Bıldrıcın göçü başladı HER SENE AYNI SENERYO fakaat malesef bıldrıcın göçünü tamamlaya bilirse eğer şayet kalırsa göçünü tamamlayıp , afrika'ya ulaşıcak !!!BU GİDİŞLE ÇOK ZOR üzülerek söylüyorum ki bu kadar kısır bi sene ömrü hayatımda hiç görmedim ve bu giderek daha da kötüye gidiyo , yaşlılardan aldığım duyumlara göre de avcılık eskidendi bitmiş diyolar artık , DURUMU ÖZETLEMEK GERKİRSE DURUM BU :::: trakya komple sarık durumda es kaza en sınır köylerinde, akla hayale gelmiycek yerlerinde dahi teyp kuruluyo, hayvan bismilah yurda türkiye 'ye girdi her yer teyp, bulgaristan da ve yunanistan da da bolca kurluduğu duyumunu aldım , teyp kurmayan ulus kalmadı gibi bişey diyolar artık ,En usta en duayen en dürüst bildiğimiz avcıların çoğunda ki bazılarını tenzih ederim ellerinde bayağı hatırı sayılır fiyatlara aldıkları ses cihazları var. Yaban tv de programlarını izlediğimiz adını vermiycem beli şahısların dahi birden fazla teypleri kuruluyo hemde her alllahın günü her akşam evet evt evttt , bizde evimizde arkamıza uzanarak izliyoruz vay be bu meşelik yerde nasıl bıldrıcın oluyo diye vay anasını ) trakyada yerli kuş bulmak artık hayel bu gidişle ileride çoçuklarımıza resimlerde , kartpostallda ,videoda göstermek zorunda kalmayız işallahhhh , acınıcak haldeyiz vesselam durum çok vahim, bi çözüm bulunmassa çok yakında göç bitecek ÇÜNKÜ GÖÇÜ YAPICAK HAYVAN KALMIYCAK.. üzülerek ama durum BU MALESEFF..... Bir yandan da , başka pencereden de OLAY FARKLI GİBİ GÖRÜNÜYO ; yağmurdan kendiliğinden düşen bıldrıcın lar sabah kalkıyosnuz kedi, köpeğin ağzında dahi bıldrıcın , bilinçsiz yapılan tarım atılan gübreler yüzlerce kuşun kıyımına sebep oluyor , sınır komşumuz yunanistan' da gün dinlemeden avlanıyor hergün tüfek sesi var, bizim avcımıza vurdurlmuyoruz , bize yasak ama yan komşumuz avlanıyo buda etik değil , adaletli değil fikrimce , mısır'da bıldrıcın konservesi dahi yapılıyormuş , es kaza diğer ülkelerde göç yolunda serilmiş büyük ağlarla toplanıldığı ve gece lüksle ,projektörle, ışıkla toplanıldığını duyuyoruz , karadeniz de gece göç eden binlerce bıldrıcınlar ışığı görüp balıkçı gemilerine teknelerine konmaları ve bunları kürekle süpürgeyle denize atmaları boşaltmaları , hatta karadeniz balıkçılarının dediği gibi palamut bıldrıcın yedi yağlandı , deyimi açıkçası akılarda soru işareti veriyor. Doğanın yaşam piramidine , doğa olaylarına söylenicek bi sözümüz yok tabikide Sistem değişmedikçe bunun önünü kimse alamaz gibime geliyo
ama biz İNSANLARA DÜŞEN GÖREV EĞİTİM ve DENETİMLE bunun üstesinden geleceğimize eminim . GERÇEK AVCILAR SÜRDÜRÜLEBİLİR AVCILIK YAPMAMIZ İÇİN GELECEĞİMİZ İÇİN , TEYP KURAN , KATLİAM YAPANLARA SEYİRCİ KALMAYALIM ,DUR DEMESİNİ BİLELİM LÜTFEN...