimiz bir merada avlanıcaksak kuşlar yakın kalkıyorsa ve havalarda fazla soğuk değilse bence 30-32 gram arası 7 numara saçma ideal.yada arzinin biraz daha açık olması kuşların uzak kaltığı bir merada avlanıyorsak fişek gramajını ve saçmayı biraz daha kalınlaştırıp 34 gram 6 numara gibi kullanmamız verimli olur ben  senede bir veya iki kere keklik avına gitmeye çalışlıyorum bu sene gittiğim avda 30 gram 7 numara fişek kullandım ve sonuç mükemmeldi.Tabi fişek markası da önemli ben şahsen senelerdir pellagri fişek kullanıyorum ve hiç bir fişeğe değişmem.H.İbrahim arkadaşım sende bunu burdan aldığın bilgiler ışığında  kullandığın tüfekte ve yaptığın avlarda tecrübe ederek en iyi seçimi yapabilirsin.
Serkan YILMAZ
1976 İSTANBUL/KDZ.EREĞLİ

• *
« Yanıtla #28 : 22 Şubat 2012, 20:32:01 »
Serkan kardeşim yıllardır pellagri fişeklerini kullanıyorum.pellegrıden önce gold tiger di ondan öncede nike idi bu güünün pellagrısı ülkemize sanırım 93-94 lerde girdi.işlerim dolayısıyla çok aşırı ava çıkan biri değilim.Ayrıca aşırı av vurmayıda sevmiyorum.Beni bu yıl etkileyen en önemli bir sebebi söylemek istiyorum.tahtalı avındaydım o gün baya tahtalı geçişi oldu sıkıyorum tabi her nevi fişek var gramajdada atıyorum mesafesinde düşmüyor.bu sebepten bende fişeklere karşı bir ön yargı oluşmaya başladı.Artık şu an kafamda tek cevap var eskiden olduğu gibi fişeklerimi kendim yapacağım.yazında bernochi kullanmayı düşünüyorum.saygılar sunuyorum.herkese rastgele.
« Son Düzenleme: 22 Şubat 2012, 20:33:52 Gönderen: H.İbrahim GÜNGÖR »
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA

Çevrimdışı Halil AKCALI

• *
« Yanıtla #29 : 22 Şubat 2012, 22:50:21 »
abi o bu değilde sığırcık vurmak yasak değil mi, deneyecekseniz karga da deneyin, karga öldüren fişek istediğiniz avda kullanın hayvanı cansız indirir. Bazı tüfekler nazlı oluyor fişek konusunda, bence yerli üretim eisekler kullanının, hiç yoktan yerl4 8retici kazansın!
Halil Kürşat AKÇALI
1993 Çanakkale/Çan

Çevrimdışı Adem KARAGÖZ

• *
  • !!!!!!!COK vuran değil PAYLAŞMAYI BİLEN.!! AVCIDIR
« Yanıtla #30 : 23 Şubat 2012, 17:10:24 »
İbrahim bey öncelikle mrb herkezin öncelikle kendine güven veren bir tüfek ve fişek secimi vardır.
tüfekler  namlu uzunlugu ve sokuna göre degisir sok sacmayı yakında yada uzakta acılmasını saglar  örnek ful soklu 70 ve üzeri bir tüfekle 28 gr fişekle 45mt atış netice iyi olur  . Benim kullandıgım tüfekler Wicester poze ama cogunlukla Sarsılmaz 301  tavşanda, domuzda ,culukta nadirende olsa gittim ördek avında memnunum  herhangı bir sıkıntı olursa fabrika bana yakın sarsılmaz 301 güzel sonuc aldıgım bir tüfek.
Örnek uzun mesafe kaz ve ördek avında genelde ful soklu 76 namlu kullanılır.
Sizin sıkıntınız fişekte benim tavsiyen begendiniz markalardan 5 adet fişek alın ceşitli gıramajlarda olabilir 4 no 3 no 30 mt  45 mt karga yapı itibariyle sert bir kuştur  deneyin eyer yine sonuc alamıyosanız tüfeginizin mobil soklu ise 1 yada 2 nolu soklarla deneyin.
tüfek mobil soksuz ise sonuc almadıysanız sok durumunu bildiniz füfekle deneyin. neticeyi merakla bekliyorum kargada zararlı bir hayvandın rastgele ;) ;)

