Gönderen Konu: 2 aylık yavru kopay nasıl eğitcez arkadaşlar??  (Okunma sayısı 6919 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bilal ÖZGÜN

• *
2 aylık yavru kopay nasıl eğitcez arkadaşlar??
« : 25 Eylül 2011, 13:33:19 »
İlk defa kopay besliyorum ve Ares 2 aylık bir erkek. Bilgilerinize ihtiyacım var arkadaşlar. Nasıl başlatcaz?? Nasıl geliştircez?? Tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum...
Bilal ÖZGÜN
1986 SÖKE
0555 996 0311

Çevrimdışı Ahmet KAPLAN

• *
Ynt: 2 aylık yavru kopay nasıl eğitcez arkadaşlar??
« Yanıtla #1 : 25 Eylül 2011, 18:48:55 »
Ahmet KAPLAN
Uye

Üyelik Bilgileri E-Posta Özel Mesaj (Online)

Ynt: BENİM KOPAYIM
« Yanıtla #3 : 25 Eylül 2011, 17:52:10 »
   Bu mesajı alıntı ile cevaplaAlıntı Mesajı değiştirDeğiştir Mesajı SilSil
Alıntı sahibi: Olcay KIRTI üzerinde 22 Eylül 2011, 15:45:09
ben kendi tecrübemden yola çıkarak söylüyorum bi kopay yüz vurulmuş ölü tavşan görecegine bitane yaralı ve canlı tavşan sıkmalı yabani olcak tabiki ve dişiyse 6.7aylıkken av ruhu oturmalı gerisi sık sık ava çıkmakla kazanılan bi olgudur yani av tecrübesi ha erkek bi kopaysa 2.3 yaşında tam verim alabilirsin usta bi kopoyun peşinde tavşan çıkarmayı ögrenen kopay ömrünün sonuna kadar yanında eş bi kopay arardurur ama tekbaşına ögrenen kopay tabiri caizse tavşanı yaratır ve her tecrübesini kendi kazanmıştır senin yapacak oldugun o yavruyu kokuyu tanıyıncaya kadar 20 falan arada bi işi bilen kopayla gezdir arazide baktın kokuda kuyruk harekelteri serileşiyor ayır usta kopaydan ve tek başına çıkart araziye ondan çokşey bekleme ilk seferlerde otur ve araziye gezmesi için zaman ver koku buldumu emek versinki yarın büyüdümü o emegin karşılıgını fazlasıyla sana versin mutlaka kendi kendiner bi tavşanı arayıp burunlar oda zaten ona yeter çünki o onun kendi tavşanıdır saygılar
 yazdıklarına kısmen katılıyorum.katılmadığım tarafı her kopoy ustalarla öğrenip tek başına avlanmamamzlık yapmaz. ustalarla öğrenip tek başınada avlanan köpekler  gördüm.ama bazıları özellikle dişi kopoylar yanında usta köpek arıyor. onlar hazırcılar . herkesin bildiği gibi, genellikle elden çıkarılırlar. köpek satış ilanlarında özellikle yaban tv satış ilanlarında boy boy ilanları vardır. yok efendim bakacak yerim yok, yok efendim tayinim çıktı, kimilerinide avcılığa tövbe ettiriyor Huh?.adam avcılığı bırakacağım için kopoyum satılık diye ilan veriyor. köpeğin içinde olacak avcılık.hani ne derler; genlerinde avcılık olacak. herkese rastgele..
Ahmet KAPLAN
1980-Aydın
HAYATI TESBİH YAPTIM.
BAZEN ÇEKİYORUM,BAZEN SALLIYORUM.

Çevrimdışı Bilal ÖZGÜN

• *
« Yanıtla #2 : 25 Eylül 2011, 20:44:08 »
Saolasın bilgi için. Peki kaç aylıkken çıkarmam lazım ilk??
Bilal ÖZGÜN
1986 SÖKE
0555 996 0311

Çevrimdışı Hüseyin YUVANÇ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 26 Eylül 2011, 11:11:20 »
beş  aylık  olsun   ondan  sonra  götür   rastgele
Hüseyin YUVANÇ (ZAZA hüseyin)
1954 Buca İZMİR            0537 2567299

Çevrimdışı Şahin SEVİNÇ

• *
  • konyalı
« Yanıtla #4 : 27 Eylül 2011, 01:06:14 »
merhaba bılal kardes o daha cok kucuk 6 7 aylıkken baslayabılırsın
Şahin SEVİNÇ
1979-Konya

Çevrimdışı Bilal KAHVECİ

• *
« Yanıtla #5 : 28 Eylül 2011, 23:50:53 »
6 aylık olunca yanında ormana götür usta köpekle bol bol ilk zamanlar yanından ayrılmaz sonradan meraya alışınca az az açılmaya başlar sonradan usta köpekle meraya alışınca yanına gelmez olur :)
Bilal KAHVECİ
1984 KARABÜK
Sarsılmaz SP 303
Sarsılmaz Franchi
Franchi Affinity

Çevrimdışı İrfan ÜNAL

• *
« Yanıtla #6 : 21 Ekim 2011, 20:40:17 »
2  aylık  köpekten  merada tavsan aramasını  beklemiyorsun  dimi..sen  şimdilik  av deyilde iteat  egitimini  vermeye  calış  bence gerci ona bile çok erken
İrfan ÜNAL
1977 gümüşhane