Ahmet KAPLAN
Uye
Üyelik Bilgileri E-Posta Özel Mesaj (Online)
Ynt: BENİM KOPAYIM
« Yanıtla #3 : 25 Eylül 2011, 17:52:10 »
Bu mesajı alıntı ile cevaplaAlıntı Mesajı değiştirDeğiştir Mesajı SilSil
Alıntı sahibi: Olcay KIRTI üzerinde 22 Eylül 2011, 15:45:09
ben kendi tecrübemden yola çıkarak söylüyorum bi kopay yüz vurulmuş ölü tavşan görecegine bitane yaralı ve canlı tavşan sıkmalı yabani olcak tabiki ve dişiyse 6.7aylıkken av ruhu oturmalı gerisi sık sık ava çıkmakla kazanılan bi olgudur yani av tecrübesi ha erkek bi kopaysa 2.3 yaşında tam verim alabilirsin usta bi kopoyun peşinde tavşan çıkarmayı ögrenen kopay ömrünün sonuna kadar yanında eş bi kopay arardurur ama tekbaşına ögrenen kopay tabiri caizse tavşanı yaratır ve her tecrübesini kendi kazanmıştır senin yapacak oldugun o yavruyu kokuyu tanıyıncaya kadar 20 falan arada bi işi bilen kopayla gezdir arazide baktın kokuda kuyruk harekelteri serileşiyor ayır usta kopaydan ve tek başına çıkart araziye ondan çokşey bekleme ilk seferlerde otur ve araziye gezmesi için zaman ver koku buldumu emek versinki yarın büyüdümü o emegin karşılıgını fazlasıyla sana versin mutlaka kendi kendiner bi tavşanı arayıp burunlar oda zaten ona yeter çünki o onun kendi tavşanıdır saygılar
yazdıklarına kısmen katılıyorum.katılmadığım tarafı her kopoy ustalarla öğrenip tek başına avlanmamamzlık yapmaz. ustalarla öğrenip tek başınada avlanan köpekler gördüm.ama bazıları özellikle dişi kopoylar yanında usta köpek arıyor. onlar hazırcılar . herkesin bildiği gibi, genellikle elden çıkarılırlar. köpek satış ilanlarında özellikle yaban tv satış ilanlarında boy boy ilanları vardır. yok efendim bakacak yerim yok, yok efendim tayinim çıktı, kimilerinide avcılığa tövbe ettiriyor Huh?.adam avcılığı bırakacağım için kopoyum satılık diye ilan veriyor. köpeğin içinde olacak avcılık.hani ne derler; genlerinde avcılık olacak. herkese rastgele..