PETİT GASGONLA VALANMAK AYRICALIKTIR

Çevrimdışı Dağhan ÇAKMAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #31 : 23 Şubat 2012, 18:52:27 »
valla tüfege ve avlandıgınız iklim sartlarına göre degısır fısek secımı.Fakat keklık ıcın sezonun baslarında 8,9 ; ortalarından sonuna kadar da 7 numara sacmayla randıman alırsınız dıye dusunuyorum .Tavsan da da tüfegınız superpozeyse alta 7 numara uste de 5 numara kullanabılırsınız
Dağhan ÇAKMAK
1982-Erzincan

Çevrimdışı Bülent SÖNMEZ

• *
« Yanıtla #32 : 23 Şubat 2012, 19:07:35 »
selam arkadaş erzincanda kekliğe gittin 7-8 no saçma kullandım,sonuç alamayınca yerli arkadaşlara sordum buranın saçma numarası 4 azami 5 dedi birdaki avda onları kullanmaya kararverdim:
Bir Erzincanlı olarak bence keklik için olsun tavşan için olsun en ideali 6 numaradır sonbahar kış farketmez otomatıklerde 34 gr kırmalarda 32 gr çok uygundur Turgay abi senin tufek çifte sen 32gr 6 numara kullan sezon açılışında keçe tapa olsun gerisini düşünme tavşanada at kekligede saygılar
Bülent SÖNMEZ
1982 İSTANBUL

Çevrimdışı Dağhan ÇAKMAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #33 : 23 Şubat 2012, 19:25:03 »
Bülent Erzincanlı mısın kardes sen ?
Dağhan ÇAKMAK
1982-Erzincan

• *
« Yanıtla #34 : 23 Şubat 2012, 21:02:48 »
Adem kardeşim bu yıl geçti artık bütün hayvanlar populasyonun devamı için üreme zamanına girdi yerde karda olsa hayvanlar için üreme zamanı zararlı hayvanda olsa üremeye onlarında hakkı var.işaallah bir sonraki döneme dener sana yazarım tavsiyen için ayrıca teşekkürederim.
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA

Çevrimdışı Adem KARAGÖZ

• *
  • !!!!!!!COK vuran değil PAYLAŞMAYI BİLEN.!! AVCIDIR
« Yanıtla #35 : 25 Şubat 2012, 16:40:56 »
ibrahim bey ben teşekür ederim. Tabiki zezon başında deneyin  ;D ben zezon icinde fişek ve tüfeyi denersiniz düşüncesiyle yazmıştım malum bütün hayvanlar cifleşme ve yavru zamanı saygılarımla paylaşımlarınızı bekliyoruz.

PETİT GASGONLA VALANMAK AYRICALIKTIR

Çevrimdışı Mustafa ATALAY

• *
  • AYANOĞLU
« Yanıtla #36 : 25 Şubat 2012, 16:44:38 »
ARKADAŞLAR,

SİZCE  KEKLİK VE TAVŞAN İÇİN UYGUN FİŞENK HANGİSİDİR?  GECEN YIL KEKLİK İÇİN 6-7 NO, TAVŞAN İÇİN 3-4-5 NO KULLANDIM.

SİZ NE DERSİNİZ?

SELAMLAR,

KEKLİK İÇİN 8 NUMARA RC MARKANIN UZERINE TANIMAM

İYİ FORUMLAR
"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir."
Mustafa ATALAY
1981 KDZ EREGLİ-ALAPLI

Çevrimdışı Bülent SÖNMEZ

• *
« Yanıtla #37 : 26 Şubat 2012, 19:21:30 »
Bülent Erzincanlı mısın kardes sen ?
Erzincanın eğin şehrindenim hemşerim yani senin anlıcagın kemaliye liyim selamlar
Bülent SÖNMEZ
1982 İSTANBUL

Çevrimdışı Dağhan ÇAKMAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #38 : 27 Şubat 2012, 10:03:46 »
ne guzel , memnun oldum o zaman kardesım,Erzincana yolun duserse beklıyorum mutlaka,Sevgiler.
Dağhan ÇAKMAK
1982-Erzincan

Çevrimdışı Bülent SÖNMEZ

• *
« Yanıtla #39 : 27 Şubat 2012, 11:24:06 »
ne guzel , memnun oldum o zaman kardesım,Erzincana yolun duserse beklıyorum mutlaka,Sevgiler.
işallah hemşerim merkeze gelecek olursam haberdar ederim malum bizim ilçe merkeze çok uzak kalıyor ama neyin ne olacagı belli olmaz tabi selamlar kalın saglıcakla
Bülent SÖNMEZ
1982 İSTANBUL

Çevrimdışı Dağhan ÇAKMAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #40 : 28 Şubat 2012, 11:49:34 »
evet malesef Kemalıye -Erzincan merkez arası mesafe cok uzak :( Fakat oldu kı buralara yolun duserse Volkswagen bayısı akkar otomotıve ugramadan gecme.Havaalanına cok yakınız zten
Dağhan ÇAKMAK
1982-Erzincan

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #41 : 28 Şubat 2012, 12:15:46 »
bizde gelirsek uğrayalımmı :)
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Dağhan ÇAKMAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #42 : 28 Şubat 2012, 12:37:08 »
:) cay ıcmeye gelebılırsınız ....
Dağhan ÇAKMAK
1982-Erzincan

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #43 : 28 Şubat 2012, 13:08:01 »
Erzincan Kemaliye li(tek avımız kekliktir)bir avcı olarak12 no da  28-30 g 7 32 6 no dan fazlasını hiçbir zaman atmam.otomatikte bu sene 33 g bıor tapa 7 no me-ca denedim birkaç kez mükemmel randıman aldım.20 no tüfeğim ile 25 g 7 yaf bıor ile açtım 26 g 7 no b&p ile kapadım.selamlar
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN

Çevrimdışı Dağhan ÇAKMAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #44 : 28 Şubat 2012, 13:11:17 »
Murat Akogluna selam soyle mehmet bey...
Dağhan ÇAKMAK
1982-Erzincan

Çevrimdışı Bülent SÖNMEZ

• *
« Yanıtla #45 : 28 Şubat 2012, 13:24:48 »
Erzincan Kemaliye li(tek avımız kekliktir)bir avcı olarak12 no da  28-30 g 7 32 6 no dan fazlasını hiçbir zaman atmam.otomatikte bu sene 33 g bıor tapa 7 no me-ca denedim birkaç kez mükemmel randıman aldım.20 no tüfeğim ile 25 g 7 yaf bıor ile açtım 26 g 7 no b&p ile kapadım.selamlar
Vay mehmet abi selam gel bunun ortasını bulalım tamam 7 no kekliye ideal ama bizim merada illa keklik çıkardiye bi durumyok tavşan da çıkar tahtalıda bence sezon başında 30gr sonunda kırma silahlar için konuşuyorum 32gr ama 6 numara  avı yaralı bırakmaz derim 7 n0 da ben keklikten başkasına silah atmam diyene uygun dur tabi sitede hasan ünüvar bizim ekip arkadaşımızdır sezon sonu eylencemize bi göz at mehmet abi
Bülent SÖNMEZ
1982 İSTANBUL

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #46 : 28 Şubat 2012, 16:02:22 »
A.s Dağhan kardeşim.Bülocan senimi kırıcam 7 ile açar 6 ile kaparız :D
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN

Çevrimiçi Sebahattin ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #47 : 28 Şubat 2012, 17:06:54 »
Kardeşim. Ben bir fiil  yasal 25, dayımla çantacılığıda katarsak tam 30 yıllık avcıyım. Tecrübeme  dayanarak yazıyorum. Tavşanda 4 veya 5 numara kekliktede  6 veya 7  nolu saçma uygundur. Fişek gramajı ise yaz ve kış fişeği fark eder.
DOĞRU CEVAP
Sebahattin ÖZTÜRK
1955  ANKARA

Çevrimdışı Mustafa ALTINSOY

• *
  • pointer bir tutkudur aşktır
« Yanıtla #48 : 27 Ekim 2012, 16:43:00 »
b&p 33gr dispansete tapa 6 numara keklik e ideal.
Tecrübeyle sabit..
MUSTAFA ALTINSOY

ADANA/KOZAN

0544 786 2261